Dodaj do ulubionych

Michnik i Muszyński w Poznaniu o antysemityzmie

06.10.11, 09:58
Oj, oj będzie ciekawie! :)
Obserwuj wątek
    • chemik49 Michnik i Muszyński w Poznaniu o antysemityzmie 06.10.11, 10:53
      A gdzie jest ta aula Artis? Dziennikarze po maturze bez matematyki, nauczcie się wreszcie, że gazeta to słup ogłoszeniowy dla publiczności, a nie wasze prywatne forum dla znajomych! Jestem z Poznania ale wszystkich adresów nie znam i nie chcę ich ciągle szukać.
      • Gość: Piskorska Re: Michnik i Muszyński w Poznaniu o antysemityzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:11
        Że Michnik, to było wiadomo, ale że Muszyński też?
        • Gość: mixer Gross pewnie pisze nową książkę IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 11:16
          To czymś trzeba wypełnić czas niecierpliwego oczekiwania. A ta w ogóle to byłbym ciekawy czy w Izraelu było choć jedno spotkanie n/t ich sposobu postrzegania Polaków???
          • Gość: op Re: Gross pewnie pisze nową książkę IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 11:30
            To jest spotkanie i rozmowa o Polakach, o naszej inteligencji, która reagowała na zło antysemityzmu - a ta antologia tekstów to duma, że potrafiliśmy potępiać rasizm. Patrzy na siebie bez uprzedzeń i kompleksów
            • Gość: mixer Re: Gross pewnie pisze nową książkę IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 12:42
              Jak na razie to ta inteligencja która zdominowała media III-ciej RP mówi do mnie regularnie - wzmacniając przekaz Grossa. Mówi do mnie że spaliłem w Jedwabnem 6 tys. Żydów i teraz siedzę wyrywając im złote zęby. Za co oczywiście powinienem nieustannie przpraszać...
              • Gość: mozecie mi skoczyc mylisz siem IP: *.dynamic.mnet-online.de 06.10.11, 12:58
                tak bylo,ale jusz nie bendzie

bo jak dominikanin tomasz dostatni prowadzi to spotkanie
                to no chce ,zeby wszyscy zydzi i katolicy mieli dostatek
                (narazie jeszcze nie wiedza jak,ale bendom wiedziec)
                bo maja wspolne ksiemgi uczone i uczonych w tych ksiemgach
                a ze ony uczone to im siem nalezy wiemcej jak tym,ktore uczone nie som
                tak jak w/w uczone(niektorym tym uczonym w pismach hebrajskich polska
                wydala polskie paszporty,zeby swiadczyli o swojej wielkosci i co im siem nalezy)
                i zeby te uczone wydawaly potomstwo jak np:radek i anne albo hrabia bronek z malzonkom
                to tez bendzie siem i nalezalo i jusz (jak pisal walemsa lech ktoremu tesz siem nalezy)

jednak ja jestem sceptyczny ,bo znajac pisma uczonych hebraiskich i uczonych rzymskich(pisma stare i nowe) wiem,ze ony wspolnie szukaja inndian do ewangelizacji.

z tych bendom i jusz nie wyciagajcie pochopnych wnioskow
              • Gość: zenek Re: Gross pewnie pisze nową książkę IP: 95.108.93.* 06.10.11, 13:44
                A Ty do mnie mówisz: "Polacy nie są i nigdy nie byli antysemitami, Polacy nie przyłożyli nawet palca do holokaustu, a jeśli już przyłożyli, to się do tego przyznali i przeprosili".
                I jesteś w tym tak samo wiarygodny jak media III RP.
                • alfalfa Re: Gross pewnie pisze nową książkę 06.10.11, 14:14
                  Gość portalu: zenek napisał(a):

> A Ty do mnie mówisz: "Polacy nie są i nigdy nie byli antysemitami,

No i ma rację. Odpowiedzialność zbiorowa? Całuj psa w nos!
                  A.
                • Gość: mixer Re: Gross pewnie pisze nową książkę IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 15:02
                  Nie mówię nic takiego - ty sam mówisz do siebie...
    • angrusz1 Michnik i Muszyński w Poznaniu o antysemityzmie 06.10.11, 21:48
      Przed wojną Poznań był ostoją endecji .
      Czy coś się zmieniło od tamtych czasów ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka