Dodaj do ulubionych

orientalna dzielnica

24.11.11, 09:21
Witam

Szukam czy w Poznaniu nie ma przypadkiem ulicy w azjatyckim stylu, gdzie można by pójść na spacer. Poza tym jeśli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł jak niedrogo i fajnie spędzić czas w Poznaniu, to może się podzielic i napisać o tym.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: tchórzofretka Re: orientalna dzielnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 09:30
      O orientalnej nie słyszałam. Jest natomiast ulica we włoskim stylu - Górna Wilda. Na niej poczujesz się jak rodowity Włoch podczas strajku śmieciarzy w Neapolu :)
    • lili_marleen Voyage, voyage 24.11.11, 09:49
      blady101 napisał:

> Szukam czy w Poznaniu nie ma przypadkiem ulicy w azjatyckim stylu...

W Poznaniu poradzą Ci byś w poszukiwaniu azjatyckich klimatów udał się do Warszawy, jak będziesz w Ostrowie to wskażą Ci Kalisz, a mieszkańcy Wrześni wyślą Cię do Słupcy i właśnie tam z Poznania do Azji masz najbliżej.
      Gute Reise!
      • renepoznan Re: Voyage, voyage 24.11.11, 10:14
        Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Azja zaczyna się w Strzałkowie a nie w Słupcy.
        ;)
        • lili_marleen Re: Voyage, voyage 24.11.11, 10:34
          Facet szuka ulic ew. dzielnic, a widziałeś w Strzałkowie jakieś ulice?

Ale masz rację w Strzałkowie - po minięciu charakterystycznych zabudowań, gdzie przed deszczem i mrozem kryła się wacha w pickelhaubach ( Zollhäuser) - Azja stoi otworem!

;))))
          • renepoznan Re: Voyage, voyage 24.11.11, 10:48
            Są też zdjęcia w charakterystycznych carskich mundurach i czapkach.
            • lili_marleen Re: Voyage, voyage 24.11.11, 10:55
              centrum.pogranicze.sejny.pl/img/pocztowki/3571.jpg
    • mapo0 Re: orientalna dzielnica 24.11.11, 10:19
      W Poznaniu nie ma azjatyckiej dzielnicy. W Warszawie na Ochocie widziałem mnóstwo skośnookich - to niewątpliwie azjatycka dzielnica. W okolicach Starego Rynku znajdziesz trochę kuchni azjatyckiej - chińska, wietnamska, japońska, Bali itp. Z Orientu będzie też grecka Ale już znaleźć coś z kuchni rosyjskiej czy ukraińskiej to duży problem. Wiem - to Europa, ale dla nas też Orient. Z Bliskiego Wschodu będzie problem coś znaleźć, poza kebabowniami. Generalnie poznaniacy są zamknięci na obcych, co widać po poniższych postach.
    • conena Re: orientalna dzielnica 24.11.11, 10:41
      najbardziej orientalnie to chyba na Bema. albo w pobliżu akademików Uniwersytetu Medycznego.
      • alfalfa Re: orientalna dzielnica 24.11.11, 18:18
        No właśnie, ulicy czy dzielnicy nie ma. Jest azjatycki akademik czyli ten przy Eskulapie, w pobliskim PiP jest w związku z tym nadstandardowa oferta azjatyckiego jedzenia a klienci na nie przychodzą w japonkach, szlafrokach i owinięci ręcznikami. Może z tego z czasem być dzielnica, kto wie?
        A.
        • blady101 Re: orientalna dzielnica 24.11.11, 18:30
          Serio tak jest? często? czy trzeba trafić na takich ekperymentantów? :D
          • alfalfa Re: orientalna dzielnica 24.11.11, 23:45
            Ostatnio nie wiem, jak się zaczął remont ronda Jana Nowaka przestałem tam jeździć. Generalnie piątek-sobota wieczorem.
            A.
    • bimota Re: orientalna dzielnica 24.11.11, 11:31
      PRzeciez Polska to europejska Azja...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka