Gość: maki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 17:51 Przedsiębiorca? no to jakie firmy prowadzi/ prowadził, stworzył, doprowadził do sukcesu lub bankructwa. Taka informacje będzie najlepiej świadczyć o tym Panu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tsuranni to jakas paranoja IP: *.icpnet.pl 23.09.10, 18:21 w tym miescie nie ma na kogo głosować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiek Re: to jakas paranoja IP: 95.108.48.* 24.09.10, 11:14 Najlepiej nie głosuj, a po wyborach zacznij narzekać, albo strzel sobie w łeb, bo po co coś zmienić skoro można nie robić nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.icpnet.pl 23.09.10, 18:33 Na pewno otrzyma mój głos.....może jest jednak jakaś szansa dla tego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.chello.pl 23.09.10, 18:48 mozna zaryzykowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Chce zostać prezydentem, by ratować centrum 23.09.10, 19:16 My-Poznaniacy zaprezentowali swoich wyborczych koalicjantów. To m.in. organizacje pozarządowe (np. Mobilny Poznań) oraz ludzie kultury (artyści Teatru Ósmego Dnia, twórcy festiwalu madeinpoznan.org). Czy ktoś ze stowarzyszenia My -Poznaniacy mógłby zamieścić pełną listę wyborczych koalicjantów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Mergler Re: Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 01:24 Jeszcze nie możemy, dopiero po rejestracji komitetu wyborczego, co powinno nastąpić w piątek, 24 września, albo w następny poniedziałek. Komitet tworzą jednak ludzie, obywatele, a nie organizacje. Ponadto sam komitet to jest tylko centrum, jądro naszego ruchu na rzecz alternatywy dla Poznania. Wokół tego centrum jest coraz więcej osób grup i środowisk, których nie obejmuje komitet wyborczy, i nie sa one z nim powiązane formalnie ale realnie go popierają i wspierają. Proponuję śledzić naszą stronę internetową www.my-poznaniacy.org, staramy się w miarę na bieżąco zamieszczać informacje dotyczące wyborów. Materiały o poprzedniej naszej konferencji wiszą pod adresem www.my-poznaniacy.org/index.php/nasze-tematy/wybory-samorzadowe-2010/469-my-poznaniacy-oficjalnie-o-wyborach, są tam też Tezy o rozwoju Poznania, to jest jakby skrótowa w tej chwili odpowiedź na pytania o przyszły program komitetu i kandydata na prezydenta.. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 20:18 Dla mnie to wreszcie rozsadna alternatywa pomiędzy kandydatami partyjnymi i ryszardem Grobelnym. I przyzwoite zaplecze społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.lexell.com.pl 23.09.10, 20:31 kolejny nikomu nieznany sympatyk graficiarzy z Rozbratu. Jakis promil glosow zdobedzie, to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Gruszki na wierzbię(cicach) IP: 95.108.69.* 23.09.10, 21:20 "Chcę łagodzić konflikty społeczne i postawić na ratowanie podupadającego centrum Poznania, bo bez tego niemożliwe jest budowanie silnych metropolii" Czy na pierwszą część wypowiedzi ma pan Jaśkowiak jakiś przepis a na drugą dowód? Czy to tylko takie wyborcze bla, bla, chcę by wszyscy byli szczęśliwi i bogaci? Tam gdzie jest konflikt społeczny, jest też konflikt interesów. Po jakiej / czyjej stronie opowie się pan Jaśkowiak? Tą zgodną z jego przekonaniami? Co do "podupadającego centrum" - to medialny wymysł. Centrum ma się dobrze, tylko przesunęło się z rejonu Marcina i 27 grudnia w kierunku osi Stary Browar, półwiejska, Plac Wiosny Ludów, Szkolna-Wrocławska, Rynek. Kto nie wierzy, proponuję wybrać się w ten rejon o dowolnej porze dnia i nocy. Jeśli tak wygląda podupadający obszar poznania, to można powiedzieć o Wildzie czy Dębcu? Cmentarzysko? Może zacznijmy ratować te regiony, które NAPRAWDĘ podupadają, a nie te które są medialnie chwytliwa albo te które widać z okna redakcji? Nic nie trzeba ratować, tylko pogodzić się z tym, że to ludzie określają gdzie jest centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
cfalek Jacek mówi o śródmieściu, a to nie tylko centrum! 23.09.10, 21:27 Teren funkcjonalnego śródmieścia obejmuje Ostrów Tumski, Śródkę, strefę centralną A, historycznie ukształtowane dzielnice: Jeżyce, Łazarz, Wilda, Sołacz oraz wskazane tereny prawobrzeżnej Warty. Jego granice wyznaczają: o wschodnia krawędź ulic: Niestachowska, St.Żeromskiego, S.Przybyszewskiego, Wł.Reymonta, o północna krawędź ulicy: Hetmańskiej, o wschodnia krawędź ulicy Dolna Wilda, południowa krawędź ulicy św. Jerzego, wschodnia krawędź ulicy Droga Dębińska, południowa krawędź ulicy Bielniki, zachodnia krawędź terenów otwartych doliny Warty, o południowa krawędź ulic: Królowej Jadwigi, Bolesława Krzywoustego, o zachodnia krawędź ulic: Jana Pawła II, Podwale, Zawady, Główna, o południowa krawędź planowanego połączenia komunikacyjnego, łączącego ulice: Winogrady i Główna, o zachodnia krawędź ulicy Szelągowskiej, o południowa krawędź alei Armii Poznań, o północna krawędź terenów kolejowych i ulicy Przepadek, o południowe krawędzie ulic: Urbanowskiej i Wojska Polskiego. www.mpu.pl/studium2008/index.php?studium=110 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Być może mówi, ale mówi też IP: 95.108.69.* 23.09.10, 22:20 "Chcę łagodzić konflikty społeczne i postawić na ratowanie podupadającego centrum Poznania, bo bez tego niemożliwe jest budowanie silnych metropolii" Centrum to nie śródmieście, przyznasz sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfalek ok, myślę że pojęcia trzeba uściślić IP: *.icpnet.pl 23.09.10, 22:37 bo wydaje mi się, że są używane zamiennie, moim zdaniem niesłusznie, bo jest jednak "parę" metrów kwadratowych różnicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
negrar bla bla bla 24.09.10, 01:00 Zenek_tuba powiedz mi czym się przesunęło, spychaczem czy od podmuchu? Powiedz to urbaniście to pomyśli, że jesteś niezły kawalarz i drwisz z głupot Grobelasa. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Czy dla mieszkańców spoza Centrum 24.09.10, 00:55 pan Jaśkowiak też ma jakąś ciekawą propozycję ? Bo odnoszę wrażenie że ich problemy nie są w zasięgu zainteresowań pana kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_s_1 Chce zostać prezydentem, by ratować centrum 24.09.10, 12:26 Nareszcie jakaś sensowna alternatywa dla rządów Grobelnego. Mieszkam poza Poznaniem, ale codziennie dojeżdżam do pracy na Jeżycach, i widzę, jak Poznań wygląda w porównaniu z miastami podobnej wielkości w Niemczech, Austrii, Szwajcarii ... Nie ma porównania! Te kupy psie na ulicach (przejście jakiejkolwiek ulicy na Jeżycach bez wdepnięcie w minę wymaga napiętej cały czas uwagi i oczu skierowanych na chodnik), ścieżek rowerowych jak na lekarstwo, Św. Marcin wymarły, transport publiczny od lat w stagnacji, można mnożyć. To mają być sukcesy 12 lat prezydentury Grobelnego? Glosuję na alternatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z nadzieja Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.awakom.net 24.09.10, 14:35 W końcu jakaś alternatywa do Grobelnego i Ganowicza - smoka dwugłowego RychoGrzecha. Jestem pewien, że My - Poznaniacy są w stanie zmienić Poznań na lepsze. Nie mogę się doczekać publikacji programu wyborczego - mam nadzieję, że się nie zawiodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.icpnet.pl 24.09.10, 21:06 WRESZCIE rozsądna alternatywa – Jacek Jaśkowiak. Dosyć oszpecania naszego miasta przez ekipę 12 letniego prezydenta RG, dosyć decyzji podejmowanych z naruszaniem prawa, dosyć chowania ważnych decyzji do szuflady, dosyć … CZAS NA ZMIANY. Poznaniacy zreflektujcie się, obudźcie się, weźcie sprawy w swoje ręce … Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.echostar.pl 24.09.10, 23:33 Nie wiem, czy ta alternatywa jest sensowna, ale trzeba zaryzykować. Precz z RychoGankiem! Odpowiedz Link Zgłoś
prpi Re: Chce zostać prezydentem, by ratować centrum 25.09.10, 22:01 Szlak mnie trafia od dawna. Po jaką cholerę nam ten wiadukt na Bukowskiej? Dlaczego nie ma wiaduktu nad przejazdem nad grunwaldzką i innymi? Dlaczego kultura (kino Malta, kluby Głosna Samotność, Zak i in) muszą walczyć o życie? Dlaczego zamykane są żłobki? Czemu miasto zarasta blokami dla bogaczy? Zamiast 1 stadionu-giganta poprosze o coś dla ludzi. Zamiast term maltańskich poproszę o pływalnię osiedlową. Gdzie tu miłość do miasta pana Rycha! Czas przestać się bawić zabawkami i ludzikami. Chce żeby mioje miasto mnie kochało. A czuję się bezsilna. Pan Jaśkowiak może być zupełnie nie znany, a i tak będzie lepszy od Grobelnego. Miasto to nie firma. Odpowiedz Link Zgłoś