Gość: robert125 IP: *.toya.net.pl 28.03.08, 20:37 Prawda co mówi kinga kośka z VIa. Nie malujcie napisów na murach!!! Wiwat KOLOROWEJ TOLERANCJI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamyk39 Re: Kolorowa Tolerancja 28.03.08, 22:33 GW:"Na czym polega życie Żyda, jak Żydzi odnajdują się w dzisiejszych realiach - opowiada. " Jesli w synagodze padaly takie pytania, to chyba chodzi bardziej o wyznanie, i winno sie pisac zyda (nie Zyda, narodowosc). W ogolnie to fajnie jest: rasizm i antysemityzm (rasizm inaczej?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Kolorowa Tolerancja IP: *.toya.net.pl 13.04.08, 21:00 Ja z klasą w ramach tej akcji poszłam do kościoła Zielonoświątkowców. Było ok do momentu, w którym moja koleżanka( nie wierząca, ja też nie wierzę) zaczęła zadawać pytania. Pastor(chyba) wyśmiał teorie ewolucji) Na pytanie dlaczego według chrześcijan zwierzęta nie mają duszy próbował coś wydukac zmieniając sens tych słów. Na samym końcu stwierdził, że w niebie wszyscy żyją w zgodzie- człowiek z drugim człowiekiem, baranki z wilkami(ciekawe skąd się tam wzięły skoro nie mają duszy). Moja przyjaciółka została obśmiana przez resztę klasy i przez klase z innej szkoły. A to dlatego, że między innymi porównała ludzi z bakteriami i opowiadała o teorii ewolucji i o tym, że ludzie wyewoulowali z małp. Na koniec pewne mało-myślące istoty ludzkie płci żeńskiej zapytały się jej czy "leczy sie na głowe" i "czy jest chora psychicznie" Na co ja odpowiedziałam: "Nie, my jesteśmy ateistkami". I to ma być tolerancja? Ludzie otwórzcie swoje umysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Kolorowa Tolerancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 12:33 Mówi się "zamalowujemy", a nie "zamalowywujemy". To jakiś szkaradby lapsus. Czyżbym się mylił? Odpowiedz Link Zgłoś