good_vibrations 27.12.11, 08:18 Kolejny negatywny artykuł... Obniżamy cenę Term? A kto chce kupić? Ziomek Agory? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jak_to_sie_robi PRowiec Term powinien wisieć na maltańskim słupie! 27.12.11, 08:41 Nie ma w Polsce miejsca, które "cieszyłoby" się gorszym PRem. Dodatkowej pikanterii dodaje fakt, że Termy są po prostu świetne i nie ma żadnych podstaw to takiej fali krytyki, z jaką mamy w mediach do czynienia. Innym wątkiem jest zachowanie GW. No przecież to są jakieś jaja! Być może chcą wymusić darmowe wejściówki..? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: PRowiec Term powinien wisieć na maltańskim sł IP: 213.182.254.* 27.12.11, 18:10 Tam nie ma nikogo od PR tylko jest jakis kolo od marketingu, którego wepchneli z urzędu miasta Odpowiedz Link Zgłoś
jak_to_sie_robi Re: PRowiec Term powinien wisieć na maltańskim sł 28.12.11, 07:18 Hahahaha, no tak to wlasnie wyglada! Jezdza media po Termach jak po starej k...ie a Termy nic. Zero reakcji! Odpowiedz Link Zgłoś
antonglobbas Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 27.12.11, 09:29 Pomysł o ograniczeniu wiekowym jest GENIALNY! Świątynia relaksu z piszczącymi bachorami, których rodzice tradycyjnie nic nie robią sobie z ich zachowania przeszkadzającego innym, byłaby podobna do plaży w Mielnie. Psy, dzieci, fajki, kebab i jagodzianki. Właśnie, dlaczego nie można wchodzić na Termy z psami?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaa Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 10:46 I bardzo dobrze, co to byłaby za świątynia relaksu z piszczącymi bachorami. Oby tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Też byłeś kiedyś dzieckiem, ale o tym zapomniałeś 27.12.11, 13:24 już dawno... :( Pewnie przypomni o tym tobie pan Alzheimer, ale będzie już za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Też byłeś kiedyś dzieckiem, ale o tym zapomni IP: 78.8.27.* 27.12.11, 16:01 Ja też byłem dzieckiem, ale o ile pamiętam to rodzice nie uszczęśliwiali mną na siłę obcych ludzi. Co to ma wspólnego z tematem? Nie przeszkadzają Ci wrzeszczące bachory - plus dla Ciebie, ale nie każdy ma obowiązek podzielać Twoje zdanie i wypadałoby to uszanować. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Nie podoba mi się jak nazywasz dzieci bahorami 27.12.11, 17:44 Te dzieci kiedyś będą pracowały na twoją emeryturę. Czy byłoby tobie miło, gdyby ktoś napisał, że "stare strucle i ramole" nie powinny być wpuszczane do sauny, bo pomarszczone i brzydkie? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał IP: *.doplaty.gov.pl 27.12.11, 15:06 I słusznie. Dzieci powinny chodzić do miejsc przeznaczonych dla dzieci. Nie wiem dlaczego niektorzy chca je traktować jak swięte krowy, świętsze od mojego świętego spokoju. Mam pytanie: dlaczego u nas ma być jak w Finlandii, a nie jak w Polsce czyli u nas? Czy Finowie przemeblowują swój dom (kraj) aby upodobnic go na silę do naszego? Nie, więc nie róbmy i my badziewia na swoim podwórku. Chcę mieć swoje obyczaje, jeść kiszoną kapustę, twaróg i miec po prostu święty spokój. A chińszczyzny, choć w niektórych kręgach taka modna, nie znoszę. Pozdrowienia dla rodaków, którzy chcą sie rządzić w swoim kraju po swojemu, a nie kopiować cudze zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
carla74-is-me Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 28.12.11, 09:09 dzieci piszczące i biegające w saunie?? Nie wiem, czy to możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzee Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 27.12.11, 09:30 postawa gazety mnie szokuje. najpierw tyle lat utyskiwań, że nie ma term. a jak w końcu powstały to medialna nieustająca nagonka, że to źle, to źle, tamto źle. nie rozumiem porównania to Finlandii: "w Poznaniu źle, ale w Finlandii. Poznań jest pod tym względem kiepski, ale za to Finlandia"... nam do Finlandii daleko pod wieloma względami, dlaczego w każdym artykule nie przytaczacie fińskiego przykładu? jesteśmy w Poznaniu, co mnie obchodzi Finlandia! ludzie tu mają inną kulturę, inne przyzwyczajenia, więc to normalne że są różnice. Termy niedawno wystartowały, to pierwsza taka instytucja w naszym mieście, więc mogą jeszcze wszystkiego nie wiedzieć. może jeśli będzie więcej rodzin, chętnych na odpoczynek w saunach to zmienią przepisy? swoją drogą nie wiem jakie dziecko wytrzyma w saunie, siedząc i tylko siedząc, ze świadomością, że za ścianą można pozjeżdżać ze zjeżdżalni i popluskać się w basenie. o co więc redakcjo "walczycie"? żenująca jest też postawa rodzica, zamiast napisać maila do term z sugestią wprowadzenia zmian, to leci do gazety. czy to taka recepta na życie? że jak go gdzieś nie wpuszczą to urażony "poleci do gazety"? pozazdrościć niskiego poczucia własnej wartości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sevennationarmy Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 27.12.11, 17:00 > nie rozumiem porównania do Finlandii Hm... Sauna to fiński wynalazek, chyba wiedzą, jak się to robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poljhyh Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał IP: *.icpnet.pl 27.12.11, 09:44 Nie, sprawa jest jak najbardziej banalna. jakiś koles chcial sobie poogladać rozebrane dzieci io mu nie wyszło, bo żaden normalny rodzić nie pozwoli aby jakiś palant ślinił się na widok 16-latka, stąd cala afera. jedyni rozsądni to kierownictwo Term Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 27.12.11, 13:28 Od tego są rodzice, aby reagowali widząc śliniącego się i podnieconego pedofila. Przypominam, że jest tam również ochrona. Takiego delikwenta bierze się za uszy, wyprowadza i przekazuje policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hux Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 18:46 A co zrobisz gdy zauważysz że innego faceta w saunie podnieca Twój widok ;P Odseparować dzieciaki od dorosłych i już. Żeby było bardziej po fińsku to w cenie biletu kieliszek Finlandii, też rozgrzewa ;O Po co w ogóle chodzić do sauny (nigdy nie byłem i nie będę), tam jest gorąco i są różni zboczeńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 27.12.11, 20:06 Nie mam nic przeciwko temu, aby mój widok kogoś podniecał (zwłaszcza kobiety:) Jeśli chodzi o facetów to potrafię sobie z takim delikwentem poradzić. Zapewniam ciebie, że zaraz mu przejdzie jak do niego podejdę :))))))) A tak poważnie. Na takich jest sposób. Wezwanie ochrony. Już ona wie co ma z takim zrobić. Pomysł z kieliszkiem FINLANDII wydaje się być nie najgorszy :)))))) Nie byłeś i nie będziesz w saunie. OK. Nie wszystkim pozwala na to zdrowie, ale uwierz, że tam wcale nie jest tak jak myślisz. W tej temperaturze raczej myśli się o czymś innym jak sugerujesz. Jednak zawsze możesz na wszelki wypadek chodzić z tyłkiem zwróconym do ściany :))))))))) Będzie wesoło :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał IP: *.echostar.pl 27.12.11, 14:31 Nie bądź śmieszny - w dobie internetu nie trzeba chodzic po saunach, aby pooglądac nagośc. I można sobie bezstresowo "ulżyc". Swoją drogą dlaczego Wam się wszystko z d.. kojarzy? Moja córka od małego jest przyzwyczajona, że ciało to tylko ciało i na basenie w ogóle nie zwraca uwagi na inne osoby (ubrane i rozebrane). Myślę, że problem mają osoby którym przychodzą takie głupoty do głowy. Dawniej jeżdżąc na kolonie widziałem, że Niemcy, Czesi nagośc traktują naturalnie, a tylko Polacy zachowywali się głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_szabelka Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 27.12.11, 10:48 i Bogu dzięki - nie po to idę do sauny, żeby mi jakieś bachory biegały i hałasowały - zakaz utrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 27.12.11, 13:31 Do sauny chodzi się dla zdrowia (również dzieci) a nie kontemplacji. Zakaz znieść. Do sauny trzeba przyzwyczajać się od najmłodszych lat... Strefę ciszy można wprowadzić np. po godz. 19. Dzieci już wtedy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer kogo obchodzi IP: *.icpnet.pl 27.12.11, 10:50 czy Fin by sie usmial? Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 27.12.11, 11:12 "Dla rodzin z dziećmi park ma do dyspozycji cztery zwykłe sauny w części sportowej (przy basenach)." No to po prostu nie ma problemu, jest sauna "cicha" , ktorej uroku dzieciaki i tak nie docenia, i sauny powszechnie otwarte dla wszystkisch. PS Jezeli w pomieszczeniu da sie wysiedziec w stroju to ie jest to sauna tylko jakis rodzaj podgrzewalni. W temperaturze sauny stroj natychmiast parzy. Odpowiedz Link Zgłoś
woland7 Finlandia 27.12.11, 12:26 Nie rozumiem tego porównania do Finlandii... Byłem tam na studiach 2 semestry, a dziennikarz piszący artykulik Finlandię oglądał jedynie w TV lub w GoogleEarth. W Finlandii korzystanie z sauny to cały ceremoniał, co więcej, Finowie są świadomi swojej (pozytywnej) odmienności w tym zakresie. O ile tam praktycznie cały naród od urodzenia korzysta z saun to w innych krajach są to nikłe procenty, jeśli nie promile.... Jeśli pismak tak bardzo chce porównań do tego kraju to niech zacznie od siebie,a w zasadzie miejsca pracy. W Finlandii gazeta pokroju GW traktowana byłaby jako nieco tylko lepszy tabloid, a nie poważne opiniotwórcze medium.... Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_poznan Re: Finlandia 27.12.11, 13:46 Dziennikarze Gazety również studiowali w Finlandii. Dłużej niż dwa semestry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x dłuższe studiowanie potwierdza brak zdolności IP: *.unitymediagroup.de 27.12.11, 14:08 do szybszego przyswojenia wiedzy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer Re: Finlandia IP: *.pools.arcor-ip.net 27.12.11, 14:58 Procz Moniki ktorzy ? Nazwiska prosze Moniko ! Studiowali na Uni of Lapland czy oporzadzali renifery,POmagali Sw.Mikolajowi w logistyce czy tez malowali snieg na bialo ? POzdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer POst POszedl w kieretyny ! IP: *.pools.arcor-ip.net 27.12.11, 20:42 No i dupa zimna ! Admin na prosbe Moniki wypierdzielil POsta w kieretyny ! Beeee Admin ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Finlandia IP: *.tbcn.telia.com 27.12.11, 15:46 I te studia droga redakcjo, jak dlugo by nie trwaly, byly czasem zaprzepaszczonym - z punktu widzenia swiadomego czytelnika. Poziom GW jest bardzo, bardzo niski, wielokrotnie po prostu zenujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
woland7 Re: Finlandia 27.12.11, 20:31 zatem artykuł, a zwłaszcza nietrafne porównania w nim zawarte, rażą jeszcze bardziej.... Nie było moim celem licytowanie się, ale nadmienię, że z racji obowiązków zawodowych w Finlandii (rzadziej Szwecji) spędzam dosyć sporo czasu. No i od czasu studiów człowiek inaczej patrzy... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
manissa Re: Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 27.12.11, 14:05 Toś sobie moherowy Poznaniu zagwozdkę sprawił, do sauny proponuję... burki. Odpowiedz Link Zgłoś
kosztorysik Nie jestem purytański, ale... 27.12.11, 14:25 ...trudno mi sobie wyobrazić 120kg OBCEGO mężczyznę w saunie wspólnie z 13-letnią dziewczynką! Uważam zakaz za prawidłowy. Conajwyżej można by wyznaczyć godziny, w których mogłyby przebywać dzieci wraz z rodzicami tylko ojcowie z synami, matki z córkami czy nawet całe mieszane rodziny - to kwestia ustaleń - a osoby samotne w tym czasie nie mogły by wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Jest to jakieś wyjście z sytuacji 27.12.11, 14:46 Większość dnia sauny dla WSZYSTKICH, po godzinie 18-19 tylko dla dorosłych lubiących ciszę i spokój. Dzielenie użytkowników na rodziny i osoby samotne nie ma sensu. To już dyskryminacja. Odpowiedz Link Zgłoś
holling Termy Maltańskie: Fin by się uśmiał 27.12.11, 15:17 Popieram zakaz, szkoda tylko że i nie wszyscy dorośli potrafią zachować ciszę. Miejsce rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś