Dodaj do ulubionych

plac zabaw ??????

22.04.12, 19:36
Drodzy sąsiedzi, wiem, że już kiedyś pojawił się ten wątek na forum, ale minęła kolejna zima, a na naszym osiedlu dzieci nadal muszą bawić się na ulicach wśród samochodów. Jeśli każdy z nas będzie działał z osobna,to zapewne nic nie załatwimy. Może warto byłoby(jeśli komuś też na tym zależy) zawalczyć o to wspólnie.
Pismo do dewelopera z prośbą o plac zabaw i dużo podpisów, a jak nie podziała notka w prasie. co Wy na to???????? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nexers Re: plac zabaw ?????? 22.04.12, 21:07
      Dużo jest tu:
      www.czapury.eu/viewtopic.php?f=13&t=36&sid=d14454cea3c4782af8202b8b7ad47c4f
      Temat nawet poruszyłem z radną jak co jestem otwarty. Strona 9 czasmosiny.e-samorzadowiec.pl/tresc2/wyswietl/4363/czas-mosiny-numer-1-4-kwiecien-2012
      • k.k.ina Re: plac zabaw ?????? 25.04.12, 22:25
        Dzięki serdeczne za linki! jestem w szoku, nie miałam pojęcia, że mamy "swoje miejsce w sieci" :)) pozdrawiam
        • dora_6 Re: plac zabaw ?????? 26.04.12, 09:07
          k.k.ina - jesteś w szoku. zaraz po powstaniu osiedla została stworzona strona osiedla z Forum - potrzebnymi informacjami - takimi jak rozkład jazdy ZTM, msze św itp itd. - niestety auor strony podjął dceyzję o jej zamknięcciu - bo jakoś mało zauważona została....... może warto pomyśleć o jej wskrzeszeniu....
    • dora_6 Re: plac zabaw ?????? 26.04.12, 09:08
      A w kwestii placu zabaw - takowy powstaje w okolicach przedszkola, na placu za figurką przy ul. Poznańskiej
      • czap6 Re: plac zabaw ?????? 26.04.12, 11:55
        Potrzebny jest plac zabaw na osiedlu, a nie w miejscu oddalonym, przede wszystkim wymagającym przejścia przez ulicę.
        • reda100 Re: plac zabaw ?????? 30.04.12, 11:16
          no właśnie plac zabaw przy figurze na łuku drogi-cudowny pomysł. Jak zwylke musi wydarzyć sie tragedia, żeby ktoś pomyślał. Mało to szaleńców (skromnie ujmując) jeździ po tej drodze,
          wystarczy , że wypadnie z drogi i przeleci na plac przez płot, aż strach pomyśleć ;(
          Niestety ludzka głupota nie zna granic!
          • ramman Re: plac zabaw ?????? 02.05.12, 08:17
            zgadzam się z poprzednim postem. tylko chory umysł mógł wpaść na pomysł realizacji placu w tak newralgicznym miejscu, brak wyobraźni, że ręcę opadają. po osiedlowych uliczkach niektóre "wioskowe głupki" potrafią jechać 60 km/h, a co dopiero na tamtym łuku. pozostaje tylko opatrzność matki boskiej z kapliczki. oczywiście policja będzie nadala warować pod domem starszej pani/pana, którzy mają problem z przejściem na drugą stronę ulicy w wiadomym miejscu. naszym dzieciom zostaje droga osiedlowa usiana psimi kupami milusińskich, którą konsekwentnie nam fundują inne "wioskowe głupki". na FH nie ma co liczyć, gdyż oni liczą wyłącznie na pieniądze i nie poświęcą 400 m warte z grubsza 60 000 zł na jakiś tam plac zabaw. choć wydaje mi się, że w początkach budowy osiedla były takie zapewnienia ze strony Pani P. polityka dewelopera jest obecnie ukierunkowana na to, aby upchać jak najwięcej ludzi na jak najmniejszej powierzchni, przy jednoczesnej budowie nowego elementu małej architektury, jakim na tym osiedlu stało się szambo. w cywilizowanych społecznościach w przypadku budowy osiedla na kilka tysięcy ludzi wymaga się zaprojektowania rozwiązań w zakresie odprowadzania nieczystości np. lokalnej oczyszczalni. wstyd dla inwestora i dla Gminy, która pozwala na powolne utopienie Czapur w fekaliach. no chyba że chodziło o nowe miejsca pracy. głową muru nie przebijesz, a placu zabaw i tak nie będzie. przepraszam za ten pesymizm i jad, który tak mimowolnie wypłynął z mojej wypowiedzi. mam trochę dosyć absurdu w jaki zmieniła się ta miejscówka. ujadające psy do nocy i od rana, obsrane ulice, uciążliwi, bezmyślni współmieszkańcy, którym wydaje się, że są najważniesi na świecie i jedynie ich satysfakcja z domieszką alkoholu spożytego przed domem, najlepiej koło północy, się liczy i etc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka