Dodaj do ulubionych

Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański st...

16.10.12, 11:15
Bananowa młodzież
Obserwuj wątek
    • Gość: ndb Re: Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański IP: *.man.poznan.pl 16.10.12, 11:43
      a później miasto zakorkowane, bo ważniejszy jest lans niż budowanie więzi z wiarą ze studiów w MPK wracając z wykładów i jadąc na piwo na Stary... to była największa frajda w ciągu dnia! dziś chyba coś innego jest ważne...
      • cegla000 true, true 16.10.12, 12:02

• Gość: London Colledge EEEE tam - W Londynie kazdy student jezdzi brykom IP: *.star.net.uk 16.10.12, 18:46
          Szczegulnie w centrum - jechac metrem to obciach a pokazac sie brykom starsza niz 3 lata to siara na calego. A najlepsze bryki - ferrari i lambordzini majom wykladowcy. Polakom daleko do takich standarduw ale widac juz postemp ! Jak ja studiowalem kiedys to tylko komunikacja mjejska i rowery byly. Teraz nadganiamy zachud!
    • larivo Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański st... 16.10.12, 11:52
      "Czinkusie"?
      Chyba "cienkusie". :)

Kto kupił auto - to jedno.
      Drugie - kto je utrzymuje i tankuje.
      Chyba tylko przy p. Marcie i jej "Dodżu" nie ma w tej kwestii żadnych wątpliwości. :P
      • lukask73 Mam to gdzieś 16.10.12, 13:09
        ...kto kupił auto i kto płaci za paliwo.

Natomiast bardzo mnie obchodzi to, że ziemia, na której taki student stawia swoją zabaweczkę, jest w Poznaniu warta z reguły więcej niż samo auto. Należy jak najszybciej wprowadzić radykalne ograniczenia w parkowaniu w centrum miasta, a parkingi państwowych uczelni powinny być płatne w 100%, również dla pracowników, na podstawie realnych kosztów.

Od razu okaże się, że ci studenci zdziwią się, że w mieście może być tyle parków gdzie tak bardzo lubią się wylegiwać a nawet ukradkiem łyknąć z papierowej torebki.
      • Gość: Lehoo Re: Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański IP: *.icpnet.pl 16.10.12, 14:09
        Też mnie rozbawił ten rzekomy "Dodge Charger" :D A potem oburzenie, że mnożą się stereotypy nt. "Kobiety a motoryzacja"...
    • ewa_stankiewicz_ewa Im lepsze auto tym większe buractwo 16.10.12, 12:03
      Widać, słychać i czuć.
      • Gość: gość Re: Im lepsze auto tym większe buractwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.12, 12:10
        No właśnie pytanie kto utrzymuje auto, tankuje i płaci za studia....
        • Gość: Jacek Kuron 40% EWa Ewart i Wanat w jednym. Super zombie IP: 95.108.126.* 16.10.12, 12:18
        • Gość: pinky Re: Im lepsze auto tym większe buractwo IP: 80.231.97.* 16.10.12, 15:13
          Po dwóch tygodniach baki z tatusiowym paliwem powysychały - od razu luźniej na drogach. Jednak zrównanie cen litra benzyny i litra piwa daje do myślenia :D
    • alicjads Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański st... 16.10.12, 15:13
      Kiedy kilkanaście lat temu studiowałam na AE w całej mojej grupie miał auto jeden kolega, który już wtedy był "biznesmenem". Poza tym wszyscy jeździliśmy tramwajami, autobusami, pociągiem, a jak dawało rade to najchętniej pieszo. Nawet nikomu się nie śniło, ze może być inaczej. Dzis idąc chodnikiem na moim osiedlu muszę co chwile przeciskać się przez te poobijane "studenckie" środki komunikacji, na drodze co chwile jakaś młoda niedojda zajeżdża mi drogę, a do centrum samochodem wolę od dawna nie wjeżdżać. O tempora, o mores!
      • Gość: ... Re: Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański IP: *.cable.net-inotel.pl 16.10.12, 15:46
        Brawo alicjads!
        Gównażeria powinna jeździć komunikacją a nie uprawiać 'wozidupstwo'...
        Z drugiej strony jestem zażenowany co robi Gazeta! to zwykłe promowanie samochodów. Skandal.
    • bimota Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański st... 16.10.12, 16:00
      A gdzie sa darmowe parkingi ? Moze na Morasku... I skad wiadomo, ze wypelnione sa autami studentow ?

Za moich czasow byly darmowe, ja bylem jednym z nielicznych dojezdzajacych autem, ale rowerem tez jezdzilem. :) I komu to przeszkadzalo...

A Chevroletem Sparkiem gdzie trzeba parkowac ? :P
    • your_conscience Żenada! 16.10.12, 16:06
      Co to ma w ogóle być?! Z jednej strony artykuły o tym jak super jeździć po Poznaniu samochodem, a z drugiej jak beznadziejnie się jeździ MPK (np ostatni artykuł o problemach z kupieniem biletów). Jeszcze trochę ukisimy się w tych spalinach i korkach! Gratulacje dla autorów, proponuje następnym razem zorganizować akcje pt "Dzień z samochodem" - każdy kto takowy posiada na drogę!
    • losmlynos Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański st... 16.10.12, 17:08
      chyba przestałem się znac na samochodach. Wśród tych kilku zdjęć nie widzałem ani cinqeuecnto ani sejkola
    • Gość: jedną z osób znam Re: Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański IP: *.icpnet.pl 16.10.12, 21:51
      jedną z osób znam i na pewno nie należy do bananowej młodzieży. Nie ma to jak oceniać po pozorach.
      • Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański IP: *.washdc.fios.verizon.net 16.10.12, 23:27
        Przeciez te wszystkie samochody pokazane na zdjeciach lacznie nie sa warte $10 000 ! Ja podziwiam mlodziez , ze ma odwage i samozaparcie i jezdzi takimi wrakami !!!
    • amirez Czym jeździ? 17.10.12, 11:55
      Znaczy czym się dzieciaki chwalą? Chyba raczej swoimi rodzicami niż własną pracą, która by pozwoliła im na zakup auta.
      Właściwie to dzisiaj takie raczej "passe", niż powód do dumy.
    • Gość: grato-wóz To jest bezprzykładna promocja automobilizmu! IP: *.man.poznan.pl 17.10.12, 13:51
      Proszę o dane na temat emisji CO2 i CO tam jeszcze te wraki wprowadzają do atmosfery.
    • Gość: Studenciok-biznesm Re: Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański IP: *.ip.netia.com.pl 17.10.12, 13:59
      Bananowa...
      Kiedys wszyscy studenci mieszkali 15 min od uczelni.
      Jak ktos dojezdza z konca Poznania na uczelnie, to jak stac go na samochod to ma wybierac jazde 1h komunikacja, jak moze dojechac w 20 min samochodem?
    • sid2100 Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański st... 17.10.12, 14:37
      Studentom kierowcom polecamy klaksonik.pl :)
    • rockville Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański st... 17.10.12, 14:42
      Najlepsze jest zdjecie #5 : tluscioszek stojacy obok duzego samochodu terenowego opisany jako "filigranowa blondynka " ! Na benzyne i jedzenie wydaje wiecej niz pensje nieudacznikow zarabiajacych srednia krajowa .....
    • Gość: obserwator Re: Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański IP: *.devs.futuro.pl 18.10.12, 02:28
      Największym hitem jest rzekomy "Dodge Charger" - zarówno amator, który pisał ten niby artykuł jak i panna od jeepka się ośmieszyli. Lepiej niech luknie sobie w dowód rejestracyjny na markę swojego auta. A z ciekawości niech wpisze w googlach dodge charger i się lekko zdziwi.
    • Gość: Micky Re: Czinkusie, sejczenta - czym jeździ poznański IP: *.icpnet.pl 19.10.12, 17:43
      Banda plastuchów z powietrzem zamiast mózgu w głowie. To ma być elyta tego kraju? Już się boję.

Zajmijcie się lepiej rzygowinami, które ta elyta wydala z siebie w weekendy w centrum miasta. O hektolitrach moczu w bramach nie wspomnę. I niestety dotyczy to głównie "studentów" przyjezdnych, z małych miejscowości i innych dziur. Poznaniak w miarę swoje miasto szanuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka