Dodaj do ulubionych

Polecanie lekarzy i innych

15.04.04, 11:30
Bardzo proszę forumowiczów o podawanie namiarów na polecanych lekarzy przy
pomocy e-maili. Wystarczy założyć sobie konto pocztowe na www.gazeta.pl.
Po założeniu wątku np. ”Czy ktoś mógłby polecić dobrego kardiologa?” można na
niego odpowiedzieć klikając na wytłuszczony nick, od razu włącza się poczta i
można przesłać adres, numer telefonu, godziny przyjęć i inne.
Zbyt wiele wątków lekarskich może drażnić innych użytkowników forum.

pozdrawiam
Błażej Wandtke
Obserwuj wątek
    • Gość: george Re: Polecanie lekarzy i innych IP: *.icpnet.pl 15.04.04, 12:09
      Oj, coś grubymi nićmi propozycja Szanowego Pana Redaktora jest szyta. Mieliśmy
      obiecane subforum pt. zdrowie i co? Czyżby lobby konowałów, zgodnie z moim
      obawami, wtrąciło swoje trzy grosze?
      • redakcja Re: Polecanie lekarzy i innych 15.04.04, 13:19
        Subforum NIE było obiecane. Obiecałem, że temu pomysłowi się przyjrzymy.
        Przemyśleliśmy to w firmie i uznaliśmy, że podforum jednak nie jest potrzebne.
        Żadne lobby z zewnątrz nie miało na tę decyzję wpływu.

pozdrawiam
        Błażej Wandtke
        • mika_forum Re: Polecanie lekarzy i innych 15.04.04, 14:26
          "Żadne lobby z zewnątrz nie miało na tę decyzję wpływu"
          Ale wolicie nie narazac sie co poniektorym grupom zawodowym, czyz nie?
          Skandal!
          • redakcja Re: Polecanie lekarzy i innych 15.04.04, 14:53
            Chciałbym zwrócić uwagę na dwa słówka ”i” oraz ”innych”. W mojej prośbie chodzi
            nie tylko o lekarzy, ale też szewców, fryzjerów i innych usługodawców. Nie
            wymieniałem ich w pierwszym poście, bo myślałem, że to jasne.

nadal pozdrawiam
            Błażej Wandtke
    • sadee Re: Polecanie lekarzy i innych 15.04.04, 12:33
      polecam to forum prywatne

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19031
      • Gość: szejset kilo siecz Re: Polecanie lekarzy i innych IP: *.icpnet.pl 15.04.04, 12:55
        jezu ,jaki to debilny pomysl.I TY pracujesz dla Gazety??Dramat!
        • mika_forum Re: Polecanie lekarzy i innych 15.04.04, 14:25
          Nie zgadzam sie! Watki medyczne sa jednymi z najciekawszych!!!!!!!!!!!!!
    • faramirfaramir Re: Polecanie lekarzy i innych 15.04.04, 16:01
      Możliwość dzielenia się na forum opiniami na temat lekarzy może być bezcenna
      dla bardzo wielu pacjentów z Poznania. W tych sprawach kazda dodatkowa
      informacja może miec, na dłuższą metę, duży wplyw na czyjeś zdrowie, lub - co
      najmniej - na czyjś stan portfela. Jeśli informacje przesylane będą mailem
      bezpośrednio do osoby pytajacej, pozbawi sie wtedy wielu "szarych" czytelnikow
      forum informacji - informacji, które w inny sposob trudno znaleźć, jeśli nie ma
      się w rodzinie lekarzy, czy znajomych, którzy mogliby polecić specjalistę.
      Słowem - forum do tych celów jest niezastąpione.
      Nie bardzo jestem w stanie pojąć kogo może "drażnić" obecność wątków, w których
      wymieniane są informacje na temat lekarzy (może poza lekarzami, którzy
      zasłużyli sobie na złe opinie).
      pozdrawiam!
      • Gość: Antoni Re: Polecanie lekarzy i innych IP: *.visp.energis.pl 15.04.04, 18:41
        Chyba mnie za chwile trafi!!!!!!!!!!!
        Przypomina mi to watek z ubieglotygodniowej "Polityki" o lekarzach wystawiajacych lewe swiadectwa czlonkom mafii - sedziowie zdawali sobie sprawe z przekretow, ale milczeli, bo to lekarze.
        W zadnym sadzie z nimi nie wygrasz, a tu jeszcze chca ukrocic Internet bedacy jedynym WOLNYM medium!
        Jezeli "redakcja" uwaza, ze watek medyczny jest nieciekawy, to dlaczego temat "Polna - pacjentka im glupsza, tym lepsza" mial rekordowa ilosc postow ???
    • Gość: Stary Re: Polecanie lekarzy i innych IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 18:56
      Dziennikarze chcacy ograniczyc wolnosc slowa! Koniec swiata! Skandal!
      Na wszelki wypadek zachowuje caly watek w swoim kompie, bo za chwile moga skasowac watek!
      • Gość: Arleta Re: Polecanie lekarzy i innych IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 19:37
        Narzuca sie mysl, ze ktos z redakcji ma w rodzinie 'swieta krowe' czyli medyka. To faktycznie szok, az nie do uwierzenia zeby chciec zamknac nam usta w tej sprawie.
    • Gość: elka Re: Polecanie lekarzy i innych IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 21:03
      Nie dajmy medycznej mafii stlamsic wolnosci slowa!
      Zmowie milczenia mowimy stop!
    • Gość: Magda Saracen Błażej, oj Błażej! IP: 217.153.52.* 15.04.04, 21:18
      "Zbyt wiele wątków lekarskich może drażnić innych użytkowników forum". Od kiedy
      to się tak dba o samopoczucie forumowiczów? Może warto było się wtrącić, kiedy
      inny opluwali the_dzidke? I kogo to ma drażnić? Przecież większość użytkowników
      jest anonimowa, a nie wszyscy chcą sobie zakładać kolejne konto po to tylko,
      żeby nikt inny nie kradł im nicka. O co Ci chodzi, Błażeju? Kto naciska? Komu
      się nie podoba?
      • Gość: Krystyna Re: Błażej, oj Błażej! IP: *.crowley.pl 15.04.04, 22:12
        Całkowicie popieram ideę powstania subforum pt. zdrowie (nie wiedziałam, że tak
        sie to nazywa :)
        Nie rozuumiem argumentów, które przedstawił pan Wandtke z ramienia redakcji.
        Proponuję, by w tym wątku wypowiedzieli sie Ci forumowicze, którym
        przeszkadzają wątki np. o zdrowiu.
        Prawda jest taka, że nigdy nie wiemy co nas może spotkać. Takie forum jest
        bardzo potrzebne.
        Zachoruję nagle i będę potrzebowała pomocy specjalisty- wejdę szybko na
        poznanskie forum i na pewno znajdę kogoś kto wcześniej komuś innemu polecał
        dobrego dentystę, ginekologa, czy onkologa. Oszczędzę na czasie i pójdę do
        dobrego lekarza. To ma sens!

Dlaczego odbieracie nam prawo do wymiany informacji????

Owszem jest forum zdrowie (ogólnokrajowe), ale tam nie każdy Poznaniak
        zagląda.

Poznaniacy! Zabierzcie glos w tej sprawie! Wesprzyjcie nas!
    • institoris1 Re: Polecanie lekarzy i innych 16.04.04, 01:59
      redakcja napisała:

> Bardzo proszę forumowiczów o podawanie namiarów na polecanych lekarzy przy
      > pomocy e-maili. Wystarczy założyć sobie konto pocztowe na www.gazeta.pl.
      > Po założeniu wątku np. ”Czy ktoś mógłby polecić dobrego kardiologa?”
      > ; można na
      > niego odpowiedzieć klikając na wytłuszczony nick, od razu włącza się poczta i
      > można przesłać adres, numer telefonu, godziny przyjęć i inne.

Mozna tez umiescic post o tej tresci w zalozonym przez szukajacego pomocy.
      Czy tez nie mozna i posty takie beda usuwane?
      Zamiast sugestii moze troche konkretow?
      Jak juz to juz Panie Wandke!!

> Zbyt wiele wątków lekarskich może drażnić innych użytkowników forum.

Ile to jest "zbyt wiele" Panie Wandtke? I kto bedzie ustalal granice?
      Rzuc Pan konkretna liczba z laski swojej i zdradz tajemnice ile watkow
      lekarskich jest do zaakceptowania dla innych uzytkownikow chocby w okresie
      tygodnia. Czy "i innych" z tytulu Panskiego postu tez miesci sie w tej liczbie?

Mam propozycje dla Pana: moze ustali Pan ile watkow lekarskich jest
      dopuszczalnych tygodniowo, ile fryzjerskich, tapeciarskich, szewskich, doradczo-
      finansowych itd.itd.
      Zapewne bylaby to pasjonujaca lektura dla wszystkich.

pozdrawiam
      i.

• Gość: Dzidek Re: Polecanie lekarzy i innych IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 09:31
        To oburzajace i niedopuszczalne, ze dziennikarze chca stlumic wolnosc slowa, podajac argumenty takie, ze maja nas chyba za dzieci..
    • aankaa1 Re: Polecanie lekarzy i innych 16.04.04, 10:33
      Nic bardziej mnie nie wnerwia jak wątek: szukam dobrego lekarza i w odpowiedzi
      widzę same: znam dobrego ale napiszę ci na priv.
      No, to po co jest to forum w ogóle. Psie kupy mnie irytują ale ich nie otwieram
      i nie mam pretensji, że taki wątek istnieje.

W ogóle warto byłoby stworzyć czytelne listy lekarzy. Są takie próby:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090 - ginekolodzy
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19031 -lekarze
      • redakcja Re: Polecanie lekarzy i innych 16.04.04, 11:15
        Bardzo mi się podoba propozycja stworzenia czytelnej listy lekarzy na
        prywatnych forach.
        Problem z polecaniem lekarzy wynika bowiem z regulaminu forum. Otóż zgodnie z
        nim: "Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach
        Forum Gazeta.pl przekazów reklamowych".
        Bardzo cienka jest granica między poleceniem lekarza (rzemieślnika, sklepu...)
        a przekazem reklamowym. Bądźcie więc czujni, bo gdy ją przekroczycie, to Wasz
        post może zgodnie z regulaminem wylecieć. A z mejla nikt Wam nic i nigdy
        kasować nie będzie.

pozdrawiam
        Błażej Wandtke
        • mika_forum Re: Polecanie lekarzy i innych 16.04.04, 11:28
          Wiesz, Blazej, Ty sie nie kompromituj ostatecznie:
          "Bardzo mi się podoba propozycja stworzenia czytelnej listy lekarzy na
          prywatnych forach" - w domysle - nikt na nie wchodzi - sprawdzcie sami polecane
          listy lekarzy.
          Na forach tocza sie czesto idiotyczne dyskusje, dochodzi do zupelnie
          belkotliwej wymiany zdan - ale to widocznie sa watki wazne i ciekawe, bo
          redakcje sie ich nie czepia.
          Za to OGOLNODOSTEPNE watki lekarskie ktore moga komus uratowac zdrowie i zycie,
          ostrzec, poradzic, to, zdaniem redakcji, chlam jakis po prostu.
          Watek o "Polnej" w ktorym bylo okolo 110 postow (chyba rekord na tym forum)
          pokazuje, jak bardzo watkami medycznymi ludzie sie nie interesuja...
          • Gość: ja Re: Polecanie lekarzy i innych IP: 195.245.213.* 16.04.04, 11:44
            Chyba forumowicze mają rację, ze w redakcji działa jakieś lobby lekarskie-
            grożba, że będą usuwane wypowiedzi to już szczyt wszystkiego! może należy
            przstać czytać tę gazetkę?
          • redakcja Re: Polecanie lekarzy i innych 16.04.04, 12:07
            A Ty nie widzisz niebezpieczeństwa wykorzystania takich wątków przez cwane
            przychodnie? "Byłam wczoraj u ginekologa X. Bardzo dobrze mnie potraktował, nie
            to co poprzedni lekarz: Y." Całkiem niewinny post, prawda?
            Wybacz, ale nie będę monitorował każdego autora wpisu i sprawdzał, czy jest to
            zadowolony pacjent, czy też lekarz X., który konkuruje z lekarzem Y. Chodzi mi
            o zlikwidowanie kryptoreklam. I to wszystko. Jeśli uważasz, że nic nie stoi na
            przeszkodzie by kiepscy lekarze wychwalali pod niebiosa swoje usługi, to niech
            tak się dzieje, ale na Twoim prywatnym forum.

pozdrawiam
            Błażej Wandtke
            • Gość: jj Re: Polecanie lekarzy i innych IP: 195.245.213.* 16.04.04, 12:13
              No i co z tego? Raz na jakiś czas wszędzie zdarza sie cos takiego. Ale chyba z
              góry nie można zakładać złej woli wszystkich forumowiczów prawda? Myślę, że
              Redakcja powinna mieć trochę szacunku dla czytelników. W koncu to dzięki nam
              macie takie a nie inne nakłady, to my kupujemy Waszą gazetę, nieprawdaż?
              • redakcja Re: Polecanie lekarzy i innych 16.04.04, 12:26
                Nigdzie nie napisaliśmy, że sprawy medyczne są mało ciekawe.
                Nigdzie nie napisaliśmy, że chcemy komuś zamykać usta, powstrzymywać wymianę
                opinii.
                Napisaliśmy tylko: nie chcemy, by ktoś robił naszych Czytelników w konia. A Wy
                chcecie?

pozdrawiam
                Błażej Wandtke
            • faramirfaramir Re: Polecanie lekarzy i innych 16.04.04, 12:32
              Moim zdaniem jest to wylewanie dziecka z kapielą. Co z tego, że zablokujesz
              kilka kryptoreklam, skoro tym samym utrudniasz bardzo wielu czytelnikom dostęp
              do jednego z niewielu źródeł cennych informacji i opinii?

Przypominam o duchu regulaminu:
              1. "Agora SA udostępnia swoim użytkownikom możliwość bezpłatnego uczestniczenia
              w Forum Gazeta.pl w celu wymiany informacji, komentarzy i opinii na różne
              tematy."
              3. "Uczestnik Forum Gazeta.pl publikuje swoje komentarze i opinie wyłącznie na
              własną odpowiedzialność. Agora SA nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za
              treści zamieszczane przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl."
              • redakcja Re: Polecanie lekarzy i innych 16.04.04, 12:42
                No i z tego konfliktu między punktem pierwszym a szóstym regulaminu wzięła się
                moja prośba. Podkreślam PROŚBA. Inaczej pisząc dobra rada. Nikomu nie
                zabroniłem dyskutowania o lekarzach. Zasugerowałem tylko inny sposób
                wymieniania informacji. Nie spodoba się Wam, to trudno.

pozdrawiam
                Błażej Wandtke
                • Gość: Magda Saracen Wujek Dobra Rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 13:48
                  Gdybyś był tak miły i ZAWSZE tak się troszczył o dobro forumowiczów... :|
        • faramirfaramir Re: Polecanie lekarzy i innych 16.04.04, 11:53
          redakcja napisała:
          > (...) Bardzo cienka jest granica między poleceniem lekarza (rzemieślnika,
          sklepu...)
          > a przekazem reklamowym. Bądźcie więc czujni, bo gdy ją przekroczycie, to Wasz
          > post może zgodnie z regulaminem wylecieć. (...)

Można się dowiedzieć gdzie leży ta granica?
          Czy opisując swoje opinie, np. że partia polityczna X jest lepsza od partii Y,
          bo costam, albo że program komputerowy X jest lepszy od Y, bo costam, albo że
          lekarz X jest lepszy od Y bo costam, przekracza się granice przekazu
          reklamowego?
          pozdrawiam.
          • mika_forum Re: Polecanie lekarzy i innych 16.04.04, 12:15
            Redakcjo, nie wysuwaj argumentow jak dla naiwnych dzieci. Przyjeliscie taka
            strategie obrony, ze nie wiadomo czy sie smiac, czy plakac.
            Nota bene, zainicjowany przez redakcje post 'gdzie mozna zjesc sushi', w
            obliczu faktu ze sushi mozna zjesc w jednym miejscu, wcale nie jest checia
            zareklamowania knajpy w browarze, a skad, wogole.
            • Gość: anonim Re: Polecanie lekarzy i innych IP: *.icpnet.pl 16.04.04, 14:21
              Szanowni Panstwo , pomysl swietny, ale moze sie fatalnie skonczyc - uwazajcie
              na zarzut znieslawienia nazwiska itp. Jest kilku lekarzy w Poznaniu bardzo
              nielubianych przez srodowisko i pacjentow - sa swietnymi specjalistami ale
              kasuja niemilosiernie - na tym forum kilka razy padlo nazwisko jednego z nich -
              ostrzegam - to sie moze zle skonczyc dla tego forum...
              • Gość: jj Re: Polecanie lekarzy i innych IP: 195.245.213.* 16.04.04, 14:28
                Rozumiem, że pan jest tym lekarzem i załatwi pan, żeby sąd najwyższy wydał
                zakaz wolności wypowiedziw internecie? No Kubą jeszcze nie jesteśmy. Ani
                Chinami.
    • mankut400 Kryptoreklama 16.04.04, 15:45
      Ja popieram prośbę Błażeja.
      Niektóre z wątków brzmią jak kryptoreklama, a tych lekarskich pojawiało się
      ostatnio sporo. I mie dzielcie włosa na czworo: "czy pięć nowych tygodniowo to
      już za dużo, czy jeszcze w normie". Obecnie w każdej branży "wszystkie chwyty
      dozwolone", to wszystkiego złego można się spodziewać.
      A jako zwolennik ;-) spiskowej teorii dziejów, zauważam iż stopień agresji w
      odpowiedzi na prośbę przedstawiciela Redakcji jest zastanawiający....

• Gość: Dzidek Re: Kryptoreklama IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 17:06
        Wokol lekarzy panuje swoista zmowa milczenia! Mafia!
    • mary_ann Re:a co z ANTYreklamą?:-) 16.04.04, 17:54
      Mówiąc prościej - czy wolno będzie współforumowiczow ostrzec ("Uważajcie na dr
      X", mam z nim zle doświadczenia"), czy taką informację rownież nalezy każdemu z
      osobna (kłopot tylko, komu?:-) wysyłać na priv?

Ja wiem, że to też może byc nieautentyk - zemsta lekarza Y na konkurencie X,
      ale... gdzieś zatraca się tu sens wolnej wymiany informacji. Miałam cichą
      nadzieję, że Internet m.in. ukróci partactwo i nierzetelność.

Bardzo serdecznie proszę redakcję o odpowiedź i już zmykam, bom z Warszawy:-)
      Usciski dla Poznaniaków
      Mary_ann
      • Gość: Dedal Zmowa IP: *.visp.energis.pl 16.04.04, 18:56
        Tak, w tej zmowie milczenia uczestnicza prokuratorzy, sedziowie, dziennikarze...
        Kazdy wie o patologiach w tzw 'sluznie zdrowia', a ilu lekarzy ponioslo konsekwencje?
        Lapowki za operacje, lewe renty, lewe zwolnienia, celowe zle leczenie pacjenta aby ten przychodzil regularnie, wypisywanie drogich i niepotrzebnych lekow w zamian za wziatka z firm farmaceutycznych, az w koncu - wspolpraca ze zorganizowana przestepczoscia (artykul z Polityki o lekarzach mafii).
        I TO WSZYSTKO BEZKARNIE.
        I po tym wszystkim dziennikarz (podkreslam - dziennikarz! krory powinien upubliczniac, a nie ukrywac) probuje zalatwnic tak,zeby szanownym swietym krowom nikt przypadkiem nie popsul opinii.
    • Gość: george Re: Polecanie lekarzy i innych IP: *.icpnet.pl 20.04.04, 12:06
      I co? Po sprawie?
      • Gość: Krystyna Re: Polecanie lekarzy i innych IP: *.crowley.pl 20.04.04, 15:24
        Przyłączam się do ponagleń George`a.

Redakcja pyta retorycznie gdzie można w Poznaniu zjeśc sushi i to nie jest
        kryptoreklama?????

A jak ja zapytam kto poleci mi dobrego dermatologa, bo czterech u których byłam
        nie potrafi postawić diagnozy i ktoś życzliwy mi odpowie to bedzie to reklama???
        Chciałabym wreszcie spotkać dermatologa, który postawi bezbłędną diagnozę.

• vega7 Re: Polecanie lekarzy i innych 20.04.04, 17:02

> Chciałabym wreszcie spotkać dermatologa, który postawi bezbłędną diagnozę.
          >
          >A ja chciałabym znaleźć lekarza rodzinnego, takiego z prawdziwego zdarzenia.
          Okazuje się, ze to wcale nie jest takie proste.
          Może niektóre osoby są rozdraznione takimi pytaniami o których pisze redakcja,
          ale inne wprost przeciwnie. Ja wchodząc tutaj od paru dni, własnie chętnie
          skorzystałabym z wiedzy i doświadczenia innych mieszkańców Poznania w wyborze
          lekarza.
          >
          >
          >
          >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka