filipinska.zaraza.prezydenta 02.05.11, 19:57 Nie lepiej upichcić coś w domu? Jest cała masa fajnych, niedrogich i szybkich przepisów. Po co się truć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xagona Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 02.05.11, 20:42 Najlepsze jest w tym to, że taki Turek śmieje się, że nasz kebab nie ma niemal nic wspólnego z oryginalnym kebabem....W prawdziwym kebabie nie ma żadnych surówek i dziwnych dodatków. 80% to mięso....a u nas mięso to zaledwie 10%. Do tego kebab podaje się oryginalnie w chlebie a nie bułeczce..... Odpowiedz Link Zgłoś
filipinska.zaraza.prezydenta Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 02.05.11, 22:24 To też prawda... Ale nawet nie wiem, czy zjadłabym oryginalnego kebaba, gdyby mi ktoś zaproponował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozny Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.11, 11:02 Kebab sprzedawany u nas to taka adaptacja kuchni tureckiej na rynek niemiecki w latach 70-tych. Orginalny kebab jest rzeczywiscie bez warzyw, tyle ze ani w bulce, ani w chlebie, ale w rodzaju podplomyka, ktory jak zalapie nieco drozdzy, to moze i wyrosnac, ale niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anq28 Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: 31.63.193.* 04.05.11, 14:26 A właśnie, że nie:D Podczas pobytu w Turcji nasłuchałam się o historii tego dania i są 3 wersje....twoja, moja i jeszcze opcja jako danie z ryżem. Wszystkie są poprawne tylko zależy od regionu, w Turcji likijskiej jest właśnie ta najlepsza opcja czyli w kebab 1 1/2 chleba i kosztuje grosze bo ok. 4-5zł (ale nie takim jak nasz na zakwasie tylko coś pomiędzy naszą bułką a chlebem) . Za to w żadnej opcji nie ma surówek, milionów sosów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzzgrow Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.cisco.com 09.05.11, 15:30 to niech się nie śmieje tylko zrobi turecki kebab. możesz odmówić surówki. Odpowiedz Link Zgłoś
duza_pyra Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 02.05.11, 21:33 Polecam Szejka z ul. Rolnej - pyszny kebab za rozsądne pieniądze. Lokal lwygląda niezbyt ciekawie, ale właściciel bardzo sympatyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: 77.252.233.* 03.05.11, 08:45 OJ TAK! tam jest wyżer rewelacja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Søren Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.hrnxx5.dynamic.dsl.tele.dk 03.05.11, 09:34 > Polecam Szejka z ul. Rolnej - pyszny kebab za rozsądne pieniądze. Lokal lwygląd > a niezbyt ciekawie, ale właściciel bardzo sympatyczny :) Czyli od razu po kebabie warto zjeść właściciela. Søren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMuz Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: 81.219.105.* 02.05.11, 21:41 Aż się dziwię, że na liście nie ma słynnego kebabu przy Akademii Muzycznej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.icpnet.pl 02.05.11, 21:46 Tek Doner - dają trochę za mało mięsa, a cena jest za wysoka - gdyby kosztował 8 zł, a nie 12 to byłby ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donerowi NIE! Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.man.poznan.pl 04.05.11, 10:51 Pazerne mendy i syf i chamska obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin1234 Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.play-internet.pl 02.05.11, 21:55 Jak do tej pory, to moim zdaniem najlepszy kebab, który jeszcze można zjeść jest w "Marhaba" Kebab na ul. Dąbrowskiego przy pętli Ogrody. Szczerze dają, cena w sam raz no i przede wszystkim jest na prawdę dobry :) Potrafię pół miasta przejechać żeby tylko tam zjeść :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyfly Otoz to, kebab na rogu ul. Dąbrowskiego i Miłej IP: 95.108.70.* 02.05.11, 22:05 jest bezkonkurencyjny. Nie ma porownania ze śrutem ktory serwuje sie w Roti czy innej Ankarze. Zresztą ilosc klientow mowi sama za siebie. Solidne porcje, obsluga nie zaluje miesa a smakowo to po prostu inna liga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masowe żarło Kolejny durny ranking wyborczej IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.11, 22:14 Najpierw najlepsza pizza, teraz najlepszy kebab - to nic, że dla każdego najlepsze będzie co innego. Ciekawe jaki będzie następny ranking wymyślony przez ambitnych dziennikarzy wyborczej w Poznaniu. Wszak, żeby taki konkurs wymyślić trzeba się wspiąć na wyżyny dziennikarskiego kunsztu i swoich możliwości. Proponuję, aby kolejny ranking był na najlepsze kiełbsaki z grilla w Poznaniu (tutaj absolutnym faworytem byłby Litar), a potem ogłoście konkurs na najlepsze gorące parówy - tutaj prym wiedli by dziennikarze wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Kolejny durny ranking wyborczej IP: 31.63.226.* 02.05.11, 23:40 Ta. Najlepsza z nich jest ta dziennikarka, pożal się Boże główny smakosz GW z Poznania Katarzyna Podraza. Gdybym coś na temat kuchni nie wiedział i miał kierować się artykułami to... uff. No cóż, Gesslerem, nawet Makłowiczem to ona raczej już nie będzie. Żeby jeszcze wybór kaczki, czerniny, no potrawy z baraniny, jagnięciny. Nie, albo włoski podpłomyk, albo wałek z mięsa drobiowego. Proponuję pomysł na wybór najlepszego poznańskiego hamburgera z Mcdonalda. Odpowiedz Link Zgłoś
szarygosc Poznań Stolicą Kebabów 2011 03.05.11, 00:07 Skoro trawa nie rośnie, to chociaż szama doda nam prestiżu. brawo GW! Odpowiedz Link Zgłoś
druga_tozsamosc Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 03.05.11, 01:28 Bezkonkurencyjny jest w tej kwestii King's Kebab na Junikowie przy przystanku Junikowska. Ich kebab XL ma w sobie ogromne ilości pysznego mięsa, sos jest niepowtarzalny, a kompozycja warzywna wyśmienita. Nikt z listy nie może się z nim równać. Tylko że cena ... 16,90. Pozdrawiam - Kebabowy wyjadacz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzyk Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.play-internet.pl 03.05.11, 18:25 Ich tortilla z frytkami taż jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
pogos8 Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 03.05.11, 02:13 Stanowczo nie polecam kebabu przy Uniwersytecie Ekonomicznym na rogu Świętego Marcina i Niepodległości. Jedzenie tragedia i nie pamiętam żebym gdziekolwiek dostał taki kebab. Mały, drogi jak na swój rozmiar i do tego mięso smakuje jak te do odgrzewanych hamburgerów. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.plamka Dziś kebab, jutro hot-dogi 03.05.11, 09:32 Czy wy tam w Poznaniu nie macie ciekawszych spraw?? U was chyba nic się nie dzieje, skoro zajmujecie się takimi bzdetami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Søren Re: Dziś kebab, jutro hot-dogi IP: *.hrnxx5.dynamic.dsl.tele.dk 03.05.11, 09:37 tom.plamka napisał: > Czy wy tam w Poznaniu nie macie ciekawszych spraw?? U was chyba nic się nie dzi > eje, skoro zajmujecie się takimi bzdetami. To są takie teksty w d00py - za przeproszeniem. Tak dla ożywienia kontaktu z czytelnikami. Trzeba to co jakiś czas robić, bo takie czasy. Też ubolewam, bo nie wierzę, że Poznań to tak sucharskie miasto aby nie znalazł się ciekawszy temat. Søren Odpowiedz Link Zgłoś
kolejorz_nie_ma_szans Re: Dziś kebab, jutro hot-dogi 03.05.11, 11:10 Niestety od jakichś 4-5 lat Poznań to właśnie takie sucharskie miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśliwy Re:> Nie lepiej upichcić coś w domu?< IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.11, 12:40 Interesujący tok myślenia Pan prezentujesz. Pod artykułem o wybieraniu Miss Polski zapewne zapytasz, czy nie lepiej patrzeć wyłącznie na własną żonę, bo w domu i zdrowa... Powodzenia w rozwiązywaniu szarad życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy Re:> Nie lepiej upichcić coś w domu?< IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 15:50 No to zabłysnąłeś człowieku, że czapki z głów. Przyłożyłeś porównanie jak pięść do nosa .... Tak to jest jak dorasta nam McDonaldowe społeczeństwo wychowane na hamburgerach i hot-dogach, że jak ktoś miałby sam w domu skibkę chleba ukroić, to rzeźnia w kuchni normalnie i palce poodcinane. A najlepszy kebab robie sobie sam w domu - pierś z kurczaka, bułka, sos czosnkowy samemu zrobiony na jogurcie + co tam jeszcze co mi się zachce - i za 1/10 ceny mam takie kebaby i durumy, że pęknąć można. I nikomu się nie muszę prosić o dodatkową porcję tego śmierdzącego mięsa 10x odsmażanego w kebabowniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do borowego Re:> Nie lepiej upichcić coś w domu?< IP: *.versanet.de 03.05.11, 16:28 Macie racje towarzyszu fuzja z brenekiem ! Jak sie jeszcze odpierdzieli jakis mysliwski bigosik (co sie na winie) z mamutowym udzcem to klekajcie narody i sama perfumeria w kibelku ! Darz bor towarzyszu borowy !Hihi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fast_fashion Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 03.05.11, 16:54 promowanie niezdrowego żarcia. Jeszcze trochę i Kebaby zaleją nas tym świństwem jak to ma miejsce np w Berlinie. Wypad brudasy Odpowiedz Link Zgłoś
m-hawrylak Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 04.05.11, 17:08 Koniecznie dodajcie "Tek Doner & China Kubek" na ulicy Półwiejskiej 19. Odpowiedz Link Zgłoś
tylinpl Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 04.05.11, 20:42 Czyli konkretnie ten www.szuki.pl/poznan-stare-miasto/restauracje/tek-doner-china-kubek DODAJCIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
monisia_3030 Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 09.04.12, 15:51 Ja akurat za kebabami nie przepadam ale znam rewelacyjną restaurację włoską Italia. Jedzenie jest pyszne i szybko wykonane..poza tym miejsce to ma bardzo fajny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
mapo0 NeGaTyW 09.04.12, 16:00 Poniżej negatywna recenzja tej restauracji: forum.gazeta.pl/forum/w,67,129279576,133931210,Recenzja_restauracji_Italia.html Penne con funghi - makaronowe rurki z borowikami, plastrami polędwicy wołowej, białym winem z dodatkiem śmietany - jadłam zimne, bo czekałam, aż nasz mistrz patelni przygotuje stek po raz wtóry! Wyglądało średnio zachęcająco. Winowajcą był szaro-bury sos. Makaron dopiero co zaczynał swoją przygodę z fazą al dente. Wyjadłam mrożone borowiki, plastry polędwicy i z 10 sztuk rurek. Niedobre. Smakowało jak wyglądało. Byle jak. Espresso - sądząc po minie kompana, niższe stany średnie. Powąchał, jak to zwykle czyni, spróbował, przewrócił oczyma, kiwnął z politowaniem głową i wypił.... a bo to kto wie, czy to nie jego ostatnia....;) Całość Ja dziś śpiewam arrivederci.... czas na rozstanie.... Może i nie podali psa zmielonego razem z budą, ale nie podali też niczego, co do tej krynicy włoskich smaków mogłoby mnie jeszcze raz przygnać... Bo ".....jest tu kilka takich miejsc gdzie nie warto się pałętać....." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hotel Włoski Re: NeGaTyW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 21:55 Ależ jesteście podli! A herbatka, kawka? A internecik? Qoorva twardych rurek się czepili i espresso z "Inki" ! Trzeba było zamówić naszą specjalność, tzn. pizzę z parówką i kiszonym ogórem, posypaną "sznytloszkiem"! To byście się nie czepiali pierdół! Jak nie wiecie co to sznytloszek - spytajcie "tutejszego" prezesa PZPN - Grzegorza Latę (auf deutsch, of course!). A tak w ogole - itak jezdeśmy najlepsi w Poznaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 11.06.11, 22:38 Piękna nazwa :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tylinpl Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 04.05.11, 18:07 Koniecznie dodajcie, jest na szuki www.szuki.pl/poznan-stare-miasto/restauracje/tek-doner-china-kubek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kebabowiec Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 23:35 Witam,polecam kebap w Tek Doner(np ul.Sieroca)Ładny i czysty lokal z miła obsługą.Polecam bułkę/tortillę z mięsem cielęcym które jest na odpowiednim poziomie.Porcje są przyzwoite i ceny nie są wysokie- 12pln.Nie chce mi się słuchać tych którzy mówią że porcje są za małe bo jak komuś za mało to niech sobie kupi porcję na talerzu.Nigdzie w Berlinie nie spotkałem się z tym że do bułki daje się widelec???!!!No ...,ale u nas to najlepiej jakby bułka ważyła 2kg a smak... Polecam tą firmę(Sieroca, Półwiejska,św. Marcin, vis-a-vis Castorama) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demaskator Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 23:26 oj, oj czyzby wlasciciel lokalu? Odpowiedz Link Zgłoś
kczub najlepszy orginalny na solnej 05.05.11, 09:52 Powinniśmy cenić to co orginalne. W mieście kebab sprzedają Arabowie. Orginalny kebab bo z baraniny, (jest też wersja - kurczak dla fast foodowych Polaków) sprzedaje knajpka i sklep arabski Luxor, na Solnej, przy rogu z placem Wielkopolskim. Kebeb nie w jakiejś bule, ale w chlebie libańskim robi Libijczyk Wezyr. Można dokupic sobie orginalne arabskie smakołyki - falafele, humus, oliwki, sosy, czy slodkie ciastka. Uwielbiam tam jeść bo kebeb nie jest tak tłuczący, poza tym to prawdziwy smak orientu, a gospodarze są bardzo życzliwi - zawsze zaserwują tobie również arabską kawę z kardamonem, albo herbatę z przyprawami. Pycha i nie jest to żadne "kulinarne oszustwo" jak w innych knajpach pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: najlepszy orginalny na solnej IP: 95.108.97.* 20.05.11, 14:38 Oryginalny kebab robili by Irańczycy, a nie żadni Arabowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz124 Re: najlepszy orginalny na solnej IP: *.tktelekom.pl 20.05.11, 23:28 To prawda kebab na solnej jest wyśmienity prawdziwa baranina nie mielona tylko w płatach do tego świeże warzywa oraz sałata i wyśmienity sos który nie zawiera majonezu tak jak ma to miejsce w tych okropnych dresiarskich barach z kebabami w których serwują kurczaka w dodatku ze skórą a do tego tona czerwonej kapusty i ketchup. Polacy umieją robić pierogi i zupę pomidorową ale nie prawdziwy kebab. Odpowiedz Link Zgłoś
kczub oczywiście chodziło o oryginalny kebab na solnej 05.05.11, 09:55 minusem jest tylko mała powierzchnia piwnicznej knajpki, ale co ważne często jedzą tam syryjczycy, libijczycy, egipcjanie itd mieszkający w Poznaniu. Oni chyba najbardziej znają się na dobrych kebabach Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 22.05.11, 11:17 W zasadzie polecic mozna tylko tych, ktorzy sprowadzaja mieso z Niemiec i nie topia wszystkiego starym polskim obyczajem w hektolitrach ohydnych sosow. Tek jest calkiem porzadny, ale ceny to zdzierstwo. Porzadny jest tez ten na Fredry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWA Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.ue.poznan.pl 31.05.11, 18:53 W Poznaniu nie ma dobrych kebabów. Wszędzie mięso jest suche, ceny są duże, a ilość dodatków pozostawia wiele do życzenia. Najlepszy kebab jest w Warszawie na Świętokrzyskiej, jak nie wierzycie poznaniaki to zapraszamy do warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
nekoonnanoko Miami Restaurant!! 11.06.11, 22:25 Jak kebab to tylko w Miami Restaurant :) Cena w stosunku do wielkości dużego kebaba - bardzo OK. Nie znam nikogo kto zjadł dużego kebaba z Miami w całości :) Jadłam w wielu miejscach, ale tam smakuje mi najbardziej ! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 11.06.11, 22:47 Masz rację! Przynajmiej wiem co jest w daniu. Czasowo też wychodzę na to samo. O korzyściach materialmych nie wspomnę. Dziś ok.7 rano trafiłem na konie wywiadu z Adamem Gesslerem. Powiedział,że w restauracji należy zapytać czy mają rosół. Bo rosół jest podstawą innych dań. Oczywiście mówimy o prawdziwym rosole, a nie o kostkach i proszkach (może rozważania wymagają oddzielnego wątku). No tak, ale to wątek o kebabach, choć uważam,że zły kucharz to nawet bułkę z masłem sp....oli. Odpowiedz Link Zgłoś
manissa Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 13.06.11, 20:44 Nie mogę przypomnieć sobie nazwy lokalu -róg Wielkiej/Klasztornej vis a vis Żabki. Mój ukochany kebab w tortilli z surówkami i sosem do wyboru. Pierwszorządna pychota. Od strony Wielkiej jest witryna na wynos, a od Klasztornej można spokojnie zjeść w lokalu. Z tego co się orientuję podają mieso z kurczaka(to akurat wybieram) i również ciekawostka z baraniny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.icpnet.pl 07.04.12, 15:26 Wyborcza = Fakt. I wyssane z palca rakingi, opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.12, 14:36 a ja bym polecił kebab z tej strony: www.pizza.poznan24h.pl Swego czasu jadłem i był przepyszny:) Odpowiedz Link Zgłoś