Dodaj do ulubionych

Pora wybrać najlepszy kebab w mieście!

02.05.11, 19:57
Nie lepiej upichcić coś w domu? Jest cała masa fajnych, niedrogich i szybkich przepisów. Po co się truć?
Obserwuj wątek
    • xagona Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 02.05.11, 20:42
      Najlepsze jest w tym to, że taki Turek śmieje się, że nasz kebab nie ma niemal nic wspólnego z oryginalnym kebabem....W prawdziwym kebabie nie ma żadnych surówek i dziwnych dodatków. 80% to mięso....a u nas mięso to zaledwie 10%. Do tego kebab podaje się oryginalnie w chlebie a nie bułeczce.....
      • filipinska.zaraza.prezydenta Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 02.05.11, 22:24
        To też prawda...
        Ale nawet nie wiem, czy zjadłabym oryginalnego kebaba, gdyby mi ktoś zaproponował.
      • Gość: podrozny Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.11, 11:02
        Kebab sprzedawany u nas to taka adaptacja kuchni tureckiej na rynek niemiecki w latach 70-tych. Orginalny kebab jest rzeczywiscie bez warzyw, tyle ze ani w bulce, ani w chlebie, ale w rodzaju podplomyka, ktory jak zalapie nieco drozdzy, to moze i wyrosnac, ale niekoniecznie.
        • Gość: Anq28 Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: 31.63.193.* 04.05.11, 14:26
          A właśnie, że nie:D Podczas pobytu w Turcji nasłuchałam się o historii tego dania i są 3 wersje....twoja, moja i jeszcze opcja jako danie z ryżem. Wszystkie są poprawne tylko zależy od regionu, w Turcji likijskiej jest właśnie ta najlepsza opcja czyli w kebab 1 1/2 chleba i kosztuje grosze bo ok. 4-5zł (ale nie takim jak nasz na zakwasie tylko coś pomiędzy naszą bułką a chlebem) . Za to w żadnej opcji nie ma surówek, milionów sosów itp.
      • Gość: buzzgrow Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.cisco.com 09.05.11, 15:30
        to niech się nie śmieje tylko zrobi turecki kebab. możesz odmówić surówki.
    • duza_pyra Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 02.05.11, 21:33
      Polecam Szejka z ul. Rolnej - pyszny kebab za rozsądne pieniądze. Lokal lwygląda niezbyt ciekawie, ale właściciel bardzo sympatyczny :)
      • Gość: ble Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: 77.252.233.* 03.05.11, 08:45
        OJ TAK!
        tam jest wyżer rewelacja :D
      • Gość: Søren Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.hrnxx5.dynamic.dsl.tele.dk 03.05.11, 09:34
        > Polecam Szejka z ul. Rolnej - pyszny kebab za rozsądne pieniądze. Lokal lwygląd
        > a niezbyt ciekawie, ale właściciel bardzo sympatyczny :)

Czyli od razu po kebabie warto zjeść właściciela.

Søren
    • Gość: AMuz Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: 81.219.105.* 02.05.11, 21:41
      Aż się dziwię, że na liście nie ma słynnego kebabu przy Akademii Muzycznej ;-)
    • Gość: autor Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.icpnet.pl 02.05.11, 21:46
      Tek Doner - dają trochę za mało mięsa, a cena jest za wysoka - gdyby kosztował 8 zł, a nie 12 to byłby ok...
      • Gość: Donerowi NIE! Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.man.poznan.pl 04.05.11, 10:51
        Pazerne mendy i syf i chamska obsługa.
    • Gość: marcin1234 Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.play-internet.pl 02.05.11, 21:55
      Jak do tej pory, to moim zdaniem najlepszy kebab, który jeszcze można zjeść jest w "Marhaba" Kebab na ul. Dąbrowskiego przy pętli Ogrody. Szczerze dają, cena w sam raz no i przede wszystkim jest na prawdę dobry :) Potrafię pół miasta przejechać żeby tylko tam zjeść :D
      • Gość: dyfly Otoz to, kebab na rogu ul. Dąbrowskiego i Miłej IP: 95.108.70.* 02.05.11, 22:05
        jest bezkonkurencyjny. Nie ma porownania ze śrutem ktory serwuje sie w Roti czy innej Ankarze. Zresztą ilosc klientow mowi sama za siebie. Solidne porcje, obsluga nie zaluje miesa a smakowo to po prostu inna liga.
    • Gość: masowe żarło Kolejny durny ranking wyborczej IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.11, 22:14
      Najpierw najlepsza pizza, teraz najlepszy kebab - to nic, że dla każdego najlepsze będzie co innego.
      Ciekawe jaki będzie następny ranking wymyślony przez ambitnych dziennikarzy wyborczej w Poznaniu.
      Wszak, żeby taki konkurs wymyślić trzeba się wspiąć na wyżyny dziennikarskiego kunsztu i swoich możliwości.
      Proponuję, aby kolejny ranking był na najlepsze kiełbsaki z grilla w Poznaniu (tutaj absolutnym faworytem byłby Litar), a potem ogłoście konkurs na najlepsze gorące parówy - tutaj prym wiedli by dziennikarze wyborczej.
      • Gość: h Re: Kolejny durny ranking wyborczej IP: 31.63.226.* 02.05.11, 23:40
        Ta.
        Najlepsza z nich jest ta dziennikarka, pożal się Boże główny smakosz GW z Poznania Katarzyna Podraza.
        Gdybym coś na temat kuchni nie wiedział i miał kierować się artykułami to... uff.
        No cóż, Gesslerem, nawet Makłowiczem to ona raczej już nie będzie.
        Żeby jeszcze wybór kaczki, czerniny, no potrawy z baraniny, jagnięciny.
        Nie, albo włoski podpłomyk, albo wałek z mięsa drobiowego.
        Proponuję pomysł na wybór najlepszego poznańskiego hamburgera z Mcdonalda.
    • szarygosc Poznań Stolicą Kebabów 2011 03.05.11, 00:07
      Skoro trawa nie rośnie, to chociaż szama doda nam prestiżu. brawo GW!
    • druga_tozsamosc Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 03.05.11, 01:28
      Bezkonkurencyjny jest w tej kwestii King's Kebab na Junikowie przy przystanku Junikowska. Ich kebab XL ma w sobie ogromne ilości pysznego mięsa, sos jest niepowtarzalny, a kompozycja warzywna wyśmienita. Nikt z listy nie może się z nim równać. Tylko że cena ... 16,90.

Pozdrawiam -
      Kebabowy wyjadacz :)
      • Gość: buzyk Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.play-internet.pl 03.05.11, 18:25
        Ich tortilla z frytkami taż jest świetna.
    • pogos8 Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 03.05.11, 02:13
      Stanowczo nie polecam kebabu przy Uniwersytecie Ekonomicznym na rogu Świętego Marcina i Niepodległości. Jedzenie tragedia i nie pamiętam żebym gdziekolwiek dostał taki kebab. Mały, drogi jak na swój rozmiar i do tego mięso smakuje jak te do odgrzewanych hamburgerów.
    • tom.plamka Dziś kebab, jutro hot-dogi 03.05.11, 09:32
      Czy wy tam w Poznaniu nie macie ciekawszych spraw?? U was chyba nic się nie dzieje, skoro zajmujecie się takimi bzdetami.
      • Gość: Søren Re: Dziś kebab, jutro hot-dogi IP: *.hrnxx5.dynamic.dsl.tele.dk 03.05.11, 09:37
        tom.plamka napisał:

> Czy wy tam w Poznaniu nie macie ciekawszych spraw?? U was chyba nic się nie dzi
        > eje, skoro zajmujecie się takimi bzdetami.

To są takie teksty w d00py - za przeproszeniem. Tak dla ożywienia kontaktu z czytelnikami. Trzeba to co jakiś czas robić, bo takie czasy. Też ubolewam, bo nie wierzę, że Poznań to tak sucharskie miasto aby nie znalazł się ciekawszy temat.

Søren
        • kolejorz_nie_ma_szans Re: Dziś kebab, jutro hot-dogi 03.05.11, 11:10
          Niestety od jakichś 4-5 lat Poznań to właśnie takie sucharskie miasto...
    • Gość: myśliwy Re:> Nie lepiej upichcić coś w domu?< IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.11, 12:40
      Interesujący tok myślenia Pan prezentujesz. Pod artykułem o wybieraniu Miss Polski zapewne zapytasz, czy nie lepiej patrzeć wyłącznie na własną żonę, bo w domu i zdrowa...
      Powodzenia w rozwiązywaniu szarad życzę.
      • Gość: gajowy Re:> Nie lepiej upichcić coś w domu?< IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 15:50
        No to zabłysnąłeś człowieku, że czapki z głów.
        Przyłożyłeś porównanie jak pięść do nosa ....
        Tak to jest jak dorasta nam McDonaldowe społeczeństwo wychowane na hamburgerach i hot-dogach, że jak ktoś miałby sam w domu skibkę chleba ukroić, to rzeźnia w kuchni normalnie i palce poodcinane.
        A najlepszy kebab robie sobie sam w domu - pierś z kurczaka, bułka, sos czosnkowy samemu zrobiony na jogurcie + co tam jeszcze co mi się zachce - i za 1/10 ceny mam takie kebaby i durumy, że pęknąć można. I nikomu się nie muszę prosić o dodatkową porcję tego śmierdzącego mięsa 10x odsmażanego w kebabowniach.
        • Gość: Do borowego Re:> Nie lepiej upichcić coś w domu?< IP: *.versanet.de 03.05.11, 16:28
          Macie racje towarzyszu fuzja z brenekiem ! Jak sie jeszcze odpierdzieli jakis mysliwski bigosik (co sie na winie) z mamutowym udzcem to klekajcie narody i sama perfumeria w kibelku ! Darz bor towarzyszu borowy !Hihi :-)))
    • fast_fashion Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 03.05.11, 16:54
      promowanie niezdrowego żarcia. Jeszcze trochę i Kebaby zaleją nas tym świństwem jak to ma miejsce np w Berlinie. Wypad brudasy
    • m-hawrylak Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 04.05.11, 17:08
      Koniecznie dodajcie "Tek Doner & China Kubek" na ulicy Półwiejskiej 19.
      • tylinpl Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 04.05.11, 20:42
        Czyli konkretnie ten
        www.szuki.pl/poznan-stare-miasto/restauracje/tek-doner-china-kubek
        DODAJCIE :)
        • monisia_3030 Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 09.04.12, 15:51
          Ja akurat za kebabami nie przepadam ale znam rewelacyjną restaurację włoską Italia. Jedzenie jest pyszne i szybko wykonane..poza tym miejsce to ma bardzo fajny klimat.
          • mapo0 NeGaTyW 09.04.12, 16:00
            Poniżej negatywna recenzja tej restauracji:
            forum.gazeta.pl/forum/w,67,129279576,133931210,Recenzja_restauracji_Italia.html
            Penne con funghi - makaronowe rurki z borowikami, plastrami polędwicy wołowej, białym winem z dodatkiem śmietany - jadłam zimne, bo czekałam, aż nasz mistrz patelni przygotuje stek po raz wtóry! Wyglądało średnio zachęcająco. Winowajcą był szaro-bury sos. Makaron dopiero co zaczynał swoją przygodę z fazą al dente. Wyjadłam mrożone borowiki, plastry polędwicy i z 10 sztuk rurek. Niedobre. Smakowało jak wyglądało. Byle jak.

Espresso - sądząc po minie kompana, niższe stany średnie. Powąchał, jak to zwykle czyni, spróbował, przewrócił oczyma, kiwnął z politowaniem głową i wypił.... a bo to kto wie, czy to nie jego ostatnia....;)

Całość

Ja dziś śpiewam arrivederci.... czas na rozstanie....
            Może i nie podali psa zmielonego razem z budą, ale nie podali też niczego, co do tej krynicy włoskich smaków mogłoby mnie jeszcze raz przygnać...
            Bo ".....jest tu kilka takich miejsc gdzie nie warto się pałętać....."
            • Gość: Hotel Włoski Re: NeGaTyW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 21:55

Ależ jesteście podli! A herbatka, kawka? A internecik?
              Qoorva twardych rurek się czepili i espresso z "Inki" !
              Trzeba było zamówić naszą specjalność, tzn. pizzę z parówką i kiszonym ogórem, posypaną "sznytloszkiem"! To byście się nie czepiali pierdół!
              Jak nie wiecie co to sznytloszek - spytajcie "tutejszego" prezesa PZPN - Grzegorza Latę (auf deutsch, of course!).

A tak w ogole - itak jezdeśmy najlepsi w Poznaniu!
      • marek.es Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 11.06.11, 22:38
        Piękna nazwa :-))
    • tylinpl Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 04.05.11, 18:07
      Koniecznie dodajcie, jest na szuki www.szuki.pl/poznan-stare-miasto/restauracje/tek-doner-china-kubek-1

• Gość: kebabowiec Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 23:35
      Witam,polecam kebap w Tek Doner(np ul.Sieroca)Ładny i czysty lokal z miła obsługą.Polecam bułkę/tortillę z mięsem cielęcym które jest na odpowiednim poziomie.Porcje są przyzwoite i ceny nie są wysokie- 12pln.Nie chce mi się słuchać tych którzy mówią że porcje są za małe bo jak komuś za mało to niech sobie kupi porcję na talerzu.Nigdzie w Berlinie nie spotkałem się z tym że do bułki daje się widelec???!!!No ...,ale u nas to najlepiej jakby bułka ważyła 2kg a smak... Polecam tą firmę(Sieroca, Półwiejska,św. Marcin, vis-a-vis Castorama)
      • Gość: demaskator Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 23:26
        oj, oj czyzby wlasciciel lokalu?
    • kczub najlepszy orginalny na solnej 05.05.11, 09:52
      Powinniśmy cenić to co orginalne. W mieście kebab sprzedają Arabowie. Orginalny kebab bo z baraniny, (jest też wersja - kurczak dla fast foodowych Polaków) sprzedaje knajpka i sklep arabski Luxor, na Solnej, przy rogu z placem Wielkopolskim. Kebeb nie w jakiejś bule, ale w chlebie libańskim robi Libijczyk Wezyr. Można dokupic sobie orginalne arabskie smakołyki - falafele, humus, oliwki, sosy, czy slodkie ciastka. Uwielbiam tam jeść bo kebeb nie jest tak tłuczący, poza tym to prawdziwy smak orientu, a gospodarze są bardzo życzliwi - zawsze zaserwują tobie również arabską kawę z kardamonem, albo herbatę z przyprawami. Pycha i nie jest to żadne "kulinarne oszustwo" jak w innych knajpach pl.
      • Gość: zet Re: najlepszy orginalny na solnej IP: 95.108.97.* 20.05.11, 14:38
        Oryginalny kebab robili by Irańczycy, a nie żadni Arabowie ;)
      • Gość: Tomasz124 Re: najlepszy orginalny na solnej IP: *.tktelekom.pl 20.05.11, 23:28
        To prawda kebab na solnej jest wyśmienity prawdziwa baranina nie mielona tylko w płatach do tego świeże warzywa oraz sałata i wyśmienity sos który nie zawiera majonezu tak jak ma to miejsce w tych okropnych dresiarskich barach z kebabami w których serwują kurczaka w dodatku ze skórą a do tego tona czerwonej kapusty i ketchup. Polacy umieją robić pierogi i zupę pomidorową ale nie prawdziwy kebab.
    • kczub oczywiście chodziło o oryginalny kebab na solnej 05.05.11, 09:55
      minusem jest tylko mała powierzchnia piwnicznej knajpki, ale co ważne często jedzą tam syryjczycy, libijczycy, egipcjanie itd mieszkający w Poznaniu. Oni chyba najbardziej znają się na dobrych kebabach
    • v.i.k.k.a lubon-roti:) 05.05.11, 18:59
      tam mi wczoraj smakowal:)
    • cehaem Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 22.05.11, 11:17
      W zasadzie polecic mozna tylko tych, ktorzy sprowadzaja mieso z Niemiec i nie topia wszystkiego starym polskim obyczajem w hektolitrach ohydnych sosow. Tek jest calkiem porzadny, ale ceny to zdzierstwo. Porzadny jest tez ten na Fredry.
    • Gość: WWA Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.ue.poznan.pl 31.05.11, 18:53
      W Poznaniu nie ma dobrych kebabów. Wszędzie mięso jest suche, ceny są duże, a ilość dodatków pozostawia wiele do życzenia. Najlepszy kebab jest w Warszawie na Świętokrzyskiej, jak nie wierzycie poznaniaki to zapraszamy do warszawy
    • nekoonnanoko Miami Restaurant!! 11.06.11, 22:25
      Jak kebab to tylko w Miami Restaurant :) Cena w stosunku do wielkości dużego kebaba - bardzo OK. Nie znam nikogo kto zjadł dużego kebaba z Miami w całości :) Jadłam w wielu miejscach, ale tam smakuje mi najbardziej !
    • marek.es Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 11.06.11, 22:47
      Masz rację! Przynajmiej wiem co jest w daniu. Czasowo też wychodzę na to samo.
      O korzyściach materialmych nie wspomnę. Dziś ok.7 rano trafiłem na konie wywiadu z Adamem Gesslerem. Powiedział,że w restauracji należy zapytać czy mają rosół. Bo rosół jest podstawą innych dań. Oczywiście mówimy o prawdziwym rosole, a nie o kostkach i proszkach (może rozważania wymagają oddzielnego wątku). No tak, ale to wątek o kebabach, choć uważam,że zły kucharz to nawet bułkę z masłem sp....oli.
    • manissa Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! 13.06.11, 20:44
      Nie mogę przypomnieć sobie nazwy lokalu -róg Wielkiej/Klasztornej vis a vis Żabki. Mój ukochany kebab w tortilli z surówkami i sosem do wyboru. Pierwszorządna pychota. Od strony Wielkiej jest witryna na wynos, a od Klasztornej można spokojnie zjeść w lokalu. Z tego co się orientuję podają mieso z kurczaka(to akurat wybieram) i również ciekawostka z baraniny.
      • Gość: Zuza Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.icpnet.pl 07.04.12, 15:26
        Wyborcza = Fakt. I wyssane z palca rakingi, opinie.
    • Gość: Robo Re: Pora wybrać najlepszy kebab w mieście! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.12, 14:36
      a ja bym polecił kebab z tej strony: www.pizza.poznan24h.pl
      Swego czasu jadłem i był przepyszny:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka