Dodaj do ulubionych

Podatek śmieciowy

25.05.11, 17:36
Cześć,

Słyszeliście o wprowadzanym podatku śmieciowym? ...takim, który zwalniał będzie mieszkańców domu jednorodzinnego z decyzji o wyborze odbiorcy, a nakazywał jednemu operatorowi odebrać?
Projekt niby fajny, ale .. dlaczego nie mogę wybierać komu chcę dać swoje śmieci?!
Obserwuj wątek
    • poz3 Re: Podatek śmieciowy 25.05.11, 17:40
      Pewnie dlatego, że wielu wybiera najbliższy las jako odbiorce śmieci :)
      • kgram Re: Podatek śmieciowy 25.05.11, 17:43
        Ale czy to najlepszy sposób, żeby ograniczać wszystkich za grzechy jednostek?
        lepsza jest profilaktyka (monitoring), niż taka prewencja jak w komunizmie!

i znalazłem artykuł, gdzie Grobelny jest przeciw.

wyborcza.biz/biznes/1,101562,9645361,Rewolucja_siegnela_wysypiska.html?as=2&startsz=x
        • marek.es Re: Podatek śmieciowy 28.05.11, 23:20
          Tak. Niestety zjawisko podrzucania śmieci stało się powszechne, gdy ludzie zaczęli się wyprowadzać z miasta i zaczęli rozumieć,że są koszta migracji. Co do śmieci, to przytoczę przykład z mojego podwórka. Firma przyjeżdza po śmieci co wtorek. Do momentu założenia furtki, śmietnik już w piątek "kipiał".Teraz jest zapełniony do przyjazdu w ok. 2/3.Zdarzają się niespodzianki w postaci starych opon (2 szt), ale od razu widać że to były "podrzutki"-auta, które mają prawo parkować, nie używają takich opon. Tak przy okazji, proszę aby od strony szpitala onkologicznego nie podrzucać nam śmieci. Panie i panowie lekarze ( bo nie sądzę, aby pacjenci się czaili ze śmieciami).Miejcie godność!
          • Gość: Swoj do swego Re: Podatek śmieciowy IP: *.adsl.alicedsl.de 28.05.11, 23:32
            Krotko mowiac,swoj ciagnie do swego !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka