ukalo 27.11.03, 14:34 Witam! Dziś o 12:30 widziałem 5N i 5ND na Kopcińskiego jadące w kierunku Narutowicza. Czyżby przyszedł czas na małe odświeżenie? Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J.S. Re: eNki do remontu? IP: *.pai.net.pl 27.11.03, 17:38 Jada do Genewy na jazdy probne. Wlasnie podstawiana jest laweta. MuHaHaHa. Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: eNki do remontu? 27.11.03, 17:55 Gość portalu: J.S. napisał: > Jada do Genewy na jazdy probne. Wlasnie podstawiana jest laweta. > > MuHaHaHa. Heh, no fakt. O tym nie pomyślałem :-))) MegaROTFL Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: eNki do remontu? 27.11.03, 20:59 Pewnie wrócą z lepszymi wózkami i z klimatyzacją. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: eNki do remontu? IP: *.toya.net.pl 27.11.03, 18:23 Też widziałem je dziś na Kopcińskiego, wyglądały cudnie. :) Bardzo możliwe, że wzięli je na przegląd, od dawna sugerowałem, że potrzebny jest prawdziwy przegląd bo wagony są za głośne. Dawno nie były smarowane, a oprócz głośnej jazdy skutkuje to przecież szybkim zużyciem częśći. We wtorek zaczyna się malowanie LpII. :) pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: eNki do remontu? 27.11.03, 18:39 Gość portalu: luki napisał: > Też widziałem je dziś na Kopcińskiego, wyglądały cudnie. :) No, piękny widok. Tak swoją drogą to w zasadzie dziś pierwszy raz je widziałem w ruchu od zewnątrz :-) > Bardzo możliwe, że wzięli je na przegląd, od dawna sugerowałem, że potrzebny > jest prawdziwy przegląd bo wagony są za głośne. Dawno nie były smarowane, a > oprócz głośnej jazdy skutkuje to przecież szybkim zużyciem częśći. Głośne to mało powiedziane... > We wtorek zaczyna się malowanie LpII. :) I to jest bardzo dobra wiadomość :) Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: eNki do remontu? 27.11.03, 20:55 Gość portalu: luki napisał(a): > Też widziałem je dziś na Kopcińskiego, wyglądały cudnie. :) > Bardzo możliwe, że wzięli je na przegląd, od dawna sugerowałem, że potrzebny A może wreszcie przy okazji homologacja? > jest prawdziwy przegląd bo wagony są za głośne. Dawno nie były smarowane, a > oprócz głośnej jazdy skutkuje to przecież szybkim zużyciem częśći. Doczepa w szczególności. Jakoś nie podobało mi się to "tupanie" zestawów kołowych. > We wtorek zaczyna się malowanie LpII. :) Rozumiem, że z tej okazji będziemy świętować? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: eNki do remontu? IP: *.toya.net.pl 27.11.03, 22:53 Co do lpII, to raczej zajmijmy się szablonami, bo archiwum ZRT jest wyczyszczone z wszelakich dokumentów nt Lp. :( luki Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: eNki do remontu? 01.12.03, 17:01 Widzę, że jednak znaleźliście te klamoty do malowania Lilpopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: eNki do remontu? IP: *.toya.net.pl 28.11.03, 12:44 Byłem jednak zbytnim optymistą. Powodem przyjazdu enek jest jutrzejsza wycieczka dla policjantów. :( luki Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: eNki do remontu? 28.11.03, 12:58 Gość portalu: luki napisał: > Byłem jednak zbytnim optymistą. Powodem przyjazdu enek jest jutrzejsza > wycieczka dla policjantów. :( Może się zdecydują na remont jak jaki komendant ogłuchnie... :-/ Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Enki wróciły do domu 01.12.03, 17:07 Obecnie wszystkie wagony historyczne będące własnością MPK znajdują się znów na Tramwajowej. Skład 5N + 5ND pozostaje już w ZRT i nie jedzie na Dąbrowskiego. Tym samym można powiedzieć, że po około rocznej delegacji do ZKT-2, enki powróciły do domu. W dniu dzisiejszym parkowały sobie na jednym z torów w ZRT, przed halą lakierni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Enki wróciły do domu IP: *.toya.net.pl 01.12.03, 18:55 michal.ch napisał: > Obecnie wszystkie wagony historyczne będące własnością MPK znajdują się znów > na Tramwajowej. Skład 5N + 5ND pozostaje już w ZRT i nie jedzie na > Dąbrowskiego. Tym samym można powiedzieć, że po około rocznej delegacji do > ZKT-2, enki powróciły do domu. wiecień 2000 --> listopad 2003. Jak dla mnie ponad 3 i pół roku, a nie rok. :) Tak, tylko problem w tym, że ten "dom" jest juz zajęty. Tam gdzie stały kiedyś historyczne jest obecnie montownia/serwis Citków. Jeśli więc tylko zwiekszy się liczba remontów - wagony historyczne nie będą miały gdzie stać. Kolejnym minusem jest kwestia przyszłości trasy zerówki. Jakoś jeżdżenie z Tramwajowej na Zdrowie średnio mi się widzi. A czy jakieś plusy - tak. W razie czego serwis pod nosem, do tego nie będą juz stały w półotwartej hali z przeciekajacym dachem i może nie będą ich tak okradać. Przypominam, że na Dąbrowskiego zginął dzwonek od Lilpopa, a ostatnio 6 odblasków z enki. :( > > W dniu dzisiejszym parkowały sobie na jednym z torów w ZRT, przed halą > lakierni. Stoją tak od piątku. luki Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Enki wróciły do domu 01.12.03, 21:59 Gość portalu: luki napisał(a): > wiecień 2000 --> listopad 2003. Jak dla mnie ponad 3 i pół roku, a nie rok. > :) Kilka lat w tą, czy w drugą stronę nie robi różnicy. ;) > Tak, tylko problem w tym, że ten "dom" jest juz zajęty. Tam gdzie stały kiedyś > historyczne jest obecnie montownia/serwis Citków. Jeśli więc tylko zwiekszy się > > liczba remontów - wagony historyczne nie będą miały gdzie stać. No i chyba dlatego enki garażują pod "dachem świata". Żeby tylko taka sytuacja nie była na dłuższą metę, bo za rok by wyglądały jak Lilpop III i wstyd by było nimi ludzi wozić. > Kolejnym > minusem jest kwestia przyszłości trasy zerówki. Jakoś jeżdżenie z Tramwajowej > na Zdrowie średnio mi się widzi. A czy jakieś plusy - tak. W razie czego serwis > > pod nosem, do tego nie będą juz stały w półotwartej hali z przeciekajacym > dachem i może nie będą ich tak okradać. Przypominam, że na Dąbrowskiego zginął > dzwonek od Lilpopa, a ostatnio 6 odblasków z enki. :( Tylko usiąść i się pociąć... > > W dniu dzisiejszym parkowały sobie na jednym z torów w ZRT, przed halą > > lakierni. > > Stoją tak od piątku. I to mnie właśnie martwi. Żeby tylko za długo nie stały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch A jak zrobią Lilpopa IP: 62.29.134.* 08.12.03, 13:21 Ciekawe, czy dostanie oświetlenie. Dotychczas był to jedyny wagon historyczny, który uchował się od świateł stopu i tego typu dupereli. Miał jedynie boczne kierunki z żarówek (a'la lata 40), ale to akurat do niego pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś