Forum   creme brulee

creme brulee

(14 wyniki)
  • Chcialabym zrobic ten creme brulee (link ponizej) ale mam watpliwosc czy po dodaniu soku z limonki do smietanki i jajka i gotowaniu calosci w kapieli wodnej - masa sie po prostu nie zetnie ( w zasadzie nie ma mozliwosci zeby sie nie sciela??) i powstanie jajecznica... Co sadzicie? Moze dodac tylko skorke z limonki? www.taste.com.au/recipes/3730/lime+ginger+creme+brulee
  • witam, eksperymentuje wlasnie z moim ulubionym deserem. masa podstawowa postoi do jutra rana w lodowce po czym wyladuje w kapieli wodnej. dodalam do niej dobrej kawy i alkoholu, skorupke zrobie z odatkiem odrobiny fleur de sel. mam w lodowce sloik konfitury mlecznej bonne maman i tak sobie mysle co by bylo, gdybym na dno kazdej miseczki polozyla tak z kopiasta lyzeczke. jesli sie calkiem rozpusci, to do bani; calosc bedzie za slodka i moze nawet zle sie sciac. w sumie masa ma dosc stala k...
  • witam, na jutrzejsza impreze zareczynowa kolezanki robie na jej zyczenie creme brulee. osob bedzie 18-20, zamowienie opiewa na porcji 30 :) ze wzgledow logistycznych nie bede robila 30 miseczek, a wykorzystam dosc plytkie spore naczynia do zapiekania. mysle, z jednego da sie wykroic 10 porcji, czyli pojda 3 do kapieli wodnej, pewnie nawet partiami. no i moje pytanie; w porcjowanych miseczkach kapiel wodna w temp 150° trwa ok 45min. mysle, ze wieksza porcja w sporym naczyniu za...
  • jak w temacie, ma ktos swoja SPRAWDZONA wersje cremu brulee, nazwijmy to, light? mam jutro gosci, w tym 3 osoby notorycznie dbajace o linie i chcialabym im zrobic przyjemnosci. uzywane przeze mnie przepisy opiewaja na 400 badz 500 ml smietanki przy 4 do 6 porcjach i wychodza notabene znakomicie. oczywiscie glownie taki krem zostanie podany, ale chcialabym zrobic rowniez jego lzejsza wersje. moznaby bylo oczywiscie posypac zwykly stezony budyn cukrem i skarmelizowac, ale moze macie jakis leps...
  • gdzie można taki kupić? oczywiście tanio :) Przeszukałam wszystkie sklepy z gospodarstwem domowym w okolicy łącznie z media markt, hipermaketami itp.. i wszędzie otwierają oczy ze zdziwienia. Na allegro najtanszy jest za 60 zł..
  • I nie wiem, jak je podgrzać. Na opakowaniu napisali, żeby "włożyć do nagrzanego piekarnika i wyjąć jak cukier się rozpuści", ale zapomnieli napisać, na jaka temperaturę nastawić piekarnik... :( Jakies sugestie...? Będę wdzięczna, bo już mi kilka dni ślinka cieknie...
  • witam, mam w przyszly weekend mieszane towarzystwo na niezobowiazujacym - czytaj niespecjalnie uroczystym obiedzie w tym weganska parke. nie bede gotowala osobnego menu, mysle, ze reszta tez z przyjemnoscia zje raz posilek bez komponentow pochodzenia zwierzecego. nie bede robila niczego z tofu i innymi zamiennikami miesa, bo sama nie lubie takich wynalazkow. skoncentruje sie na potrawach z natury vege :) menu mam praktycznie gotowe, brakuje mi deseru. na pewno podam ananasa z cukrem...
  • Czy krem brulee powinien być podawany na ciepło czy na zimno?
  • Polećcie proszę dobrą francuską restauracę w Warszawie.
  • Strasznie mi zasmakował, ale moja wiedza ogranicza się do tego, że trzeba mieć foremki. Może ktoś pomóc i podać przepis?
  • Mam ochote zrobic ciasto z uzyciem w/w. Mam tez bialka w zamrazalce ...niestety nie oznaczylam ile ich tam jest w woreczku :/
  • crème brûlée flambée
  • Witam, czy ktoś z was ma przepis na zapiekana (?) panna cotte? Mam pare przepisów, ale z zelatyną, a na taka zapiekana nigdzie nie moge znalezc. Prosze o pomoc.
  • Mam takie: www.ikea.com/PIAimages/0091502_PE227208_S3.JPG Średnica: 9 cm Wysokość: 7 cm Nadają się? Czy lepsze płytsze?
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?