agim12 01.02.12, 12:01 jeśli to się potwierdzi...śmierci z powodu czyjejś bezmyślności i nieprzestrzegania procedur. Stąd się biorą niemal wszystkie tragedie!!!!!Przepisy, procedury ludzie mają za nic.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tommyhaa Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? 01.02.12, 12:20 tez bym tych dwóch debili pozbawił głow. co za tępaki. mam nadzieję, że rodzina zmarłej się nimi zajmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Kierujaca seicento tez mogla nie byc bez winy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 12:51 Oczywiscie wina kierowcow dzwigow nie pozostawia zadnych watpliwosci, ale wydaje mi sie, ze kierujaca seicento tez nie jest bez winy... Jesli dzwigi zawracaly to znaczy, ze musialy sie kierowac na lewa strone jezdni. A jednym z glownych grzechow polskich kierowcow jest namolna i niezrozumiala jazda lewym skrajnym pasem. W Polsce obowiazuje ruch PRAWOSTRONNY, a pas lewy lub srodkowy (w przypadku jezdni 3-pasmowej) sluza wylacznie do wyprzedzania. Jesli ona jechala lewym pasem na wprost, a pasy po jej prawej stronie byly wolne to niestety sama sobie to zgotowala i uwazam, ze jest czesciowo wspolwinna... Apeluje: LUDZIE !!! JEZDZCIE PRAWYM PASEM !!! LEWY SLUZY DO WYPRZEDZANIA !!! JAK NIE WYPRZEDZASZ TO ZJEDZ NA PRAWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pp.ptr Re: Kierujaca seicento tez mogla nie byc bez winy 01.02.12, 13:17 W przypadku dźwigów i innych wielkogabarytowych pojazdów, procedura zawracania często odbywa się z prawego pasa. Wynika to z dużych promieni skrętu. Poza tym, spróbuj nawrócić choćby z holowanym samochodem. Też musisz "nadłożyć", żeby lina nie ścinała zakrętu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Kierujaca seicento tez mogla nie byc bez winy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.12, 15:35 debilem jesteś ja prawym nie jeżdże bo jest powybijany a tytaj 100% winy tych debili od dziwgów a ty jeteś kolejnym idiotą i sobie wsadż swoje gów... rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zedthered Re: Kierujaca seicento tez mogla nie byc bez winy IP: 95.108.80.* 01.02.12, 15:54 Inaczej byś śpiewał jakby króryś z kierowców dźwigów był twoją rodziną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Kierujaca seicento tez mogla nie byc bez winy IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 10:31 On nie jest debilem, bo zrobił wpis na normalnym poziomie i ma swoje zdanie. Ale obrażanie innych na forum to oznaka że coś jest nie tak z człowiekiem. Może kompleksy , nie wiem. Zmień się albo idź do lekarza. PS Ciekawe czy w cztery oczy byś tak napisał .... pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona-mila Re: Kierujaca seicento tez mogla nie byc bez winy 01.02.12, 16:48 Poczytaj przepisy o wyprzedaniu na terenie zabudowanym i nie tylko, można wyprzedzac także środkowym lub prawym pasem - ZALEŻNIE OD SYTUACJI. Apeluję : LUDZIE POCZYTAJCIE AKTUALNE PRZEPISY I STOSUJCIE SIĘ DO NICH !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziup Re: Kierujaca seicento tez mogla nie byc bez winy IP: *.play-internet.pl 01.02.12, 21:17 pas lewy do wyprzedzania jest na pasach szybkiego ruchu. w mieście cwaniaczku to nie obowiązuje, więc - jak mawiał nieodzalowany adrew lepper, nie wymandrzaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
poznaniaczek1 Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? 01.02.12, 13:21 Byłem na miejscu zdarzenia zanim pojawiła się tam policja i straż. Dopiero z prasy dowiedziałem się że miedzy dźwigami była lina. Na pierwszy rzut oka wyglądało to na niegroźną kolizje drogową. Zdecydowanie uważam że wina leży niestety tylko i wyłącznie po stronie poszkodowanej. Odległość miedzy holującymi się dźwigami była nie duża. A w takich nawet wieczorem widać jak samochody poruszają się synchronicznie. To dosyć niebezpieczne skrzyżowanie. Poszkodowana na siłę musiała miedzy dźwigi. Tak na siłę oba dźwigi było ustawione prostopadle do osi jezdni. jedne był na prawym skrajnym pasie drugi na lewym po miedzy nimi był ciasny przesmyk niewiele szerszy od samochodu poszkodowanej. To ogromna tragedia której można było uniknąć, w tych warunkach oznaczenie liny nie wiele by dało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeciętny wyborca Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? IP: *.icpnet.pl 01.02.12, 13:32 > órej można było uniknąć, w tych warunkach oznaczenie liny nie wiele by dało. Pani by linę zauważyła i nie wjeżdżała pomiędzy dźwigi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aDAM Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.12, 15:39 KOLEJNY IDIOTA KTÓREGO ZDANIE MÓWI O TYM ZE JAK SIE ŁAMIE PRZEPISY TO JEST WINA POSZKODOWANEGO ,T O CI NAPISZE DEKLU ZE JAK JEST ZE MA BYC CHORĄGIEWKA TO MA BYC ZWŁASZCZA U LUDZI KTÓRZY MAJA OBOWIĄZKOWO ZNAC PRZEPISY A NIE JAK W AZJI. \ JEDYNE CO NIE POZOSTAWIA WATPLIWOSCI TO ZE JESTES DEBILEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dekla Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.12, 17:52 myślę, że w Twoim przypadku punkt widzenia zależy zdecydowanie od punktu siedzenia. Gdyby pieszy wszedł ci na pasach pod koła na siłę szukałbyś jego winy. Potrafię sobie wyobrazić sytuację w której kierujący na siłę próbuje wcisnąć się między jadące blisko siebie zbędne wg niego 'zawalidrogi'. Codziennie widzę takich łebków a przejeżdżam raptem 15 km. P.S. Nie drzyj się tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busfahrer Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? IP: *.173.32.110.tesatnet.pl 01.02.12, 21:34 Jedną sprawa jest nieprzestrzeganie przepisów dotyczących holowania, ale z drugiej chodzi o najzwyklejszą głupotę pchania się z dużą szybkością w niewielką lukę między dźwigami. O to chodziło poprzednikowi, którego tak krytykujesz, ale w gruncie rzeczy on ma rację - jest wina kierowców dźwigów, ale też co najmniej lekkomyślność ofiary (w tym przypadku ofiary dosłownie i w przenośni, niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Masz rację 02.02.12, 12:27 Busfahrer . Gdybym widział taką dziwną sytuację to bym najpierw mocno wyhamował i rozeznał o co chodzi . A gdybym już stał , to zauważyłbym i tę nieoznaczoną linę . Niestety głupota tej pani jest powodem jej śmierci . Nieoznaczona lina tylko się do tego przyczyniła . Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? 01.02.12, 13:50 Prawnie o winie rozstrzygnie sąd. Natomiast z punktu widzenia etyki zachowań na drodze, to nie tylko LINA POWINNA BYĆ OZNACZONA (inna sprawa, że powinien być zgodnie z prawem hol sztywny), ale powinna być zapewniona POMOC OSÓB TRZECICH. Choćby przypadkowych przechodniów, którzy np latarkami ostrzegaliby o NIEBEZPIECZNYM MANEWRZE. Tak niewiele, a tak dużo. Jakieś życie zostałoby uratowane. A takich wypadków w Polsce jest więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.12, 15:43 DZIEKUJE ZA OPINIE BARDZO DOBRA I ZAPOMNIAŁEM O TYM SZTYWNYM HOLU . MA PAN RACJE . WYPADEK JEST W 100% SPOWODOWANY BEZMYŚLNOŚCIA TYCH IDIOTÓW OD DŹWIGÓW O ILE PAMIETAM TO TEN HOL RÓWNIEŻ BYŁ JAKOŚ POMALOWANY W ŻÓŁTO CZARNE PASY . POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? 01.02.12, 16:36 Dziékujé, ale Adamie: 1. Nie krzycz 2. Nie orzekalem o zadnej winie. Za malo mam danych. O winie decyduje sad. Napisalem tylko o wymogu zachowania szczegolnej ostroznosci i szczegolnych zabezpieczen w czasie prowadzenia nietypowych i niebezpiecznych manewrow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.12, 15:50 W PIĄTEK RANO JAK JECHALEM W TRASIE TO W INOWROCŁAWIU ZEPSUŁ SIĘ TIR I MUSIAŁ BYC ZHOLOWANY ZE SKRZYZOWANIA NA MIEJSCE WEZWANO POLICJIE I ONI ZATRZYMALI RUCH I ZABEZPIECZYLI W TEN SPOSÓB ZYCIE INNYCH KIERUJACYCH TRWAŁO TO MOZE 10 MIN NIE WIECEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
emissarius Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? 01.02.12, 16:50 Straszny dramat, zginęła młoda kobieta... Jak bardzo niewiele czasem trzeba, by zapobiec takim tragediom, albo choć ograniczyć prawdopodobieństwa ich wystąpienia. Niestety, po raz kolejny dała znać o sobie nasza narodowa cecha - polska bylejakość. Lekceważenie wszelkich zasad, procedur i norm. Przecież my wiemy lepiej... Jakże często podstawowa dbałość o bezpieczeństwo własne i innych traktowana jest u nas jak rodzaj dziwactwa i zbywana tradycyjnym "a ch.. tam". Współczuje rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? IP: *.axa-polska.pl 01.02.12, 19:33 zapewne Pani ta osierociła dzieci, męża, i zostawiła niespłacony kredyt. I zapewne wcześniej pogoniła "akwizytora" z ubepieczenia. Bo 200 zł to za dużo i ja jestem nieśmiertelna. Odpowiedz Link Zgłoś
kurna.poznan akwizytorze z AXA 01.02.12, 19:53 tym komentarzem akwizytorze z AXA powinieneś z tej kiepskiej roboty wylecieć na zbity pysk! Mam nadzieję, że dział PR waszej śmiesznej firmy szybko się o tym dowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? IP: *.xdsl.centertel.pl 01.02.12, 21:11 He he od 1998 płacę co kwartał ze 200 na CU i po 13 latach mam raptem paręset złotych więcej niż włożyłem. Mają kosmiczne koszty własne, moja opiekun, pani Bożenka jeździ wypaśną furką - z czego ? Z naszych składek! A w razie niemca i tak będą ściemniać, byle tylko nie wypłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak AXA (dawniej CU) to ... firma IP: 95.108.103.* 01.02.12, 21:45 Dałem wykropkowanie, bo to, co kumpel z pracy mówił na ich temat gdy próbował wycofać polisę w zasadzie nie nadaje się w całości do zacytowania na forum ;) Jak najdalej od nich!!!! A gość z AXA / CU próbujący zdobyć klientów żerując na tragedii - jest po prostu hieną cmentarną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Obcięło dach auta bo lina była nieoznaczona? IP: *.xdsl.centertel.pl 01.02.12, 21:07 I co, nadal chcecie turlać się malutkimi popierdółkami typu panda czy tico? Gdyby to była choćby 406, albo inny ciężki, solidny pojazd klasy średniej - szanse przeżycia by zdecydowanie wzrosły... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Obcięło dach auta, bo lina była nieoznaczona? 01.02.12, 20:30 Ta.. 2 dzwigow nie zauwazyla, a horagiewke by zauwazyla... Babom nie powinno si edawac prawka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trunkowy Re: Obcięło dach auta, bo lina była nieoznaczona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 21:01 Aleś se popił... Przeczytaj jutro swojego posta. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
manissa Re: Obcięło dach auta, bo lina była nieoznaczona? 02.02.12, 14:01 Baby to są na Wielkanoc, mamusia nie uczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Sommer Re: Obcięło dach auta, bo lina była nieoznaczona? IP: *.pools.arcor-ip.net 02.02.12, 15:26 Leeeee tam ma-miska,sadzisz,ze Eugeniusz Bodo mial ochote jesc te BABY lyzka ?? Wyglada NATO,ze byl kanibalem ! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś