mistrzr 09.01.11, 23:00 Faktycznie wyjazdy z poszczególnych piter parkingu na Malcie robili chyba dla smartów a nie normalnych samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosć Re: Passat na torach, korek na parkingu CH Malta IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 08:41 Parkingi w Malcie to jeden wielki bubel konstrukcyjny, ciekawe kto pozwolił na oddanie do użytku czegoś takiego! Niech tam tylko stanie się coś w stylu pożaru....nie chciałbym się tam znaleźć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hołek Re: Passat na torach, korek na parkingu CH Malta IP: *.man.poznan.pl 10.01.11, 08:49 Dokładnie, powinni to dziadostwo jak najszybciej zamknąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Passat na torach, korek na parkingu CH Malta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 10:34 Ciekawe co na to strażacy? Nie chcę robić daleko posuniętych porównań, ale twórcy Titanica również nie zakładali najgorszego i szalup było za mało, bo sylwetka statku na tym traciła. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.wojtowicz Re: Passat na torach, korek na parkingu CH Malta 10.01.11, 09:07 Ta... Parking w CH Malta zapamiętałem do końca życia. I to tak dobrze, że byłem tam raz w życiu i już nigdy więcej nie popełnię tego błędu. Ja nie wiem jak inne większe samochody, ale Volvo S80 nie należy ani do małych samochodów ani do zbyt zwrotnych i wyjazd nim z tego gó...anego parkingu może być niezłą przygodą. A ze śladów pozostawionych na rampie zjazdowej widać, że nie u jednego kierowcy wizyta w tym CH zakończyła się również wizytą u lakiernika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamara z Mosiny Re: Passat na torach, korek na parkingu CH Malta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 09:28 A ladne masz to volwo? Odpowiedz Link Zgłoś
kwolana Malta moim ulubionym CH 10.01.11, 12:57 Problem CH Malta wynika z tego, że ta cicha woda i szara myszka jest po prostu jednym z najlepszych, jeżeli nie najlepszym CH w Poznaniu. Najlepiej świadczy o tym ten tłum odwiedzający regularnie Maltę. To nie problem parkingu, tylko właśnie niespodziewanie dużej popularności. Pomijając lokalizację, zamiata wszystkie inne centra ofertą sklepów - wszystkie najfajniejsze sklepy są tu w jednym miejscu. Jak dla mnie to wszędzie indziej, czy to Browar, czy M1, czy Plaza, Pestka czy Marcelin, wszędzie mi czegoś brakuje. A Malta jest idealna :) Do tego kolejną najlepszą rzeczą jest kino. Ale i tak wszystkie zalety bije na głowę możliwość dojścia do tego centrum spacerkiem z mojego domu! Co do parkingu - zwiedzałem go jeszcze przed otwarciem samej Malty. Nie wszyscy wiedzą i pewnie trudno będzie Wam sobie wyobrazić, ale na początku na parkingu nie było przewidzianych szerokich najazdów na te rampy zjazdowe/wjazdowe. Chodzi mi o to że przy skręcie pod kątem prostym łuk nie był poszerzony, tylko naprzeciwko zjadu/podjazdu parkowały samochody. Wtedy każdy, ale to każdy samochód brał te zakręty na dwa razy. Na szczęście szybko to poprawili. I teraz ten parking jest bardzo dobry, szybko można się go nauczyć i jeździć na pamięć. Może niektórzy się go boją bo po prostu kiepsko jeżdżą? Na pewno jednak ten parking jest dużo bardziej przyjazny bezpieczny i łatwy w obsłudze niż taki parking w starej części Browaru... Także nie słuchajcie osób które były w tym CH raz w życiu i się wystraszyły parkingu. Niedzielni kierowcy nie powinni w ogóle wyjeżdżać na miasto. No a poza tym niecałe 5 minut z buta od tego CH mamy przystanek tramwajowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Malta moim ulubionym CH IP: *.static.icpnet.pl 10.01.11, 13:55 "To nie jest problem parkingu, tylko właśnie niespodziewanie dużej popularności". Jeśli na parkingu w CH Malta pojawia się jakaś liczba samochodów, która nie przekracza ilości miejsc parkingowych i automatycznie tworzą się gigantyczne korki, to jest to problem fatalnego projektu parkingu, a nie zbyt dużej popularności. Jeśli buduje się parking na X miejsc, to nie zakłada się, że maksymalnie X/4 będzie wykorzystane! Przed Świętami miałem nieszczęście pojechać do CH Malta na zakupy i zaparkować swój samochód na 5 poziomie. Próbę opuszczenia parkingu zakończyłem po 2 godzinach, w trakcie których przejechałem całe 15 metrów, nie opuszczając poziomu 5, korek był wprost niesamowity. Możesz spróbować zwalić to na mój całkowity brak umiejętności prowadzenia pojazdów mechanicznych, choć od kilku lat robię po kilkadziesiąt tysięcy kilometrów rocznie bez żadnych wypadków i kolizji, ale wierz mi, że wyjechać stamtąd byś mógł tylko autem zdolnym fruwać jak śmigłowiec, wyskakując nim przez barierki. Chciałem dodać, że administracja CH Malta, mimo że była poinformowana o tym, co dzieje się na parkingu, miała klientów gdzieś i w ogóle nie poczuwała się do jakiejkolwiek odpowiedzialności. W sposób chamski i arogancki dano ludziom do zrozumienia, że mogą się pocałować w d... i że żadnej reakcji ze strony administracji nie należy się spodziewać. Z tego powodu zostawiłem swój samochód na noc na terenie parkingu i odebrałem następnego dnia z samego rana, by znowu nie narazić się na "powtórkę z rozrywki". Miałem okazję być już w wielu CH na terenie kraju, jak i zagranicą, ale nigdzie nie spotkałem się z taką sytuacją, jak ta na parkingu w CH Malta. Ponieważ trzeba do całej sytuacji dodać zachowanie pracowników Centrum, które było poniżej wszelkiej krytyki, moja noga na pewno już tam nigdy więcej nie postanie. Wszystkim moim znajomym również odradzam zakupy w CH Malta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do goscia Re: Malta moim ulubionym CH IP: *.versanet.de 10.01.11, 15:45 Chwila momet pyraski ! POnownie cos wam tam nie wypalilo,ze stekacie !? Pewnie projektantem tego bubla jest ta spiewajaca inz. i jej biuro.Sodome i Gomore juz widze,czekam kiedy tylko sie tsunami przewalkuje przez pyrkowo ! Radze juz kupowac kapoki ! HIhihahabuhaha :-))) Ps.Szlaban POdnosi kulczyk,czy grobelas ? Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Muszę zgodzić się z przedmówcami 10.01.11, 15:16 2 razy wjeżdżałem na ten parking i więcej nie zamierzam tego błędu popełniać. Jeden wielki chaos. Sensowniej byłoby zbudować duży parking pod powierzchnią CH (tak jak np. w Pestce) zamiast tego wielopoziomowego koszmaru Odpowiedz Link Zgłoś
tcwtcw Passat na torach, korek na parkingu CH Malta 10.01.11, 15:23 I dlatego wlasnie nigdy tam nie wjezdzam tylko parkuje na ulicy przed centrum,nawet jak nie ma miejsca ;)) przeciez nikt ci tam mandatu nie wlepi bo policja sie nie wpier....li sama w korek swiadomie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Passat na torach, korek na parkingu CH Malta IP: *.echostar.pl 10.01.11, 21:05 Ale ja przechodząc po chodniku, na którym zaparkujesz, mogę ci autko zarysować... Odpowiedz Link Zgłoś