IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:26
Polecacie mi tę szkołę?
co o niej sądzicie? dziekuje za odp., bede wdzięczna za każdą odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: 12 LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:43
      mojej kolezanki brat w zeszlym roku mature tam zdawal, ale o szkole za bardzo
      nic nie wiem oprocz tego ze wysoki poziom z polskiego
      • Gość: kazia Re: 12 LO IP: *.pasztet / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:38
        wysoki poziom z polskiego, hahahaha.
        nie polecam, halo, nie nie, kierujcie się w inną stronę, naprawdę, to jedna z
        gorszych decyzji mojego zycia była.
        • Gość: hania Re: 12 LO ale dlaczego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:08
          poprzedniczko, uzasadnij jakos swoj wybor, bylabym bardzo wdzieczna
          ocen prosze nauczycieli anglika, niemieckiego, polskiego i matematyki w tej
          szkole - prosze
    • Gość: hania Re: 12 LO nikt nie pomoże? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:29
      prosze, napiszcie mi cos o 12 LO :( moze macie jakis znajomych ktorzy tam
      chodzili ? itp.?

o 8 LO i Marcinku mnostwo wątkow, a o 12 nikt nic nie wie ?
      • Gość: carlos Re: 12 LO nikt nie pomoże? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:02
        a wiec tak gosciarka z niemca super !!!(p.Perepeczo),tak cie nauczy niemca ze
        szok ,ogolnie szkola fajna,pozim dosc wysoki,polecam
        • Gość: hania Re: 12 LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 16:20
          dzięki Carlos :))
          a np. jezyk polski, biologia, historia i jezyk angielski jak wygladaja w tej
          szkole ?
          imprezy jakies macie ? itp.
          • Gość: A Re: 12 LO IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 24.05.05, 16:36
            poloniści są dobrzy (wszyscy), nauczyciele od pozostałych języków również,
            zwłaszcza babki od niemieckiego; biologia... :D:D:D jeżeli lubisz ten przedmoit
            to zapewniam Cię, że szybko zmienisz zdanie to samo tyczy się historii, jeżeli
            trafisz na p.Kamińską to Ci współczuje (chociaż uczy bardzo dobrze, fakt)

ale największy jubel jest co roku z fizyką.

pozdrawiam!
            • Gość: absolwentka Re: 12 LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 17:46
              jubel z fiza? u mnie spoko bylo
              skonczylam 12stke 2 lata temu
              dobrze wspominam polski niemiecki i wf
              matematyka ch*****, geografia hehe sama zobaczysz, biologia niewiele cie naucza
              kaminska chyba odeszla ? czy znow wrocila ?
    • Gość: hania Re: 12 LO help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:19
      maly odzew...
      ale dzieki
      • jogus123 Re: 12 LO help 04.06.05, 21:18
        konczylam te liceum pare lat temu,ale nie moge narzekac, wtedy byl niezly
        poziom z angielskiego i polskiego dzieki temu znalazlam prace w Niemczech w
        kancelarii prawnej -pozdrawiam.
        • Gość: ramol z XII Re: 12 LO help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 16:31
          Oj, łza się w oku kręci!

Lata 74-78 - to były lata:
          polski - Nikos
          matematyka - Skrzypek
          geografia - Rosa

nie mówiąc o chemikach dziedziczonych (i dzielonych z) po Technikum Chemicznym.

To dopiero były ubawy w budynku, gdzie dzisiaj jest Liceum SS Urszulanek. Czy
          jest tu ktoś z tych lat? Kto robił pomoce naukowe na geografię? Komu opowiadano
          o snach z łopatami - coraz większymi, im było bliżej matury (z matematyki)? -
          ale prawdą jest, że wszyscy matyrę zdali!!! "Mój kochany" - dzięki za doping!!!

Ramol z XII
          • jogus123 Re: 12 LO help 06.06.05, 21:32
            Oj kreci sie lezka ,kreci!
            Co prawda chodzilam do "12" znacznie pozniej ale znam te nazwiska , moja
            wychowawczynia byla prof. Koprowska (rosyjski i lacina), oproz tego pamietam
            prof.Los (chemia), Kubiak (matematyka) no i jeszcze niezapomnianego prof.
            Rosa ..i jego dyzurny tekst "5 pytan-piatka ,czekam na ochotnikow" ;)
            • Gość: absolwentka Re: 12 LO help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:27
              p. Łoś odeszla na emeryture chyba w 2000 roku Koprowska byla jescze jak ja
              konczylam

Kubiak i Rosa juz nie znalam
            • Gość: ramol z XII Re: 12 LO help IP: 150.254.120.* 08.06.05, 09:15
              A Ross'owe wysokodecybelowe 'Temat lekcji brzmi!'? - to była dopiero pobudka o 8 rano. Swoją drogą XII miała kilkoro ciekawych i oryginalnych nauczycieli, ale jej zmienne losy (przede wszystkim lokalizacyjne) nie służyły tworzeniu tradycji szkoły. Ja w każdym razie paru Profesorów pamiętam, a przypadkowe spotkania z p.p. Nikosem Chadzinikolau i Adamem Skrzypkiem zawsze dziwnie mnie rozklejają. Obok prof. Wita Rosy to przykłady surowych i sprawiedliwych, ale też bardzo dobrych pedagogów, do których uczniowie lgnęli jak do miodu. To zresztą dobrze świadczy o tym, że Nauczyciele ci potrafili zbudować swoje autorytety, których potwierdzeniem były - paradoksalnie - liczne anegdoty i dowcipy. Pamiętam, że na lekcjach polskiego na pytanie " Po jakich schodach szła Lalka" należało odpowiedzieć: po drewnianych, trzeszczących. I jeszcze jedno: pierwszy kontakt z Nikosem - dyktando, jeden błąd ortograficzny - dwója, ale dyktand już więcej nie było, a lekcje - analizy pozapodręcznikowe na najwyższym poziomie.

Rozanielony Ramol z XII
              • Gość: jola Re: 12 LO help IP: *.icpnet.pl 18.06.05, 22:28
                Zdawałam maturę w 85 r. Przypomnieliście mi moje licealne czasy.
                Wszystkich pamiętam. Boże, łza się w oku kreci! Rosa, Skrzypek, Harajda, Nikos
                - same wspomnienia. Ze Skrzypkiem co roku jeździlismy na obozy wędrowne.
                Wspaniały facet.
                Czy ktoś na tym forum kończył liceum w latach 80-tych ? Odezwijcie się ?
                • Gość: Hania Re: 12 LO help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:52
                  Nie pamietam czy kończyłam w 1984 czy 1985. Moim wychowawcą był Brzóska. Prof.
                  Menzweld uczyła mnie polaka.Napisz coś więcej z kim byłaś w klasie, może mi sie
                  coś przypomni.
                  • emigrant007 Re: 12 LO help 09.08.05, 03:52
                    Emigrant sie klania, pamietam Menzweld jak byla dyrektorka w 12,rowniez na
                    angielskim jadlo sie , sniadanie.Nasza 12 to chyba ,nie ta co dzisiaj, czasy sie
                    zmieniaja.Z poziomem dzisiaj, jest roznie ,duzo prywatnch szkol,PO ma wysoki
                    poziom.Kilka imion pamietam ,za to mam duzo zdjec,pozdrawiam wszystkich .
                  • Gość: Renata L Re: 12 LO help IP: *.icpnet.pl 17.09.23, 10:30
                    Hania też chodziłam do klasy Brzoski, zdawałam maturę w 1983roku i też polskiego uczyła mnie Menzweld, na pewno chodzilysmy do jednej klasy! Renata
            • Gość: lyko Re: 12 LO help IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.05, 18:54
              moja wychowawczynią tez była Koprowska... Może to ten sam rok...? ale maturę
              zdawałem w 1990r. Fajne to były czasy..Pozdrawiam!!
              • jogus123 Re: 12 LO help 29.06.05, 22:44
                jezeli moja i twoja wychowawczynia byla Koprowska i obie zdawalysmy w tym
                samym roku mature to.....musialysmy chodzic do jednej klasy.
                napisz jak masz na imie?
              • loginka5 Re: 12 LO help 01.07.05, 21:43
                Lyko-kim jestes ,odezwij sie!!!
              • Gość: juliaanna Re: 12 LO help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:37
                Maturę zdawałam w '91 a w chłopakch z waszego rocznika sie kochałam.Fajne
                czasy........
                Nauczyciele których pamiętam to Rosa, Łoś, Szrajber, uuuuufff tak mało a i
                Kruszona od polaka(czy nadal uczy?)
                • loginka5 Re: 12 LO help 22.07.05, 19:08
                  ja tez w tym czasie zdawalam mature w klasie u koprowskiej , halo kim
                  jeestescie odezwijcie sie prosze i czekam!
                  pozdrawiam wszystkich! pa!!!
    • Gość: akada Re: 12 LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:14
      Jesli jestes humanistka to goraca polecam ale z przedmiotow scislych XII to
      raczej dno Poza chemia z dr Peatz Poza tym calkiem przyjemne otoczenie szkoly
      Cytadela swietne miesjsce na...
      • Gość: Julia Re: 7, 17, 25 IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:23
        Chciałabym się dowiedzieć co tak naprawdę sądzicie o 12.A także o 7, 17 i 25,
        bowiem tam złożyłam podania.Jeśli możecie to napiszcie jaki jest tam poziom,
        atmosfera.
    • Gość: Ania Re: 12 LO IP: *.golancz.to.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:49
      Nie wiem jak jest w tej szkole bo moja siora tam chciała iść szkoła położona
      w średnio niebezpiecznym miejscu z tego co wiem daleko do środka
      transporcyjnego. Szkoła wyremontowana średniej wielkośći. Ale nie polecam ci
      jej tak jak XXII LO. A propo znasz kogoś kto skończył wogule XXII LO będe
      wdzięczna.
    • Gość: Dora Re: 12 LO IP: *.sarocom.net / *.sarocom.net 13.07.05, 01:10
      Prawda jest tak, że bez względu na to jaką szkołę się wybierze, nic się nie osiągnie bez własnej ciężkiej pracy. XII - szkoła jak szkoła, ale, niestety, nie daje zbyt wielu możliwościw żadnej dziedzinie bo niespecjalnie się udziela. Jedno jest pewne: jeżeli warsztaty teatralne prowadzi p.Skowrońska a polski Hanka Szpulak współczuje nieziemsko. Pierwsze jest niespełnioną zawodowo starą heterą drugie jest fałszywą wredną suką. Pozdrawiam!!!
      • Gość: A Re: 12 LO IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 25.07.05, 14:05
        > Prawda jest tak, że bez względu na to jaką szkołę się wybierze, nic się nie
        osi
        > ągnie bez własnej ciężkiej pracy

100% racji

----------

a Harajda i Kruszona uczą do dzis
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka