Dodaj do ulubionych

Liceum Poznań - mat fiz

03.03.15, 17:53
jestem w 3gim i poszukuje dobrego liceum w Poznaniu :) chcialabym pojsc na mat fiza (pozniej raczej polibuda), zalezy mi na wysokim poziomie. z fizyki i matmy mam 5, a ogolem moja srednia wynosi okolo 5,2. tyle, ze boje sie ze nie nadaze w VIII albo MM a nad tymi szkolami myslalam. jest ktos kto moglby mi doradzic. moje myslenie nie zamyka sie na tych dwoch szkolach, chetnie poslucham o innych :)
Obserwuj wątek
    • smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 05.03.15, 22:00
      up
      • szymala2 Re: Liceum Poznań - mat fiz 05.03.15, 22:18
        Hej, jestem w podobnej sytuacji. Średnia 5,2-5,5, oprócz 8LO i MM biorę pod uwagę 3LO. Ósemkę lub MM na pierwszy wybór, 3LO na drugi
        • smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 06.03.15, 23:10
          mozna w sumie powiedziec ze jestesmy w identycznej sytuacji :D w jakim jestes gim?
          • oklahoman Re: Liceum Poznań - mat fiz 11.03.15, 21:14
            MM drzwi otwarte w piątek, 13.
            • smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 14.03.15, 12:55
              bylam ;) i tez sie dzis wybralam na drzwi otwarte w 3LO... totalny metlik w glowie. doradzcie :(
              • szymala2 Re: Liceum Poznań - mat fiz 19.03.15, 22:34
                U mnie MM odpadła. Są tylko dwie klasy matematyczne więc trudniej będzie się dostać, choć mój profil będzie uruchomiony. Raczej zostanę przy 8Lo na pierwszy wybór, 3LO na drugi i 6LO na trzeci. Zadecyduję po testach.
                • smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 20.03.15, 14:53
                  bedziesz na drzwiach w 8? i do jakiej chcialbys skladac papiery, z poszerzona matma, fiza czy infa?
                  ja wlasnie chcialabym dac 3lo na pierwszy wybor, chociaz nad ta marynka jeszcze sie zastanawiam..
                  • szymala2 Re: Liceum Poznań - mat fiz 27.03.15, 12:19
                    Będę w 8 :)
                    Chciałabym poszerzoną matematykę, teraz w gimnazjum też jestem na poszerzonej matmie.
                    Ósemkę zostawię najprawdopodobniej na pierwszy wybór, chociaż wątpię żebym się dostała. Realniej myślę o 3 LO.

• smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 27.03.15, 17:01
                      nie zapomnij dac znac w lipcu gdzie sie dostalas :D
                      • szymala2 Re: Liceum Poznań - mat fiz 28.03.15, 16:16
                        Ty również :)
                    • Gość: ja Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.15, 00:48
                      A może 2 LO?
    • Gość: lola Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.15, 13:55
      A może Marcinek lub 2LO?
      • smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 01.04.15, 14:51
        wlasnie nad marcinkiem tez sie zastanawiam :) mam dosc blisko i jest rozszerzony angol.. 2lo raczej odrzucam. wiec nie wiem za bardzo czy dac marcinka czy 3lo na 1 wybor
        • Gość: lola Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.15, 21:42
          A byłaś/eś na drzwiach otwartych w 3LO? W Marcinku są chyba 10 kwietnia, więc może warto przyjść, zobaczyć i wtedy zdecydować?
          • smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 05.04.15, 23:28
            byłam w 3LO na drzwiach i zamierzam pojsc na te do marcinka :) mam nadzieje, ze po tym bedzie decyzja jednoznaczna
            • Gość: belfer Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.173.52.23.tesatnet.pl 08.04.15, 18:51
              Szczerze mówiąc, w ogóle nie rozumiem tych wątpliwości - już wizyta na drzwiach otwartych w 3lo powinna wszystkich skutecznie zrazić do tej szkoły: ciasnota i syf w salach to raz, brud i niedoinwestowanie to dwa. W Marynce sale są dopieszczone do maksimum, na zewnątrz zadbana zieleń, a i poziom szkoły jakby wyższy...
              • Gość: lola Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.15, 23:36
                Zgadzam się, drzwi otwarte w 3LO były straszne, dyrektorka nie miała nic ciekawego do powiedzenia, uczniowie tak samo. Budynek okropny, z zewnątrz ładny, ale w środku porażka. Marynka, Marcinek i 2LO milion razy lepsze!!!
            • szymala2 Re: Liceum Poznań - mat fiz 12.04.15, 18:51
              I jak wrażenia po marcinku? Nie byłam ale była moja przyjaciółka i dała mi do myślenia.
              • smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 17.04.15, 20:28
                I co Ci dala do myslenia o marcinku?
                ja raczej nie bede kierowac sie wygladem szkoly, o 3lo opowiedziala mi kolezanka, ktora jest na mat fizie i przekonala mnie zeby tam pojsc :)
                • Gość: Djjachu Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.15, 21:20
                  Co ci powiedziała? Jak nauczyciele?
                • smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 28.06.15, 12:14
                  teraz tylko czekać do 3 lipca :D
    • Gość: as Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.15, 14:48
      Nauczyciele w Marcinku są różni. Można trafić na okropnych, a można na naprawdę świetnych. Najgorsza nauczycielka fizyki odchodzi na emeryturę za rok, więc istnieje ryzyko, że traficie na nią w 1 klasie, ale na rozszerzeniu już napewno nie będziecie mieli z nią lekcji. Matematycy są raczej na poziomie, no może z małymi wyjątkami. Pierwszoklasiści napewno się nie nudzą, bo szkoła na początku stawia na integrację- jest konkurs piosenki, rajd patrona i wycieczka do centrum tenisowego. Najgorzej w tej szkole jest chyba z j. angielskim, nauczycielki w większości nie potrafią poprowadzić sensownej lekcji, ale może to wina programu (nie wiem, jak jest na rozszerzeniu). Polecam język hiszpański prowadzony przez Hiszpana nie znającego polskiego, trzeba się porozumiewać po hiszpańsku lub angielsku, więc to doskonałe ćwiczenie. Nie orientuję się niestety, jak wygląda niemiecki. Nie wiem, co jeszcze mógłbym powiedzieć matfizom, ale mam nadzieję, że udało mi się pomóc. :)
      • szymala2 Re: Liceum Poznań - mat fiz 17.06.15, 17:41
        Fajnie poczytać :)
        Wybrałam Marcinka. Mam nadzieję, że się dostanę (i jęz. hiszpański właśnie).
        • Gość: Xo Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.aircity.pl 22.06.15, 04:23
          Chodziłem do Marcinka przez 3 lata. Najgorsze liceum w Poznaniu. Polecam zmienic
          • szymala2 Re: Liceum Poznań - mat fiz 22.06.15, 12:02
            Bo????
          • Gość: as Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.15, 22:51
            Dlaczego tak uważasz? Ja jestem zadowolony z tej szkoły, ma niesamowity klimat, ostatnio coraz więcej się w niej dzieje, wyniki matur są dobre...
            Nie polecam kierowania się nieuzasadnioną opinią pana Xo.
          • Gość: Marcela Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.icpnet.pl 28.06.15, 19:21
            Ja jestem absolwentką liceum w Marcinku i również strasznie się na tej szkole zawiodłam ;) Uważam, że ta 'renoma' jest naprawdę fałszywa. Ta szkoła za nic nie zasługuje na swoje miejsce w rankingu. W mojej klasie - profil mat fiz, wszyscy mieli korepetycje z matmy i fizyki, bo nauczyciele zamiast skupić się na tym co rzeczywiście na nas będzie czekało na maturze, robili program wykraczający poza poziom liceum, zaniedbując przy tym podstawy - tutaj szczególnie na uwadze mam MATEMATYKĘ. Jeśli chodzi o fizykę, prowadzona byłą też w byle jaki sposób, byle zdążyć z programem. Z polskiego natomiast nie ukończyliśmy całego przewidzianego programu na 3 lata nauki :) Tak więc nie skończyliśmy całego podręcznika, a opracowywania lektur zajmowały tylko 2 - 4 lekcje. Mówię o lekturach ogwiazdkowanych typu 'Lalka'.
            Również jest to dla mnie niepojęte, że szkoła nie oferowała nigdy ŻADNEJ WYMIANY klasom, które nie były francuskojęzyczne. Raz do roku była tylko jakaś wycieczka do Szkocji albo Anglii, ale o wymianach takich jak np w V LO albo II LO, nie było mowy, co jest dla mnie po prostu niepojęte, jeśli chodzi o szkołę o 'takiej renomie'. Poza tym również nie mogę zrozumieć, dlaczego informacja o tym gdzie i kiedy można odebrać wyniki maturalne była dla uczniów Marcinka taką tajemnicą? W każdej innej szkole informacja o tym była udostępniona na stronie internetowej - tylko nie na stronie Marcinka ;)
            DOSŁOWNIE jedynym plusem tej szkoły byli fajni ludzie, ale to wszystko. Jeśli chodzi o poziom nauczania, jakąkolwiek organizację i nauczycieli, to jest to poniżej wszelkiego poziomu krytyki. Wybór tej szkoły uważam za jedną z gorszych decyzji w moim życiu i strasznie się zawiodłam.
            Pozdrawiam, absolwentka Marcinka ;)
    • smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 03.07.15, 17:13
      WITAM 3 LO, PITAGORAS <3
      • szymala2 Re: Liceum Poznań - mat fiz 05.07.15, 14:23
        Gratuluję!
        A ja Abakus w Marcinku :)
        • Gość: bae Re: Liceum Poznań - mat fiz IP: *.146.182.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.07.15, 16:08
          Ja idę do Omegi w Marcinku, więc pojedziemy razem na tą super wycieczkę integracyjną😂👌🏼😊
        • smokestoryy Re: Liceum Poznań - mat fiz 13.07.15, 00:54
          To bedziesz w klasie z moimi trzema znajomymi :)
    • karola.ch Re: Liceum Poznań - mat fiz 25.11.15, 11:48
      Ja też polecam 3 LO! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka