Dodaj do ulubionych

Trwa spór o własność tzw. wolnych torów

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.01.04, 23:11
zadbajcie najpierw o swoje SMIERDZACE dworce, a potem wyciagajcie swe brudne
lapy po miejskie 80 hektarow. Hamujecie rozwoj Poznania!!!!!

Niech miasto odetnie PKP prad i wode (wody i tak nie znaja)

Sebar
sebar_rysiu@yahoo.co.uk
Obserwuj wątek
    • Gość: Poznańczyk Re: Trwa spór o własność tzw. wolnych torów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 12:16
      I co PKP zrobi z tymi gruntami??? Nic, bo i tak nie mają kasy, żeby tam coś
      wybudować. WOLNE TORY DLA POZNANIA!!!
    • Gość: adi-gbg Re: Trwa spór o własność tzw. wolnych torów IP: *.bredband.comhem.se 16.01.04, 12:59
      tyle sie pisalo i mowilo-plany,projekty-mialo byc tak funkcjonalnie i
      nowoczesnie....hm-PKP jest w "tak dobrej sytuacji finansowej" i gdzies ma
      checi zagospodarowania wolnych torow-Poznan i wolne tory w rekach PKP to na
      pewno "wizytowka" miasta i "zblizenie" do Europy.Wladze miasta na pewno
      wiedza co robia- tak jak z dworcem PKS,aquaparkiem.A Krakow juz ma inwestora
      i super plany krakowskiego centrum komunikacyjnego(w miejscu krakowskich
      wolnych torow)Nie dosc ze z tanimi liniami sobie poradzili i juz buduja to
      nawet kolej i komunikacja autobusowa sobie zafundowali.Moze by tak zamienic
      wladze Krakowa z poznanskimi...bo w tym momencie tylko zalosnie to wyglada.
      • Gość: Radny Re: Trwa spór o własność tzw. wolnych torów IP: *.echostar.pl 18.01.04, 11:37
        PKS blokuje Doktor gdyż ma plany budowy kolejnego sklepu dla żony.
        Prezydent chce być przyjacielem Doktora i mamy co mamy.Nic nie mamy.
        Po co Miastu Wolne tory jak i tak Doktor nie pozwoli nic wybudować.
        Aquapark to bajka Michała Paryska co to poprezesuje sobie jeszcze troche .
        Cyrk trwa.
    • Gość: ja Re: Trwa spór o własność tzw. wolnych torów IP: *.echostar.pl / 217.153.106.* 18.01.04, 15:38
      Byłem w Sobotę na spacerze i przechadzałem się po wolnych torach. To jest
      koszmar. Dlaczego nikt nie chce na tych terenach zarobić. W sporze PKP z
      miastem tracą wszyscy. Do czego to prowadzi. Faktem jest, że PKP nic z tym nie
      zrobi, bo nie może sobie poradzić sama z sobą. Miasto gdyby te tereny przejęło
      też zapewne nic by z tego nie było. Już widzę jak to będzie wyglądało, miasto
      przejmie teren, potem go przekaże aportem (czyli za darmo jakiejś spółce),
      potem na własne życzenie utraci nad nią kontrolę. Potem na tym terenie powstaną
      cztery markety i pięć stacji bęzynowych których właścicielem okaże się ...
      zgadnijcie kto. Odpowiedzi proszę nadsyłać z dopiskiem "Król Ubu Władca Na
      Grodzie Przemysława"
    • mankut400 jakie "miejskie" ???? 18.01.04, 17:06
      Na "wolnych torach" kolej była "od zawsze" - czyli od jakiś 100 lat. Wtedy nie
      było komuny, a sprawy własnościowe były załatwiane dokładnie.
      Dla mnie ten teren należy się kolei !!
      Inna sprawa, co tam miałoby powstać. Miejska wizja osiedla z rynkiem to dla
      mnie bzdura. Zdecydowanie należałoby rozbudować funkcje komunikacyjne tego
      obszaru, integrujące różnych przewoźników. A więc wspólny dworzec PKP,
      autobusów dalekobieżnych, PKS, najlepiej tramwaj no i koniecznie podjazd pod
      wejście dla taksówek i samochodów osobowych. No i duży parking dla tych co
      zdecydują się korzystać z usług kolei.
      Ciekway list w tej sprawie GW wydrukowała jakiś tydzień temu. Był on całkiem
      mądry - a proponował właśnie wybudowanie nowego dworca kolejowego polączonego z
      autobusowym.
      Obecny podjazd pod Dworzec Główny "dusi się" !! Jak przyjeżdżają pociągi z
      popularnych kierunków, to taksówki i samochody prywatne stoją w trzech rzędach,
      a autobusy miejskie lawirują prubując zawrócić.
    • Gość: jur Re: Trwa spór o własność tzw. wolnych torów IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 20.01.04, 13:34
      teren nalzy do pkp wiec niechaj szybko decyduje... grobelny i kulczyk
      wyciagaja lapy. szykuje sie kolejny przekret w imie polskiego prawa...
    • Gość: supertramp ZRÓBMY TAM POLE GOLFOWE IP: *.sylaba.poznan.pl 30.01.04, 08:44
      ALE BY BYŁA TO REKLAMA, JEDYNE W EUROPIE, NAJWIĘKSZE, POLE GOLFOWE W CENTRUM
      MIASTA TARGOWEGO!!!, WYSIĄDZIESZ Z POCIĄGU, 10 MINUT I ZALICZYSZ DOŁEK...A MOŻE
      I DWA:)))BUAHAHAHA
    • Gość: ja Re: Trwa spór o własność tzw. wolnych torów IP: *.echostar.pl / 217.153.106.* 01.02.04, 11:14
      Mam pomysł. Gdyby tak PKP i miasto przekazały te tereny pod czyiś zarząd, który
      zrobiłby z tymi terenami porządek. Zarządca wynajmowałby te tereny, czy
      wydzierżawiał a pieniądze przekazywałby na wyodrębnione konto. Pieniądze z tego
      konta otrzymałaby ta strona, która wygrałaby spór o własność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka