Dodaj do ulubionych

Placido Domingo tylko w Łodzi

01.03.09, 22:26
Ja się nie mogę doczekać - to będzie, przynajmniej dla mnie, o wiele
ważniejsze wydarzenie muzyczne, niż koncert Madonny, na który wybiera się pół
Polski. I cieszę się, że odbędzie się to w moim mieście.
Obserwuj wątek
    • Gość: as Co się zmieniło od soboty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:16
      Po poprzednim artykule opinie były bardzo negatywne. A teraz jena i
      to jaka. Nie stać miasta, pomimo szacunku dla artysty na takie
      wydatki. MArszałek przesadził. Niech powie ile w tym samym Teatrze
      Wielkim artystom płaci. Proszę się wstydzić
    • Gość: areo pieniądze nie swoje to łatwo..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:17
      Niech Ci co wymyślili składkę zrobią. Jak tak można w kryzysie
      pieniędzmi szastać!!!
      • Gość: onio Pan Krzysztof Makowski ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:20
        Jako jedyny skrytykował takie działania Pana Fisiaka. Kulturą i
        artystą proszę się nie podpierać. Jak Panu Żydowiczowi należało
        pomóc to chętnych nie było. Ale 1 500 000 zł wydać lekką ręką to
        nic. To wstyd
        • Gość: anaa Re: Pan Krzysztof Makowski ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:21
          Popieram te głosy. Bieda coraz większa a tu się wydaje takie środki
          pienięzne. Tak nie wolno robić
          • Gość: robert Re: Pan Krzysztof Makowski ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:23
            Radny Makowski powinien skierować wniosek do komisji rewizyjnej
            Sejmiku w tej sprawie. Może kontrola w Teatrze Wielkim też powinna
            nastąpić.
        • nefnef Re: Pan Krzysztof Makowski ma rację! 01.03.09, 23:21
          EI podał, że kosztować to będzie 1,9 mln zł.
          • Gość: tenor Re: Pan Krzysztof Makowski ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:25
            Jak zobaczyli że łodzianie sę wściekli i pomagają w tym gazety, to
            zaczynają zmieniać przekaz. Bez względu czy 1,5 czy 1,9 w takiej
            sytuacji województwa tak nie wolno robić
            • Gość: medyk Re: Pan Krzysztof Makowski ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:27
              Szkołę na ostatniej Sesji to Panowie zlikwidowali. Jej utrzymanie w
              trakcie roku kosztuje o 300.000 mniej niż ten wystę. Nawet PSL mówi
              że to był błąd. Młodych ludzi- ratowników medycznych się niedocenia,
              ale na zbytki 1500000 jest
              • Gość: upr Re: Pan Krzysztof Makowski ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:28
                Radni PO powinni pierwsi zaprotestować, jeżeli PSL był przeciw, to
                koalicja jest na włosku
                • Gość: lewicowiec Re: Pan Krzysztof Makowski ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:30
                  A jak w klubie PO głosował w tej sprawie Pan radny Miłek(dawniej
                  Samoobrona). A czy ktoś wie kto liczył w tej sprawie głosy?. Tyle
                  szmalu na takie rzeczy. Nie Nie Nie i jeszcze raz Nie
              • Gość: fan Re: Pan Krzysztof Makowski ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:32
                Dlaczego PSL najpierw protestowało, a potem część zagłosowała za
                wydaniem tych 1,5 mln zł z PO?.
                • Gość: reksio Re: Pan Krzysztof Makowski ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 23:34
                  Może Pan Fisiak się zreflektuje i odwoła ten wydatek. Proponuję, te
                  środki przekazać na wspaniałe działania Pana Marka Żydowicz. To są
                  sprawdzone pomysły. Koncert dla elity wojewódzkiej denerwuje łodzian
                  • Gość: gosc Re: Pan Krzysztof Makowski ma rację! IP: *.smrw.lodz.pl 02.03.09, 21:13
                    a pan Zydowicz to robi dla mas??????????
    • nefnef Re: Placido Domingo tylko w Łodzi 01.03.09, 23:20
      Rozumiem potrzebę usprawiedliwienia marnowania społecznych pieniędzy - ale niech
      bilet będzie po 2500zł czy 3000zł i niech koszty się zwrócą.
    • Gość: r. Placido Domingo tylko w Łodzi IP: *.smrw.lodz.pl 02.03.09, 00:08
      a ja sie ciesze, ze te pieniadze zostaly wydane. jestesmy dupa
      europy i rzadko sie zdarza, zeby ktos taki do nas przyjechal. poza
      tym lodz jest kulturalna pustynia i z kazdego wydarzenia tego typu
      nalezy byc zadowolonym.
      • nefnef Re: Placido Domingo tylko w Łodzi 03.03.09, 22:24
        To płać Pan ze swojej kasy a nie wspólnej!
    • Gość: Felix A kiedy się ktoś zabierze za porządek na ulicach? IP: *.netcologne.de 02.03.09, 00:26
      To jest absurd, wydają miliony na gwiazdorów, bo myślą, że to zmieni wizerunek
      miasta. Kiedy wreszcie ci ludzie rozumieją że normalny człowiek się po prostu
      boi jak tu przyjedzie po raz pierwszy, bo takiego brudu i wszechobecnego upadku
      nie widzi się często.
    • Gość: obcy Placido Domingo tylko w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 02.03.09, 10:31
      Wstyd mi za was łodzianie. Tu nigdy nikt wielki nie przyjedzie boście
      zaściankowi. Te wasze budowane hotele będą świeciły pustkami. Macie szansę na
      przyjazd wielkiego artysty, a wy tylko wydziwiacie. Pewnie, dla was są imprezy z
      chamowatym Miśkiem Koterskim na Piotrkowskiej. Szkoda gadać!
      • Gość: Sufler2009 Re: Placido Domingo tylko w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 02.03.09, 19:19
        Wstyd mi za Ciebie że jako łodzianin nie dostrzegasz dziur i krzywej
        kostki na głównej "reprezentacyjnej" ulicy miasta.Wstyd mi że nie
        dostrzegasz biedy i fatalnej komunikacji.Wstyd mi ze są to pieniądze
        z moich podatków i tym bardziej Tobie powinno być wstyd ze nie
        napisałeś ze sam ze swojego portfela dołożysz sie do organizacji
        koncertu a nie sięgasz do publicznych pieniędzy które powinny być
        spożytkowane na pilnijesze cele.Wstyd mi że Opera w której będzie
        występowała niewątpliwe wielki artysta wygląda jak syf z gilem.
        Wiem bo pracuje tam.
        Wstyd mi ze nie dostrzegasz życia z różnej perspektywy.
        Tylko jak nadufany człowiek obraźający pozostałych łodzian.
        Jeśli byłyby do tego warunki finansowe to jestem za występem Domingo
        i choćby codziennie ale nie w przypadku takiej sytuacji jaka ma
        miejsce obecnie w naszym mieście.A według mnie sukces medialny i
        promocja Łodzi będzie znikoma i nie przełoży sie na rozwój miasta.
        Choćby dlatego ze jest to tak naprawde impreza zamknięta!
        Owszem
      • Gość: Felix Re: Placido Domingo tylko w Łodzi IP: *.netcologne.de 02.03.09, 19:21
        Nie bardzo rozumiem - masz jakąś kompulsywną potrzebę opłacania "gwiazd" z
        miejskiego budżetu, że stawiasz wszystkich przed tragiczną alternatywą
        Domingo-Koterski? Żaden z tych darmozjadów nie powinien dostać ani 1 euro z tego
        prostego powodu, że miasto ma 100x ważniejsze wydatki niż pokazowe przejadanie
        kasy na rozrywkę, bo do tego się to sprowadza. I nie chodzi tu o finansowanie
        kultury - trzeba wspierać to, co jest trwałe i się w przyszłości miastu zwróci -
        np. festiwale, muzea, a nie jednorazowe spendy, za które gość kasuje kasę od
        frajerów.
    • Gość: v Placido Domingo tylko w Łodzi IP: *.pai.net.pl 02.03.09, 14:48
      o, widzę,że prawie wszystkie negaty powyżej pisane są jedną ręką !
      • Gość: klon miał rację Krzysztof Makowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:11
        głupia decyzja i koniec dyskusji!!!
        • Gość: das miał rację Krzysztof Makowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:23
          Pan fisiak podjął zła dla mieszkańców województwa decyzję. Powinien
          się z niej wycofać
    • Gość: obcy Placido Domingo tylko w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 02.03.09, 21:23
      Oczywiście nikt nigdy w tym mieście nie powinien występować, bo mamy wszak
      ważniejsze problemy. Bo jesteśmy biedni itd...itd... Nich nikt w tym mieście nie
      koncertuje bo po co? My jesteśmy biedni, nas na nic nie stać, my biedaki. Niech
      jadą do Krakowa, Wrocławia, Warszawy. Tu musimy prostować drogi, bo oczywiście
      wszędzie są proste, bo wszędzie są równe chodniki a u nas nie. Oj chłopaki
      głupstwa gadacie i nie rozróżniacie miejskich pieniędzy od wojewódzkich. Ale
      pozdrawiam was serdecznie, życie w zaścianku jest takie przyjemne, nic wszak nie
      trzeba robić!
      • Gość: vera Makowski ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:34
        Zaścianek, mocne słowo. Elita zobaczy koncert na siedząco, a plebs
        może sobie posłuchać stojąc. Nawet urzędnik nie jest wstanie swoją
        aktywnością mnie przekonać do tego głupiego rozwiazania. Wycofajcie
        się Panowie dla dobra województwa
      • drabarekpiotr Re: Placido Domingo tylko w Łodzi 02.03.09, 21:35
        no tak wojewódzkie to już nie z naszej kieszeni!!!Przecież.
        • Gość: lolo Re: Placido Domingo tylko w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 02.03.09, 22:02
          Prosiłem daj już spokój, a Ty wciąż swoje. A tyle ciekawych lektur do
          poczytania. A poza tym nie wiedziałem żeś postkomunista.
      • nefnef Re: Placido Domingo tylko w Łodzi 03.03.09, 22:28
        Tu występuje wielu wybitnych artystów, na których nie wydaje się publicznych
        pieniędzy - szkoda, że nie wiesz.
        • Gość: Sufler2009 Re: Placido Domingo tylko w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 05.03.09, 11:04
          Ok.Szkoda że i w tym przypadku tak nie jest!Szkoda że tego nie
          rozumiesz.Jak myślisz co jest gorsze?
    • Gość: lolo Placido Domingo tylko w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 02.03.09, 21:39
      Panie Marku niech Pan już da spokój,pogadamy o tym na piwie. Pozdrawiam!
      • Gość: kroll Krzysztof Makowski na Marszałka Województwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:53
        Najpierw kontrole koncertu,a potem zmiana Marszałka. Kandydat PO źle
        sobie radzi. Czas na zmiany
        • Gość: darek Re: Krzysztof Makowski na Marszałka Województwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:57
          Czas na zmiany w Sejmiku. Potrzebna jest nowa świeża twarz. To co
          zrobił Pan Fisiak wzbudzi bunt łodzian
          • Gość: aneta Re: Krzysztof Makowski na Marszałka Województwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:59
            To świetny pomysł aby dokonać zmian w Sejmiku. PO godząc się na
            wydanie 1,5 mln zł na koncert straciła wiele głosów. Po co oni to
            zrobili
    • e-teacher Placido Domingo tylko w Łodzi 03.03.09, 08:23
      Witam, może nie tyle komentuję sam artykuł, co fakt - występ P.Domingo w Łodzi. Bardzo lubię muzykę klasyczną, lubię też Placido Domingo. Mam sporo jego nagrań, często ich słucham. Z przyjemnością poszłabym na jego koncert.Jednak nie mogę pogodzić się z faktem, że władze Łodzi szastają naszymi pieniędzmi w momencie nasilającego się kryzysu i biedy w mieście. To są niewyobrażalne pieniądze. Jest mi przykro i wstyd, bo wielu ludzi nie wie, jak żyć z nędzną rentą, zasiłkiem lub bez, a tu taka suma!!! Kogo będzie także stać na bilet??? Kiedy ludzie nie mają środków na życie, rezygnują z koncertów, spektakli teatralnych i kina. Mam na myśli przeciętnych mieszkańców Łodzi. Na ten koncert pójdą osoby bardzo dobrze sytuowane. A miasto?
      Wiem, że pieniądze są niezwykle potrzebne na wspieranie wielu ważnych przedsięwzięć kulturalnych w Łodzi, że Festiwal Dialogu Czterech Kultur może przenieść się do innego miasta, bo jest wciąż niedofinansowany. Co może zdziałać jeden występ? Przez parę dni będzie się o nim mówić i już. To imprezy odbywające się regularnie promują miasto, przyciągają widzów! Gdyby znalazł się sponsor dla tego występu, wyglądałoby to znacznie lepiej. Władze miasta czy województwa nie powinny wydawać takiej sumy na występ P.Domingo.
      Serdecznie pozdrawiam.
    • Gość: PO))EB Tyle kasy !!! IP: *.toya.net.pl 03.03.09, 09:12
      A może ją wydac na posprzątanie Łodzi? Taki syf jaki jest to
      właśnie świetna wizytówka miasta. Może pokazywac nas za biletami
      jako śmietnik kulturalny? Więcej zarobimy !!!!!!!
      • nefnef Posprzątać miasto 03.03.09, 22:22
        To jednak są tacy, którzy lubią posprzątane miasto a prezydent i marszałek o tym
        nie wiedzą?
        • Gość: by czżby PO,które dla Łodz nie zrobiło nic stara się IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.09, 13:55
          teraz o stołek samego prezia miasta, a wojewoda jako zaścianek chce sięPOdbudować Yntelektualnie? Ceny biletów odzwierciedlaja chyba zarobki w UW I UM. Może nawet sam pryncyPOł zagości?
    • Gość:     IP: *.pl 13.02.10, 18:55

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka