kokieteryjnie 10.04.12, 14:13 działania kulturalne w tym mieście są żałosne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: big.titts.girl Re: Faith No More w Poznaniu! IP: *.icpnet.pl 10.04.12, 14:43 Nie kumam? FNM nie pasuje? Wolisz trzech tenorów? Albo jakiś festiwal polsko-mniejszościowy dla 200 osób? Albo pantomimę z Rwandy do muzyki Pendereckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
kokieteryjnie Re: Faith No More w Poznaniu! 10.04.12, 15:13 miasto nie pozostawia żadnego wyboru. płać krocie za coś co było świeże milion lat temu,w międzyczasie po 10-letniej przerwie zdążyło już zagrać wszędzie tylko nie tu. a nowe rzeczy? berlin,warszawa,katowice których nigdy nie dogonimy pod względem nakładów na kulturę. zupełnie przed chwilą 3 festiwale stamtąd ogłosiły wspólną darmową imprezę, której rozmach przekracza wszystko co dzieje się w tym marnym mieście przez cały rok. za darmo www.last.fm/festival/3249816+Dni+Wojew%C3%B3dztwa+%C5%9Al%C4%85skiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treu Re: Faith No More w Poznaniu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.12, 15:38 Ilosc nie przechodzi w jakosc. Co z tego, ze duzy festiwal, ze tyle zespolow, skoro to drobnica. FNM jednak cos znaczyli w muzyce, to wazny i duzy zespol, ciesze sie ze beda w Poznaniu. Ja ide. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.europa Re: Faith No More w Poznaniu! 10.04.12, 15:40 Dokladnie... poznanskie miernoty sprowadzaja inne miernoty. Kultura w tej miescinie powala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamanka Re: Faith No More w Poznaniu! IP: *.icpnet.pl 10.04.12, 15:43 Miernoty? Świeże 15 lat temu? Ludzie, nie bluźnijcie i nie wypowiadajcie się, skoro nie znacie się na muzyce. Faith no More gdziekolwiek się nie pojawią, to wielkie wydarzenie, jakoś inne komentarze w internecie są w tonie "umieram z ekstazy", "rewelacja", "obecność obowiązkowa" itd. Pół Polski zjedzie na Mike'a Pattona. A ja pójdę sobie z buta, a cooo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
easy.przemo Re: Faith No More w Poznaniu! 10.04.12, 16:25 miernoty? raczej nie, ale faktem jest, że Faith No More raczej odcina kupony od sławy na którą zapracował lata temu: ogłaszanie końca kariery, potem powrót, potem jakieś koncerty z orkiestrą symfoniczną itd. A poza tym zastanawia mnie ile miasto na tym straci, a kto na tym zyska? Na koncercie Stinga i Radiohead zdaje się, że miasto straciło sporo przepłacając. A gdzie indziej takie koncerty nie są niczym nadzwyczajnym organizuje się bez pomocy w postaci państwowej kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redaktorek Re: Faith No More w Poznaniu! Super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 16:42 Świetnie, że FNM przyjeżdża. To jeden z najważniejszych zespołów w historii rocka. Szkoda tylko że redaktorzyna nie za bardzo po polsku mówić. No wiadomo polski być trudna język. Co to niby znaczy "kolaboruje rocka z rapem". W jakim to języku, bo na pewno nie po Polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukass Re: Faith No More w Poznaniu! IP: *.chem.univ.gda.pl 11.04.12, 07:20 Hmm, nikt, kto widział ich występ na Openerze jakieś trzy lata temu, nie zarzuci zespołowi braku świeżości. To nadal jedna z tych nielicznych ekip, które na żywo miażdżą i zabijają. Cały problem polega na tym, że tego samego dnia w Gdyni gra Orbital, i będzie trzeba się na coś zdecydować. W linku, który dałaś/eś, też specjalnych nowinek nie widzę... Już pomijam fakt, że rozrzucone po stu miejscach i żeby to jakoś ogarnąć, chyba trzeba być bezrobotnym. Odpowiedz Link Zgłoś
carroty Re: Faith No More w Poznaniu! 16.04.12, 17:00 Zgadzam się w 100%! FNM i Patton nie są odgrzewanymi kotletami - ich koncerty to wulkan energii okraszony potężną muzą, która wciąż brzmi świeżo - polecam najpierw udać się na koncert, a potem oceniać. Młodzieży tym bardziej polecam. Patton to już legenda - muzyk pracujący w wielu gatunkach, od eksperymentu, jazz, muzykę filmową, metal po trip-hop. Poza tym genialny wokalista. Malo kto może się pochwalić taka ilością udanych projektów w tak różnorodnych stylach. FNM dają nieziemskie koncerty i widać, że wciąż sprawia im to radość. Follow The Bubbles - Mike Patton & Co po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
dwabe Re: Faith No More w Poznaniu! 10.04.12, 16:43 ja wolałbym jednak jakiegoś wykonawcę dla publiczności młodszej niż 40+. a fnm to nie aż taka legenda (jak np. rolling stones) i nie taki wkład w historię muzyki (jak np. led zeppelin czy the beatles), żebyśmy chcieli słuchać tych odgrzewanych kluch. Odpowiedz Link Zgłoś
dwabe Nie wiem, czy jest się czym podniecać... 10.04.12, 16:41 Za 10 lat zagrają w Lesznie na festynie. Albo w Środzie Wielkopolskiej (nic nie ujmując tym fajnym miastom). Tak to już jest z dinozaurami, gwiazdami przebrzmiałymi. Ciekawe dlaczego nie przyjechali do Polski 20 lat temu :) A nam każą się teraz cieszyć, jak przyjeżdżają ci, których już nikt inny nie chce słuchać. Gdyby FNM mogli sprzedać tyle koncertów za euro, ile by chcieli - to byśmy ich jeszcze dłuuuugo nie oglądali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dio Re: Nie wiem, czy jest się czym podniecać... IP: *.static.sitel.net.pl 10.04.12, 17:55 byli w polsce jakieś 16 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlx Re: Nie wiem, czy jest się czym podniecać... IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.12, 19:14 Ciekaw jestem co miałoby zagrać w Poznaniu aby zaspokoić Twoje wysublimowane (jak mniemam) gusta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczoła Re: Nie wiem, czy jest się czym podniecać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 00:24 ...ale oni byli w Polsce...19 lat temu,a teraz o ich występy licytują się wszędzie...oni całe szczęście nie rozdrobnili się jak rzeczywiście część kapel sprzed lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanuszWiertara Re: Nie wiem, czy jest się czym podniecać... IP: *.tl.krakow.pl 11.04.12, 15:50 Chłopcze, wypowiadasz się na tematy na których się zupełnie nie znasz. FnM byli w Polsce w czasie swojej szczytowej kariery. Poza tym grają na największych światowych festiwalach(mieli wystąpić na Sonisphere w UK, ale organizatorzy zawalili. W ramach tego cyklu wystąpią oprócz tego w Lotaryngii). Ponadto nie można utożsamiać Fn-emu z odgrzewaniem starych przebojów dla pozyskania łatwych pieniędzy. Uwierz, Patton i spółka, to muzycy, którym nigdy szczególnie mocno nie zależało na komercyjnym sukcesie. Sam koncert serdecznie polecam. Najpewniej sam się na niego wybiorę. Taka okazja może się już więcej nie powtórzyć. Pozdrawiam profesor Janusz Wiertara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Nie wiem, czy jest się czym podniecać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 14:07 Nie wiesz, bo ignorantem jesteś. Pierwszy występ FNM w Polsce odbył się 19 lat temu ćwoku. 1993 rok, Zabrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksysio Re: Nie wiem, czy jest się czym podniecać... IP: 213.77.43.* 20.06.12, 09:14 Przypominam że byli w Polsce w połowie lat 90-tych jeszcze z ekscentrycznym gitarzystą Jimem Martinem Odpowiedz Link Zgłoś
megafoch Faith No More w Poznaniu! 10.04.12, 17:40 "ja wolałbym jednak jakiegoś wykonawcę dla publiczności młodszej niż 40+" - ja mam 30 lat i FNM jak najbardziej jest w moim typie. może chodzi Ci o "artystów" a la Justin Bieber Super, że wreszcie coś porządnego i ze skali globalnej zagra w Poznaniu. W końcu, od czasu koncert Nine Inch Nails 3 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martol Re: Faith No More w Poznaniu! IP: *.static.sitel.net.pl 10.04.12, 17:53 ja mam 18 lat i jestem równie zachwycona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king for a day Olać frustratów - Patton i s-ka rządzą (a nic mi.. IP: *.icpnet.pl 11.04.12, 00:18 ...nie wiadomo o żadnym przymusowym doprowadzaniu na koncert ;-> ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus4588 Re: !! DOBRZE JEST !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 00:55 gó... na maxa!!!!!!!!Zróbcie Architects, Black Sabbath i Iron Maiden!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nygus4588 Re: !! DOBRZE JEST !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 00:57 Cock Sparrer, The Sham 69, Condemend 84. Last Resort To Są Bendy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggressive1 Re: !! DOBRZE JEST !! IP: *.static.sitel.net.pl 11.04.12, 15:50 wpisz od razu wszystkie zespoły jakie znasz. takie zespoły nie przyjadą tutaj bo chodzi im głównie o forse. a wydaje mi się, że Mike Patton naprawdę lubi nasz kraj, bo bywa tutaj dosyć często. Odpowiedz Link Zgłoś
czterybrowarki Re: !! DOBRZE JEST !! 16.04.12, 21:25 Gość portalu: nygus4588 napisał(a): > Cock Sparrer, The Sham 69, Condemend 84. Last Resort To Są Bendy!!!!!!!!!!!!!!! > !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zieeew! Tobie polecam raczej: "ke sera, sera, Kolejorz trzy punkty ma..." "Bo mój chłopak piłkę kopie, wczoraj bramki strzelił dwie..." "Entliczek , pętliczek, co zrobi Piechniczek..." "Do boju Poooolsko...." "Uliczkę znam w Barcelonie, w uliczkę wychodzi Boniek..." To są lepsze dla Ciebie, kulturalniejsze klimaciki... Trzymaj się! I pozdrów śliczną panią prezes! Bajo! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: Bilety w sprzedaży będą już od 17 kwietnia IP: *.icpnet.pl 16.04.12, 18:01 ton Odpowiedz Link Zgłoś
rendar1976 Faith No More w Poznaniu! 09.07.12, 20:22 Szukam ślicznej blondynki z koncertu na Malcie,która uratowała mnie od marudzącej zołzy,stając między mną a nią i pytając się czy chcemy stać obok siebie......z czego nie skorzystałem,przez większość koncertu tańczyła przy moim lewym ramieniu Odpowiedz Link Zgłoś