Dodaj do ulubionych

Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji

05.01.12, 09:51
Szkoda, że policja nie działa tak gorliwie kiedy łamane jest prawo na stadionie - palone race itp. Dlaczego tam nikogo nie zatrzymują?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 10:10
      Dlaczego ja mam z moich podatków płacić za błędy policji.
      Niech ci którzy popełnili błędy płaca z własnej kieszenie jak w każdej normalnej firmie
    • Gość: gość Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 10:13
      a niby czemu miała by zatrzymywać za palenie rac...załamujące jest takie myślenie. Robienie wielkiej akcji zza race, ślina, dna...to jakaś komedia.
      a w sprawach anarchistów to wiadomo że przegina - ale represje państwa to norma. Dziękujemy za państwo prawe i sprawiedliwe i pełne ogłady.
      Te odszkodowania to zachęta dla wszystkich, że należy w przypadkach policyjnej przemocy kierować sprawy do sądu.
      a Borowiak się nie popisłą w tym ostatnim zdaniu - to jest jego komentarz do wyroku sądu?? hehehe

• xnols Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji 05.01.12, 10:54
        > a niby czemu miała by zatrzymywać za palenie rac...
        Bo jest niezgodne z prawem, a policja ponoć działa w jego obronie. A stadion nie jest prywatny tylko publiczny.
        • Gość: gość Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 11:07
          aaa tam ..pier...ły. jeszcze jeden powód aby kryminalizować środowisko, powodując jego radykalizację. nawet anarchiści krytykowali działania policji ws. kibiców (można sprawdzić artykuły na stronie Rozbratu), bo po prawdzie represje to represje i nie ważne kogo dotykają, ważne że są prowadzone i to za bzdury.
          np. rozdawanie jedzenia potrzebującym bez wszelakich zezwoleń jest też zabronione. będziesz nawoływał do wyłapywania tych co rozdają żarcie potrzebującym??
          a kibice...no cóż, skoro mają potrzebę palenia rac (nie jest to jakoś niebezpieczne) to niech sobie je palą, w czym rzecz??
          tak jak niech jak tak pragną, biją się w lesie między sobą - nikomu z zewnątrz krzywdy nie robią.
      • Gość: oko baszczelnośc policji IP: *.icpnet.pl 05.01.12, 11:19
        Nieżle beszczelny jest ten Borowiak, sąd wydał wyrok i orzekł nieprawidłowowści,a on twierdzi, że Polcja działała zgodnie z prawem. Czy kłamanie też jest zgodne z prawem? Chyba nie
        • Gość: kiepski Re: baszczelnośc policji IP: 46.227.241.* 05.01.12, 11:31
          Jesli według Borowiaka tak wygląda prawo to może trzeba zmienić Borowiaka bo do tej funkcji nie dorósł ?
          Milicja obywatelska byłaby z nich dumna.
    • 4gkoobrewop Szkoda tych pieniędzy... 05.01.12, 10:33
      Szkoda tych pieniędzy, wszystko przechleją lub przećpają na swojej melinie... Ale też może będą mieć więcej odwagi jak do nich znowu goście przyjdą :)

Zagadka: jak się nazywa mieszkanka rozbratu? Lewatywa :D
      • Gość: gość Re: Szkoda tych pieniędzy... IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 10:36
        o koleś z komendy pisze....:) , ew. pewnie pisze dla komendy powerbook g4 :) jak tam na posterunku
    • per3z Wybiórczość gazetki :) 05.01.12, 10:35
      No to Piotruś teraz kochanie widzisz że to tylko 1/2 tego co spotyka kibiców. Nad anarchistami płaczesz, a jak traktują podobnie ludzi po meczu to nawet się nie zająkniesz? Lewacka ciota.
      • Gość: gość Re: Wybiórczość gazetki :) IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 10:40
        hahahah a co ty wiesz co spotyka Anarchistów. Jak widzę jesteś jednym z tych co to chętnie dzielą ludzi na:
        a. prawdziwych polaków, których tknąć nie wolno i wara policji od nich,
        b. lewackie cioty - których to policja może do woli represjonować, szczególnie gdy działają np. w sprawie ul. Piaskowej

ot taki postkomunistyczny bełkot i pewnie gdzieś tam ukryta satysfakcja że policja pałuje tych innych. Norma dla takich "prawdziwych" :)
        • Gość: RYCHUG Re: Wybiórczość gazetki :) IP: *.icpnet.pl 05.01.12, 11:07
          Jak kibic odpali race to Żytnicki pisze pochwalnie n/t dzielnej pracy policji która za nasze pieniądze ściga za jakieś bzdury, gdzie badanie jednej racy kosztuje ok. 1000zł, jak biją na komendzie i zgarniają z ulicy przed meczem to nie ma o tym ani słowa, a jak koledzy z lewej strony są szykanowani tak samo jak reszta to nagle policja jest zła - ale tylko w tym wypadku. Nie widać różnicy? Ciemny naród, oj ciemny.
          • Gość: gość Re: Wybiórczość gazetki :) IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 11:16
            a co mnie obchodzi kto to pisze i gdzie?
            ja już swoje zdanie powiedziałem - represje to represje, obojętnie kogo uderzają, kibiców, anarchistów.
            napisałem też że ściganie za race to jakaś piramidalna bzdura
            napisałem też że anarchiści sami krytykowali działania policji ws. kibiców (art. na www Rozbratu)
            nie wiem czyim kolegą jest żytnicki - nie interesuję się życiem prywatnym innych, nie jestem z policji.
            nie wiem kto ma być tym ciemnym narodem, - chyba jakoś źle trafiłeś
      • macraven Re: Wybiórczość gazetki :) 05.01.12, 10:52
        Cóż. Anarchiści protestują, kibole napie...ją co popadnie i kogo popadnie.
        Napady, wymuszenia i wiele innych czynów karalnych wedle KK ze strony kibolskiego środowiska jak widać nie jest przestępstwem, bo to w końcu "prawdziwi Polacy". Moim zdaniem to tylko banda przepakowanych, niedouczonych, napakowanych testosteronem kryptogeje ze skrajnie prawicowymi poglądami - nie z przekonania lecz ze strachu i dla wygody jednocześnie.
        • Gość: nihat Re: Wybiórczość gazetki :) IP: *.pkobp.pl 05.01.12, 11:30
          Macraven- powielasz stereotypy, które mają się nijak do rzeczywistości. Za dużo czytasz tekstów PŻ, by myśleć samodzielnie, a na dodatek tworzysz jakieś chore neologizmy- chyba tylko po to by pobudzić swoje ego.. smutne to.
    • macraven Anarchiści dostaną odszkodowanie za niesłuszne ... 05.01.12, 10:54
      Akurat tym ludziom się należało odszkodowanie - jak i wielu innym pobitym, znieważonym i nieraz nie ludzko traktowanym przez policję.
      A co zrobią z pieniędzmi? Ich sprawa to raz a dwa, część pewnie pójdzie na alkohol ale większość na utrzymanie squotu, na akcje pomocy innym czy choćby na rozbudowę biblioteki o zasobach lepszych niż biblioteka Raczyńskich...
    • mariuszet Anarchiści dostaną odszkodowanie za niesłuszne ... 05.01.12, 11:50
      Na stadionach w ogóle ich nie widać, a na wybryki kiboli nie reagują bo mogli by dostać w pysk, a spokojnych nie agresywnych anarchistów można skopać bo nie oddadzą. Ja rozumiem, ze w Policji nie mogą pracować spokojni pacyfiści, ale dlaczego muszą agresywni idioci ?
    • Gość: poznaniak Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 11:52
      szkoda, ze sad znowu sie nie popisal. Nie odszkodowanie dla holoty z rozbratu, ale nagrody dla policjantow!
      • Gość: gość Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 11:59
        ...napisał to zapewne fan twardej ręki (ale tylko dla niektórych), pewnie z rozrzewnieniem wspominający czasy komuny i rządu generała.
        • Gość: masakra Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji IP: *.tami.pl 05.01.12, 12:09
          chetnie bym cie spotkal na ulicy, to za takie teksty bys ode mnie taka nagrode, zebys piesku dobiegl na komende w 2015
      • Gość: kiepski Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji IP: 46.227.241.* 05.01.12, 12:58
        czubek ?
      • Gość: kiepski Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji IP: 46.227.241.* 05.01.12, 12:59
        Hołoty to se szukaj u siebie w rodzinie
        • chimera03 Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji 05.01.12, 13:06
          Wszystko ładnie, pięknie , tylko że ja jestem prawdziwym patriota i nie godzę się na to aby funkcjonariuszem mojego państwa był bydlak który bije pałką bezbronnego nie stawiającego oporu człowieka. Pamiętacie co się stało gdy policjant kopnął kibola 11 listopada ?
          • Gość: gość Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 13:10
            ale ja np. twierdzę że masz racje ale patriotyzm nie ma tu nic do rzeczy...wręcz gorzej, bo kopnął go polski policjant.
            wszystko to dzieje się w Polsce, stąd argumenty o "prawdziwym patriotyzmie" są bez sensu - szczególnie kiedy polska policja, bije polskich obywateli.

• chimera03 Re: Anarchiści dostaną odszkodowanie od policji 05.01.12, 13:19
              Nie rozumiesz, chodzi mi o to że jak kopał narodowca to wyleciał że służby, a pobicie i bezprawne zatrzymanie anarchistów to już jak widać nie ten kaliber. Słów "prawdziwy patriota" użyłem ironicznie ja sam jak najbardziej jestem po tej drugiej stronie, czyli po prostu po tej właściwej.
              • Gość: 4gkoobrewop łżesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 13:50
                Koleś skopany przez policjanta został skazany na 3 miesiące więzienia, dodatkowo ma zapłacić 300pln nawiązki na rzecz policjanta, bo ten, bijąc go uszkodził sobie palec.

Tak więc skopanie tzw. narodowca to uniewinnienie i nawiązka za chory paluszek, a zatrzymanie anarchisty to odszkodowania.
                • Gość: gość Re: łżesz IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 14:01
                  rozumiem że narodowcy zapewnili kolesiowi adwokatai będa odwołania, dalsze procesy, bo chyba to była pierwsza instancja?
                  a policjant chyba tez będzie miał proces? czy poszkodowany złożył skargę, itp., itd.
                  tak więc daruj sobie ten histeryczny ton i może pomóż pobitemu koledze w jakiś sposób...
                  • Gość: 4gkoobrewop Re: łżesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 14:11
                    Nie wiem, kto płacił za jego obrońców.

Mam nadzieję, że będzie odwołanie od wyroku. Co nie zmienia faktu, że jest film, który pokazuje, jak policjant z definicji mjący stać na straży prawa, najpierw psika gazem, potem uderza pięścią w twarz, kilka razy kopie człowieka nie stwarzającego żadnego zagrożenia, by już obalonego jeszcze parę razy kopnąć. I sąd wydaje taki, a nie inny wyrok. Nie uważasz tego za skandal?
                    • Gość: gość Re: łżesz IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 14:22
                      przecież wiadomo że uważam to za skandal i życzę aby ten p...borykał się z konsekwencjami swego czynu.
                      nie spotkałem się w środowisku anarchistycznym (z którym mam kontakt od czasu do czasu) z inną postawą - to chyba proste i oczywiste.
                • chimera03 Re: łżesz 05.01.12, 14:11
                  Słowo łżesz tu nie pasuje. Nie wiem czy to prawda z tym wyrokiem i nawiązką, ale to i tak niczego nie zmienia bo o tym nie wiedziałem, a więc nie kłamie. Natomiast to że ten za przeproszeniem policjant został zawieszony było podane do informacji publicznej. Policjanci gnębiący anarchistów nie ponieśli żadnych konsekwencji, nawet takich śmiesznych jak zawieszenie, chociaż ja uważam że jeśli policja chce być nazywana policją a nie tylko i wyłącznie bydłem, psiarnią, mafią itp. powinna obchodzić się z takim zwyrodnialcami w swoich szeregach nie tylko surowo ale i bezwzględnie
                  • Gość: 4gkoobrewop Re: łżesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 14:36
                    No to jeszcze gorzej, że bierzesz udział w dyskusji i posługujesz się argumentami, o których sam nie wiesz, czy mają oparcie w prawdzie.
    • cyberbatat Anarchiści dostaną odszkodowanie za niesłuszne ... 05.01.12, 13:52
      a borowiak jak zawsze kłamie!
    • Gość: pixel Policja lży z niezawisłych sądów IP: *.ip.netia.com.pl 05.01.12, 17:24
      Ostatnia cytowana w artykule wypowiedź funkcjonariusza policji to ewidentne lżenie sobie z wyroków niezawisłych sądów, wydanych w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej. Ktoś taki nie powinien więcej być funkcjonariuszem Rzeczypospolitej Polskiej, co więcej, powinien być pociągnięty do odpowiedzialności, za obniżanie powagi instytucji państwowej!
      • Gość: zaraza Re: Policja lży z niezawisłych sądów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.12, 17:59
        A p...ni anarchiści gdzie mają wyroki sądów Najjaśniejszej, i to po wszystkich odwołaniach i apelacjach,skoro blokują egzekucje komornicze?
        Policja będzie kopać,ale to nie jest news dla dziennikarzyn typu Żytnicki.Co innego bandzior,który zapała słusznym gniewem i skopie gliniarza.Albo spali mu radiowóz.
        Biedna ta nasza Polska.
        • prezi777 Re: Policja lży z niezawisłych sądów 06.01.12, 00:35
          Jasne że biedna. Policja to stróże PRAWA. Niezawisły sąd stwierdził, że policjanci je naruszyli. Z czym masz problem?
    • an.noyed Anarchiści dostaną odszkodowanie za niesłuszne ... 05.01.12, 20:06
      Kiedy Polska nie była państwem prawa, milicja była jego główną podporą, opoką. Od tego czasu w Polsce wiele się zmieniło, Polska w istocie znalazła się w gronie państw zaliczanych do Państw prawa. Ale przez 20 lat nie zmieniły się w ogóle albo prawie w ogóle dwie instytucje : PKP i Policja. I to nie anarchiści są zagrożeniem dla państwa prawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka