Gość: słuchacz Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.zdnet.com.pl 16.11.07, 00:13 Nareszcie jakiś sukces radnych Melona na oratorium niech da kościół i tam niech będzie ono wykonywane A Rubik ze swoim menago i tym co nazywają muzyką niech szukają frajerów choćby na Grenlandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal_gravity Słuszna decyzja ! A dalej .... IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.07, 01:45 Na początku chciałem pogratulować Radzie Miejskiej podjęcia słusznej decyzji ! Skoro czytają państwo fora internetowe to może spodobał by się państwu pomysł zorganizowania spotkania przedstawicieli miasta z ludźmi którzy mają pomysły i są w stanie podzielić się nimi z władzami miasta. Padł pomysł festiwalu muzyki offowej , to bardzo dobry pomysł , może festiwal muzyki elektronicznej. Jak dobrze wiemy kultura w marginalnych przypadkach reprezentuje mainstream , w większości przypadków produkcje spoza głównego nurtu są traktowane jako te które "coś" wnoszą. Spotkajmy się wspólnie i znajdźmy metodę na wypromowanie tego miasta jako miasta wielu możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal BRAVO RADNI! :) jestem bardzo usatysfakcjonowany IP: *.toya.net.pl 16.11.07, 01:48 z decyzji. nie interesuje mnie (i sadze, ze innych tez) ile z tego miliona dostalby rubik, ale ile trzebaby zaplacic z naszych pieniedzy za to jego knocenie, ktore nazywa muzyka. niech sobie "gra" gdzie indziej! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto to jest rubik rubik ..."go home". IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 16.11.07, 02:52 Mr. Rubik to byl facet od "kostki Rubika". "Nasz" rubik to jest ZERO. Kto promuje takie "cos"? Do lodzkiego Zoo - eksponat "rubicarius". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraczok Klaskanko w rączki już nudne IP: *.lodz.mm.pl 16.11.07, 07:22 Ile mozna tego gostka słuchac, fakt było to fajne na początku, ale on nie jest zdolny niczego nowego wymyślic, powtarza sie jak moja stara, refrenik, klaskanko, jakaś łezka i odnowa , ludu roboczy sztuki od kiczu nie odróżniasz, za Pink Floyd nie chwytasz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Tomaszewski zakończ budowę hali a nie zajmujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 08:53 Rubikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: messer74 Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.07, 09:25 Kochani radni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestescie Kochani!!!!!!!!!!!! Jednak ktos tam przy wladzy rozumie jaka jest ruznica miedzy kiczem a sztuka.( Nawet jezeli chodzi o jakies polityczne tylko zatargi, stalo sie dobrze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArio Autobusóy się rozlatują, brud, zero punktualności IP: *.toya.net.pl 16.11.07, 09:52 a tu 2.5 i 5 milionó zł w błoto. za jednego rubika i jeden sylwester poprawić komunikację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqryq Re: Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.toya.net.pl 16.11.07, 10:00 A CO MA CHłOPAKA ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sołtys Re: Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 10:03 Myślę, że radni we Włoszczowej mogą być zainteresowani "Oratorium dworcowym" albo coś w tym stylu. Rubik z pewnością osiągnął twórczo poziom peronu więc tam niech pani Kanclerz się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 10:11 dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi 16.11.07, 10:26 Brawo Panowie Radni! Przecież Mozart i Bethoven, grali taniej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcguirre To nie jest sprawa pieniędzy ! IP: *.gprs.plus.pl 16.11.07, 11:06 To jest sprawa wartości artystycznej i prestiżu. Można zapłacić milion a nawet więcej jeżeli utwór promujący miasto będzie faktycznie tego wart. W przypadku pana Rubika będzie to kolejny wpadający w ucho gniot nucony przez sprzątaczki (z całym szacunkiem dla sprzątaczek) podczas mycia podłogi. Nie tędy droga. Nasze miasto zasługuje na wydarzenie artystyczne a nie "szoł" Rubika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l84 to raczej my w ogóle nie braliśmy pod uwagę Rubika IP: *.4web.pl 16.11.07, 11:17 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaudia Re: to raczej my w ogóle nie braliśmy pod uwagę R IP: *.tktelekom.pl 16.11.07, 11:30 yes! yes!!!!!] wysłałam im linki do naszego forum! yes!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzermensch8 Re: Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: 212.51.205.* 16.11.07, 11:40 I bardzo dobrze, że nie bierze Łodzi pod uwagę. Zabrzmiało jakby "nie wiadomo jakie wielkie dzieło" nas ominęło:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziulek Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 12:11 na całe szczęście!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 12:12 nie będziemy musieli przepraszać za oratorium Rubika :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam23 Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi 16.11.07, 12:13 Wielkie Brawa dal łódzkich Radnych !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 12:48 O, Boże, na szczęście. To, co ten gosc robi z dźwiękami i ludźmi, woła o pomstę do nieba. Ale już po temacie, a ze swym oratorium niech jedzie gdzieś daleko na pustynie, by nikt go nie usłyszał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Skok na kasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 13:06 Ciekawe gdzie teraz będą chcieli wykonać skok na kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bow Początek końca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 13:40 mam nadzieję, że to początek jego końca... Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Przesadziles pan, panie rubik 16.11.07, 13:42 1 mln za swoj koncert. Czemu nie dwa? Gora sto tysiecy to jest tyle ile mozna zaplacic. Z czego wiekszosc powinna pojsc w organizacje bo honorarium dla pana nie powinno byc wyzsze niz 20 - 30 tysiecy ( i to tylko ze masz pan wciaqz mocna marke, za trzy lata to za 10 tys nikt pana nie bedzie chcial. Drugie tyle dla tych co spiewaja, a nawet 50 tysiecy bo to od nich nie od pana zalezy jak to wszystko wyjdzie. I to jest maks co mozna wydac. A pan chciales milion. Rownie dobrze mozna wolac za garnitur prochnika 30 tysiecy i sie obrazac ze ktos sie nie zna... Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Przesadziles pan, panie rubik 16.11.07, 15:00 100 000 za koncert tej miernoty???!!! Za tyle kasy to powinien grać przez tydzień a potem przez pół roku sprzątać trawniki ze śmieci i psich gówien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazi Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.toya.net.pl 16.11.07, 14:16 I bardzo dobrze, że ta papierowa gwiazdka nie pojawi się w Łodzi!!! A pani Kanclerz radziłbym pohamować swoje kanclerskie zapędy. Możesz, kobieto, rządzić swoim biznesem i tam wydawać polecenia, ale nie tutaj, gdzie dysponuje się publicznymi pieniędzmi. Z drugiej jednak strony, nie dziwi mnie, że tleniony Rubik sięga po pieniądze podatników - widać nikt, rozsądnie myślący, nie chce już wydawać swoich własnych pieniędzy na ten kicz... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.toya.net.pl 16.11.07, 15:22 a Parada Wolnośći kosztowała tylko wydanie zgody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 22:20 Pavarotti za występ brał 100 000 w obcej walucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.tomaszow.mm.pl 28.11.07, 22:27 A ja myślę, że Łódź straciła niepowtarzalną okazję. Prezydent Krakowa też był krytykowany za to, że zdecydował o organizacji koncertu Piotra Rubika w czasie czerwcowych uroczystych obchodów lokacji miasta. Koncert-spektakl był rewelacyjny! Zgromadził wielotysięczną publiczność, która wiwatowała i oklaskami domagała się bisów. Nie dzwoniły komórki! Błyskały flesze aparatów! Żaden inny koncert organizowany w tym czasie (a było ich kilka) nie przyciągnął aż tak wielu osób. Miałam okazję być na tym koncercie, widziałam reakcję ludzi, a i sama mam niezapomniane wrażenia. Mam pytanie do radnych Łodzi. Czytałam, że latem odbył się koncert Piotra Rubika w Teatrze Wielkim. Nie było sprzedaży biletów, wejście tylko dla osób zaproszonych (VIP-ów). Jeżeli tak się Państwu nie podoba ta muzyka, to nie męczcie się. Jest wiele osób, które chętnie skorzystają. Oddajcie Państwo zaproszenia fanom Rubika. Ja chętnie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Radni zdecydowali - Rubik nie wystąpi IP: *.acn.waw.pl 30.11.07, 16:57 Trudno, albowiem 9 grudnia w Gorzowie Wielkopolskim ,z okazji 750-lecia miasta zaprezentowana zostanie pierwsza odsłona Oratorium dla Świata - HABITAT. Po raz pierwszy w historii muzyki symfonicznej czołowi krakowscy filharmonicy spotkają się z bijącymi rekordy popularności twórcami muzyki klubowej. Czekamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeBe Znów skok na kasę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.07, 21:49 Och! Cóż to będzie za wydarzenie! Pierwsze w historii muzyki symfonicznej! I pierwsza odsłona ! I Oratorium dla świata! Ktoś tu chyba jest chory na megalomanię... W rzeczywistości chodzi zaś o skok na kasę miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boria Dajcie Rubikowi kasę! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.12.07, 23:16 Ale z wynagrodzenia Tomaszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś