miroo 11.01.12, 19:51 dominikanin rozumie mieszkańców ale ma ich w d... skąd dominikanie wzięli 40 ha? znowu komisja kradzieżowa zadziałała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carte1 Mieszkańcy Imiołek nie chcą Pól Lednickich 11.01.12, 19:55 To nie jest pierwsza afera- najbardziej pamiętam tą o zasranie jeziora, bo bezkarny kler nie zapewnił dostatecznej liczby toalet i fekalia wiernych po pierwszym deszczu spłynęły do jeziora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykatabas Re: Mieszkańcy Imiołek nie chcą Pól Lednickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 20:09 Oj podpadły mi te "Imiołki" przed paru laty! W dzień powszedni, przed południem, "śmiałem" tam podjechać samochodem, żeby pokazać te CUDA mojej wówczas 85 letniej babci. Z budynków wyskoczył jakiś ok. 50-60 letni prymityw (dozorca? cieć? portier?) i zaczął mnie po chamsku opieprzać, że bez JRGO zgody śmiałem minąć znak "zakaz ruchu". Moja argumentacja (seniorzy w samochodzie) została zmiażdżona kontrargumentem, że bez JEGO zgody... Pogratulowałem mu katolickiej postawy, zawróciłem i odjechałem. Raczej nigdy już tam nie wrócę. Datków żadnych też raczej nie uiszczę... Bawcie się dobrze, dziwacy.... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Mieszkańcy Imiołek nie chcą Pól Lednickich 11.01.12, 20:11 A może POLA LEDNICKIE -IMIOŁKI, albo IMIOŁKI-POLA LEDNICKIE?? Z jednej strony patriotyzm lokalny mieszkańców, a drugiej strony znana dla Polaków nazwa i historia Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Nie zmieniajmy nazw, które funkcjonują od lat 12.01.12, 03:23 i mają się dobrze. Zresztą to KOSZTUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Nie zmieniajmy nazw, które funkcjonują od lat 12.01.12, 08:49 CO KOSZTUJE?? Przecież Imiołki mają zostać Imiołkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Mieszkańcy Imiołek nie chcą Pól Lednickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 20:22 Precyzja wypowiedzi? OK Zdaje się, że chcą nazwać kawałek 40 ha a nie całą wieś. Imiołki to 80 dusz. W zebraniu wzięło udział 10. Przeciw pewnie było 7. To jest wg GW "Większość mieszkańców". A może większość obecnych na zebraniu? Pewnie przy tych zlotach (w których nie biorę udziału i specjalnie nie kocham) szkody powstają. Ale pewnie miejscowe mogą trochę "przyrobić". Amoże więcej niż trochę. Przy innych tego typu imprezach (Jarocin, Przystanek) też pewnie są szkody i też można "przyrobić" nieco. I pewnie też są za i przeciw. No to dajmy się napuszczać na siebie dalej przez tzw. obiektywne mass media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artus Re: Mieszkańcy Imiołek nie chcą Pól Lednickich IP: *.echostar.pl 11.01.12, 21:14 trzeba bylo pojsc na zebranie. typowo polskie gadanie: siedze w domu, ktos a mnie podejmuje decyzje i mam pretensje. Ci co poszli zaglosowali i wyrazili opinie w imieniu wsi. Jesli nie chca zmiany, to nie powinno sie jej zmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Mieszkańcy Imiołek nie chcą Pól Lednickich IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 00:09 Gość portalu: taki tam napisał(a): No to dajmy się na > puszczać na siebie dalej przez tzw. obiektywne mass media. Ależ to jest ich racja stanu, skłócić i zeszmacić Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Przyjść mogła każda "dusza" a że nie przyszła? 12.01.12, 03:26 Nieobecni racji nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
kajciech Od kilku lat piszę o dewastacji tej okolicy 11.01.12, 21:24 Coroczny spęd tej trzody powoduje olbrzxymie szkody w okolicznych terenach które są też częściowo jako Lednicki Park Krajobrazowy. Niestety ale po tych spędach zakonnicy nie sprzątają i cały rok można napotkać sterty śmieci, butelek (po alkoholu też!) i innych atrakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dziwne, że można budować w parku krajobrazowym IP: *.icpnet.pl 11.01.12, 23:22 Dziwię się, że ośrodek "Szkoła wiary" w ogóle powstał, bowiem jest to teren Lednickiego Parku Krajobrazowego. Zwyczajny obywatel nie ma szans zbudować domu nad jeziorem, nawet gdyby kupił sobie 100 ha. Budowa jest co prawda możliwa, ale trzeba spełnić wiele rygorystycznych warunków, np. nie może zmieniać krajobrazu. A wydaje mi się, że ten dość duży i wysoki ośrodek jest daleko idącą ingerencją w środowisko przyrodnicze. O zanieczyszczeniu jeziora po jednym ze spotkań młodzieży katolickiej lepiej mi nie wspominajcie, bo mnie strzyka. Co tam się zdarzyło doskonale dominikanie wiedzą. Ale prokuratura w Gnieźnie umorzyła sprawę z powodu niewykrycia sprawców.... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Prawdziwi katolicy nie piją. Nie opowiadaj głupstw 12.01.12, 03:28 :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kajciech Re: Prawdziwi katolicy nie piją. Nie opowiadaj gł 12.01.12, 08:35 :)) Nie żebym generalizował, ale w tym wszystkim obłuda właśnie jest najgorsza. Pod płaszczykiem wiary i realizacji wzniosłych potrzeb religijnych po okolicznych krzakach i tak dochodzi do masowego k***stwa. Druga urągajaca wszelkim standardom rzecz to fakt, że nikt nie egzekwuje od otyłych mnichów żeby posprzątali po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Prawdziwi katolicy nie piją. Nie opowiadaj gł IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 09:17 Jesteście wszyscy bandą psycholi, którzy śmią bredzić o kolorowej tolerancji. Dla różowych zrobilibyście wszystko byle było tylko zgodnie z polityczną poprawnością. Natomiast po katolikach to Wy wszyscy jezdzicie ile się da. Współczuję Wam. 100tys młodych w ciszy skupieniu, oj taaak boli Was że coś takiego ma miejsce. Łatwiej ich zjechać, że tam chleją, brudzą itp. Łżecie. Ale widocznie sami tego potrzebujecie by sobie zrobić dobrze. Zastanówcie się nad swoją postawą. Obiektywnie. Oj chyba to jednak ponad Wasze siły. Odpowiedz Link Zgłoś
kajciech Re: Język miłości - dialekt toruński? 12.01.12, 14:05 "banda psycholi", "łżecie" ... to jest Wasz język miłości bliźniego? Chyba w dialekcie toruńskim. Ja już zbyt długo pisże na temat tego co się tam dzieje i nie robietego z żadnych rózowo-tęczowych pobudek. Piszę o tym jak jest. Pisałem rok temu, dwa, trzy i cztery lata temu, choć zainteresowanie jest znikome, jakby otyli faceci od pana Góry byli wyjęci spod prawa, a wielotysięczna dzicz została z mocy prawa upoważniona do dewastacji Parku Krajobrazowego. Chcecie zmienić nazwę? To może Pola Lednickie im. Tomasa de Torquemady? Po co jeszcze wyciągniecie swoje chciwe grube palce spod swoich splamionych obłudą habitów? Odpowiedz Link Zgłoś
india.wr Zabić Polaka 12.01.12, 10:02 Dominikanin Falkenberg XVwiek,w okresie bitwy pod Grunwaldem, gdzie polskie rycerstwo rozbiło armię chrześciajańską Europu popieraną przez papieża, argumentował, że wolno zabijać pogan tylko dlatego, że są poganami – natomiast Polaków tym bardziej, bo z poganami się sprzymierzają.Według Polacy powinni być eksterminowani, pozbawieni suwerenności i sprowadzeni do roli niewolników. Dominikanim XVIw spowodował wpisanie dzieła Kopernika na indeks ksiąg zakazanych O poczynaniach tych czortów w podboju Ameryk zbyt wiele by pisać Ot zasłużona sekta dla świata Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylech Mieszkańcy Imiołek nie chcą Pól Lednickich 12.01.12, 11:25 Przepędzic białego grubasa i jego hokusy-pokusy. Odpowiedz Link Zgłoś
pio201tr Mieszkańcy Imiołek nie chcą Pól Lednickich 30.10.12, 09:53 Typowa mentalność polaków, kiedy nazwa ta nie funkcjonowała każdy miał to w nosie co tam jest i będzie. A teraz nagle się wielcy patrioci zrobili. Wszyscy pyskują a gdyby nie te "spędy" coroczne to by się ludzie nie obławiali na parkingach autobusowych rządając chorendalnych sum i nie stawiali by straganów co 2 metry wzdłuż drogi na pola lednickie. By też nie zaprzepaścić przypadkiem szansy na zarobienie grosza...A w te śmieci po spotkaniu to ja nie wierzę ani trochę. Nie mowię że wszyscy którzy jadą są idealni, ale są to w większości młodzi wartościowi ludzie z zasadami. Robienie syfu i picie alkoholu nie w tamtym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
india.wr Zabić Polaka ... 30.10.12, 10:19 "Zabić Polaka jest miłe bogu" jak twierdził dominikanin przed papieżem w dobie wojen polsko-krzyżackich. Do dzisiaj zakon nie pzreprosił za słowa swojego hierarchy Odpowiedz Link Zgłoś
india.wr Zabić Polaka ... 30.10.12, 21:18 "Zabić Polaka jest miłe bogu" jak twierdził dominikanin przed papieżem w dobie wojen polsko-krzyżackich. Do dzisiaj zakon nie pzreprosił za słowa swojego hierarchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kuron 40% Lubie jak psy agory ujadaja i jescze sa dymane IP: *.eu 31.10.12, 15:03 tak nielubiany dominikanin zyje sobie z dziennikarzami waszej smyczy mozgowej jak pies z psem:) Nagrody,giganty i caluski. A pieski agory ujadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Lubie jak psy agory ujadaja i jescze sa dyman IP: *.play-internet.pl 31.10.12, 20:01 Ujadają kundle...rasowe psy się śmieją. Już Orwell stwierdził, że wszystkie zwierzęta są równe, ale świnie równiejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Lubie jak psy agory ujadaja i jescze sa dyman 31.10.12, 20:20 Ich wpływ ogranicza się do zaprezentowania własnej bezsilności na gazeta.pl I tak to już pozostawmy. Ostateczną decyzję podejmiemy I tak my Polacy-Katolicy w duchu naszej ponadtysiącletniej religii, kultury i państwowości, ktore nasze społeczeństwo reprezentuje.... Odpowiedz Link Zgłoś