Gość: dziadek IP: 82.139.37.* 18.03.08, 21:07 Prosze o informacje czy z autostrady A2 w Strykowie jadąc 14 przez Łódż w kierunku Częstochowy będe miał jakieś utrudnienia.Przejazd jutro koło południa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziadek Re: przejazd 14 IP: 82.139.37.* 19.03.08, 07:02 Prosze o informacje czy są jakies utrudnienia jadąc ze Strykowa 14 przez Łódz. Odpowiedz Link Zgłoś
slavekk Re: przejazd 14 19.03.08, 08:30 Gość portalu: dziadek napisał(a): > Prosze o informacje czy są jakies utrudnienia jadąc > ze Strykowa 14 przez Łódz. Nie ma polecam: www.gddkia.gov.pl/article/serwis_dla_kierowcow//index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: przejazd 14 IP: 82.139.37.* 19.03.08, 09:11 Dziekuje za informacje.Z linku skorzystam ale najpierw musze sie nauczyć to obsługiwac.Dziadek ma 3/4 wieku wiec idzie mu wolno.Informacje są dla córki która jedzie z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Można ominąć Łódź IP: *.prokom.pl 19.03.08, 13:41 Z A2 do Strykowa. Ze Strykowa do Brzezin. Z Brzezin kierunek Koluszki -> Piotrków Tryb. W Piotrkowie wjazd na "Gierkówkę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleczko Re: Można ominąć Łódź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 14:47 A po co tak? Nie łatwiej: Emilia A2->DK1, Zgierz DK1->DK71, Rzgów DK71->DK1? albo: Emilia A2->DK1, Zgierz DK1->DK71, Pabianice DK71- >DW485, Bełchatów DW485->DW484, Kamieńsk DW484->DK1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Można ominąć Łódź IP: *.prokom.pl 19.03.08, 15:53 Tyle że masz po drodze okropne Pabianice, Zgierz i zatłoczoną ciasna DK1. W sumie żadna alternatywa na przejazd przez Łódź Strykowską, Śmigłego-Rydza i Rzgowską jeśli nie trafasz na godziny szczytu. Do Strykowa jedziesz w miarę sprawnie autostradą. Do Brzezin też - i be TIR'ów. A potem najlepiej pojechać przez Koluszki (nie wjeżdżając od tego miasta w ogóle) i przed Piotrkowem wjechać na gierkówkę. Dalej masz znowu dwie jezdnie. Tylko niewielki Stryków i małe Brzeziny kontra upierdliwy Zgierz i okropne do przejazdu Pabianice. Tym wariantem przejedziesz szybciej. Każde miasto i droga z TIR'ami to spowolnienie przejazdu. Około południa może oznaczać początek szczytu komunikacyjnego a wtedy .... Zgierz, Pabianice staną się skutecznymi spowalniaczami. Nie raz jeżdżąc służbowo omijaliśmy pozornie dłuższa drogą jakiekolwiek miasta i okazywały sie takie trasy najszybszymi przejazdami. Odpowiedz Link Zgłoś
czciciel_cebuli Re: Można ominąć Łódź 19.03.08, 16:31 antykierowca studi radzi ludziom jak maja jezdzic dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Można ominąć Łódź IP: *.prokom.pl 19.03.08, 16:54 No widzisz co to się porobiło. Świat na głowie stanął.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mns Re: Można ominąć Łódź IP: 85.89.187.* 19.03.08, 17:54 a powiedz no jaka to autostrada do Brzezin prowadzi, bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć żeby nową wstęgę przecinali. A nie lepszy byłby objazd przez Skierniewice, albo Wartę ? żeby tylko ominąć ten okropny, fuj, Zgierz i te niedobre ach okropne Pabianice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Można ominąć Łódź IP: *.prokom.pl 19.03.08, 18:07 Jaka autostrada?. Tylko droga poprowadzona prostą krechą od Sgtrkowa do Brzezin, wpadająca do Brzezin przy cmentarzu na wlocie DK72 od strony Łodzi..... Brak na niej TIRów. Przez Wartę - też można ale tak myśląc to można znaleźć drogi już od samego Poznania i nie dość że bliżej to by było szybciej.. Do Skierniewic - nie opłaca się wg mnie. Lepiej już kierować w kierunku południowym. Tym bardziej że albo trzeba byłoby się pchać do gierkówki jadąc ze Skierniewic na Rawę Mazowiecka albo skorzystać z proponowanej drogi której odcinek podałem jako przejazd od Brzezin przez Koluszki do Piotrkowa a to by było tylko robieniem dodatkowego "kółka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mns Re: Można ominąć Łódź IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.03.08, 23:55 nie zrozumiałeś ironii, ale trudno, mea culpa. Powinienem był napisać o objeździe przez Siedlce :D. Napisałeś że do strykowa dojedzie się autostradą i do Brzezin tez, znaczy uzyłeś złej składni, ale nieważne. Widać że raczej nie jeździsz za dużo, bo proponujesz jakieś egzotyczne objazdy, gdzie nawet tubylec sie pogubi, są dłuższe o 30 km a czy szybsze- wątpliwe. Sama droga przez Łódź do Rzgowa nie jest najgorsza, jedyne naprawdę trudne miejsce to rondo Lotników chociaż akurat od strony Pabianickiej w prawo do Paderewskiego przejechać jest najłatwiej, i proponowałbym żeby nic nie objeżdzać i nie kombinować, wg mnie lepiej postać te parę minut niż tłuc się jakimiś polnymi ostępami gdzie kury chodzą w poprzek a psy dupamiszczekają. Przez Łódź jedynką nie ma teraz jakichś wielkich utrudnień, poza oczywiście godzinami szczytu czyli 0730-0900 oraz 1500-1630 pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Można ominąć Łódź IP: 82.139.37.* 20.03.08, 10:14 Halo dobrzy ludzie.Corka własnie jedzie z Poznania jest koło Konina a tu komunikat ze korek pod Strykowem.Wie ktoś na której nitce i w ktorym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Można ominąć Łódź IP: *.prokom.pl 20.03.08, 11:09 (...) Widać że raczej nie jeździsz za dużo, bo proponujesz jakieś egzotyczne objazdy, gdzie nawet tubylec sie pogubi, są dłuższe o 30 km a czy szybsze- wątpliwe. (...) Nie liczyłem tych dziesiątków tysięcy km wykonanych na przejazdach służbowych w mojej pracy... I nie tylko na jednej trasie. Pogubi się? Są mapy - dobry atlas nie kosztuje majątku, jest GPS... W czym problem? Cała podana przez mnie trasa jest naniesiona nawet na najgorszych gó..anych mapach samochodowych. Nie proponowałem dróg lokalnych nie zaznaczanych na większości map choć czasem bywają szersze i o lepszej nawierzchni niż niejedna droga krajowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI PS. IP: *.prokom.pl 20.03.08, 11:25 Jak już przejazd przez Łódż to zdecydowanie lepiej wjechać od Strykowa. Pierwsze utrudnienie to dopiero skrzyżowanie Doły. Do tego miejsca od Strykowa praktycznie brak zabudowy generującej ruch oraz aż tylko jedno skrzyżowanie sterowane sygnalizacją. Wjazd od Emilii... Najpierw Zgierz nie mający obwodnicy. Kilka skrzyżowań z sygnalizacją.... Potem ciasna ul Łódzka. Następnie miejscami ciasna al Włókniarzy. Już od Zgierza zabudowa generująca ruch. Zanim dojedziesz do wiaduktu w Proboszczewicach już zjedziesz z A2 w Strykowie. Potem spowalniać będą skrzyżowania z sygnalizacją - 5 w samym Zgierzu. Dowleczesz się do Al. Włókniarzy a jadąc przez Stryków masz szansę dojechać dopiero do pierwszego skrzyżowania z sygnalizacją. 30km... No to jakieś 25 minut jazdy droga poza miastem czyż nie?. Do tego 5 minut stracone w Brzezinach... A jazda przez Zgierz.... Prze miasta stracisz więcej czasu na przejeździe ... Tylko od Emilii do Zgierza sprawnie przejedziesz. No i światełka.... 6 w Zgierzu, 19 w Łodzi. przeciętnie minuta na każdym z nich daje już 25 minut straty czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mns Re: PS. IP: 85.89.187.* 20.03.08, 13:47 ale trzeba nadłożyć 14km do Strykowa jeśli od Poznania jedziesz. Przerabiałem kiedyś takie objazdy, w istocie jeśli nie trafi się na jakiś korek prawdziwy nie za bardzo mają one sens. Jak chcesz możemy zrobić kiedyś porównanie, będziemy jechać z tych samych punktów przez miasto i objazdami, zobaczyć ile to trwa czasu i km (więc cirka i paliwa). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁTR Re: PS. IP: *.prokom.pl 20.03.08, 15:19 > ale trzeba nadłożyć 14km do Strykowa jeśli od Poznania jedziesz. Przerabiałem > kiedyś takie objazdy, w istocie jeśli nie trafi się na jakiś korek prawdziwy ni > e > za bardzo mają one sens. OK, jak nie ma ruchu to owszem. Ale nie tylko światła przeszkadzają. TIRy są zawalidrogami, jeśli tylko mam alternatywę drogę bez TIR'ów to ma ona priorytet. Jeśli już to na miejscu zakładającego wątek w ogóle nie pchałbym się A2 tylko wybierał drogę najbliżej prostej linii łączącej Poznań i Częstochowę. 14 km jeśli jechalibyśmy przez Stryków - no to już to preferuje ten wariant oznacza to dodatkowe 10 minut jazdy - czyli tyle samo co stanie na światłach w Zgierzu i na wlocie Łodzi. W sumie jedziesz bez postojów aż do skrzyżowanie Strykowska/Inflancka. Podczas ruszania zużywasz najwięcej paliwa (pomijam jazdę z prędkością maksymalną) Jadać przez Zgierz i i kierując się na Rzgowską masz dwa razy więcej skrzyżowań ze światłami niż wjeżdżając od strony Strykowa. Średnio dwa razy więcej zatrzymujesz sie i ruszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek koniec dyskusji IP: *.tkdami.net 20.03.08, 17:43 Panowie. Dziękuje za pomoc corka z wnuczkami dojechała do Zakopanego. Odpowiedz Link Zgłoś