nikiant 17.04.10, 21:20 Wlałem płyn hydrauliczny do płynu hamulcowego co teraz.???????. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lili_marleen Re: Dużo tego wlałeś? 18.04.10, 09:00 Mój pracownik (wyrzucony potem z pracy za głupotę) wlał kiedyś do diesla benzynę. W baku zrobił się z tego stosunek +/- 1:4 na korzyść ropy. Diesel to jakoś przepalił i nic się nie stało. Dla pewności feralne auto sprzedaliśmy w pierwszej kolejnosci gdy odnawialismy park samochodowy. Płyn hydrauliczny to - na moją głowę - zdaje się ciecze pokrewne pod względem składu chemicznego, właściwości jak i funkcji, wiec może nie jest żle. Niemniej w przypadku hamulców owo "może" oznaczać może kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Dużo tego wlałeś? 18.04.10, 09:58 Tak po prawdzie, to diesel wszystko przepali. A i przy duzych mrozach sie wlasnie dolewa benzyny, bo olej napedowy moze zamarznac. Zakladam, ze przy tym odnawianiu parku poinformowalas nowego wlasciciela o powodach sprzedazy, czy tez moze postapilas jak faryzeusz i zatailas to przed nim? Co do plynu hydraulicznego/hamulcowego to plyn hamulcowy to tak naprawde jest odmiana plynu hydraulicznego. Jak sie boisz, zawsze mozesz spuscic i wlac wlasciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Dużo tego wlałeś? 18.04.10, 11:30 drhuckenbush napisał: > Zakladam, ze przy tym odnawianiu parku poinformowalas nowego wlasciciela o powodach sprzedazy.... Kupno i sprzedaż aut używanych to hazard - rządzi się właściwymi sobie zasadami np. gry w pokera, a czasem - w wersji hard - w Czarnego Piotrusia. Każdy kto przystępuje do gry musi zdawać sobie sprawę z jej reguł. Oczywiście nie ma przymusu uczestniczenia w hazardzie - można kupić sobie auto nowe, z gwarancją. Naturalne za inne pieniądze - i tu ma zastosowanie parę porzekadeł typu "kto nie ryzykuje ten nie jedzie", "bezpieczeństwo kosztuje", tudzież "chytry 2 x traci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Dajcie propozycje IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 17:01 Spuśić - nalać nowego zgodnie z zaleceniem producenta. I głowe masz spokojną. Odpowiedz Link Zgłoś