Dodaj do ulubionych

Najkrótsze wakacje: studenci UEP już mają zajęcia

30.08.11, 10:33
Nie ma co się łamać! Trochę więcej studenckiego życia nie zaszkodzi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: pela Re: Najkrótsze wakacje: studenci UEP już mają zaj IP: *.ip.netia.com.pl 30.08.11, 10:43

Plusy sierpniowych zajęć dostrzega też Szymon z Mosiny: - Z matematyki jestem noga. Na maturze zdawałem ją tylko na poziomie podstawowym. A widziałem plan zajęć na informatyce i ekonometrii. Dobrze, że uczelnia zadbała o odpowiednie przygotowanie do studiów.

Jak jest się nogą z matmy, to się na UE nie idzie.

• strzelajacy_ogrodnik Re: Najkrótsze wakacje: studenci UEP już mają zaj 30.08.11, 11:39
        Studenci UEP są niestety kiepscy z matmy, a uczelnia swoimi decyzjami sytuację tę wspiera - w zeszłym roku nie było na przykład egzaminu z matematyki na wydziale Ekonomii. Wszyscy studenci mają wyrównawcze z matematyki na poziomie liceum, ale w dalszej edukacji eliminuje się przedmioty ścisłe, co podważa sens tych wyrównawczych, a uczelnia staje się kolejną fabryką magistrów na wzór wyższych szkół "Chumanistycznych" przez duże "C".

A o poziomie matematyki wśród studentów świadczy to, że na kierunku Informatyka i Ekonometria rok rocznie z ponad dwustu studentów po pierwszym roku zostaje nieco ponad stu, a większość odpada właśnie z powodu matmy.
      • Gość: prof dr hab inż Jak jest się nogą z matmy, to się na UE nie idzie? IP: *.man.poznan.pl 30.08.11, 13:50
        W Polsce przecież każdy może studiować - jeden lepiej, drugi gorzej.
    • Gość: Norbi Studia na WSB IP: 77.65.78.* 30.08.11, 13:40
      Czy sa tu studenci z WSB? Chce zapisac sie na studia z zarzadzania, naczytalem sie ze sa wysoko w rankingach szkol biznesu. Przyjazny dziekanat, aktualny program itd. Szukam jeszcze opinii samych studentow, jak to wyglada od srodka. Warto ?
      • Gość: typ Re: Studia na WSB IP: *.icpnet.pl 30.08.11, 19:44
        To prywatna uczelnia, czyli raczej nie będzie problemów z zaliczeniem, a jak będą to zapłacisz za poprawkę - i tak do skutku...
    • vonbingen Najkrótsze wakacje: studenci UEP już mają zajęcia 30.08.11, 15:52
      Szymon z Mosiny mnie rozwalil - laskawie przyznal, ze Uczelnia zadbala o przygotowanie go do studiow. No coz, skoro sam maturzysta sie nie pofatygowal ...
      Wprawdzie, ze noga z matematyki, ale za to jakie ego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka