zusmann 14.09.03, 09:06 Znacie takie? Ale tylko w komplecie! Moje typy: Kosma Głód Alojzy Bzdęk Sylwia Gorąca Antoni Prędki Teodozja Neumann-Pipska Krajndla Gelbord Bernardyna Sztandera Radwana Zastawna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fleurette Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: IP: 81.219.160.* 14.09.03, 12:09 Gniewko Chrabąszcz i Wieńczysława Bryła. poza tym słyszałam o pani Izabeli Walisch-Płacisz -> dla mnie debeściak. Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 14.09.03, 13:02 Hehehe, niezła!! Dodam jeszcze (też autentyki!): Sabina Pancerny Zofia Kogut z d. Kaczka - taki nekrolog był swego czasu ;-( Alfons Bocian (jest w książce tel. m. Łodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: IP: 193.114.111.* 14.09.03, 13:46 Polikarp Kwoka Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 14.09.03, 13:31 Żałosne, po prostu przeraźliwie żałosne, Zusmannie. Mam koleżankę, która z panieńska nazywa się Sztandera. I co, takie to śmieszne? No, boki zrywać po prostu :[ Może podaj imię i nazwisko, to ktoś się też pośmieje? Wiesz, z mojego nazwiska na przykład w przedszkolu i podstawówce śmiali się powszechnie. Mimo wszystko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: IP: 81.219.160.* 14.09.03, 15:50 Zamku, twoje nazwisko jest śmieszne?? nie wiedziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 14.09.03, 20:39 Gość portalu: fleurette napisał(a): > Zamku, twoje nazwisko jest śmieszne?? nie wiedziałam... Kwiatuszku, niestety dla tych, z którymi chodziłem do szkoły, i owszem, było :( Pozdrawiam serdecznie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 26.09.03, 12:43 Anna Sztandera nie jest śmieszne, ale Bernardyna Sztandera już tak ;-) Dlatego pisze. A żałosne jest nie posiadanie poczucia humoru ale żalenie sie, że ktoś na Ciebie brzydko wołał jak byłeś mały... Dzieki za pozdrowienia, bo akurat jestem chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niekumaty Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: IP: 168.143.123.* 26.09.03, 12:56 zusmann napisał: > Anna Sztandera nie jest śmieszne, ale Bernardyna Sztandera już tak ;-) A co w tym przypadku jest śmiesznego? I czy w ogóle to ładnie śmiać się z imienia i nazwiska czyjegoś? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 14.09.03, 20:47 A mnie rozbija jak się zobie pewien dziennikarz w Polskim Radiu: Wincenty Pipka Odpowiedz Link Zgłoś
kawu może najdziwniejsze ? 14.09.03, 21:47 A redaktora Przeglądu Sportowego z Łodzi zwie się Żelisław Żyżyński. Nie śmiesznie ale dziwnie (=niespotykanie - tyle 'ż'). Śmieszne zrobiło się dopiero gdy odnalazłem go w książce telefonicznej i okazało się, że mieszka na... ul. Żabiej. Ostatnie miejsce w tejże książce to ma chyba na długo zagwarantowane... Pozdrawiam Pana Żelisława oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: może najdziwniejsze ? 14.09.03, 21:59 Poznałem pana Żelka osobiście - chodziliśmy razem na kurs na prawo jazdy. Sympatyczny facet. Opowiadał, że rodzice specjalnie nadali mu takie imię, żeby miał fajne inicjały. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: może najdziwniejsze ? 15.09.03, 00:04 Żyży jest ostatnim Polakiem w alfabecie. Nie wiem czy były jakieś zawody czy coś, ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: może najdziwniejsze ? 15.09.03, 08:15 zamek napisał: > Poznałem pana Żelka osobiście > Sympatyczny facet. Opowiadał, że rodzice specjalnie nadali mu takie imię, żeby > miał fajne inicjały. A ciekawe czym kierowali się rodzice nadając imię córce, która teraz się zowie Sybilla Maślanka. pozdr. PS. Jasam też mam nazwisko łatwe do stworzenia mniej lub bardziej śmiesznego przezwiska - ale trudno. Nazwiska "rodowego" się nie wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: może najdziwniejsze ? IP: 193.128.25.* 15.09.03, 09:21 > A ciekawe czym kierowali się rodzice nadając imię córce, która teraz się zowie > Sybilla Maślanka. Zapewne tym samym, co rodzice Dolores Miednicy. Mnie to wcale nie śmieszy, ja współczuję, sama wiem, jak to jest, jak sie inni naśmiewają. Mnie się moje nazwisko wprawdzie podoba, bo dosyć ciekawie się kojarzy z pewnymi artystami (kuzynami dziadka), ale w podstawówce stanowiło szerokie pole do popisów dla innych dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 15.09.03, 08:56 Kategoria smieszne: Elżbieta Kau-Kupka Hiacynta Zdechlikiewicz Kategoria trudne do bólu: Bianka Odżygóźdź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: IP: *.toya.net.pl 15.09.03, 10:10 moj dalszy (śp) krewny nazywal się Porcylion Wtrampkach. W. Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 15.09.03, 19:09 Elżbieta Buba-Brzozowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 16.09.03, 12:16 a ja znam dziewczynke ktorej rodzice dali na imie Mercedes! współczuje jej na przyszłość... teraz mówi sie do niej Mercia Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 16.09.03, 12:51 No cóż, marka samochodów Mercedes wzięła swoją nazwę od imienia córki austriackiego konstruktora Emila Jellinka. wiem.onet.pl/wiem/012105.html Ignorancja miewa się, jak widać, znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.09.03, 14:12 Zamku to jeszcze nie świadczy o ignorancji! Przecież przyznaj, że dziewczynek o imieniu takim jak marka samochodu (niewazne, że w innym kraju jest to właśnie imię żeńskie) jest w Polsce niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 16.09.03, 13:44 No to się dołożę, w książce telefonicznej jest, zaczynając od nazwiska: Nieruchaj Józefa.:))) Zamek, dystans.:) Skoro można się śmiać z tego jak dziwnie umierają (nagrody Darwina) ludzie to i można z nazwisk.:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: IP: *.mipro.pl 16.09.03, 14:27 Moja mama znała Dolores Miednicę. My mielismy w liceum Sałatę. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 16.09.03, 15:28 Trafiliście w dziesiątkę! Oto autentyki imiona i nazwiska: /niektóre wulgarne/ Wyczesany Darek Pacha Roxana Męczywór Małgorzata Małolepszy Tomasz Kwasigroch Tomasz Chujeba Renata Mahujski Krzysztof Zaporożec Stefan Dokurwo Maciej Boligłowa Bogusław Szaleniec Wojciech Żur Leszek Porąbaniec Marek Gamoń Marek Cymbalista Stefan Kutasko Mieczysław Szpara Agnieszka Bzibziak Marta Fiut Stanisław Kiełbasa Roman Ocipka Sławomir Cyc Izabela Łachman Zdzisław Stęchły Tadeusz Biały Polak Agata Kusibab Maricin Rżąca Bożena Skwara Elżbieta Mam nadzieję że nikogo nie obraziłem ;) mx Odpowiedz Link Zgłoś
marrgos Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 26.09.03, 12:48 wiecie co, znam niektóre osoby których imiona i nazwiska tu przytaczacie i wydaje mi się że byłoby im przykro to są całkiem fajni ludzie i w końcu to nie jest ich wina że tak się nazywają pozdrowienia, m Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 26.09.03, 12:57 Jesli wierzyc stronie aniolek.00.w.interia.pl/nazwiska.txt ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxrak Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 18:43 Ewaryst Pipski Ewelina Pupka Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 26.09.03, 13:00 Gość portalu: maxrak napisał(a): > Ewaryst Pipski Skąd znasz Pana Ewarysta? W pierwszym poście podałem też nazwisko jego żony ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marrgos Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 28.09.03, 10:37 hej, ja znam ich oboje, to bardzo mili ludzie i tez sie tak naprawdę umieją smiac z tego że sie tak nazywają Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 28.09.03, 10:42 marrgos napisała: > hej, ja znam ich oboje, to bardzo mili ludzie i tez sie tak naprawdę umieją > smiac z tego że sie tak nazywają Słuszne podejście ;-)) Nie śmiejemy się przecież z NICH tylko z tak ciekawego zestawienia imion i nazwisk ;-)) Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy imion i nazwisk! Niekoniecznie śmiesznych! A gdyby komuś było źle z jego imieniem czy nazwiskiem toby zmienił, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Szprycha i Laska IP: 62.233.180.* 26.09.03, 12:58 Na studiach były: Szpycha, Laska, Podyma Odpowiedz Link Zgłoś
pabloha Re: Najśmieszniejsze imiona i nazwiska: 26.09.03, 13:04 Eufemia Żygalska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lingwista MĘCZYWÓR MAŁGORZATA, DOKU...O MACIEJ... IP: 212.127.66.* / 192.168.1.* 26.09.03, 21:12 WYCZESANY DAREK PACHA ROXANA KWASIGROCH TOMASZ MĘCZYWÓR MAŁGORZATA CHUJEBA RENETA MAHUJSKI KRZYSZTOF ZAPOROŻEC STEFAN DOKURWO MACIEJ BOLIGŁOWA BOGUSŁAW SZALENIEC WOJCIECH PORĄBANIEC MAREK BZIBZIAK MARTA ŁACHMAN ZDZISŁAW KUSIBAB MARCIN RŻĄCA BOŻENA STĘCHŁY TADEUSZ CYC IZABELA SZPARA AGNIESZKA Odpowiedz Link Zgłoś
myslak oj, bywa różnie :) 28.09.03, 21:44 Znajomy miał pierwszą lekcję w nowej klasie. Poprosił na początku: tylko nie śmiejcie się, nazywam się Królik. W klasie zapadła niepokojąco martwa cisza..... Zaczął czytać listę obecności - Bąk, Czajka, Koński, Mucha, Wrona...... Wtedy zrozumiał :))))) Odpowiedz Link Zgłoś