mn_poz 30.04.10, 10:20 Ja tu widzę niezły burdel moje siostry... Zresztą nie tylko tu. Nepotyzm i źle pojęta solidarność zawodowa jest w wielu środowiskach tak mocna, że potrzeba radykalnych kroków by z tym skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ghostbuster1 Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 30.04.10, 10:32 Mogę prosić o link do reportażu? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam_na_spadki Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 30.04.10, 11:07 Oryginału nie ma w sieci, pewnie się niebawem pojawi (wczoraj był na papierze), sprawdzaj stronę Dużego Formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta sadysta Link do reportażu IP: *.icpnet.pl 01.05.10, 18:37 wyborcza.pl/1,76842,7819171,Uciekajcie_stad.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziu Oszuści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 10:42 jakiś czas temu prasa podała, że w jednym z poznańskich szpitali działali oszuści podający się za lekarzy. Mam wrażenie, że jest to zjawisko o szerszym wymiarze, może dotyczyć nie tylko szpitali, ale także szkół, uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinior Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: 146.81.200.* 30.04.10, 10:51 To by się nawet zgadzało, że większość to córki, synowie ogólnie pojęta rodzina profesorów. Będąc tam na wizycie czekając przed gabinetem kilka razy słyszałem rozmowy starszych lekarzy typu "co tam u taty czy tam mamy" albo coś w stylu "no to poszłaś w ślady ojca..." itd. Nie wiem jak z umiejętnościami tych synów i córek bo może i są/będą dobrzy w swoim fachu ale nie da się podważyć faktu nepotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: 77.252.233.* 30.04.10, 11:03 tak jak wszędzie czasem lepiej, czasem gorzej najgorsze, że niezależnie od tego czy tak czy tak to oni i tak zostaną profesorami :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: 77.252.233.* 30.04.10, 11:05 w tym kontekście podoba mi się stwierdzenie, że skontroluje to rektor :D CZŁOWIEK SPOZA UKŁADU CO NAJMNIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznań Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.komster.pl 30.04.10, 11:59 tak, tam pracują całe rodziny..i nawet rektor o tym wie.co więcej,niemożliwe jest, by nie wiedział co się tam dzieje..kiedyś jako pacjentka zgłosiłam się po pomoc,pani doktor podała mi adres do prywatnego gabinetu i telefon...nie muszę tego komentować.a sam instytut omijam..i nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzech Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 06:41 Co chwilę gazety publikują różne bulwersujące fakty z różnych szpitali a o konsekwencjach dl;a dyrektorów cisza, minister natychmiast jest rozliczany za błędy w jego resorcie a tu święte krowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIk Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: 79.162.139.* 09.05.12, 17:55 Prawda, dzieci profesorów , dyrektorów kończą studia z napisanym doktoratem, tworzy sie dla nich nowe oddziały a ich ojcowie mają zapewnione etaty do śmierci i to za dobre pieniądze (nie ma granic emerytalnych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danio Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: 79.162.139.* 09.05.12, 18:06 Oprócz rektora jest ktoś jeszcze ważniejszy i niezniszczalny..KANCLERZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L,B. Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: 79.162.139.* 09.05.12, 18:04 Kto głosuje na rektora...tego nie warto urazić, przynajmniej rektorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.k Nepotyzm już przy naborze na AM IP: 195.20.110.* 30.04.10, 15:42 Kumoterstwo i nepotyzm są powszechne już podczas naboru na Akademie Medyczną. Ktoś z ulicy bez poparcia ma nikłe szanse, żeby dostać się na stacjonarne studia. To co się potem dziwić, że lekarzami zostają synowie/córki/wnuki profesorków ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Nepotyzm już przy naborze na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 16:35 z tym sie nie zgodze. tak sie sklada ze studiuje stomatologie wlasnie w poznaniu i ani ja ani zadne z osob ktore dobrze znam nie ma ani w rodzinie zadnego "wyzej postawionego" stomatologa, albo nawet stomatologa w ogole. o tym zeby ktos sie dostal bo mial "plecy" nawet nie slyszalam. niestety musze zmartwic autora powyzszej wypowiedzi, ze wiekszosc ze studentow to "ktosie z ulicy bez poparcia"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Nepotyzm już przy naborze na AM IP: *.lanet.net.pl 11.05.10, 16:36 kto cię podstawił doktorku a może pracujesz w Candeo!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Candeo Re: Nepotyzm już przy naborze na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 07:18 A co to jest to CANDEO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Nepotyzm już przy naborze na AM IP: 95.108.33.* 16.05.10, 19:43 to gabinet stomatologiczny Hendzelka i jego syna,polecam link www.candeo.pl/pl/wieslaw-hedzelek/ Odpowiedz Link Zgłoś
starynietoperz Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 30.04.10, 13:01 o żesz... strach się bać -- starynietoperz.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 30.04.10, 13:02 Dlaczego tego typu sprawy wychodzą dopiero po takim czasie. Gapik też latami obmacywał pacjentki, okazało się, że na uczelni o tym wiedzieli i nikt doopy nie ruszył. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 30.04.10, 14:03 Dlatego, że wszyscy tam są ze wszystkimi spokrewnieni. Odpowiedz Link Zgłoś
gudzikowa Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 30.04.10, 15:47 Najwyzszy czas, by ktos sie tym swiatkiem zajal. Znam ten obiekt, gdyz bardzo czesot sie tam leczylam. Skusili mnie darmowym leczeniem ortodontycznym w ramach jakiegos programu (jak zapytalam sie o co w nim chodzi, Pani profesor odpowiedziala mi, ze takich pytan sie nie zadaje...) Placilam za aparat a leczenie bylo darmowe. Jak to wygladalo w praktyce? Przychodzilo sie raz nas miesiac i czekalo az laskawie objawi sie Pani profesor (czasem sie nie zjawiala, nie miala zwyczaju szanowania czasu innego by informowac o tym), dla osoby pracujacej bylo to dosc uciazliwe. Kiedy odklejaly sie zamki, trzeba bylo cierpliwie czekac na nastepny swoj termin, bowiem niemozliwym bylo przeszkadzac Pani profesor, moga sie rozgniewac. Na samym poczatku w pierwszych dniach strasznie wpijaly mi sie za dlugie, nieprzyciete druty, zadzwonilam prywatnie i otrzymalam odpowiedz iscie profesjonalna- mam zalozyc sobie na konce gume do zucia i nie przeszkadzac jej, bowiem byl to weekend. Sama wizyta bardzo zalezala od tego jaki humor akurat miala Pani profesor, czasem usmiechala sie, a czasem czlowiek wychodzil z pokrwawionymi dziaslami czy wargami (raz nawet Pani oburzyla sie, iz strasznie mocno krwawie..) Ogolnie traktowanie bylo takze zalezne od tego, kim sie jest (dla osob prawdopodobnie wazniejszych, lub pojawiajacych sie z prezentami, panie rozplywaly sie, wyraznie ochladzajac sie, kiedy przychodzila kolej na zwyklych zjadaczy chleba (bylam wtedy na studiach, wiec niewiele co znaczylam) Milsza byla jej asystentka, wtedy moglam sie odprezyc. Kiedy program ich sie skonczyl, wiele pacjentow zostalo z nadal niedoleczonym aparatem. Tak jak i ja. Prawdopodobnie stalam sie wielce niepozadana, bowiem zabieralam im tylko czas. Owocem tego wszystkiego byly 3lata noszenia aparatu, ktory potem musialam kontynuowac u prywatnego ortodonty. niestety aparat byl zle zalozony od samego poczatku, wiec po 3latach dopiero nastepny zalozony przez dobrego specjaliste, dal zadowalajace efekty. Stracony czas, zmarnowane nerwy, utrata wiary w jakakolwiek dobra wole lekarzy, pozwalanie na to, by traktowano mnie jak smiecia... to podsumowanie mojej przygody z ta instytucja... Ufff ponad 4lata czekalam by moc to z siebie wyrzucic :) W miedzyczasie poznalam tam innych lekarz, dentystow, ale oni wszyscy sa tacy sami, reka reke myje... Odpowiedz Link Zgłoś
gudzikowa Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 30.04.10, 15:52 Jeszcze jedna rzecz, kto to widzial, by dentysta posiadal dlugie paznokcie, do tego pomalowane na czerwono. Moja Pani profesor sie w tym wielbila, mysle ze tego pokroju ludzie zapominaja, iz nawet bedac naukowcami, w gruncie rzeczy pracuja dla ludzi i maja nam pomagac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poz Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.komster.pl 30.04.10, 16:47 zastanawiam się, dlaczego ten instytut funkcjonuje, skoro pacjentom mówi się, by poszli do prywatnego gabinetu, oczywiście wiadomo w jakim celu.pani doktor, nawiasem mówiąc, z wielkimi osiągnięciami naukowymi(?) w rozmowie telefonicznej odpowiada,że nie leczy w instytucie i zaprasza do gabinetu..pytam, jak to możliwe? skądinąd wiem, że pobiera takie kwoty,że aż trudno w to uwierzyć..a zęby po kilku miesiącach i tak nadają się do ponownego leczenia..powinnam podać nazwisko, by ostrzec innych.. nie wykluczam jednak tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seat Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 06:39 Chyba powinno się natychmiast wyrzucić wszystkich dyrektorów no i ukarać rektora , bo to szefowie odpowiadają za wszystko, za to są min. wynagradzani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xymena Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: 79.162.139.* 09.05.12, 18:03 Wystarczy wymieniać ich nazwiska żeby ujawnić jacy to fachowcy żeby nie było im dane przeskoczyć na wyższe stanowiska albo być nietykalni jak wspomniany wyżej p. Hendzlek.to nie dotyczy tylko inst. stomatologii , kto zarządza całą akademią czy uniwersytetem , dlaczego się go nie wymieni, czy to ktoś niebezpieczny, czy odznaczony przez komunę i popierany przez przetrwałe układy? Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 01.05.10, 00:11 Te druty moglas cazkami wygiac w druga strone, ewentulanie przesunac drut lub zalozyc go odwrtonie:) Mi moja pani nie profesor a tylko dr dala specjalny wosk na koncowki- nic nie bolalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.lanet.net.pl 11.05.10, 17:02 skoro pani dr bierze ogromne pieniądze za aparat (3000) i wizyty (100)- głupia kwoko - to niech go założy tak żeby pacjent miał komfort a nie cierpiał,no chyba że jesteś jedną z tych którym odpowiada zejście z sali operacyjnej ze skalpelem w brzuchu ale nas zbaw od głupoty i złego Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 01.08.11, 12:22 Bo te druty sie wlasnie zalepia(guma do zucia lub specjalnym woskiem), wykreca lub ucina cazkami do paznokci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.echostar.pl 30.04.10, 16:33 Na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu studenci płacą kasę za zdanie egzaminów. Synkowie, córeczki nie chodzą na zajęcia, mają zaliczenia już przez sam fakt istnienia. Najczęściej to wygląda tak, że na pierwszym roku pojawia się "opiekun", który po niezdanym egzaminie proponuje jego załatwienie za kasę. Potem już żaden egzamin bez kasy nie przejdzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 16:40 rozumiem ze autor jest studentem UMP skoro sie tak szczegolowo wypowiada na temat "rzekomo oplacanych" egzaminow??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 16:42 niezle bzdury pieszesz, a skad wiesz jak to wyglada? studiowales tam? zwykla ludzka zawisc sie tu oddzywa, chciales byc lekarzem to trzeba sie bylo uczyc i tyle .. zaden nieuk przez te studia nie przejdzie nawet z nazwiskiem , mam na to dowody ale nie chce tu wymieniac nazwisk dzieci profesorow ,ktore wylecialy z tych studiow i nic im nie pomoglo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 23:58 HA HA HA!!!!ale sie uśmiałem:) niezłe bzdury; pozdrowienia dla autora tej wypowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.centertel.pl 31.07.11, 18:01 jednak zupełnie nie śmieszy kolejny suwerenny nabór( bo nie konkurs) na stanowisko dyrektora tej placówki :przedtem stomatolog i biznesmen o wątpliwej reputacji (patrz prasa), teraz młoda, niedoświadczona kobieta, strzelająca gafy w rozumieniu kontraktowania z nfz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.11, 00:02 "Najczęściej to wygląda tak, że na pierwszym roku pojawia się "opiekun", który po niezdanym egzaminie proponuje jego załatwienie za kasę."-to jest najlepsze!! Przepraszam,ale własnie kończe studia i lepszej opowieści nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
yajature Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 30.04.10, 17:28 o Kąckiemu nie chcieli wyprostować stargardzkich ząbków...tak jak nie chcieli mu sprzedać biletu na wyjazd do Rotterdamu ;) wtedy obsmarował kiboli, teraz czas na lekarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 21:09 Konkretnie proszę: w którym miejscu Kącki skłamał, w jaki sposób i jaka jest prawda. A jak nie, to nie pomawiać człowieka. Pozdro, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studa Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.icpnet.pl 30.04.10, 22:09 Nie spotkalam sie z placeniem za egzaminy, natomiast byly sytuacje ze osoby, ktorych rodzice pracuja na uczelni mieli mozliwosc pisania zaliczenia bez osoby pilnujacej... Jesli chodzi o nepotyzm to spotkamy go na kazdym kroku na naszej wspanialej uczelni i to nie tylko w katedrze ortodoncji. niczym nie odbiega od niej protetyka czy chirurgia. Dla mnie najbardziej zalosne jest ze nie liczy sie wiedza i umiejetnosci tylko tatus lub mamusia ktorzy zalatwia dziecku ciepla posadke, a to czy czy ono bedzie dobrym i madrym nauczycielem to juz sprawa drugorzedna. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszehenia dr Pospieszyńska, to dr Maria P. 30.04.10, 23:59 to jej dotyczy - głownie- ten artykuł. włos się jeży na głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: dr Pospieszyńska, to dr Maria P. IP: *.159.41.202.static.crowley.pl 24.01.11, 16:21 A TERAZ KOCHANI PO ORZECZENIU KOMISJI LEKARSKIEJ MIEJCIE TROCHĘ HONORU I PRZEPROŚCIE dr Pospieszyńską bo te wszystkie pierdy są wykładnią talentu redaktora Kąckiego i są taką samą prawdą jak to że premier Andrzej L miał dzieci z Anetą K lord Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dr Pospieszyńska, to dr Maria P. IP: *.dynamic.mm.pl 09.05.12, 15:51 dzisiaj jak dwie komisje lekarskie orzekły całkowitą poczytalność dr Pospieszyńskiej a Pana Kąckiego oceniła RADA eTYKI Mediów jakość milczysz i nic ci się nie jeży na głowie ani na dupie pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
zawszehenia <a href="http://www.usoms.poznan.pl/pol/index.php?strona=1_" targe 01.05.10, 00:07 Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a a ja powiem tak: 01.05.10, 00:17 1. jestem bardzo zadowolona jak dostane namiar na prywatny, dobry gabinet- wtedy zamiast czekac pol roku na wizyte, czekam tylko tydzien. Ponadto leczenie prywatne daje te przewage, ze jest sie szybciej kierowanym na rozne badania. 2.nie lubie lekarzy, ale nie rozumiem tez tej chorej zazdrosci niektorych. Czy ktos wam zabronil zostac lekarzem? Znam lekarzy nie majacych w rodzinie lekarzy, tak wiec prosze nie zrzucac swoich niepowodzen na brak koneksji rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qant Re: a ja powiem tak: IP: *.ip.jarsat.pl 02.05.10, 02:09 A ja znam. Mam takich nawet w rodzinie. Tata laryngolog i synek laryngolog. Mama internistka i synek internista. I tak jest np również na GUM. Popatrz niedowiarku, na powtarzające się nazwiska i nie dr. Pospieszyńskiej tylko te wyżej. Pozdrowienia z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jealous guy Re: nie rozumiem tez tej chorej zazdrosci IP: *.icpnet.pl 15.05.10, 20:12 Niech zgadnę - tego, że opisywaną sprawą zajął się już prokurator też nie rozumiesz? Cóż począć - on pewnie też zazdrości... ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qewgb Hędzelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 17:24 Za sytuację w Centrum Stomatologii odpowiada dyrektor Hędzelek: www.candeo.pl/pl/wieslaw-hedzelek/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fax Re: Hędzelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 04:51 Rozumiem,że to wskazanie osoby odpowiedzialnej, myślę,że wszyscy to wiedzą i co dalej?...pewnie jak zwykle nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Hędzelek IP: *.lanet.net.pl 11.05.10, 16:20 ...a tak na marginesie- wszyscy pracownicy Candeo są również pracownikami Instytutu Stomatologii i mają brązowe nosy od lizania dupy swojego szefa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamba herbu ZP Re: Hędzelek IP: *.lanet.net.pl 14.05.10, 16:27 Wiesiek zaśmieca cały piękny Poznań swoimi banerami i reklamami świetlnymi Candeo(co kosztuje niemałe pieniądze) może wreszcie US zainteresowałby się tym ,bo dobry lekarz nie potrzebuje aż takiej reklamy a widać że chyba cieniutko z pacjentami???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Hędzelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 07:20 A kto jest tym szefem i jak się tam dostał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Re: Hędzelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 07:16 Jeszcze takiej laurki chyba żaden prof sobie nie wystawił, tam jest opisana każda minuta życia i nawet dziwne ,że jedna osoba robiła tyle rzeczy, czy w nocy? a wogóle to po co zagarniać wszystko dla siebie,a młodzi nie maja pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 17:29 niezła historia z dr n. med. Marią Pospieszyńską www.ump.edu.pl/pol/index.php?strona=1_spis&SZUKAJ=1&show_employees=226&sort=nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2f3w Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 18:25 cały artykuł o tej aferze: wyborcza.pl/1,75480,7819171,Uciekajcie_stad.html Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypasokrates Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 02.05.10, 01:44 I kogo za ten stan rzeczy winić ?Jak ma to być zwalone na Komunę , co w dużym stopniu jest prawdą, to dlaczego beneficjenci tego ukladziku rodzinno-towarzyskiego z taką żarlwością potępiają tamten system ,dzieki ktoremu mają to co maja.Obłuda do ntej potęgi. i to u tych co maja leczyc itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: 95.108.33.* 11.05.10, 23:27 Pani prof. to Czerwona Kleopatra, potępia tamten system, aby nie być posądzoną o powiązania. Tak jak stare babcie najbardziej krzyczały o ustawę aborcyjną, aby nikt nie posądził że same skakały ze stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Lobby profesorskie 02.05.10, 09:03 Jest to skrajny przypadek z uwagi na chorobę psychiczną pani stomatolog. Natomiast nepotyzm w polskiej służbie zdrowia jest regułą. Zaczyna się juz na etapie przyjęć na studia. Dziwnym trafem większość przyjętych ma w rodzinie znanych i wpływowych lekarzy. Na bardzo obleganych kierunkach na palcach można policzyć studentów spoza układu. Ale prawdziwy prywatny folwark zaczyna się po studiach na etapie staży w szpitalach. Tu, podobnie zresztą jak w zawodach prawniczych, nawet bardzo dobry absolwent może co najwyżej liczyć na staż w prowincjonalnej mieścinie. W mieście, w którym istnieje AM o stażu w szpitalu można zapomnieć. Lobby profesorskie bardzo dba o to, by fach pozostał w rodzinie. Nie czarujmy się: zawód lekarza to jeden z najbardziej dochodowych zawodów. Oczywiście nie w oficjalnych statystykach a w realnym stanie posiadania dóbr materialnych. Wszyscy od lat rżną głupa: fiskus, posłowie a nawet dziennikarze. Bo jeśli teraz ktoś nie jest chory, to na pewno on albo ktoś z rodziny będzie kiedyś potrzebował pomocy. Dlatego wszyscy solidarnie milczą... Odpowiedz Link Zgłoś
gall.anonim.pn Re: Lobby profesorskie 02.05.10, 09:26 Podam za wpisem pod artykułem pod "Dużym Formatem"(forum.gazeta.pl/forum/w,904,110842821,,Uciekajcie_stad.html?v=2): "Biorę do ręki listę pracowników kliniki ortodoncji. Patrzę na nazwiska ośmiu lekarzy stomatologów i ortodontów. Pomijam Marię P. A dalej: * wnuk profesora ortodoncji; * syn profesora, stomatologa i członka Polskiego Towarzystwa Stomatologicznego; * drugi syn tego profesora; * syn profesora, analityka medycznego z poznańskiej Uniwersytetu Medycznego; * córka profesor i szefowej jednej z klinik uczelnianych * i jeszcze siostra obecnej kierowniczki." Zresztą o nepotyzmie świadczy choćby to że dziedziczą się nie tylko zawód ale wręcz specjalności lekarskie - to znaczy córka okulistki jest okulistką, syn dentysty dentystą czy syn położnika położnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: Lobby profesorskie IP: 95.108.33.* 11.05.10, 23:55 a ze wszystkich specjalności złotą żyła jest protetyka. Koszt wizyty u dentysty to łyżka wyciskowa (wielokrotnego użytku) i masa wyciskowa cena 1 op. to 15 zł (starczy dla ok. 30 pacjentów). Cena protezy całkowitej płatnej przez NFZ to ok. 600 zł, praca prywatna to koszt ok. 1000 zł. Technik dentystyczny otrzymuje wynagrodzenie odpowiednio 120zł do 150zł za prace płatne przez NFZ oraz 200zł do 300zł na prace prywatne dentysty. Nakład pracy własnej technika - wręcz niepowtarzalne rękodzieło artystyczne, koszty zakupu materiałów (większość towarów to produkty z importu) oraz maszyn i urządzeń w cenach kilku do kilkudziesięciu tys. zł (zakup możliwy wyłącznie w ramach leasingu), konieczność osobistego odbioru i dostawy prac do gabinetu, oszacowane zostało przez lekarzy na 25% wartości jaką kasuje dentysta. Tam gdzie prawo jest prawem, a praca rąk ludzkich jest wysoko ceniona - np. w Niemczech, relacje te są dokładnie odwrotne i żadna, ale to żadna praca nie wyjdzie z gabinetu bez rachunku w którym każda czynność jest opisana i jednostkowo wyceniona. U nas dentyści to najbiedniejsza profesja? - nie płacą podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Lobby profesorskie IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 16:46 przyjecia na studia od wielu lat nie da sie zalatwic i tyle , jesli ktos twierdzi inaczej to klamie,mozna oczywiscie placic za studia ale tu niepotrzebny jest uklad rodzinny tylko kasa jesli chodzi o staze - to jesli nie wiesz to nie wypisuj bzdur, kazdemu absolwentowi przysluguje miejsce stazowe wiec nikt nie jest poszkodowany a jesli chodzi o specjalizacje to jest taki egzamin-LEP ,ktorego nie sposob sfalszowac i nie da sie dostac na specjalizacje po znajomosci, wielu nas tym oczywiscie boleje.. wiec jak nie wiesz to nie pisz nepotyzm odbywa sie na innym poziomie, zatrudnien na oddzialach i robieniu kariery naukowej -dopisywanie do prac etc. Odpowiedz Link Zgłoś
vinora Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 02.05.10, 09:30 ten nepotyzm to nie jest istota sprawy. Najwazniejsze jest, czy pacjenci zaloza zbiorowy pozew i proces o odszkodowania. Naleza im sie pieniadze i wyjasnienie. Wtedy szefowie klinik i NFZ zaczna patrzec na rece i reagowac na synaly grubo wczesniej. To klasyczny przypadek malpractice. Odszkodowania za czas leczenia, straty, ponizenie, bol, dodatkowe koszty kontynuacji leczenia prywatnie, zwolnien z pracy na dojazdy z dziecmi. Zbiorowy pozew o odszkodowanie i zadoscuczynienie- temat dla prawnika (nawet niechby syna/corki z srodowiska prawniczego, dla pokazania ,ze nie znaczy to od razu dynastycznego wykorzystywania pochodzenia...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiara Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.pools.arcor-ip.net 02.05.10, 18:32 Jestem i zostane psychicznie i fizycznie ofiara takich polskich stomatologicznych rzeznikow. Wspolczuje wszystkim, ktorych to dotknelo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.icpnet.pl 02.05.10, 20:03 masakra -przecież tam powinno wejść ABW czy inne służby i to całe kierownictwo zakuć i do kicia wsadzić. Po drugie szukam obecnie stomatologa w Poznaniu - dobrego, który jak założy plombę to będzie ona trzymać się przez kilka lat - i aż strach iść do kogoś... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak poznańska odwaga cywilna i etyka lekarska 02.05.10, 21:02 To boli! Bardzo boli! wyborcza.pl/1,75480,7819171,uciekajcie_stad.html?as=5&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 02.05.10, 22:51 Poznań miastem arcybiskupów,dyrygentów,seksuologów,a teraz i stomatologów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effq Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 00:14 to nie pierwsza afera w tej uczelni. Wszystkie poprzednie, np. afera Drewsa, zostały zamiecione pod dywan. Miejmy nadzieję, że z tą aferą będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 14:15 afera została wyciszona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Mam nadzieję, że wreszcie ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 10:36 zrobi porządek z tym dziadostwem. I może jeszcze wyjaśni jakim cudem, skoro leczenie wad zgryzu u dzieci jest refundowane do 12 roku życia, w pewnym momencie lekarz kazał sobie płacić po 50 zł za wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
asdfg1234 Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 10.05.10, 14:28 Uniwersytet Medyczny to jedno wielkie bagno - układy, korupcja i mobbing. Trzęsię tym wszystkim nieusuwalny pan BP, z jeszcze starych komunistycznych układów. Ma w garści rekorów, dziekanów i wszystko dzieje się tak jak on chce. Gdyby prokuratorzy pogrzebali głębiej choćby w zamówieniach publicznych (np. powszechnie znana w uczelni firma budowalana zawsze wygrywająca przetargi) to sporo by znaleźli. Sprawa ze stomatoligii to akurat drobiazg - tak jest we wszystkich klinikach i katedrach, mówi się, że UMP to "firma prorodzinna". No ale bywalcy mówią, że na to nie ma w Poznaniu mocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka Z. Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 07:26 Kto to jest BP, czemu nie napiszesz z imienia i nazwiska, może wtedy i inni się dołączą i ktoś z tym zrobi porządek, bo tak to może kazdy pasować.A poza tym czemu on budzi taki strach, kto to jest, czy jakiś gangster? Jeśli tak to tym bardziej trzeba go ujawnić i jego sprawki Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów 16.05.10, 20:29 Każda uczelnia ma swojego BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfr Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 23:15 Wiesiu afera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Centrum Stomatologii pod lupą kontrolerów IP: *.echostar.pl 25.08.11, 13:38 Kanclerz UMP ma inicjały BP Odpowiedz Link Zgłoś