Dodaj do ulubionych

Podstępny biletomat

07.07.11, 21:33
Jakieś 2 tygodnie temu chciałem kupić w biletomacie nr 212 na przystanku Jasna (przy King Crossie) 2 bilety po 2zł i 1 bilet za 3zł. Wrzuciłem 7zł, biletomat grzecznie je przyjął, po czym wydrukował 1 bilet za 2zł i 1 bilet za 1zł. Napisałem o tym do ZTM-u i nawet dostałem odpowiedź, że sprawdzili biletomat i nie wykazał on żadnych nieprawidłowości, więc nie mogą uznać mojej skargi. Czyli w domyśle - wymyśliłem to sobie, bo chciałem ich oskubać na 4zł, gdy tymczasem to oni oskubali mnie. Machnąłem na to ręką i odpowiedziałem tylko, że jest mi przykro, że słowo człowieka w dzisiejszych czasach nic już nie znaczy, a zapis w maszynie jest prawdą objawioną ponad wszelką wątpliwość i że na pewno takich przypadków jest więcej, ale ludziom nie chce się pisać w sprawie straty kilku złotych. Mam więc (z ciekawości) pytanie - czy ktoś jeszcze ma złe doświadczenia w kontaktach z tymi maszynami?
Obserwuj wątek
    • Gość: geordi Re: Podstępny biletomat IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.11, 21:38
      tak.
      Potrafil zjesc monete i nie uwzglednic tego faktu w sumie "zapłacono".
      Albo zamiast 2zł reszty zwracał 1zł. Testowane na Ogrodach
    • v.i.k.k.a tak, mnie tez okradli na gorczynie 07.07.11, 21:40
      i trzymaja te moje 2 pln i nie chca oddac. Nie wiem nawet ile im juz naroslo odsetek ustawowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka