Gość: jola Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 22.01.08, 15:12 Bohdanowicz to też kręgi okołoziółkowe. Optujmy za kimś z otwartą głową, pomysłami.Obywatelem świata po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 22.01.08, 15:17 a kandydatura pani Barbary Piegdoń, naczelnej łódzkiego wydania GW. To ona była inicjatorką wielu przedsięwzięć mających na celu poprawę wizerunku Łodzi. Nie bójmy się ludzi o szerokich horyzontach, nie uwikłanych w kliki i inne kółka wzajemnej adoracji. Poza tym uwierzmy w rozwagę kobiet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonia Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 16:56 Jestem za.Zrobił dużo,ale kolesie/jego/wreszcie znikną.Może doczekamy się,lepszej władzy w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu GW Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.lodz.msk.pl 22.01.08, 18:18 Popieram. Najwyższy czas, aby Łódź miała prezydenta z przez "P". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Potockiej W TVP Potocka Kropa wyszydził pomysł referendum IP: *.toya.net.pl 22.01.08, 18:29 Wypowiedział osłodził swoim promiennym, uśmieszkiem. Prawdziwy dobrotliwy staruszek. Profesor Tadeusz Markowski stwierdził, że mieszkańcy mają podstawy wyrażać swoje odczucia ze stylu zarządzania miastem. P.S. Prezydent zdaje się, wizytował lotnisko. Doglądał czy też wybierał się w kolejną podróż na koszt podatnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DNA Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:23 wiekcy tego swiata to ci któzy są z dużym kontem i nie sadze zeby cos miało ulec zmianie .Jak to się mówi w imie demokracj pozostanie na stanowisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vittorio Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.eranet.pl 22.01.08, 18:29 chcecie odwołać jednego z największych obecnie żyjących Łodzian jak możecie gryźć rękę która Was karmi ten człowiek dla Was sobie flaki wyprówa zbudował dla Was pomnik Piłsudskiego buduje tramwaj regionalny a Wy co ...? odpowiedz sobie na pytanie co Ty zrobiłeś dla Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakaroni idealny kandydat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:39 Nowy Prezydent to musi byc ktos z poza polityki. Dobry menadzer, milosnik Lodzi. Oto idealny kandydat: Jerzy Czubak, 44-letni prezes łódzkich zakładów Amcor Rentsch i Amcor Flexibles, został w marcu dyrektorem operacyjnym koncernu na całą Europę i podlegać mu będą fabryki w Polsce oraz w Rosji, Francji, Niemczech, Irlandii, Hiszpanii i Portugalii. W Łodzi Amcor działa od 1993 r., początkowo jako Rentsch, a od 1995 r. - Amcor Rentsch. Koncern działa w 36 krajach, zatrudnia blisko 30 000 ludzi i osiąga roczną sprzedaż w wysokości 11 miliardów dolarów australijskich. Prezes Czubak jest absolwentem kulturoznawstwa Uniwersytetu Łódzkiego, zajmował się teatrologią i był aktorem studenckiego Teatru Pstrąg; po studiach szefował prywatnym firmom i ukończył studia MBA. Z Amcorem związany jest od początku istnienia zakładu w Łodzi. To jego zasługa, że firma sponsoruje kulturę i raz na kwartał w swojej siedzibie przy ul. Aleksandrowskiej 55 organizuje wystawę sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.bombel@gazeta.pl Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 22.01.08, 19:48 PANIE GRUBSKI! NiE PAMIETA WÓL JAK CIELECIEM BYŁ!!!! PAN TEZ BYŁ KIEDYS PRACOWNIKIEM SOCJALNYM I CO? zA pANA CZASÓE PRACA TA WYGLADALA JEDNAK NIECO INACZEJ. cZASY SIE ZMIENIAJA, A PROFIL PRACY CORAZ TRUDNIEJSZY, RYZYKOWNY I BARDZIEJ STRESUJACY, A PŁACA??? NA NAJNIZSZYM POZIOMIE. cIEKAWA JESTEM CZY pAN PRACOWAŁBY ZA TE PIENIACDZE? nAPEWNO NIE ..I DLATEGO ZOSTAL PAN SENATOREM. mILO JEST MIEC SDUZO KASKI I NIE MARTWIC SIE O DZIEN JUTRZEJSZY, PRAWDA? KARIEROWICZ Z PANA I TYLE ,...SAMA SIE DZIWIE JAK PAN MPOGL POMAGAC LUDZIOM.ZRESZTA WIEM, ZE PAN JEDNAK NIE PRACOWAL TYLKO DZIEKI KONEKSJOM WSZEDL PAN NA STOLEK. WSTYD ZE MAMY TAKICH SENATOROW!!!!!!!!! PRZEZ TAKICH LUDZI JAK PAN, NASZ KRAJ NIESTETY TONIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta szemrane towarzychy 22.01.08, 20:06 PO takim tekście pan(?)jakiś tam na pewno by pękł,ale to niemożliwe w takim szemranym towarzystwie z PO..........tak na marginesie znam wielu partyjnych również takich z PO i zapewniam że to nic POzytywnego w PiS i innych partiach też nie jest lepiej,ale jeżeli niektórzy kradną jabłka,to ci z PO rabują całe sady i taka to różnica:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakaroni Re: szemrane towarzychy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 21:27 longeta napisała: > PO takim tekście pan(?)jakiś tam na pewno by pękł,ale to niemożliwe w takim > szemranym towarzystwie z PO..........tak na marginesie znam wielu partyjnych > również takich z PO i zapewniam że to nic POzytywnego w PiS i innych partiach > też nie jest lepiej,ale jeżeli niektórzy kradną jabłka,to ci z PO rabują całe > sady i taka to różnica:-))) Mozesz kolzanko napisac jeszcze raz o co Co chodzi? Zarzyj najpierw jakies leki by bylo Ci lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: szemrane towarzychy 22.01.08, 21:37 Gość portalu: smakaroni napisał(a): > Mozesz kolzanko napisac jeszcze raz o co Co chodzi? Zarzyj najpierw > jakies leki by bylo Ci lepiej Chyba zażyj(?).......ale nigdy nie byłeś moim koleżką,tym bardziej nim nie zostaniesz:-))) Ps.czuję się dobrze to CUD,mimo że rządzi Donek i jego klika:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakaroni Re: szemrane towarzychy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 00:03 z tego co piszesz wynika, ze jednak nie. Mowie Ci, bierz leki kolezanko. Bedzie Ci lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 19:59 Odwołanie Kropiwnickiego, to jedno z pierwszych moich życzeń w Nowym Roku dla Łodzi. Oby się spełniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham Łódź Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 21:02 Czas na zmiany. Dość marnowania unijnej kasy. Cynizmu.Lipy. Doprowadzić do tego by Łódź musiała gonić inne miasta polskie i to przez tylko 6 lat (np.Wrocław miał powódź, ale tam był Zdrojewski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proza Kim I Sen łatwo nie odda władzy IP: *.toya.net.pl 22.01.08, 21:25 A tego rodzaju wpisy pobudzają go radośnie. Pamiętacie Teatr Nowy 2003? Twarz radosną i mściwą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 21:58 w Lodzi jest taki sam bajzel jak na tym portalu.brak gospodarza.Dlaczego brak kolejności opini,pomieszane dni i godziny? Kto tym zarządzai kto to naprawi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... przekonajcie swoje babcie i dziadków IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.08, 22:03 tu jest problem kościółkowy, Kler rzuci się na ambony w obronie tego ZChn-owca-ChRS-owca-PiS-owca i bedzie d...a. blada Odpowiedz Link Zgłoś
desidero1 jestem za 23.01.08, 09:40 sprawnie i z zaangażowaniem przeprowadzić zbiórkę głosów Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.rybka85 jestem za! kiedy i gdzie mam się zgłosić? 23.01.08, 10:41 CHĘTNIE PODPISZĘ. KIEDY I GDZIE MAM SIĘ ZGŁOSIĆ W CELU PODPISANIA PETYCJI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: jestem za! kiedy i gdzie mam się zgłosić? IP: 217.153.8.* 23.01.08, 12:59 Dużo gadania i wylewania pomyj. Tyle, że i tak z tego niewiele wyniknie. Dziś pan Kropiwnicki, podczas otwarcia Della znów roił coś o początku nowej ery informatycznej. Jakiż dysonans między rzeczywistością i wyobrażeniami tego pana o świecie. On w to wierzy, w tę swoją wizję i to jest najgorsze. Aby jeszcze dodać pikanterii. Jak prezydent Łodzi wypowiada się o mieście? Uzywa zwrotu "Moja Łódź". To nie jest oznaka traktowania miasta, jak folwarku. To bardziej przypomina "Alicję w krainie czarów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz_a Re: Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 15:07 Gdzie mozna zlozyc podpis?????? Zrobcie jakas prosta strona z info dla tych ktorzy chca dziada wylac !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakcik Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.retsat1.com.pl 23.01.08, 15:12 Wcześniej powinno to nastąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akto nadworna dziennikarka urzędu miejskiego IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 19:06 ta od peanów o Kropie wysmażyła taki artykuł ?! podejrzane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inicjator Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 20:05 Podpisy można już składać u ludzi z ul. Wareckiej. Konkretnie w firmie "SANTERN" - SYSTEMY GRZEWCZE. Dziękujemy właścicielowi za pomoc i użyczenie lokalu. Dokładny adres to ul. Warecka 3 - na tyłach głównego budynku, wejście z bramy. Trafić łatwo wbrew pozorom, bo do firmy wiodą drogowskazy. Jutro o godz 9 w Radio Rock Parada będzie nagranie z naszej dzisiejszej polemiki z panem Kajusem Augustyniakiem. Zapraszam do składania podpisów i do wysłuchania tej audycji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunk Inicjatorze! IP: *.toya.net.pl 23.01.08, 20:14 Dajcie szansę się podpisać większej liczbie osób, zamieście gdzieś pliki z listami, napiszcie co i jak trzeba robić. Ujawnijcie się w internecie. Jeśli macie problemy logistyczne piszcie: skunk@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inicjator Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 20:12 Podpisy można składać w godzinach 8-16 niestety. Ale na początek dobre i to :-) Tytułem sprostowania poprzednich postów: aby referendum było ważne musi wziąść w nim udział 3/5 ogółu wyborców z ostatnich wyborów prezydenckich. Czyli około 120 tys mieszkańców. Musimy w tym celu zebrać 62 tys. podpisów. To będzie rzecz trudna, bo nie mamy praktycznie niczego poza własnym zaangażowaniem. Ale wierzymy, że z Waszą pomocą będzie to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lista Wrzuccie do internetu wzor listy do podpisania IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.08, 20:18 To chyba nie jest takie trudne? Od wczoraj juz kilka osob o to prosilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakaroni Re: Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:37 Dajcie wzor listy do netu. Niech kazdy sobie wydrukuje i zbiera podpisy wsrod sasiadow i znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
baska123 Re: Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego 25.01.08, 18:06 stosując matematykę będzie trudniej bo: 120000x3:5=72000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 18:07 Nareszcie ktoś odważył się powiedzieć dość. JESTEM ZA. Problem jednak w tym ile jest determinacji w jego działaniu i czy słowa zamienią się w czyny. Jeśli w naszym mieście staną dobrze oznakowane namioty i będą w nich zbierane podpisy to mamy szansę pokazać całej Polsce, że zwykli biedni ludzie potrafią wygrać z nieprzyzwoicie bogatą machiną urzędniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.08, 20:32 czy na ustawienie namiotów gdziekolwiek w miejscu publicznym nie trzeba mieć zezwolenia od samego odwoływanego profesora wizytatywnego lub jego niższych satelitujących urzędniczyn ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrju Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.zdnet.com.pl 24.01.08, 20:51 Witam jestem za facet nic nie robi dla miasta lodzi tylko lata po swiecie z czyja kase ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Ja tez chce Janowska ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 22:46 Ktos napisal ze Janowska to idealistka... czy to zle ? boo kogo wolicie ? Buraka od gipsu ? jakiegos betona z lewicy, czy moze wariatow z PiS ? jest jeszcze calkiem niezle PO, tylko ze wtedy kiedy PiS wygral wybory parlamentarne na prezydenta glosowalem na Tuska (mimo ze popieram lewice) zeby byla jakas rownowaga. teraz tez boje sie zeby wszyscy nie wzieli jednego, bo dopiero sie zacznie korupcja i szczegolnie - pycha i buta (patrz "wielki pan" przewodniczacy Rady Miasta). A to ze idealistka? NO MOZE DLA ODMIANY WRESZCIE KTOS Z IDEALAMI ! JANOWSKA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inicjator Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.08, 08:20 Namioty to jak na razie rzecz niemożliwa. Trzeba mieć zgodę właściciela gruntu, którym często jest miasto, lub ktoś od miasta uzależniony.Stracimy czas i nerwy wikłając sie w urzędnicze przepychanki. Publikacja w necie listy do zbierania podpisów nie wchodzi w grę z uwagi na utratę przez nas kontroli nad całą sprawą.Najmniej dotkliwe konsekwencje tego stanu rzeczy, to unieważnienie tych list przez Komisarza Wyborczego z uwagi na nieczytelność informacji w nich zawartych (kopia kserowana z kopii itd) Konsekwencje poważniejsze to możliwość prowokacji - celowe fałszowanie podpisów. Liczymy się z każdą ewentualnością.Wystarczy jeden zdesperowany fan Kropiwnickiego... W zbliżający się weekend spróbujemy szczęścia w niektórych centrach handlowych. Podamy informację na tym forum kiedy i gdzie.Mamy problem z uruchomieniem domeny, ale nasz instalator obiecał że ukaże sie ona najpóźniej na początku przyszłego tygodnia.Aktualny adres pod którym można składać podpisy to Warecka 3 - firma SANTERN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 08:58 Z takim podejsciem to nie wroze wam powodzenia. A tekst o "straceniu kontroli" pachnie mi podejsciem do życia Jerzego K. Kto z kim przestaje... Kropiwnicki i tak ma dostep do wzorow list i jak tylko bedzie chcial to z pewnoscia podrzuci wam "falszywe" podpisy. To wszystko kwestia wlasciwej organizacji. Mozecie przeciez oddzielac zbierane podpisy przez was samych, "nad ktorymi macie kontrole" od tych, ktore przyniesliby wam łodzianie. No ale skoro nie chcecie podpisow od łodzian, którzy zapalili się, że w końcu można odwołac prezydenta to juz jestem pewien, że nie zbierzecie więcej jak 10 tys. podpisów. Wątpie, żeby komuś z Górnej albo Widzewa chciało się przyjeżdzać na Warecką. To się nazywa brak wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbieracz36 Re: dziwne IP: *.toya.net.pl 25.01.08, 14:55 Docieramy wszędzie, na Górną i Widzew tez. Jak ktoś ma problem ze złożeniem podpisu jest jeszcze jeden punkt w mieście. Jest to SPHINS MAC ul. Piotrkowska 270, przy banku. Zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warecka Listy są na Wareckiej 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 15:27 Tam można odbierać czyste druki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi dzieki IP: *.gdynia.mm.pl 25.01.08, 18:23 Ale dlaczego nie mozna pobrac ich w internecie??? Sorry, ale niewiele osob moze sobie na to pozwolic, zeby wyjsc z pracy i jechac na Warecka 3. Ja nie wiem. Krytykujecie Kropka a sami dzialacie jak w epoce kamienia łupanego. Odpowiedz Link Zgłoś
baska123 Re: dzieki 25.01.08, 18:57 Tę przedpotopowa procedurę też zawdzięczamy Kropie. W trudach przeprowadzona akcja da większe zadowolnie. Tym razem musi się udać. Powinna być możliwość wysłania podpisanych list pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: dzieki IP: *.gdynia.mm.pl 25.01.08, 19:25 Ale wytłumacz mi dlaczego nie mozna wrzucic wzoru listy na dowolny darmowy serwer, zeby sobie mogl kazdy sciagnac (zamiast jezdzic w tym celu na Warecka), wydrukowac, zebrac podpisy wsrod znajomych i juz z zebranymi podpisami udac sie na Warecka????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zamiast bawić sie w krytykanctwo IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.08, 17:53 wziąłbyś człeku kilka list i zebrał jakieś 30 osób, siedzenie w ciepłych kapciach niewiele zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
skunk Re: Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego 28.01.08, 10:51 W takim razie macie chyba problem drodzy inicjatorzy, bo ktoś (jak rozumiem nie Wy) postawił w necie stronę o referendum (referendum2008.cba.pl). Niestety muszę go poprzeć i Wy też tak powinniście zrobić, bo zbierając głosy tylko na Wareckiej + jeden weekend w Galerii i Manufakturze raczej nie uciułacie tak potrzebnych miastu głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbieracz36 UWAGA! IP: *.toya.net.pl 25.01.08, 21:17 Po listy można udać sie na Piotrkowska 270 do Sphinksa, nie tylko na Warecka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadal sie dziwie Re: UWAGA! IP: *.gdynia.mm.pl 25.01.08, 21:58 Ale wytłumacz mi dlaczego nie mozna wrzucic wzoru listy na dowolny darmowy serwer, zeby sobie mogl kazdy sciagnac (zamiast jezdzic w tym celu na Warecka albo Piotrkowska), wydrukowac, zebrac podpisy wsrod znajomych i juz z zebranymi podpisami udac sie na Warecka lub Piotrkowska? Wszystkie partie polityczne zawsze wrzucaja przed wyborami wzory list poparcia dla swoich kandydatow do internetu i jakos ani to nie jest niezgodne z prawem ani nikomu nie szkodzi (za to pomaga ludziom, ktorzy popieraja dana idee, ale szanuja swoj czas). Odpowiedz Link Zgłoś
baska123 Re: UWAGA! 26.01.08, 11:56 Podaj adres na baska123@gazeta.pl to Ci wyślę listę do wydrukowania. Odpowiedz Link Zgłoś
aragorrrn Re: UWAGA! 26.01.08, 12:19 Wiesz, to przede wszystkim chodzi o to, ze w ten sposob zbierzecie wiecej podpisow. I zwyczajnie zaciekawil mnie powod dlaczego nie chcecie wrzucic tego gdzies na serwer. Ja nie potrafie tego zrozumiec. No ale jak to jakas tajemnica to w sumie nie to jest najwazniejsze w tym wszystkim. aragorrrn@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: UWAGA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.08, 15:17 Masz racje. 60 tys. to naprawdę dużo. Tylko maksymalne rozpowszechnienie listy, wrzucenie jej na jakiś serwer, rozsyłanie mailowo etc. pozwoli uzyskać efekt skali. Jeśli obawiamy się fałszerstw to można to rozwiązać w taki sposób, że osoba zbierająca podpisuje się na odwrocie. Też chętnie zbiorę 10-20 osób wśród najbliższych znajomych. A niestety mało prawdopodobne jest, że te osoby dotrą w wyznaczone miejsca. To już wymagałoby dużej determinacji. Gdyby to wynikało z przyczyn technicznych i potrzebowalibyście pomocy to piszcie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
skunk Formularze do pobrania! 26.01.08, 16:59 Wszystko do pobrania tutaj: lodzkisyf.blox.pl/2008/01/Referendum.html Wybaczcie, ale ponieważ nie chce mi się pisać wszystkiego jeszcze raz odeślę jedynie do wpisu na blogu. Odpowiedz Link Zgłoś