Dodaj do ulubionych

Forum "kobieta"

26.06.14, 19:51

Na forum "kobieta" watek jest dyskusja o dyskryminacji mezczyzn -oto link

forum.gazeta.pl/forum/w,16,151688191,151688191,W_jakich_aspektach_zycia_mezczyzna_ma_gorzej_.html
Napisalem posta. Zostal niemal natychmiast wyciety.
Na szczescie sie zachowal, wiec napisalem go raz jeszcze, zakladajac, ze wyciecie nastapilo blednie, przez przypadek. Oto jego tresc:

?? zakladam, ze to wyciecie to przypadek. Ani nikogo konkretnego nie obrazam, ani nawet nie klne..powtorka, na szczescie sie zachowalo:

Podkreslam, ze jestem facetem, ale to moje typy:

1. Mezczyznom duzo trudniej o znalezienie partnerki do seksu, zwlaszcza w wieku do 23-25 lat (mniej wiecej)
2. Alimenty zdecydowanie czesciej sa zasadzane ida w kierunku mezyczyzna - kobieta.
3. Opieka nad dzieckiem -90-kilka % przyznawane sa matce dziecka, i zdecydowanie nadal jest to puknt wyjscia. Zeby bylo odwrotnie trzeba udowodnic, ze matka wybitnie sie nie nadaje, a ojciec wybitnie sie nadaje. A i wtedy nic nie jest przesadzone, to tylko daje realne szanse zeby znalezc sie w tych paru %. Z tym z automatu laczy sie punkt 2.
4. Mezczyzni zyja krocej (trzeba zaznaczyc, ze w jakiejs czesci to ich wina, bo sa bardziej sklonni do ryzyka, statystycznie odzywiaja sie gorzej, statystycznie wiecej pija)
5. Mezczyzni pracuja statystycznie dluzej od kobiet
6. Mezczyzna na 100% nie wie, czy dziecko jest jego. Tylko mezczyzni nieswiadomie wychowuja nieswoje dzieci.
7. Zjawisko przemocy fizycznej i psychicznej wobec mezczyzn kontra taka sama przemoc wobec kobiet w praktyce traktowane inaczej przez spoleczenstwo, na roznych poziomach (inna ocena ofiary / winowajcy w pierwszym i drugim przypadku)
8. Uwaga spoleczenstwa / srodki przeznaczane na zwalczanie chorob typowo meskich (prostata) jest mniej niz na typowo damskie (nowotwory piersi).

Tak napisany post (literka w literke) ponownie zostal wyciety. (Rowniez kilka odpowiedzi do niego)
Przyznam, ze po (glownie pasywnym) przebywaniu na forach od wielu wielu lat, i tak udalo sie moderatorom zszokowac mnie wycieciem takiej nieagresywnej, naprawde wzglednie neutralnej wypowiedzi.
Rozumiem, ze ktos sie moze z czyms nie zgadzac, nawet mocno, ale chyab do tego sluzy forum by o tym dyskutowac a nie cenzurowac.
Prosze pomoc mi zrozumiec, ktora czesc wypowiedzi jest niezgodna z regulaminem.
Obserwuj wątek
    • przeciezwiadomo Re: Forum "kobieta" 26.06.14, 21:56
      Przecież Ci wyjaśnili. Pisałeś w jednym wątku pod dwoma nickami.

--
      - No i ma ten… horyzont!
      - Zenuś, ten samochód to się holzwagen nazywa.
      - On ma i horyzont, i holzwagen, i jeszcze motor emzetę ma! O, co on ma! Drugiego takiego nie ma i nie będzie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka