Dodaj do ulubionych

mam pytanie

29.10.10, 20:11
bardzo zalezy mi na tym zeby po porodzie dziecko jak najszybciej bylo ze mna, i zeby jak najszybciej mi je oddali po tych wszystkich pomiarach i wazeniach bo chcialabym je karmic piersia a wiem ze potem sa problemy, jak to jest w raszei, czy dziecko jest pozniej caly czas przy mnie?
bardzo prosze o opinie bo porod tuz tuz a ja sie jeszcze nie zdecydowana miedzy polna a raszei
Obserwuj wątek
    • dzieckoziemi Re: mam pytanie 30.10.10, 19:26
      A czy nie warto poczytać tematy o Raszei (są dwa)? Pewnie tam już o tym pisano.

W każdym razie po pomiarach dziecko jest już cały czas przy tobie, w dzień i w nocy. Możesz karmić piersią cały czas. :)
      • blacky_cat Re: mam pytanie 30.10.10, 21:43
        z tego co wiem to dziecko jest przy matce.
        Rodziłam na Polnej i wiem,że tam bardzo szybko dziecko jest przy mamie,jeśli zabierają to na bardzo krótko,a co do karmienia do jest specjalista na miejscu,który w dzień i w nocy odpowiada na pytania i pomaga :) w ogóle jeśli chodzi o laktacyjną opiekę to rewelacja,ze mną na sali leżała kobieta,która miała wklęsłe sutki a nakładki nie pomagały,bardzo szybko uzyskała pomoc i odpowiednią opiekę,udało się przezwyciężyć trudności aż kobitka płakała ze szczęścia,że może karmić piersią,choć rodzina i jej ginekolog zapewniali,że to nie będzie możliwe.
        Między innymi z tego powodu wybieram się na Polną rodzić mimo,iż Raszei mam dużo bliżej.
    • kotkowa Re: mam pytanie 02.11.10, 19:43
      Ja rodziłam na Polnej i jeśli urodzisz naturalnie to szybko dostajesz dziecko. Po porodzie jedzie tylko do pediatry, potem przywożą i masz je przy sobie. Ja rodziłam przez cc i kompletnie skopali mi sprawę karmienia. Nie chcieli podać dziecka mimo próśb. Mały spał, więc mówili, że nie jest głodny, że oboje mamy odespać. Dostałam zastoju, mały spadł na wadze poniżej normy i miałam ogromne problemy z karmieniem.
      • justi1182 Re: mam pytanie 03.11.10, 10:11
        no widzisz, dla mnie to wlasnie wazne, bo nigdy nie wiadomo jak skonczy sie porod, a slyszalam ze po cc to jest problem z karmieniem,dlatego probuje wybadac jak to jest w szpitalach, dzieki za info
        • apsik1111 Re: mam pytanie 03.11.10, 21:12
          ja rodziłam sn w raszei, dziecko jest caly czas przy Tobie, nawet jest mierzone i wazone zaraz na porodowce i badane przez pediatre, takze pierwsze karmienie piersia odbywa sie juz na porodowce. Szpital Raszei kladzie szczegolny nacisk na karmienie piersia wiec co chwile chodza pielegniarki laktacyjne ( cudowne kobiety) ktore pytaja czy w czyms Ci pomoc. polecam ten szpital.
          • justi1182 Re: mam pytanie 04.11.10, 10:09
            super, to bardzo przydatna informacja,dzieki bardzo, jesli ktos jeszcze moglby mi napisac jak to jest po cc bo nie wiem co mnie czeka wiec na wszelki wypadek, bardzo prosze o info
            • ikalla Re: mam pytanie 04.11.10, 14:54
              ja rodziłam we wrześniu na Polnej, miałam cc i to w znieczuleniu całkowitym, urodziłam o 6 rano, a córkę zobaczyłam dopiero o 15stej, wzięłam ja do karmienia i odbyło się bez żadnych problemów, mała przyssała się bezproblemowo, co prawda miałam zastój w piersi i bolały ale z tym problemem uporałyśmy się dość szybko, należy dziecko często przystawiać do piersi, karmie cały czas, powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka