ww_lodz 09.07.09, 19:28 O łódzkiej Pietrynie trudno powiedzieć, aby tętniła życiem. O ku***!!! Robicie z tej gazety szmatławca!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tarromi Piotrkowska na pudle IP: *.smrw.lodz.pl 09.07.09, 19:49 Oni tam w tych Kielcach nic innego nie mają, poza tą ulicą. A i nawet ona zamiera po 15 w sobotę. Veni vidi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenua co za debil pisał artykuł i dał tytuł IP: *.chello.pl 09.07.09, 22:37 jaka 3. w polsce??? i co to jest jakaś sienkiewicza w kielcach, kto o tym słyszał???? to, że był sobie jakiś tam konkurs, w którym zagłosowały kielce, to ma świadczyć o Polsce????? a gdzie nowy świat, floriańska, monciak, itd???? boszzz rece opadają. ps. ja u siebie w domu zrobiłem plebiscyt i wyszło, że najgłupsi w Polsce są dziennikarze łódzkiego dodatku GW. możecie dać jako news na strone ps2. piszę o łódzkich ale spodziewam się, że kieleccy mają też niezłe orgazmy na te okoliczność... chociaż nie, łódzcy są głupsi, bo w tym g.... konkursiku piotrkowska nawet nie wygrała, tylko była 3. i to już był powód na niusa żenua Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal Re: Piotrkowska na pudle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 01:09 Wy nic nie macie jedynie tylko patologię, częstujecie pavulonem i bijecie się na Piotrokowskiej, buractwo z niby miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Re: Piotrkowska na pudle IP: 212.160.240.* 10.07.09, 08:57 A ty nic nie masz tylko patologie i pustjke w Twojej tepej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszyka Re: Piotrkowska na pudle IP: *.skomur.pl 09.07.09, 19:50 można to uznać za porażkę , bo jak inaczej nazwać przegraną z jakąś nigdzie poza kielcami ulicą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Piotrkowska na pudle IP: *.smrw.lodz.pl 09.07.09, 20:23 To trzeba było o tym napisać zanim zakończyło się głosowanie. A jak zwykle po..... Nie każdy wie o istnieniu pisma "Wasze Podróże". Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Piotrkowska na pudle 09.07.09, 21:03 Dzięki temu, że Lew_konia wyczaiła plebiscyt w "Waszym Podróżach" (w końcu sezon urlopowo-wyjazdowy mamy), mogliśmy tu na forum swój wkład w głosowanie włożyć. forum.gazeta.pl/forum/w,63,96936932,96936932,Glosujmy_na_Piotrkowska.html Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Piotrkowska na pudle 09.07.09, 21:06 Piotrkowska była wtedy na szóstym-siódmym miejscu. Bielsko-Biała ją dużo wyprzedzała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidny Re: Piotrkowska na pudle IP: *.retsat1.com.pl 10.07.09, 12:10 Z niektórych względów należałoby żałować że go w ogóle znalazła... ale to inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Piotrkowska na pudle IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.07.09, 20:33 Myślałem, że chodzi o pudła pudlarzy :). Bo rzeczywiście nawet nie Piotrkowska, a cała Łódź na pudle stoi. Pozdrawiam dzielną Straż Miejską i Wydział Handlu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.killman Piotrkowska na pudle 09.07.09, 21:13 Gratulacje dla Kielc. Tamtejszy deptak naprawdę zasługuje na pierwsze miejsce. A Piotrkowska zajęła miejsce trzecie tylko dlatego, że w plebiscycie startowały trzy ulice. W przyszłym roku zapewne Łódź jako najpiękniejszą swoją ulicę zgłosi prywatny rynek w Manufakturze. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Piotrkowska na pudle 09.07.09, 21:19 Jeśli czegoś nie wiesz, to lepiej nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 dokładnie 09.07.09, 22:23 smutne jak dupa miasto a tu 3 miejsce? chyba nie ten plebiscyt;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Piotrkowska trzecią ulicą Polski 09.07.09, 22:39 Gratulacje dla Kielc! Zasłużyli sobie! Ulica Sienkiewicza jest bardzo ładna. Remont co prawda trwał długo ale efekt jest pierwszorzędny. Na tej ulicy chce się przebywać jak najdłużej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Piotrkowska na pudle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 22:51 Zachodzę w głowę czy władze Gdyni płacą prasie za reklamę tej ulicy i tego miasta, bo w moim przekonaniu o Gdyni pisze sie dużo dobrego, niezasłużenie, przesadnie dobrego. Świętojańska w Gdyni jest przecietnie atrakcyjną ulicą. Znacznie przewyższa ją sopocki Monciak, nie mówiąc już o Piotrkowskiej w Łodzi. O ul. Sienkiewicza w Kielcach... nic nie wiem. Pozdrawiam z Pomorza Zachodniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moonwanderer Piotrkowska na pudle IP: *.toya.net.pl 09.07.09, 23:10 Jak to nie tętni życiem? Zamiast pomagać Łodzi w jej promowaniu, a mieszkańcom, aby uwierzyli w jej piękno i potencjał, ostatnio nasi dziennikarze zdają się czynić wszystko, aby zniechęcić łodzian do swojego miasta, aby myśleli, że jest brzydkie i nieatrakcyjne, aby z góry je przekreślali. Często bywam na Piotrkowskiej (i nie tylko, bo w większości centrum;o)) i czy to wtorkowe popołudnie, czy niedzielny wieczór, częściej widzę ją pełną ludzi i z zapełnionymi ogródkami, pustoszeje rzadko;o) Ponadto dziś widziałem włoskich turystów przy Placu Dąbrowskiego. Łodzi potrzeba wymiany urzędników na takich z pasją oraz nieco farby i środków czyszczących. A idąc jej ulicami, rzadko opuszczam głowę, gdyż otacza mnie tak dużo niesamowitej architektury;o) Nie powinniśmy wstydzić się przed innymi miastami, mamy wszystko, aby zachwycić i nas samych, i więcej turystów, trzeba po prostu zadbać lepiej o to, co mamy, i tego oczekiwać. A mamy mnóstwo;o) Oto moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
agagin Re: Piotrkowska na pudle 10.07.09, 11:37 to prawda, Lodz jest pieknym miastem, mamy swietne kamienice w centrum i nie tylko w centum. Trzeba sie tylko wziac do roboty: sprzatnac i odmalowac to miasto, nie mowiac juz o remoncie. A to lezy w gestii wladzy i rajcow miejskich. No ale lepiej wydawac kase na podroze Kropy, niz posprzatac i zaprosic zagranicznych gosci do Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeslaw Radni i RIO zablokowali refundację kosztów remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 07:14 fasad na Piotrkowskiej. Na jakieś "koncerty jerozolimskie" i inne wymysły pryncypała pieniądze są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Piotrkowska na pudle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 07:46 Powtarzają od dawna tę durną tezę jak zdartą płytę, chociaż żadne fakty jej nie popierają. Jak to w Gó...anej gazetce od 20 lat. A głosowanie było tak samo durne jak "nowe 7 cudów świata". Zrobiły się wyścigi w oddawaniu głosów, które Polakom udało się wygrać. Wyścigi nie mające nic wspólnego z rzeczywistymi walorami krajobrazu, a świadczące tylko o głupim nacjonalizmie Polaków. Tym razem o głupim nacjonalizmie kielczan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidny Re: Piotrkowska na pudle IP: *.retsat1.com.pl 10.07.09, 12:01 Cieszę się że wreszcie ktoś zauważył problem, cieszy mnie także to że nazwałeś po imieniu to co dzieję się od dawna na stronie www.candidatecities.com/ łamacze IP z Łodzi i Szczecina to zwykli internetowi napinacze, patrioci?! Idioci?! Gdańsk 9566 głosów Łódź 721692 Lublin 109474 Poznań 21127 Szczecin 719177 Toruń 11725 Warszawa 7882 Wrocław 9604 Każdy podwójnie głosujący w głosowaniu internetowym jest według mnie antypatriotą bo zamula rzeczywistość to raz i zamiast w danym czasie zająć się pożyteczniejszymi rzeczami niż klikanie, klikanie ESK Łodzi nie da. Będzie mi wstyd za ŁÓDŹ ESK jeśli będzie się w tym mieście dużo dla ESK mówić, a g.. dla ESK robić. Nieozdrowienia dla wszystkich łamaczy IP :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labradoodle Piotrkowska na pudle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 08:20 Ci co pisza o kielcach zle to byli tam?? widzieli?? moze warto sie przejechac to wam kopara opadnie jak wyglada sienkiewicza w porownaniu do naszej "swietnej pietryny" z "wielkiego miasta łódź". a swoja droga to nawet 3 miejsce to dla mnie jakas kpina.. zasikane bramy, obdrapane fasady i tluste plamy na deptaku to cos na co warto glosowac?? chyba lokalny patriotyzm poszyty jest tu lokalnym zaslepieniem - ale tylko tych ktorzy nic poza tym syfem nie widzieli.. jestem za tym aby łodź rewitalizowac - ale dopoki mamy takie wladze jak mamy nic oprocz bitwy o stolki sie w tym miescie nie wydarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Widziałem tą ulice w Gdyni 10.07.09, 08:28 Gdyńska ulica nie jest turystyczna, a w godzinach szczytu robią się tam korki. Kompletnie nie zasługuje na drugie miejsce. Szkoda, ze takie "coś" bedzie reprezentowało Polskę. Co do miasta Gdynia to chyba najbrzydsze miasto w Polsce. Co do Kielc, faktycznie mają bardzo ładny i zadbany deptak. Szkoda, ze nie ma tam ciekawych i elitarnych miejsc. Piotrkowska zasłużyła na trzecie miejsce za to, że jest odcięta od świata. Kompletny brak parkingów, a te pobliskie są opanowane przez żuli wymuszających haracz za pilnowanie. Odnośnie niby faktu, że łodzianie nie chcą mieszkać w Łodzi, to mam prośbę - nie róbcie trolistycznych sond ulicznych, bo 40% chodzących po ulicach to przyjezdni z okolic Łodzi(wsioki) bardzo nielubiący Łodzi. Oczywiście z powodu kompleksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Piotrkowska na pudle IP: 212.160.240.* 10.07.09, 08:55 A skąd dziennikarze łódzkiej wzięli teorie, że Piotrkowska nie tętni zyciem? Jak ide na Piotrkowska to zawsze jest na niej sporo ludzi a kawiarnie, puby i restauracje tetnią życiem. Owszem Piotrkowska potrezbuje nowej koncepcji funkcjonowania, przebudowy która nada jej walor ekskluzywności a także wielu inicjatyw ale nie można powiedzieć, że jest martwa i nie tetni zycie. No chyba że dziennikarze łódzkiej chcą aby tak sie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Piotrkowska na pudle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 09:29 może chodzi o takie tętnieniem życiem, jak przed kilku laty... teraz trochę mniej tętni, to fakt... Co nie znaczy, że zamarło tam życie, aczkolwiek służby porządkowe powinny się bardziej przykładać do pilnowania porządku, zarówno pilnowania, by menelstwo nie opanowywało tej części miasta, jak również, by złotówy nie robiły sobie parkingu, przy Mickiewicza parkują dłużej niż 10 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 A ja mam takie pytanie 23.07.09, 16:48 Mam takie pytanie - o co chodzi do cholery z tymi banerami, ktore wędruja po miescie? Najpierw zastawiły cały Plac Wolnosci na tyle, ze Kosciuszki nie bylo widac, jak ktoś nie ma 2 metrów , a potem wywędrowały pod Urząd Marszałkowski tam w okolicach Piłsudskiego, naprzeciw Silver Screenu. W tym miesjcu zasłoniły sciezke rowerowa, po której zawsze jeżdzą rowery, wiec jak sie zza nich wyjdzie, to mozna dostać kierownicą w zoładek z całej siły. Wszystkie stoja puste i stoi ich( albo stała) zastraszająca ilosc jeden za drugim. To jest ta nowa kkoncepcja architektoniczna? Nie wiem, moze powinnam o tych banerach nowy wątek ząłozyć czy cos, gdyż od pazdziernika sama będe reklamować coś kulturalnego pewnie w tych własnie cudach, więć ich lokalizacja wybitnie mnie interesuje, bo zaczyna mnie to juz zadziwiać...jak mozna 20 takich klamotów ustawic jeden za drugim w jednym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
agagin Re: Piotrkowska na pudle 10.07.09, 11:32 ta Kielecka ladnie wyglada. A spojrzec wystarczy na Piotrkowska (nawet na zdjeciach dolaczonych) ze to nie ma ani ladu ani skladu. Smietnik, straganiarstwo i lumpeksy. Tylko puby ratuja obecnie Pietryne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyramid1 Piotrkowska na pudle IP: 57.86.133.* 10.07.09, 11:34 Piotrkowska powinna być częścią dużej trasy spacerowo-turystyczno- rozrywkowo-handlowej od Manufaktury do EC1. Trzeba zrobić plan tej trasy i go realizować. Wycinkowe projekty oderwane od życia nie będą działały. "Scenografia" tej trasy jest fantastyczna. do dzieła włodarze miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidny Re: Piotrkowska na pudle IP: *.retsat1.com.pl 10.07.09, 12:07 Chciałeś po prostu napisać że trzeba Łodzi rewitalizować całe miasto a nie tylko Piotrkowską! I czemu wspominasz tylko o manufakturze a odbudową Starego Miasta nie jesteś zainteresowany? A Bulwarem Narutowicza a ścieżkami rowerowymi na Nawrot? A Kilińskiego deptakiem z tramwajem? Księży Młyn zagłębie dla turystyki i biznesu?? manufaktura to nie jest cel ale droga do niego myślisz że jakby manu wyrosła konkurencja pod nosem dalej byliby życzliwi dla miasta i dla nas samych łodzian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyram Re: Piotrkowska na pudle IP: 57.86.133.* 10.07.09, 14:45 Chciałem napisać to co napisałem. Piotrkowska może połączyć w formie trasy spacerowo-turystyczno- handlowo- kulturalnej - dwa atrakcyjne punkty Łodzi - istniejącą Manufakturę i planowaną EC1. Mogłaby łączyć inne atrakcyjne części miasta - gdyby mogła. Masz inner propozycje to opisz je. Atakuj problem a nie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Piotrkowska trzecią ulicą Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 13:19 No chyba żartujecie? Kielecka ulica nie umywa się ilością i jakością pięknych, zabytkowych, odrestaurowanych kamienic do ul. Piotrkowskiej. Nie rozumiem jak ktoś może twierdzić, że zasłużenie wygrała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal Re: Piotrkowska trzecią ulicą Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:59 Chodzi o ulicę a nie kilka odrestaurowanych pożydowskich kamienic, które nijak się mają do całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: affi Piotrkowska trzecią ulicą Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 13:57 Dwa razy byłem na Piotrkowskiej. Za pierwszym na rogu ulicy trzech kolesi kopało czwartego, a na odcinku trzech przecznic kilka osób prosiło o kaskę na drobne potrzeby lub, szczere chłopaki, na nalewkę. Za drugim razem był 3 maja. Obok przemawiającego na Placu Wolnści - taki początek Piotrkowskiej - prezydenta i stada straży miejskiej zaśmiecone flaszkami i papierami uliczki dochodzące do Placu. Syf i brud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Piotrkowska trzecią ulicą Polski IP: *.toya.net.pl 23.07.09, 13:20 Byłam w łodzi w tym roku i muszę niestety powiedzieć ze piotrkowska jest przereklamowana !! co czwarta kamienica odnowiona ,chodnik ma dziury , ławki zero ,brud i śmierdzące obskurne bramy ;/ Spodziewałam się czegoś stylu krakowskiego przedmieścia... a tu porostu speluna z żebrakami. WSTYD!! jak morze Łódź startować na Europejska Stolice Kultury...????? BYŁ BY TO WSTYD DLA POLSKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Piotrkowska trzecią ulicą Polski 23.07.09, 16:52 > jak morze Łódź startować na Europejska Stolice Kultury...????? Wstyd to mieć taką ortografię i uważać, że w j. polskim istnieje pięciokrzyknik. Odpowiedz Link Zgłoś