Dodaj do ulubionych

Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa?

22.08.26, 10:37
Jak ja?!

Przepraszam za sraczkę watkową ale leżę w łóżku i czekam z przestanie padać (albo choć troche oslabnie) zeby iść biegać przed śniadaniem 😉 a pies mi podniósł ciśnienie wiec sie tu wyżalę.

Otoz pies kiedy tylko jest możliwość spania poza domem (czyli ogrod, patio etc) nie daje sie do domu zagonić. A jak sie ją siłą wciagnie to spac nie daje bo lazi, dyszy, traca nosem. No i ok. Ma tu kilka miejsc gdzie sie chowa i śpi. Wlasciwie przebywa na zewnątrz 100% czasu.
Tylko ze leje jak z cebra. Ale jej to najwyraźniej nie przeszkadza. Nad ranem wolałam, nie przyszła.
No ale o 10 nadal nie wychodziła spod choinek. Szukałam jej w tym deszczu, rozgarnialam gałęzie. Nie ma psa. Juz myslalam ze ją cos zjadło (bywają tu ponoć wilki w okolicy) albo umarła po cichutku.

No i sie wylonila nagle, nie wiem skąd.

😤

W umowie adopcyjnej stało jak wol: jestem swiadoma że adoptuję mieszańca husky. Little did I know.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 10:42
      Ja mam głupiego (a może nie, może je...iutki po prostu robi co chce), upartego przybłędę, nawet nie będę opisywać jego akcji, bo mnie forum zgłosi i odbiorą mi prawa rodzicielskie.
      • homohominilupus Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 10:44
        Ty masz zdaje sie mieszańca JRT?
        Nie darze ich sympatią, tych malych jazgotów. Charakterek mają, to prawda.

Ale opisz cos, niech to bedzie psi watek!
        • primula.alpicola Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 10:59
          Na pewno coś z jrt ma, tak. Nawet nie jazgocze jakoś bardzo, ale jest uparty i bardzo niezależny, oraz waleczny; i uważa że jest najważniejszym pieskiem na świecie. I nienawidzi innych psów, wstyd się z nim gdziekolwiek wybrać, bo robi obciach uncertain

• iwles Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 10:57
        Tiaaaa... czy też z groźnym szczekaniem przegania motyle, które latają po "jego" ogrodzie?
        Bo moja siedzi w pozycji stróżujące i wypatruje, co siada na trawie.

Mniej więcej tak:

• llllllolllllipop Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 10:59
          Cudna wink jaka skupiona, bystra obserwatorkawink
    • szarmszejk123 Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 10:44
      Mój dziś łaził całą noc, bo nie wiedział, kogo bardziej ma pilnować, w dwóch pokojach dzieci, w salonie my.. koło 2 wywaliłam go na balkon :p
      • szarmszejk123 Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 10:50
        A potem na spacerze zasypiał 😅
        • llllllolllllipop Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 10:52
          Śliczny pies !)
          • szarmszejk123 Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 12:05
            Dziękiwink
            Wczoraj w parku jeden chłopiec chciał go ode mnie kupić, bo stwierdził, że kocha go bardziej, niż inne psy 😅
    • llllllolllllipop Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 10:51
      Zabawna jest i urocza. BTE, ciekawe, co ona myśli o Tobie wink

Moj 'głupi' pies, kiedy odpoczywał w letnim domku, w ogóle nie dawał się złapać nocą, hasał i wydawał zdziczałe dźwięki jak pies dingo, robił rundy dookoła jak mustang.
      Wtedy łapał Go sąsiad, do którego wbiegł xD

• llllllolllllipop Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 10:52
        W*
    • geez_louise Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 11:03
      Kocham wszystkie dziwactwa naszego psa. Teraz, jak już jest stareńki i niedołężny, to 100x bardziej.

Zawsze kochał spać w zimnie, jak tylko zobaczy śnieg to przykleja się do drzwi tarasowych i trzeba go wypuszczać. Teraz nabrał zwyczaju szukać jakichkolwiek przeciągów wewnątrz domu, zawsze układa się na środku najwęższych przejść albo blokuje ważne drzwi. Ponieważ wstaje z dużym trudem i patrzy na nas z żalem jak go przesuwamy, nie można też chodzić blisko wokół niego, bo od zawsze strasznie piszczy jak się naruszy „przestrzeń okołowłosową”, to zdarza nam się kilka godzin czekać w innym pomieszczeniu żeby się wyspał i przeniósł.
      • homohominilupus Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 11:11
        Jakie cudne futro
      • szarmszejk123 Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 11:24
        Samoyed mojej koleżanki zimą zawsze spał w ogrodzie, przysypany śniegiem tak, że w ogóle go nie było widać 😅
        • agdzieztam Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 11:43
          Miałam takiego kaukaza. Ty zresztą chyba też, szarm, dawno temu.
          • szarmszejk123 Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 11:46
            Tak, w dzieciństwie, ale ją było widać, bo była brązowa i ogromna:p wystawała spod śniegu. Samoyed biały to się doskonale wtapiał w tło :p
      • agdzieztam Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 11:52
        Rozumiem.. I ja, I rodzina, też przeskakujemy swoje psy, które zawsze się ułożą w jakimś strategicznym miejscu!
    • agdzieztam Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 11:36
      O siostro. Mój górski działa wedle godzin jakby miał zegarek w tyłku. Około 15 wraca do domu, bo upał (Włochy) to na żądanie włączam mu klimę. Przebiduje do wieczora. Potem krótki spacer, bo przecież to ledwo chodzi, bo 13 lat i 60 kg. No to juz potem śpi w klimie w domu. A potem zaczyna się jazda. Między 1 w nocy a 4 zawsze musi wrócić do ogrodu pod krzaczek albo na chłodny kamień przed garażem. No to mnie budzi, i to w dodatku samym oddechem sprzed drzwi do sypialni, że niby taki delikatny i wrażliwy na mój sen. No to go wypuszczam do ogrodu I potem to już właściwie nie śpię. Jedynie burza go w domu trzyma, bo się boi. Kto jeszcze żyje na usługach psa? 😜
    • agdzieztam Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 11:44
      A ty homohomini kochana ciesz się szczęściem twojej suni. Za chwilę wracacie do upałów. Niech se moknie do uchachania!
      • agdzieztam Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 11:54
        No co zrobisz. Muszą się wypowiedzieć!
      • homohominilupus Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 14:47
        Akurat gadać to nie gada. Tylko jak jest w pełni psiego szczęścia np jak przyjedziemy na wieś albo widzi dzieci to zdarza jej się wydobyć taki śmieszny dźwięk, troche śpiew, troche wycie, troche warczenie i to jest oznaką największej radości
        • chatgris01 Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 14:53
          homohominilupus napisała:

> Akurat gadać to nie gada.

Mnie chodziło o te zapisane w genach pradawne czasy, kiedy nie była zwierzęciem domowym i biegała dzika i wolna (tekst piosenki) smile
    • czekamnawiatr Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 12:02
      Cierpię na bezsenność i często w nocy schodzę na dół do salonu . Ta , która śpi ze mną - schodzi też. I oczywiście chce na dwór. Wypuszczam i czekam na drugą jaśnie panienkę ( śpi z dzieckiem). I ta menda nigdy nie zejdzie razem z nami, tylko czeka, aż wpuszczę pierwsza, uloze się na kanapie pod kocykiem. Wtedy : tup tup po schodach i . .. oczywiście chce na dwór. To pierwsza też chce, czemu nie. Doskonale to działa na rozbudzenie, psia ich mac. Oprócz tego jedna ma totalnie wywalone i nie słyszy wołania, jeśli akurat nie ma życzenia wrócić do domu. Siedzi to tyłem do domu, przodem do ulicy, 20 metrów od drzwi i nie słyszy , sucz jedna.
      • agdzieztam Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 12:09
        Jeju, mnie to samo z tą drugą, ona taka pittbullowata. Śpi z dzie kie, bo je nad życie kocha. Jak wypuszczam górskiego to ona myśli. Jak wracam do łóżka i uda mi się zapaść w półsen, to ona akurat music iść pic, a głośna w tym jakby w basenie się pluskaly, a potem to siusiu musi. Więc znów wstaje i wypuszczam. A potem o 3 w nocy latam po ogrodzie i wołam ja. To ona mi np. Z jeżem w gębie wraca. Krzywdy nie robi, zębów prawie nie ma, bo stara, przynosi jak piłkę, oczywiście ja zaraz wynoszę pod krzaczek. No życie szalone nocne na wysokim poziomie prowadzę!
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 12:31
      Mieszańce husky i w ogóle husky to są jedne z moich ulubionych psów, ale nie wiem czy bym się odważyła. Kumpel miał taką agentkę, która potrafiła sobie uciekać nawet jak była już w podeszłym wieku. Leżenie całe dnie w wykopanej jamce w ogródku też było, niezależnie od pogody.
      Mój staruszek najgorsze co robi to uporczywie kładzie się tam, gdzie jestem: przy sedesie, przy prysznicu (trzeba uważać jak się wychodzi, żeby się o niego nie zabić), na środku kuchni (dzięki temu robię więcej kroków przy gotowaniu), na moich stopach jak siedzę na kanapie albo fotelu, pod biurkiem (mam malutkie biurko i nie wiem jak on się tam mieści, nie raz też już na niego przypadkiem najechałam kółkiem krzesła). Poprzedni weekend spędziłam ze znajomym, który też ma psa przylepę i tu już przyznam, że poruszanie się z dwoma psami przyklejonymi do łydek zahaczało momentami o sport ekstremalny 🤣

A wiem, co odwalił ostatnio: postanowił sobie chrupnąć na plaży piasku, myślałam, że tylko sobie nosem grzebie, ale skończyło się w niedzielę u weterynarza, USG, badania, bo wymiotował i wyglądał źle. Piasek w końcu sam wyszedł drugą stroną, kosztowało mnie to 700 zł. Na plażę już nie chodzimy, choćby nie wiem co.

Kocham go bardzo.
    • andaba Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 12:37
      Moje (zwłaszcza jeden) mają odwrotnie. Dopóki nie MUSZĄ, to nie wychodzą.
    • siedemkropek82 Re: Czy ktoś tez ma takiego głupiego psa? 22.08.26, 13:47
      Już od 3 w nocy moje dwa koty chodzą po domu i miałczą żebym wstała i dała im saszetkę bo głodne.Jak dam,to jest spokój i dalej idą spać.A jak nie wstanę o 4:30(bo tak codziennie wstaje),to lament na cały dom i pół miasteczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka