Gość: irena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 17:35 Ależ odkrywczy tekst. Cała twórczość Almodovara jest bardzo zwarta stylistycznie, bazująca na repetycjach i cytowaniu siebie samego. Można to lubić albo nie, ale trudno uznać za sensację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: F. Re: Poczytaj recenzje: Przerwane objęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 18:59 W Hiszpanii "jednogłośnego okrzyku zachwytu" nad filmami Almodovara nie było nigdy. Zarówno tamtejsza prasa jak i środowisko filmowe podchodzą do jego filmów dosyć sceptycznie, mimo że jest to obecnie najwyżej w świecie ceniony hiszpański reżyser. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Poczytaj recenzje: Przerwane objęcia IP: *.chello.pl 19.03.09, 21:22 oglądałem "Porozmawiaj z nią". Nie rozumiem jak można zachwycać się wydumaną postacią faceta, który zgwałcił będącą w śpiączce kobietę. Głupie ale przede wszystkim chore. Ale pewnie się nie znam bo równie chore było dla mnie "Przełamując fale" z prymitywnym zakończeniem. Nie zgadzam się też z krzykiem rozpaczy na końcu filmu Kieślowskiego: "Krótki film o zabijaniu". Może za bardzo chodzę po ziemi do podobał mi się za to "Pianista", "Smażone zielone pomidory" czy "Fortepian" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Poczytaj recenzje: Przerwane objęcia IP: *.toya.net.pl 19.03.09, 22:09 ja tam zachwycam się Indiana Jonesem i Gwiezdymi Wojnami! a cioty niech są oglądają Almodovara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta na skraju Re: Poczytaj recenzje: Przerwane objęcia IP: *.cable.casema.nl 19.03.09, 23:51 Kurosawy tez za bardzo nie lubiano w Japonii. A ja tam lubie Jednego i Drugiego;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloo Re: Poczytaj recenzje: Przerwane objęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 00:20 No tak, Almodovar powtarza się. Tak jak Bergman, który w sumie też kręcił filmy tylko o jednym. A że nie jest ceniony przez środowisko hiszpańskie? To taka maniera - u nas jak wchodzi polski film na ekrany to też jest zjechany. No chyba że jest to 2 część Misia i po kumotersku przyznaje się 4 gwiazdki mimo ze film jest żenujący. Chyba trzeba olewać krytyków bo to są frustraci, którzy nie dostali się na reżyserię, do filmówki itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrgm Re: Poczytaj recenzje: Przerwane objęcia IP: *.acn.waw.pl 20.03.09, 01:42 Almodovar dziwaczy i żaden jego film mi się nie podobał, a tu nagle obwołują go Mistrzem. Widocznie na bezrybiu i rak ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meiga Re: Poczytaj recenzje: Przerwane objęcia IP: *.171.134.179.static.crowley.pl 20.03.09, 06:52 Może szanowny dziennikarz sprawdziłby, jak się pisze po hiszpańsku przymiotnik od nazwy Madrid? Podpowiedź: są aż 2 błędy w jednym wyrazie... Nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pff Re: Poczytaj recenzje: Przerwane objęcia IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.09, 09:52 ale to na prawdę słaby film w porównaniu z poprzednimi filmami almodovara. sentymentalna szmira. Odpowiedz Link Zgłoś
iimmkk Re: Poczytaj recenzje: Przerwane objęcia 27.09.09, 10:44 Wynudziłam się na tym filmie potwornie. Jego starsze filmy sa lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta co utraciła Re: Poczytaj recenzje: Przerwane objęcia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.09, 23:27 Ból spełnionych marzeń... trwanie pomimo wszystko i tęsknota.... Czym są pieniądze wobec wielkiej miłości - niczym - to wszystko zawarte jest nowym "obrazie" Almadowara czy jest dobry - nie wiem , czy jest zły - tez nie wiem a może poprostu jest.... Odpowiedz Link Zgłoś