Dodaj do ulubionych

W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami

• Gość: tetradrachma Ten gostek, co wzywa "trzeba zacząć od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 10:28
      ortografii" ma rację. Nie przypie...jcie się do "hajlowania" i rzekomego "antysemityzmu". To margines który zostanie odrzucony. Trzeba nam, Polakom, jasnego przekazu: jak chcecie być, jak chcecie przetrwać w zjednoczonej Europie, nie jako mięso armatnie i robol z łopatą, to musicie popierać "Ordnung, Arbeit und Lehre". Nie dajcie się zakrzyczeć, że faszyzm, i takie tam bzdury.
      • Gość: MArek Re: Ten gostek, co wzywa "trzeba zacząć od IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.10, 10:43
        Skoro już tak cytujesz słowa ordnung lehre und to chciałm Ci prypominać, ze własnie złamałeś ustawę o języku polskim. Coś zatem z tym Twoim umiłowaniem porządku nie tak?

Rozumiem, że dla ciebie porządek to faszystowskie prawa - innej definicji porządku nie znasz niż ta hitlerowska? Przypomnij sobie zatem jak ten porządek zamienił się w chaos i jak zakończył się eksperyment faszystowski.
    • apas13 Kukiz manipulator 13.11.10, 10:36
      "Nikomu z tych chłopców, którzy szli we wczorajszym marszu, nie przyszłoby do głowy, żeby wywracać krzyże na cmentarzach albo niszczyć pomnik przy Pawiaku."

Nagrobki na cmentarzach żydowskich to co innego, ale to się nie liczy, prawda?

"Kiedy widziałem w TVN-ie wypowiedź młodego chłopca, który mówił, że w nowoczesnym społeczeństwie nie ma miejsca na takie pseudowartości jak naród, to mi ręce opadły. Gdyby nie Dmowski (...)"

Panie Pawle, pan nie rozumie. Chłopak mówił o NOWOCZESNYM społeczeństwie, w którym pojęcie narodu, jak rozumiał je Dmowski jest anachronizmem i pseudowartościa. Tak pojmowany naród, jak widział go Dmowski to był fundament obu wojen światowych, to do dziś jest fundament rosyjskiego neoimperializmu, to jest fundament muzułmańskiego ekstremizmu. Dla Dmowskiego naród to była odrębność, dziś to jest tradycja w ramach wspólnoty. Można mówić o współczesnym pojęciu narodu, jako świadomości odrębnych korzeni, ale nie o narodzie, jak go rozumiał Dmowski - jako grupie ludzi zjednoczonych PRZECIW obcym więzami krwi, nazwiska, religii. Jego naród wykluczał, współczesny ma wyróżniać - jak to jest, że tak inteligentny facet jak Pan nie może tego pojąć?!
    • lechoo Byłoby lepiej... 13.11.10, 10:38
      Byłoby lepiej, gdyby Kukiz kupił wreszcie swojej córce rowerek.

Nie byłoby niepodległości gdyby nie Dmowski? Wolne żarty - niepodległą Polskę wywalczyli socjaliści z PPS.
      A tajny współpracownik Ochrany - Dmowski - niepodległą Polskę, gdyby mógł, to by zawinął w papierek, owinął wstążeczką i podarował Z Bożej Łaski Carowi Wszechrusi, całując przy tym Imperatorowską Rękę. Taki z niego był Mąż Stanu - psia jego mać!
      • Gość: ość portalu Re: Byłoby lepiej... IP: *.mia.three.co.uk 13.11.10, 10:57
        Jarosława i Romana łączy fakt, że się nigdy nie ożenili. Niechęć do kobiet ?
      • wilhelm4 Re: Byłoby lepiej... 13.11.10, 13:41
        Pilsudski tez byl agentem i to byc moze 'multiple'.
    • piotrek410 Młodzież Wszechpolska, czyli nazistowskie dupki 13.11.10, 10:53
      Ten kretyn Pawelek naprawde wierzy w to, ze to jakis jeden dupek ocalil wielomilionowy narod w centum Europy!!! Taki Harry Potter Dmowski zrobil to sam, bez setek tysiecy Polakow walczacych z bronia w reku o swoja wolnosc!!! Czy ten rodzaj skretynienia charakteryzuje cala te nazistowska swolocz, u ktorej to przepite beztalencie szuka poparcia???
    • Gość: Mark "W Święto Niepodległości Wyborcza z komunistami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 11:01
      Rownie dobrze mozna w np. w "Rzeczpospolitej" dac artykul pt. "W Święto Niepodległości Wyborcza z komunistami" i kazac sie tlumaczyc redaktorowi nacz. GW dlaczego Gazeta poparla manisfestacje, w ktorej udzial wziely organizacje jawnie odwolujace sie do symboliki komustycznej? Ciekawe co GW by odpowiedziala? :>
    • Gość: Obudzciesie Manipulowani IP: 109.231.56.* 13.11.10, 11:04
      Jeszcze trochę i będą nazywać faszystą kogoś kto wywiesił flagę narodową 11 listopada
      hołota która jest manipulowana przez min. gazetę wybiórczą.

Jak ojciec np. będzie miał syna który zostanie gejem to wraz ze śmiercią tego właśnie syna jego geny przestaną istnieć.Smutne.:(
      • wilhelm4 Re: Manipulowani 13.11.10, 13:43
        Chlopaczku a ile ty masz tych synów ?
        Bo jak bys mial wlasna rodzinke i byl doroslym facetem,
        to bys takich peirdól nie wierzyl i nie kolportowal.

W ogole bys sie zajmowal zyciem i dzialaniem,
        a nie szczuciem i agitowaniem.
        • sebabareba Re: Manipulowani 13.11.10, 15:40
          wilhelm4 napisał:

> Chlopaczku a ile ty masz tych synów ?
          > Bo jak bys mial wlasna rodzinke i byl doroslym facetem,
          > to bys takich peirdól nie wierzyl i nie kolportowal.
          >
          > W ogole bys sie zajmowal zyciem i dzialaniem,
          > a nie szczuciem i agitowaniem.

Mam 31 lat i córkę, i nie mów do mnie chłopaczku głąbie.Podałem przykład,ale widać że zamiast mózgu masz sieczkę skoro tego nie kumasz.
          • sebabareba Re: Manipulowani 13.11.10, 15:43
            Mylisz pojęcia.I nikogo nie szczuję i nie agituję nie wiem po czym wnosisz (ale tak to jest jak ktoś ma sieczkę )
            pozdro.
    • Gość: xymox W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 11:08
      Człowiek który grał w punkowych Piersiach, w przesiąkniętej wrażliwością i występującej za tolerancją Aya RL popiera narodowców i rodzimych faszystów? Powinien dogadać się z prof. Melibrudą (czy jak się tam nazywa ten facet od wychowania w trzeźwości) i być jego koronnym przykładem do jakich spustoszeń mózgu prowadzi alkoholizm. A do Kukiza, którego kiedyś szanowałem i miałem okazję poznać osobiście, niestety straciłem cały szacunek.

PS. Bezideowość lewicy to zasługa takich dupków jak Kukiz którzy zmieniają poglądy o 180 stopni.
    • Gość: Artur W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.10, 12:33
      PAwle Kukiz dzięki działalności tych ideowców do których teraz nalezysz cała Europa w ciągu swojej histori usiana została grobami imiennych i bezimiennych młodych, starszych ludzi, dzieci, kobiet i mężczyzn. Oni najczęściej chcieli zwyczajnie żyć spokojnie ale tacy jak ty oraz Twoi koledzy z MW skutecznie im to swoją ideowością utrudnili. Proponuję zatem abyście zamknęli się w klatce i tam żyli swoimi ideami i w ich imię się zażynali. Pozostałej normalnej większości dajcie spokój.
    • Gość: Orwell 84 Nie poddaje siedyktatowi żydowskich neostalinowców IP: 195.164.7.* 13.11.10, 13:28
      no to jasne ,że "faszysta" !!
      • wilhelm4 Re: Nie poddaje siedyktatowi żydowskich neostalin 13.11.10, 13:43
        lecz sie dalej pacjencie
    • Gość: michał Patriotyzmowi nie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 15:13
      Po pierwsze MW i ONR z patriotyzmem nie mają nic wspólnego

Po drugie: jak można być tak radykalnym z tego, że się urodziło tutaj. Przecież nikt z Was nie miał na to wpływu. Czy takimi samymi, zatwardziałymi narodowcami, bylibyście wówczas gdybyście urodzili się np. w Portugalii ?

Po trzecie: trzeba rozdzielić się w końcu od historii. Żal mi moich przodków, żal mi tych którzy walczyli o wolność. Mój dziadek uczestniczył w Powstaniu. Jestem z niego na prawdę dumny, jestem dumny z Tych Wszystkich, którzy przelali swoją krew w walce z nazizmem i nie chcieli się poddać. Zawsze o nich będę pamiętać i wszyscy powinniśmy o nich pamiętać. Jednak w dzisiejszych czasach patriotyzm to zwykłe frajerstwo, to inne czasy. Nie możemy patrzeć na przyszłość przez pryzmat przeszłości, bo nigdy nie pójdziemy naprzód. Dzisiaj kraju i mówię tu o ludziach nie da się kochać. W kraju gdzie każdy każdemu wszystko utrudnia, gdzie nie można się zapisać do lekarza, gdzie nie można otworzyć własnej firmy, gdzie państwo mnie oszukuje (i to niezależnie kto rządzi), gdzie ludzie są wyzywani za kolor skóry, za wyznanie (przypominam, że nasi przodkowie właśnie m.in.: przeciwko temu walczyli), za orientacje, gdzie ludzie popadają ze skrajności w skrajność. Być w takim układzie patriotą jest po prostu śmieszne.

Pamiętać o krzywdach to zupełnie inna rzecz. To zdrowe podejście. Powinniśmy przede wszystkim wyciągać wnioski z historii, a nie uporczywie się jej trzymać i dziękować tamtym ludziom za lekcje, w jaki sposób postępować lub nie postępować. Powinniśmy w końcu odrzucić wszelkie animozje i w końcu się zjednoczyć. My ludzie, wszyscy. Nie musimy, się kochać, lubić, ale musimy się SZANOWAĆ.

pozdrawiam
      • Gość: Patriota Re: Patriotyzmowi nie -małość antypatriotów IP: 195.164.7.* 13.11.10, 15:42
        Twój dziadek w grobie sie przewraca.
        Każdy cżłowiek cywilzowany szanuje swój kraj . Polska ma wyjatkowo chlubną tradycję.
        Tylko mali ludzie nie szanują lub "szanują" tak jak Ty tak chwalebną historię.
        Każdy odpowiedzialny cżłowiek stara sie zmienic chore układy w państwie zamiast niszczyc
        to o co przelewali krew ludzie wielcy .
        A co do szacunku dla postawy (nie mylic z obligatoryjnym szcaunkiem dla człowieka)
        to szanowanie a nawet tolerowanie bandytyzmu,pedofilii,wpychania sie na volkslist etc
        jest objawem upadku.

• Gość: michał Re: Patriotyzmowi nie -małość antypatriotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 18:06
          Hmm... wydaje mi się, że w ten sam sposób szanujemy historię. Po prostu inaczej postrzegamy teraźniejszość i przyszłość, być może i przeszłość też. Ja nie niszcze kraju, nie chcę jego upadku. To robią inni ludzie i to smutne. Chcę zwrócić uwagę na to, że zwykłe patrzenie wstecz nic nam nie da. My Polacy, Europejczycy, ogólnie ludzie powinniśmy wyciągnąć wnioski między innymi z polskiej bogatej, acz ciężkiej i smutnej historii. Powinniśmy rozmawiać, zamiast walczyć i siać nienawiść. To co było, już się wydarzyło. Trzeba o tym pamiętać, jednak nie można patrzeć całe życie na historie. To jest jeden z kompleksów Polaków. Czemu na każdym kroku się oszukujemy? Czemu w naszym kraju gej czy lesbijka jest szykanowana? Czemu wszystkie nasze problemy zwalamy na Żydów i obrażając ich przy tym (głownie katolicy, którzy chyba nie mają świadomości że Jezus też był Żydem - to dla mnie ekstremalny paradoks)?

Bandytyzmu, pedofilii nigdy nie tolerowałem, nie toleruj i tolerować nie będę. Jednak to też ludzie, to nie są śmieci. Może to idioci, zboczeńcy, ale trzeba im spróbować pomóc, choć w kwestii pedofilii z uwagi na ich odrażające czyny ciężko zrobić coś innego jak walnąć pałką.

• Gość: gosc Re: Patriotyzmowi nie !!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.10, 15:45
        Jedno pytanie czy normalnym jest facet ktory w Ludwigsburgu na murze pisze cytuje " Polska dla Polakow, przekretow i bydlakow" podpisal sie jako Wrzesinski(obiecuje ze zrobie fotografie i przesle na forum)- przeciez gdybym takiego zlapal to wezwalbym NIEMIECKA POLICJE i za obraze Narodu Polskiego facet mialby spore klopoty.Sadzac z napisu i charakteru pisma nie byl to facet po szkole podstawowej w/g mnie nie byl to tez zaden Niemiec pochodzycy z Polski bo napisal to kolo przystanku skad odchodza autobusy do Polski a napis jest gramatycznie poprawny.
        • Gość: michał Re: Patriotyzmowi nie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 18:15
          Absolutnie nie jest normalne i powinien zostać ukarany za wandalizm. Ale postaw się proszę w jego sytuacji. Musiał mieć powód, żeby napisać uważam, że niesłuszne słowa. Bardzo dużo Polaków zagranicą jest oszukiwana właśnie przez swoich rodaków. To jest właśnie nasz narodowy kompleks. Czasami lubimy pokombinować, czasami kogoś oszukamy. To nie fair i być może p. Wrzesinskiego to samo spotkało. Choć powtarzam, nie powinien tak generalizować.

Swoją drogą w Niemczech mamy słabą opinię niestety i ich żarty na nasz temat nie są smaczne. Jednak niektórzy silnie "pracują" na taki wizerunek. Moja koleżanka policjantka została zaatakowana przez pijanego Polaka i ponoć jedna interwencja dziennie, wiąże się zawsze z naszymi obywatelami :/
    • Gość: Emil W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 18:41
      świetny wywiad, gratuluję odwagi panie Pawle !
    • jorg72 Re: W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami 13.11.10, 23:41
      ŻENADA. Tłumaczenie dziecka. Nie trzeba się tatuować w czaszki i golić się na łyso aby firmować
      faszystów. Można to robić właśnie w ten sposób , wziąć udział w marszu pod flagami ONR-u. To wystarczy. Kukiz zawiódł wielu ludzi. Niewybaczalny błąd.
    • pjpb W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami 15.11.10, 10:34
      Dziekuję za ciekawą i spójną wypowiedź p. Kukiza (oraz GW za jej publikację). Artykuł jest jak widzę namiętnie komentowany - chociaż pobieżna lektura wpisów wskazuje często na komentowanie na podstawie tytułu i własnych fobii.
    • Gość: Leon W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami IP: *.superkabel.de 16.11.10, 22:46
      Kukiz narodowo-socjalistyczny teraz naucz się tylko hajlować i będziesz jednym z nich.
    • Gość: fan_muzyki Brawo Paweł IP: *.agh.edu.pl 30.11.10, 12:34
      Kukiz tworzy świetną muzykę i intelektualnie ma co sobą zaprezentować. Nie to co to całe bezideowe lewactwo.
    • wilhelm4 W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami 16.04.11, 22:02
      Widzisz kUKIZ, kto gnoj-kiem jest i gów-no sieje, za tym smród i smierdziele idom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka