Dodaj do ulubionych

Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol pluje

09.02.11, 22:22
Myślę, że jak "GW" jeszcze trochę powałkuje sprawę Litara to chyba rozwścieczeni czytelnicy oplują członków kolegium redakcyjnego. Czemu wcale nie dziwię.
Świadczy to też dobitnie o prowincjonalności poznańskiego świtka dziennikarskiego skoro takie wydarzenie pretenduje do wydarzenia roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: redaktorek Żytnicki IP: *.icpnet.pl 09.02.11, 22:34
      redaktor Żytnicki z Gazety Gorzów Wielkopolski dostał się do Gazety Poznań i teraz próbuje awansować do Warszawy... po trupach, byle do celu!!
      • Gość: ferdek Markowicz IP: *.echostar.pl 09.02.11, 22:38
        A Gdzie i po czyich trupach chce dotrzeć Litar?
        ps Adamowicz mądrze gada - takich polityków potrzebuje Poznań
        • Gość: obiektyw Re: Markowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 22:53
          ja, gdybym byl prezydentem Gdanska, to tez bym tak gadal. Niech sobie przypomne jego komentarze, kiedy rzucano w tymze miescie skorki od bananow na murawe dla czarnoskorego zawodnika. Jakos nie przypominam sobie tez takiej kampanii wyborczej. Niech zajmie sie swoim podworkiem i nie daje sie podpuszczac tym smiesznym pismakom. Co ten Grobelny ma zrobic z Litarem, zeby zadowolic redakcje? Opluc go? CO MIASTO MA DO TEGO?!!!!!
          • Gość: ferdek Re: Markowicz IP: *.echostar.pl 09.02.11, 22:56
            czyli że Adamowicz postawił się kibolom Lechii Gdańsk, bo podpuściła go poznańska Wyborcza? gratuluję śmiałych teorii
            • Gość: ferdek Re: Markowicz IP: *.echostar.pl 09.02.11, 22:58
              I jaką kampanię wyborczą masz na myśli??? wybory samorządowe dopiero się skończyły, a Adamowicz do Sejmu się nie wybiera
              • Gość: obiektyw Re: Markowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 18:48
                napisz, kolego, Wyborczej z duzej litery i bedzie tekst zrozumialy, kampania "Wyborczej". Reka mi zadrzala i napisalem tytul gazety z malej :) Co do Adamowicza, to akurat srednio sie postawil kibolom, bo to co zrobil jest obowaizkiem kazdego operatora stadionu. Sedzia przerywa mecz widzac takie napisy. Nie pamietam, by wysylal na terapie rasistow z Lechii, zreszta najbardziej rasistowskiego klubu. Zajmuje sie kazdym plujacym kibolem? Zamyka stadion, jesli dziennikarz takiego znajdzie? Pamietam, ze Adamowicz nie jest ulubiencem GW i stara sie punktowac wlasnie przez podlizywanie sie, tak jak My Poznaniacy - komentujacy na zyczenie wszystko zgodnie z linia redakcji. I tyle w temacie :)
          • wlodzimierz_nowak "Tam,gdzie chodzi o zasady,imponderabilia,nie..." 10.02.11, 16:01
            "Tam, gdzie chodzi o zasady, imponderabilia, nie ma miejsca na populizm, na oportunizm, na chowanie głowy w piasek."

Nie wiem, czy w Gdańsku takie rzeczy działy się na stadionie miejskim, być może panu Adamowiczowi można zarzucić koniunkturalizm, jak napisałeś. Ale nie można nie zauważyć tego, że ma on RACJĘ.

Każdemu człowiekowi zdarzają się błędy. Errare humanum est. Ale gdy się zdarzy taka sytuacja, że się nie wie jak się należy zachować, to należy zachować się przyzwoicie. Niestety tego nie można powiedzieć o tym jak próbuje naprawić sytuację pan Markowicz. Ani o tym, jak broni go część kibiców Lecha. Podejrzewać mogę tylko, że bronią go ze względu na związki osobiste, a nie przekonanie o racji. To jest podrywaniem poznańskich wartości.

Zrozumcie proszę w końcu, że Wy w ten sposób NIE bronicie Lecha, Wy Lecha atakujecie. Szargacie dobre imię Lecha wśród Poznaniaków. Ja tam jestem kibicem okazjonalnym, którego po prostu sukcesy Lecha cieszą. Ale posłuchajcie głosu Andrzeja Białasa, kibica spośród tych największych.
            poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,9063258,Bialas_o_sprawie_Litara__obrazono_nas_wszystkich.html
            Wbrew wielu popierającym moje poglądy ludziom uważam, że Lech zajmuje w Poznaniu ważne miejsce, że jego kibice zajmują w Poznaniu ważne miejsce, że klub i jego kibice są częścią tożsamości Naszego miasta. Wbrew wielu uważam, że miejscem do świętowania takich wydarzeń jak Mistrzostwo Polski są ważne miejsca publiczne Poznania, także Rynek, i że miasto powinno z naszych wspólnych podatków zapewnić takiej uroczystości porządną organizację i ochronę.
            Nie raz, nie dwa broniłem poznańskiego rozwiązania, w którym kibicowski samorząd dba o porządek na stadionie, a krytykując warszawskich redaktorów Gazety za preferowanie rozwiązania warszawskiego ("krótka piłka", "zero" dialogu, kibic to tylko widz, szlabany, dyscyplina utrzymywana przy pomocy ochroniarzy).
            I przyznam teraz, że poważnie się zastanawiam, czy z miałem rację, czy powiązania biznesowe ludzi z WL nie są istotą rzeczy, a nie kibicowanie. Nie wiem tego, ale brak autentycznych przeprosin ze strony pana Markowicza oraz dziwna i nieostra reakcja stron zainteresowanych na to, że nie umiał się zachować, przypominają mi związki przestępcze, gdzie do błędów się nie przyznaje, gdyż ważniejsze jest zachowanie wodzowskiego autorytetu. Obym się mylił. Dla dobra Poznania.
            • wlodzimierz_nowak Re: "Tam,gdzie chodzi o zasady,imponderabilia,nie 10.02.11, 16:07
              wlodzimierz_nowak napisał:

> "Tam, gdzie chodzi o zasady, imponderabilia, nie ma miejsca na populizm, na opo
              > rtunizm, na chowanie głowy w piasek."
              >
              > Nie wiem, czy w Gdańsku takie rzeczy działy się na stadionie miejskim, być może

Ostatni akapit zgubił kilka linijek przez konieczność ponownego logowania, więc teraz tak jak miał wyglądać:

Nie raz, nie dwa broniłem poznańskiego rozwiązania, w którym kibicowski samorząd dba o porządek na stadionie, a krytykując warszawskich redaktorów Gazety za preferowanie rozwiązania warszawskiego ("krótka piłka", "zero" dialogu, kibic to tylko widz, szlabany, dyscyplina utrzymywana przy pomocy ochroniarzy). I przyznam teraz, że poważnie się zastanawiam, czy z miałem rację, czy powiązania biznesowe ludzi z WL nie są istotą rzeczy, a nie kibicowanie.
              Nie wiem tego, ale brak autentycznych przeprosin ze strony pana Markowicza oraz dziwna i nieostra reakcja stron zainteresowanych na to, że nie umiał się zachować, przypominają mi związki przestępcze, gdzie do błędów się nie przyznaje, gdyż ważniejsze jest zachowanie wodzowskiego autorytetu. Obym się mylił. Dlatego mam nadzieję, że niedługo doczekam zmiany na stanowisku prezesa Wiary Lecha i solidnych przeprosin, na jakie dotychczasowy prezes się nie zdobył (niechże dalej działa wśród kibiców, ale niech nie będzie ich twarzą!). Dla dobra Poznania, dobra Poznaniaków i dobra Lecha.
              • Gość: gość101 Re: "Tam,gdzie chodzi o zasady,imponderabilia,nie IP: *.man.poznan.pl 10.02.11, 16:30
                Ja widzę dwa rozwiązania: 1) Pan Litar odchodzi... 2) Zmieniamy nazwę stowarzyszenia z Wiary Lecha na Wierę Rycha. I wszystko gra... pluć można do woli.
            • Gość: obiektyw Re: "Tam,gdzie chodzi o zasady,imponderabilia,nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 18:58
              Jezu, czlowieku, przestan juz pouczac i mowic nam na czym polega dobro Poznania, ktore odmieniasz na wszelkie sposoby! Zejdz juz z tej katedry i przestan pracowac jako wszystkowiedzacy dziennikarz spolecznik, ktory komentuje wszystko i na wszystkim sie zna. Strasznie to meczace. Jesli nie wnosisz nic nowego do tematu, to nie zawalaj forum swoimi zlotymi myslami. Zrob to dla dobra miasta, blagam.
              • Gość: gość Re: "Tam,gdzie chodzi o zasady,imponderabilia,nie IP: *.pl 11.02.11, 08:49
                A właśnie, że ma rację!! I dobrze, że takie rzeczy piszę i mówi. Trzeba się zastanowić czy to rozwiązanie z Warszawy nie powinno być wprowadzone w Poznaniu. Uważam, że jest Legła a nie Legia i fajnie sobie posłuchać tych słów odnośnie pewnego miasta w Polsce ale dopóki to się mieści w pewnych granicach. P. Markowicz przegiął!!!! I pewnych rzeczy nie można po prostu tolerować... Non posumus... ;) to tak a propos pierwszego słowa z Twojej wypowiedzi.
                A pisanie odnośnie tego co napisał Twój poprzednik jest ważne, bo trzeba sobie zdawać o jak ważną sprawę się tutaj walczy. I o to, że to całe społeczeństwo, a nie tylko młodzi ludzie (w większości mężczyźni) mają prawo dyskutować o Lechu, który jest dobrem całej społeczności Poznania!!!! I chcę aby w przyszłości moje dzieci, moja obecna narzeczona mogły spokojnie przychodzić na mecz nie zastanawiając się czy ktoś je opluje!! A akceptowanie działania p. Markowicza to akceptowanie tego, że coś takiego się może zdarzyć. Jego zachowanie odbieram jako zamach na każdego z nas!! I ten zamach musi być udaremniony, a ręka odcięta!!! I nie ma z tym dyskusji!!!
                • wlodzimierz_nowak Re: "Tam,gdzie chodzi o zasady,imponderabilia,nie 11.02.11, 10:36
                  Hola, hola, też się uważam, za młodego mężczyznę (choć mam czterdziestkę ;-)
                  Obiektyw, zauważ, że obalam Twoje twierdzenie, że ludzie z MyP piszą pod zamówienie Gazety Wyborczej. Nie odniosłeś się do tego, że uważam samorządność kibiców za wartość. I twierdzę tak od kilku lat w pewnym sensie dumny z tego co w Poznaniu zostało wypracowane. Dlatego, gdy zdarza się jaskrawe pogwałcenie zasad najważniejszych i podważa ono to co kibice z Wiary Lecha sami swoimi rękoma osiągnęli, to powinni oni dokonać zmian. Od pana Markowicza zwyczajnie oczekuję opuszczenia stanowiska prezesa dla dobra Wiary Lecha.
        • Gość: redaktorek Żytnicki IP: *.icpnet.pl 09.02.11, 22:53
          Spytaj redaktora Żytnickiego - on na pewno się dowiedział i może w następnym artykule napisze... bo to, że powstaną kolejne artykuły na ten temat, to jest pewne...

Szkoda, że np. redaktor Żytnicki z taką zaciekłością nie powalczy o szybsze rozpoczęcie drogi ekspresowej S5, która miała powstać na Euro 2012 od Wrocławia do Żnina, a może nawet i dalej do miejscowości Nowe Marzy (autostrady A1)... albo o obwodnice miast w ramch drogi ekspresowej S11 (Ostrów Wlkp. Jarocin, Oborniki, Chodzież, Ujście i Piła).
          Wówczas jego energia by była prawidłowo wykorzystana z korzyścią dla regionu...
          a tak kolejny tydzień mamy pie.... kotka za pomocą młotka... aż pluć się chce!!
          • kamraabc I w tym tkwi sedno 10.02.11, 09:39
            > Szkoda, że np. redaktor Żytnicki z taką zaciekłością nie powalczy o szybs
            > ze rozpoczęcie drogi ekspresowej S5, która miała powstać na Euro 2012 od Wrocła
            > wia do Żnina, a może nawet i dalej do miejscowości Nowe Marzy (autostrady A1)..

Ale żeby czymś takim się zając trzeba się trochę wykazać zanjomością dziedziny. Mieć trochę wiedzy i z geografi (żeby wiedzieć gdzie leży Żnin), i politologii (żeby wiedzieć kto o czym w tym zakresie decyduje), i z ekonomii (żeby potrafić wskazać możliwości finansowania takich inwestycji) no i trochę wiedzy technicznej (chociażby żeby odróżnić walec drogowy od kilofa).
            No ale czego wymagamy od niedouczonego dziennikarzyny z dziury zabitej dechami.
            Dużo łatwiej kogoś tendencyjnie obsmarowywać wałkując w nieskończoność tak naprawdę temat na jeden dwa artykuły, na poziomie niedouka po gimnazjum.
            Jego artykuły świadczą o nim samym - ich poziom to poziom dziennikarzyny.
            • www.piotr.26 Re: I w tym tkwi sedno 10.02.11, 10:12
              Prezes WL litar jako lider kiboli i glowny dyrygent zna sie na oprawach meczy,a ze sie zna wykazal sie swoja umiejetnoscia .To WL,Klub,Grobelny sa niedoukami w kulturze osobistej otaczajac litara parasolem ochronnym.Nieprzyjemna sprawa liczycie ze pojdzie w zapomnienie.Milczac w tej sprawie,spotami kibicow a zwlaszcza rodzin z dziecmi nie przyciagniecie.
              • Gość: onet Re: I w tym tkwi sedno IP: *.echostar.pl 10.02.11, 12:03
                barani łbie, zapamietaj że w nazwie KIBOL nie ma nic obraźliwego ani nic deprecjonującego. to debile-redaktorki powielają to słowo nadając mu jednioznacznie negatywny wydźwięk. A kibol to wg naszej poznańskiej gwary po prostu kibic, bez żadnych podtekstów. Ale do takich tłumoków jak ty piotrze.26 dociera jedynie prawda objawiona w postaci papki produkowanej przez tego poprawnie politycznego lewackiego szmatławca. Ty i tobie podobni jesteście idealnym targetem dla przestępców z agory. Bezmyślna banda która łyknie wszystko bezrefleksyjnie.
                a wracając do meritum, rodziny z dziećmi przyjdą, ważne żeby na stadionie nie pojawiali się tacy żule jak ten opluty dresiarz ze swoją patologiczna rodziną. Rodziny już przychodzą i nikt nie narzeka (może gdyby red. żytnicki miał rodzinę to też by przyszedł, no ale zostają mu tylko spacery z partnerem - najlepiej po knajpach gdzie kochają romów)
                • Gość: Olsen Re: I w tym tkwi sedno IP: *.cable.net-inotel.pl 10.02.11, 14:00
                  Onet, a ty co czytasz, jeśli w ogóle czytasz cokolwiek nabuzowany szalikowcu? Rydzykowe gó..., Nasz Dziennik, czy PiS'uarową Rzepę z tłuściochem Semką prawiącym komunały? Kim ty w ogóle, kurna, jesteś zafajdany szczylu, żeby faceta w barwach narodowych na meczu polskiej reprezentacji nazywać żulem i dresiarzem, a jego rodzinę patologiczną? Wiesz, synku, co to znaczy patologia, czy nadmiar Litarowych kiełbasek sprzedawanych na Bułgarskiej zdeformował już twój mózg? To wy jesteście bezrefleksyjną, zakapturzoną bandą kundli, która widząc film z monitoringu i tak będzie biegać po ulicach i szczekać swoje wydumane brednie o złej Wyborczej, pijanym kibicu i patologicznej rodzinie. Weź młotek gumowy i walnij sobie porządnie w ten głupi łeb, może pomoże i wzrok wróci, myślenie wróci, nie trzeba będzie wtedy płacić za lekarza. Ręce opadają, jak się czyta teksty takich pseudointeligentów!
                  Przynosicie wstyd naszemu miastu wciskając ludziom, że białe jest czarne, a czarne jest białe. Won z tym plującym szczurem z Bułgarskiej!
                  • Gość: onet do pajaca Olsena.... IP: *.echostar.pl 10.02.11, 18:46
                    olsen, nie wiem skąd jesteś ani czym jesteś, najprawdopodobniej przyjaciej lewactwa i wszelkiego rodzaju towarzystwa kundelków prowadzonych bezrefleksyjnie na smyczy gazietki, tow. Michnika i tow. Łuczywo. A może sam jesteś tym zapitym drecholem z monitoringu który nosząc dres z godłem Polski automatycznie je kalał? A ta pijana baba obok to twoja żona? Pasowałoby nawet do takiej patologii jaką swoją osobą reprezentujesz. Nie znasz mnie, na stadionie zapewne nigdy nie byłes tylko opinie czerpiesz z art. tow. żytnickiego czy kackiego. To że krytykuję gw nie znaczy automatycznie że popieram PIS czy tym podobne bzdety, no ale widać tępy móźdzku że GW zrobiła już swoje dobrze-każdy kto jest przeciwko automatycznie musi być przedstawicielem Naszego Dziennika itp. I wiesz co, mimo wszystko wole Semkę, Ziemkiewicza anizeli tępaków pracujących w agorze, których poziom intelektualny jest na poziomie pudelka.
                    Sam zapewne pochodzisz z pseudointeligenckiej rodziny, tatuś z mamusią naszabrowali się za komuny, siedząc na partyjnych stołkach, synek teraz rżnie ynteligenta, biorąc za prawdę objawioną wszystko co napisze GW czy powie TVN itp. bez miejsca na jakiekolwiek myślenie, no bo po co takiemu Olsenowi czy Olsenopodobnym mysleć skoro maja media które robią to za nich?
                    Żytnicki idąc za głosem swojego mentora Michnika stosuje metodę ich wspólnego guru-Goebellsa-nieprawda powtarzana wielokrotnie staje sie prawdą. GW jest żywym przykładem że nauki ministra propagandy III Rzeszy nie poszły na marne. Powołują się na jakiegoś smiesznego prezydencika Gdańska, który raczej powinien zająć się swoim miastem aniżeli pouczać innych.
                • www.piotr.26 Re: do onet 10.02.11, 14:30
                  No wlasnie nazewnictwo podobne kibic dopinguje,kibol pluje reszte sam sobie dopowiedz.Moze obrazam ale w waszym interesie kiboli wyjasnic i podjac odpowiednie stanowisko.
    • kibolodlat Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol pluje 09.02.11, 22:41
      jeśli litar nie dostanie zakazu stadionowego to może normalna cześć stadionu tez go opluje
    • kanalizatorio Brawo Żytnicki! Popieram! Won chamom ze stadionu 09.02.11, 22:49
      Skoro Wiara Lecha nie potrafiła dla wyciszenia sprawy usunąć Litara w cień to burak powinien dostać zakaz stadionowy! Im szybciej tym mniej kompromitująca dla Poznania będzie cała ta sprawa. Chamów trzeba ze stadionu wyrzucać.
      • Gość: redaktorek Wracaj Żytnicki do Gorzowa IP: *.icpnet.pl 09.02.11, 22:57
        jest wyciszenie....
        tylko Żytnicki z GW wałkuje ten temat
        inne media to zlewają i całe szczęście, że nie dały się w te gierki GW wplątać.
        • Gość: ferdek Re: Wracaj Żytnicki do Gorzowa IP: *.echostar.pl 09.02.11, 22:59
          Były materiały w TVP, TVN24, Polsacie, więc nie tylko GW w tej sprawie zabiera głos, choć oni najwięcej, ale skoro Litar się tak podłożył...
          • Gość: mlx Re: Wracaj Żytnicki do Gorzowa IP: *.icpnet.pl 09.02.11, 23:21
            Były i się na jednym skończyło. Zainteresowanie odpowiednie do rangi tematu. Ale w GW to co innego :)
          • Gość: Ziuta Re: Wracaj Żytnicki do Gorzowa IP: 213.156.123.* 09.02.11, 23:25
            Byłam oburzona sprawą Litara ale litości!!! W tej chwili piszecie o nim na siłę. I meritum sprawy zamazuje się w tym serialu. Cham poniżył całą rodzinę (plując na kobietę i tłukąc wujka na oczach dzieci), a jutro dowiemy się że w przedszkolu naruszył poobiednią drzemkę, a pracownicy jego firmy robią kanapki w tajnej kuchni pod stadionem. I wszystko to będzie okraszone komentarzem leśniczego z Białegostoku.
            A Litar śmieje się z was i na najbliższym meczu będzie główną atrakcją stadionu zamiast piłkarzy
            • Gość: Toni Re: Wracaj Żytnicki do Gorzowa IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 10.02.11, 22:03
              "A Litar śmieje się z was i na najbliższym meczu będzie główną atrakcją stadionu
              > zamiast piłkarzy"

Fajnie, to nawet pilkarzy nie trzeba zeby tej w tej atrakcji obcowania z Litarem nie przeszkadzali. Brda Poznaniacy chodzli "na Litara" tak jak kiedys "na Malysza".
      • Gość: mlx Re: Brawo Żytnicki! Popieram! Won chamom ze stadi IP: *.icpnet.pl 09.02.11, 23:24
        "won chamom", "burak" - jaki wzniosły język, jak na kulturalne przeciwieństwo Litara przystało ;) A może by tak najpierw poczytać kto, za co i na kogo może nałożyć zakaz stadionowy, hm?
      • Gość: Pro Re: Brawo Żytnicki! Popieram! Won chamom ze stadi IP: 95.108.100.* 10.02.11, 11:32
        Weź wyluzuj poprawnie politycznie frustracie. Won to ja mówię spitym chamom z rogami na łbie. Litar zrobił dobrze choć nierozważnie , mógł to załatwić jakiś małolat nikomu nie znany i tyle.
    • Gość: ja Re: Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.11, 00:00
      ten stadion był budowany za między innymi moją kasę Ty buraku z landu, więc bardzo dobrze że tak drążą ten temat bo to stadion miejski a nie grupy małp z kotła na bułgarskiej.
      • Gość: Anonim Re: Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol IP: *.static.as29550.net 10.02.11, 00:35
        Walczyć trzeba, tylko amunicję trzeba dobierać odpowiednią. Opinia faceta z konkurencyjnego związku miast (a więc przeciwnika Grobelnego) wiadomo jaka będzie. Koleś bije pianę, a sprawa poważna. Takie zdanie niczego nie wnosi. Litar won ze stadionu, a Wyborcza faktycznie przynudza...
      • Gość: kibol Re: Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 01:10
        A co Ci tak zależy jak i tak na mecze nie chodzisz? Ja sobie też nie życzę by moje pieniądze z podatków nie szły na kościoły, polityków itp. I co w związku z tym mam zrobić? Dlaczego nie ma o tym artykułów dzień w dzień? Jestem oburzony, czuję się okradany i żadne media nie chcą mi pomóc. Tak się dajecie podpuszczać ludzie i się w tym zatracanie, że naprawdę żal. A najwięcej marudzą ludzie co na mecze nie chodzą i sportem się nie interesują. Co o tym sądzić? Nie mają własnego życia i się zajmują bzdurami. opamiętajcie się. A ten polityk z Gdańska to bez komentarza. Artykuł jest najbardziej prymitywny jaki do tej pory napisali. Umówienie się co do pytań i odpowiedzi bije po oczach tak, że można oślepnąć. GW ma czytelników za totalnych imbecyli. Zastanówcie się nad tym.
        • Gość: FAKT Re: Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol IP: *.man.poznan.pl 10.02.11, 08:11
          No i znowu gw dała popis swoich możliwości. Niestety powoli osiągacie poziom Faktu. W przyszłym tygodniu oczekuje artykułu o tym, że to kosmici przylecieli na Bułgarską, a Pan Prezydent Miasta Poznania nie zapobiegł temu, Litar natomiast opluł cały stadion (zaczynając od brudnej membrany) i sponiewierał "zieloną rodzinę". Powołajcie ekspertów z Rzeszowa, Katowic i Prezydenta Gdańska co on by zrobił w takiej sytuacji i będzie piękny artykuł. Póki co wszystkich moczących się w nocy za sprawą Litara zapraszam na mecz 17.02 na Bułgarską, a później na rewanż do Bragi.
    • Gość: kibic Lecha Re: Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol IP: *.pl 10.02.11, 09:46
      a ja jestem normalnym kibicem Lecha i nie życzę sobie tego aby przestępca Litar opluwał kogokolwiek na stadionie wybudowanym z moich podatków!!!! Do kamieniołomu Litara i całą tą bandę jak nie będą nas słuchać (porządnych ludzi, którzy nie rozwalają wszystkiego co się da!!!! DOŚĆ!!!! I nie dla ustawek i innych tego typu głupich pomysłów!!! DO WIĘZIENIA BANDZIORÓW!!! ot co!!
    • body1 Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol pluje 10.02.11, 09:56
      Tak na marginesie wśród kibol Z Poznańskiej bojówki plucie i wyzywanie "od śmiecia" innych ludzi to jest najmniejsza "kara" za niesubordynację stadionowych zwyczajów. Tak aby nikt nie mówił ,że kogokolwiek biją przecież to są sportowcy fighterzy , którzy maja Honor i zasady. Zreszta proponuje poczytać forum np WL gdzie poziom wypowiedzi rynsztok przekroczył juz bardzo dawno co np nie przeszkadza p. Andrzejowi Pleszkunowi (GW13) panu mecenasowi nomen omen.
      Tak czy inaczej plucie ludziom w twarz najlepiej gdyby było usankcjonowane na stadionach a tym bardziej powinno być w statucie WL z uwagi na fakt ,że jest to elementarna część życia pana prezesa , który jest wrażliwym człowiekiem i ma chorego królika. Żenada
    • bimota Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol pluje 10.02.11, 11:51
      A Lech nadal cicho-sza... ?

O czym my tu gadamy... Trojmiasto ma mistrza Polski w koszykowce (zenskiej i meskiej) i kilka innych druzyn w czolowce, 2 druzyny w Ekstraklasie... My po jednej slabej druzynie koszykarskiej... No... mamy 1 druzyne w Ekstraklasie i to nawet mistrza, ale to nie my tylko kibole, a to mistrzostwo pewnie tyle ma ze sportem wspolnego co ci kibole z kibicami... JEszcze mamy MISTRZOSTWA SWIATA w hokeju halowym, o ktorych we wiadomosciach sportowych nawet slowem nie wspomna...
      • Gość: koles Re: Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol IP: 94.127.109.* 10.02.11, 15:11
        dobrze wiedziec ze w tym kraju sa jeszcze myslacy ludzie ktorzy nie poddaja sie chamstwu i argumentacji prostakow!
        Brawo Adamowicz!!!!!!! Grobelny znowu kompromitacja!!!!!!
    • marlec Nie można chować głowy w piasek, kiedy kibol pluje 11.02.11, 13:01
      Jak można tak długo ciągnąć temat? Kto za tym stoi? Z tego incydentu zrobiono aferę zbliżoną do tragedii smoleńskiej. Na temat wypadków w Poddębicach, w Łodzi i Krakowie prasa i telewizja
      tylko wspomniała. Nie można być mściwym, bo tak to odczułem czytając artykułu Żytnickieo, a i Przybylskiej w innych sprawach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka