good_vibrations 06.10.11, 09:58 Oj, oj będzie ciekawie! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chemik49 Michnik i Muszyński w Poznaniu o antysemityzmie 06.10.11, 10:53 A gdzie jest ta aula Artis? Dziennikarze po maturze bez matematyki, nauczcie się wreszcie, że gazeta to słup ogłoszeniowy dla publiczności, a nie wasze prywatne forum dla znajomych! Jestem z Poznania ale wszystkich adresów nie znam i nie chcę ich ciągle szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piskorska Re: Michnik i Muszyński w Poznaniu o antysemityzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:11 Że Michnik, to było wiadomo, ale że Muszyński też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Gross pewnie pisze nową książkę IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 11:16 To czymś trzeba wypełnić czas niecierpliwego oczekiwania. A ta w ogóle to byłbym ciekawy czy w Izraelu było choć jedno spotkanie n/t ich sposobu postrzegania Polaków??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: Gross pewnie pisze nową książkę IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 11:30 To jest spotkanie i rozmowa o Polakach, o naszej inteligencji, która reagowała na zło antysemityzmu - a ta antologia tekstów to duma, że potrafiliśmy potępiać rasizm. Patrzy na siebie bez uprzedzeń i kompleksów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Gross pewnie pisze nową książkę IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 12:42 Jak na razie to ta inteligencja która zdominowała media III-ciej RP mówi do mnie regularnie - wzmacniając przekaz Grossa. Mówi do mnie że spaliłem w Jedwabnem 6 tys. Żydów i teraz siedzę wyrywając im złote zęby. Za co oczywiście powinienem nieustannie przpraszać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozecie mi skoczyc mylisz siem IP: *.dynamic.mnet-online.de 06.10.11, 12:58 tak bylo,ale jusz nie bendzie bo jak dominikanin tomasz dostatni prowadzi to spotkanie to no chce ,zeby wszyscy zydzi i katolicy mieli dostatek (narazie jeszcze nie wiedza jak,ale bendom wiedziec) bo maja wspolne ksiemgi uczone i uczonych w tych ksiemgach a ze ony uczone to im siem nalezy wiemcej jak tym,ktore uczone nie som tak jak w/w uczone(niektorym tym uczonym w pismach hebrajskich polska wydala polskie paszporty,zeby swiadczyli o swojej wielkosci i co im siem nalezy) i zeby te uczone wydawaly potomstwo jak np:radek i anne albo hrabia bronek z malzonkom to tez bendzie siem i nalezalo i jusz (jak pisal walemsa lech ktoremu tesz siem nalezy) jednak ja jestem sceptyczny ,bo znajac pisma uczonych hebraiskich i uczonych rzymskich(pisma stare i nowe) wiem,ze ony wspolnie szukaja inndian do ewangelizacji. z tych bendom i jusz nie wyciagajcie pochopnych wnioskow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Gross pewnie pisze nową książkę IP: 95.108.93.* 06.10.11, 13:44 A Ty do mnie mówisz: "Polacy nie są i nigdy nie byli antysemitami, Polacy nie przyłożyli nawet palca do holokaustu, a jeśli już przyłożyli, to się do tego przyznali i przeprosili". I jesteś w tym tak samo wiarygodny jak media III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Gross pewnie pisze nową książkę 06.10.11, 14:14 Gość portalu: zenek napisał(a): > A Ty do mnie mówisz: "Polacy nie są i nigdy nie byli antysemitami, No i ma rację. Odpowiedzialność zbiorowa? Całuj psa w nos! A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Gross pewnie pisze nową książkę IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 15:02 Nie mówię nic takiego - ty sam mówisz do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Michnik i Muszyński w Poznaniu o antysemityzmie 06.10.11, 21:48 Przed wojną Poznań był ostoją endecji . Czy coś się zmieniło od tamtych czasów ? Odpowiedz Link Zgłoś