Dodaj do ulubionych

Chce zostać prezydentem, by ratować centrum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 17:51
Przedsiębiorca? no to jakie firmy prowadzi/ prowadził, stworzył, doprowadził do sukcesu lub bankructwa. Taka informacje będzie najlepiej świadczyć o tym Panu.
Obserwuj wątek
    • Gość: tsuranni to jakas paranoja IP: *.icpnet.pl 23.09.10, 18:21
      w tym miescie nie ma na kogo głosować
      • Gość: mosiek Re: to jakas paranoja IP: 95.108.48.* 24.09.10, 11:14
        Najlepiej nie głosuj, a po wyborach zacznij narzekać, albo strzel sobie w łeb, bo po co coś zmienić skoro można nie robić nic
    • Gość: J Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.icpnet.pl 23.09.10, 18:33
      Na pewno otrzyma mój głos.....może jest jednak jakaś szansa dla tego miasta?
    • Gość: mike Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.chello.pl 23.09.10, 18:48
      mozna zaryzykowac :)
    • dziodu Chce zostać prezydentem, by ratować centrum 23.09.10, 19:16
      My-Poznaniacy zaprezentowali swoich wyborczych koalicjantów. To m.in. organizacje pozarządowe (np. Mobilny Poznań) oraz ludzie kultury (artyści Teatru Ósmego Dnia, twórcy festiwalu madeinpoznan.org).
      Czy ktoś ze stowarzyszenia My -Poznaniacy mógłby zamieścić pełną listę wyborczych koalicjantów?
      • Gość: Lech Mergler Re: Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 01:24
        Jeszcze nie możemy, dopiero po rejestracji komitetu wyborczego, co powinno nastąpić w piątek, 24 września, albo w następny poniedziałek. Komitet tworzą jednak ludzie, obywatele, a nie organizacje. Ponadto sam komitet to jest tylko centrum, jądro naszego ruchu na rzecz alternatywy dla Poznania. Wokół tego centrum jest coraz więcej osób grup i środowisk, których nie obejmuje komitet wyborczy, i nie sa one z nim powiązane formalnie ale realnie go popierają i wspierają.
        Proponuję śledzić naszą stronę internetową www.my-poznaniacy.org, staramy się w miarę na bieżąco zamieszczać informacje dotyczące wyborów. Materiały o poprzedniej naszej konferencji wiszą pod adresem www.my-poznaniacy.org/index.php/nasze-tematy/wybory-samorzadowe-2010/469-my-poznaniacy-oficjalnie-o-wyborach, są tam też Tezy o rozwoju Poznania, to jest jakby skrótowa w tej chwili odpowiedź na pytania o przyszły program komitetu i kandydata na prezydenta..
        Zapraszam.
    • Gość: gośc Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 20:18
      Dla mnie to wreszcie rozsadna alternatywa pomiędzy kandydatami partyjnymi i ryszardem Grobelnym. I przyzwoite zaplecze społeczne.
    • Gość: behemot Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.lexell.com.pl 23.09.10, 20:31
      kolejny nikomu nieznany sympatyk graficiarzy z Rozbratu. Jakis promil glosow zdobedzie, to pewne.
    • Gość: zenek Gruszki na wierzbię(cicach) IP: 95.108.69.* 23.09.10, 21:20
      "Chcę łagodzić konflikty społeczne i postawić na ratowanie podupadającego centrum Poznania, bo bez tego niemożliwe jest budowanie silnych metropolii"

Czy na pierwszą część wypowiedzi ma pan Jaśkowiak jakiś przepis a na drugą dowód?
      Czy to tylko takie wyborcze bla, bla, chcę by wszyscy byli szczęśliwi i bogaci?

Tam gdzie jest konflikt społeczny, jest też konflikt interesów.
      Po jakiej / czyjej stronie opowie się pan Jaśkowiak?
      Tą zgodną z jego przekonaniami?

Co do "podupadającego centrum" - to medialny wymysł.
      Centrum ma się dobrze, tylko przesunęło się z rejonu Marcina i 27 grudnia w kierunku osi Stary Browar, półwiejska, Plac Wiosny Ludów, Szkolna-Wrocławska, Rynek.
      Kto nie wierzy, proponuję wybrać się w ten rejon o dowolnej porze dnia i nocy.
      Jeśli tak wygląda podupadający obszar poznania, to można powiedzieć o Wildzie czy Dębcu? Cmentarzysko?
      Może zacznijmy ratować te regiony, które NAPRAWDĘ podupadają, a nie te które są medialnie chwytliwa albo te które widać z okna redakcji?

Nic nie trzeba ratować, tylko pogodzić się z tym, że to ludzie określają gdzie jest centrum.
      • cfalek Jacek mówi o śródmieściu, a to nie tylko centrum! 23.09.10, 21:27
        Teren funkcjonalnego śródmieścia obejmuje Ostrów Tumski, Śródkę, strefę
        centralną A, historycznie ukształtowane dzielnice: Jeżyce, Łazarz, Wilda, Sołacz
        oraz wskazane tereny prawobrzeżnej Warty. Jego granice wyznaczają:

o wschodnia krawędź ulic: Niestachowska, St.Żeromskiego, S.Przybyszewskiego, Wł.Reymonta,

o północna krawędź ulicy: Hetmańskiej,

o wschodnia krawędź ulicy Dolna Wilda, południowa krawędź ulicy św. Jerzego, wschodnia krawędź ulicy Droga Dębińska, południowa krawędź ulicy Bielniki, zachodnia krawędź terenów otwartych doliny Warty,

o południowa krawędź ulic: Królowej Jadwigi, Bolesława Krzywoustego,

o zachodnia krawędź ulic: Jana Pawła II, Podwale, Zawady, Główna,

o południowa krawędź planowanego połączenia komunikacyjnego, łączącego ulice: Winogrady i Główna,

o zachodnia krawędź ulicy Szelągowskiej,

o południowa krawędź alei Armii Poznań,

o północna krawędź terenów kolejowych i ulicy Przepadek,

o południowe krawędzie ulic: Urbanowskiej i Wojska Polskiego.

www.mpu.pl/studium2008/index.php?studium=110
        • Gość: zenek Być może mówi, ale mówi też IP: 95.108.69.* 23.09.10, 22:20
          "Chcę łagodzić konflikty społeczne i postawić na ratowanie podupadającego centrum Poznania, bo bez tego niemożliwe jest budowanie silnych metropolii"

Centrum to nie śródmieście, przyznasz sam.
          • Gość: cfalek ok, myślę że pojęcia trzeba uściślić IP: *.icpnet.pl 23.09.10, 22:37
            bo wydaje mi się, że są używane zamiennie, moim zdaniem niesłusznie, bo jest jednak "parę" metrów kwadratowych różnicy:)
      • negrar bla bla bla 24.09.10, 01:00
        Zenek_tuba powiedz mi czym się przesunęło, spychaczem czy od podmuchu? Powiedz to urbaniście to pomyśli, że jesteś niezły kawalarz i drwisz z głupot Grobelasa.
    • piter_wlkp Czy dla mieszkańców spoza Centrum 24.09.10, 00:55
      pan Jaśkowiak też ma jakąś ciekawą propozycję ? Bo odnoszę wrażenie że ich problemy nie są w zasięgu zainteresowań pana kandydata
    • andrzej_s_1 Chce zostać prezydentem, by ratować centrum 24.09.10, 12:26
      Nareszcie jakaś sensowna alternatywa dla rządów Grobelnego. Mieszkam poza Poznaniem, ale codziennie dojeżdżam do pracy na Jeżycach, i widzę, jak Poznań wygląda w porównaniu z miastami podobnej wielkości w Niemczech, Austrii, Szwajcarii ... Nie ma porównania! Te kupy psie na ulicach (przejście jakiejkolwiek ulicy na Jeżycach bez wdepnięcie w minę wymaga napiętej cały czas uwagi i oczu skierowanych na chodnik), ścieżek rowerowych jak na lekarstwo, Św. Marcin wymarły, transport publiczny od lat w stagnacji, można mnożyć. To mają być sukcesy 12 lat prezydentury Grobelnego? Glosuję na alternatywę.
    • Gość: Z nadzieja Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.awakom.net 24.09.10, 14:35
      W końcu jakaś alternatywa do Grobelnego i Ganowicza - smoka dwugłowego RychoGrzecha. Jestem pewien, że My - Poznaniacy są w stanie zmienić Poznań na lepsze. Nie mogę się doczekać publikacji programu wyborczego - mam nadzieję, że się nie zawiodę.
    • Gość: mieszkaniec Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.icpnet.pl 24.09.10, 21:06
      WRESZCIE rozsądna alternatywa – Jacek Jaśkowiak. Dosyć oszpecania naszego miasta przez ekipę 12 letniego prezydenta RG, dosyć decyzji podejmowanych z naruszaniem prawa, dosyć chowania ważnych decyzji do szuflady, dosyć … CZAS NA ZMIANY. Poznaniacy zreflektujcie się, obudźcie się, weźcie sprawy w swoje ręce …
      • Gość: Adam Re: Chce zostać prezydentem, by ratować centrum IP: *.echostar.pl 24.09.10, 23:33
        Nie wiem, czy ta alternatywa jest sensowna, ale trzeba zaryzykować. Precz z RychoGankiem!
        • prpi Re: Chce zostać prezydentem, by ratować centrum 25.09.10, 22:01
          Szlak mnie trafia od dawna. Po jaką cholerę nam ten wiadukt na Bukowskiej? Dlaczego nie ma wiaduktu nad przejazdem nad grunwaldzką i innymi? Dlaczego kultura (kino Malta, kluby Głosna Samotność, Zak i in) muszą walczyć o życie? Dlaczego zamykane są żłobki? Czemu miasto zarasta blokami dla bogaczy? Zamiast 1 stadionu-giganta poprosze o coś dla ludzi. Zamiast term maltańskich poproszę o pływalnię osiedlową. Gdzie tu miłość do miasta pana Rycha! Czas przestać się bawić zabawkami i ludzikami. Chce żeby mioje miasto mnie kochało. A czuję się bezsilna. Pan Jaśkowiak może być zupełnie nie znany, a i tak będzie lepszy od Grobelnego. Miasto to nie firma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka