Dodaj do ulubionych

Debata prezydencka w WTK

12.11.10, 10:41
Pokusilem się o obejrzenie prezydenckiej debaty na antenie WTK ( w końcu jednym z prowadzących był mój "ulubieniec" Romek - Lukrowane Guziczki - Wawrzyniak ). I doszedłem do wniosku, że nie ma innej opcji żeby wygrał ktokolwiek inny niż Grobelny. Co najwyżej może dojść do drugiej tury między Grobelnym i Ganowiczem. Generalnie tylko tej dwójki szło jakoś słuchać. Natomiast reszta chętnych do ewentualnej schedy po Ryszardzie to jakas pomyłka; Bachalski - jakiś koleś, który się upaja własnym "biznesmeństwem", jakby miał pozycję co najmniej pokroju Kulczyka. Ze swoim pomysłem na ściągnięcie tutaj przyjaciół z dalekiego wschodu. Bezbarwny i irytujący cżłowiek. Dziuba, to w ogóle jest inna bajka. Moi teściowie znają go osobiście i to co usłyszałem od nich wespół z tym co widzę sam, wystarczy w zupełności. Jaśkowiak, niby ma rewolucyjne pomysły, ale fakt jak proste i oczywiste zdają się być dla niego, wskazuje, że z prawdziwą polityką nigdy do czynienia nie miał, co nie gwarantuje,że sobie poradzi. No i ten pan na "Q" - kurcze, sam nie wiem czy jest w tym gronie na serio czy to element jakiegoś grubszego zakładu?!

Tak więc, jestem pewien, że wygra Ryszard. I dobrze. Z drugiej strony mnie to już mało obchodzi, ja wybieram wójta ;-) ( tu to jest dopiero żenada ).
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: Debata prezydencka w WTK 12.11.10, 10:54
      Też oglądałem i podzielam Twoją opinię. Czekam teraz na sygnalizowaną debatę Ganowicz-Grobelny, zakładając - może naiwnie - że nie będzie to tylko pyskówka.
    • Gość: pieszy Jaśkowiak - właśnie dlatego, że to takie proste IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.10, 11:13
      "prawdziwa polityka" WTF? działanie na rzecz ludzi jest proste, a jak ktoś tak jak Ty zafiksował się w myśleniu, że o np. licznie ławek na placu Wolności musi decyować partia polityczna to tylko współczuć.
      poza tym nazywanie rewolucją, czegoś co jest oczywistą normalnością w innych miastach zachodnich i właśnie przez to że tak się działa tak jak mówi Jaśkowiak tak się nam tam podoba jest straszeniem ludzi.

Nie wiem czego oczekują luzie, głosując na Ganowicza, bo na pewno nie zmian:

W tym kontekście oczywiście nie ma znaczenia, jaki program ogłosi Ganowicz, a tym bardziej, co obieca Grobelny, bo w przypadku polityka o dużym stażu na tym samym (albo zbliżonym) stanowisku, nie program jest miarodajny, ale dokonania. Nie liczy się zapowiedź ewentualnej metamorfozy, zresztą samozadowolenie obu kandydatów na taki zamiar, potrzebę, nie wskazuje. Jest dobrze, jest dobrze, jest dobrze… nam dobrze, nam, nam.
      Czyli IM. Obu.

my-poznaniacy.org/index.php/nasze-tematy/wybory-samorzadowe-2010/476-rychogrzech-czyli-dlaczego-si-nie-rni-kandydat
      • zderzacz-hadronow Re: Jaśkowiak - właśnie dlatego, że to takie pros 12.11.10, 12:18
        No widzisz, proste to jest zapewne z perspektywy obserwatora, jakim dotychczas był pan Jaśkowiak. Co za problem postawić kilka, wspomnianych przez Ciebie, ławek? Mi też się wydaje, że żaden. A jednak, sądzisz, że gdyby te wszystkie, jak twierdzisz, proste i oczywiste rzeczy mające nasze życie uczynić łatwiejszym były na wyciągnięcie ręki, nikt z wcześniej rządzących by o nie nie zadbał?
        Łatwo się roztacza bajeczne wizje, w stylu tu zrobimy drogę a tam pociągniemy linię tramwajową. Gorzej, jeśli nagle okaże się, iż nasz plan oprócz zwolenników ma też wielu przeciwników, że nie każdemu się dana wizja podoba, że nie jest łatwo zdobyć na nią pieniądze etc.
        Poszperaj trochę w sieci i zobacz co pojawiło się w Poznaniu, co zmieniło swoje oblicze za prezydentury Grobelnego. Ja uważam, że całkiem sporo jak na nasze realia i rządy cżłowieka, któremu każdy, oprócz najwidoczniej wyborców, robił wkoło dupy przy każdej okazji.
    • Gość: abc Re: Debata prezydencka w WTK IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.10, 12:18
      Nie oglądałem debaty na WTK, ale wcześniej oglądałem na TVP Poznań.
      Powiem tak, Bachalski i Jaśkowiak poza atakami na prezydenta i obecnych radnych nie przedstawili nic merytorycznego.
      Dziuba coś tam próbował, ale były to mizerne próby.
      Najbardziej merytoryczny i wyważony w odpowiedziach był wg mnie Ganowicz.
      No a Grobelny miał totalny spokój i posługiwał się wyuczonymi frazesami dając wszystkim do zrozumienia "ja tu rządzę, a wy możecie mi skoczyć".
      Osobiście popieram zaangażowanie My Poznaniaków w tych wyborach, ale na razie ich kampania jest mało widoczna, a z taką auto prezentacją chyba jednak niewiele zwojują i albo jednak wygra Grobelny albo dojedzie do drugiej tury Grobelny-Ganowicz.
      Szkoda.
      Jedyna nadzieja jeszcze póki co - to wyrok sądu i skazanie Grobelnego. Choć coraz to bardziej mętne i czuję, że Grobelny się z tego wyroku wykręci.
    • starveling Re: Debata prezydencka w WTK 12.11.10, 13:24
      zderzacz-hadronow napisał:

> No i ten pan na "Q" - kurcze, sam nie wiem czy jest w tym gronie na serio czy to element
      > jakiegoś grubszego zakładu?!

Stawiam na coś innego - to taki Kononowicz poznańskich wyborów prezydenckich.
    • Gość: bruno Re: Debata prezydencka w WTK IP: *.icpnet.pl 12.11.10, 23:52
      Podsumuje twoją opinie pozytywną o grobelnym :) "Co to za prezydent co angielskiego nie zna"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka