Dodaj do ulubionych

Na kogo głosować?

11.09.23, 17:09
Lepiej się zastanówcie. ;)
Obserwuj wątek
    • kiks4 Re: Na kogo głosować? 11.09.23, 20:11
      A ty już wybrałeś swoją opcję?
      • snajper55 Re: Na kogo głosować? 12.09.23, 02:27
        kiks4 napisał:

> A ty już wybrałeś swoją opcję?

Tak. Już wybrał sobie urnę.

S.
      • renepoznan Re: Na kogo głosować? 12.09.23, 06:48
        Ja mam jeszcze trochę czasu do urny. Przynajmniej mam taką nadzieję. ;)
      • smurfmadrala Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 07:53
        Polskie wybory to wybór pomiędzy Niemcami a Amerykanami. Ciekawe komu kibicuje Putler?
        • renepoznan Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 08:34
          Masz jeszcze wątpliwości komu kibicuje Putler? Chciałby pewnie Konfederacji ale kibicuje PIS. Dla niego Polska skłócona ze wszystkimi to kasek łatwy do przełknięcia.
          Co do tego wyboru - jedziesz biuletynem partyjnym. Zresztą nie ty jedyny. Sam nie jestem bez winy.
          • smurfmadrala Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 10:19
            Jestem pewny komu kibicuje Putler. Kurica nie ptica, Polsza nie zagranica.
            • renepoznan Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 10:23
              Cieszę się, że też uznajesz, że PIS jest "pożytecznym idiotą" Putlera. Problem w tym, że pożyteczny idiota szermuje fajnymi hasłami i przykrywa nimi praktyczne skutki swoich działań.
              • kiks4 Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 11:24
                No widzisz Rene- Smurf także jest po naszej stronie. ****** ***
                • renepoznan Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 13:16
                  Bo jest rozsądnym człowiekiem. A rozsądny człowiek ocenia po rezultatach a nie po obietnicach. Te gwiazdki to po co?
                  Te wybory - wbrew pozorom - będą trudne - no chyba, że ktoś jest bezkrytycznym admiratorem Prezesa czy Donalda i mu wisi co oni osiągają w praktyce.
                  • smurfmadrala Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 16:25
                    Może zagłosuje w Kielcach na Platformersa Wszechpolskiego Romana? Kandydat 2w1 łączy wiele, wiele szczerych idei i intencji. Dobrze skacze tzn podskakuje na manifach. Raz tylko zemdlał, ale ogólnie zdrowy, po linii i na bazie.
                    • kiks4 Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 18:12
                      Młody jaki jest, każdy widzi. Ale stary, profesor - biolog negujący w 21- wieku ewolucję to dopiero jest egzemplarz. Ciekawe, co sądzi na temat kształtu Ziemi?
                      • renepoznan Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 19:07
                        Hm ... Ale znasz Kiksie badania, które przed teorią ewolucji w ujęciu darwinowskim stawiają pytania na które ta teoria nie zna odpowiedzi? Np na temat ewolucji między gatunkowej? Ale nie jestem biologiem więc się nie będę wymądrzał. W każdym razie - wbrew temu co głosi Prezes nie wszystko białe jest białe.
                        ;)
                        • kiks4 Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 19:36
                          Nie znam- bo też nie jestem biologiem. Mało tego- nawet nie wiem, o czym mówisz. Ewolucja międzygatunkowa? Chyba to byłby potężny impuls w ewolucji- wykorzystywanie korzystnych rozwiązań jednego gatunku podczas kształtowania się nowego gatunku. Zamiast wymyślać od nowa koło - wystarczy to koło "zapożyczyć".
                          • renepoznan Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 20:32
                            Tylko problem w tym, że nie ma na to żadnego dowodu. A powinien być.
                    • renepoznan Re: Na kogo głosować? 14.09.23, 19:03

Jesteś z Kielc?
                      A co do Giertycha - przyznaj, że inteligentna z niego bestia. Pamiętasz to jego słynne przemówienie w Sejmie (po rozejściu z PIS) w którym z PIS i z Prezesa zrobił gówniarzy?
                      Przednie to było.
                      ;)
                      • smurfmadrala Re: Na kogo głosować? 15.09.23, 08:04
                        Nie trzeba być z Kielc aby tam głosować i kandydować z tego miasta. KAŻDY np. Kiks może kandydować i głosować na siebie w dowolnym mieście PL. Odp. 2- kiedy Giertych proponował fartuszki szkolne postępacy i tolerasci ocenili jego inteligencję.
                        • kiks4 Re: Na kogo głosować? 15.09.23, 10:11
                          Gdy Giertych był ministrem i wicepremierem był wówczas modelem 1.0 . Dzisiaj mamy model G.2.0 ale nadal go akurat nie lubię. Jednak chociem tolerasta to pomysł z mundurkami szkolnymi uważałem za OK! Szkoda, że upadł.
                          • smurfmadrala Re: Na kogo głosować? 15.09.23, 12:10
                            Mundurki szkolne noszą nawet dzieci w Afryce. W skali masowej to ubiorek tańszy niż zwykłe odzienie. Poza tym same zalety - estetyka, porządek, równość, czytelność przynależności, itp.
                            • kiks4 Re: Na kogo głosować? 15.09.23, 15:36
                              Rene! Niewiele mogę powiedzieć na temat tolerancji w domu publicznym. Wprawdzie w jednym byłem, w Niemczech, chyba w Stuttgarcie ale nie prowadziłem tam żadnych dyskusji na ten temat.
                              Do tego domu zaprowadził nas uprzejmy niemiecki gospodarz wiedząc, że nie zobaczymy tak dobrze zorganizowanej firmy w Polsce- to było ponad 30 lat temu.
                              Niemcy w sprawach seksu maja bardzo pragmatyczne podejście, wiedzą, że jest to jedna z podstawowych ludzkich potrzeb. Zapewniali dostęp do tych usług żołnierzom a nawet więźniom w obozach koncentracyjnych.
                              Bo pominięcie tego może doprowadzić do bardzo nierozsądnych zachowań.
                              PS
                              Oczywiście nasze skromne diety, przysługujące podczas wyjazdu służbowego, pozwalały jedynie na wejście do budynku publicznego i szybkie wyjście tą sama drogą.
                              • renepoznan Re: Na kogo głosować? 15.09.23, 15:41
                                Obecnie lansowana jest nazwa "pracownic seksualnych" i świadczenie usług pierwszej potrzeby. . Stąd twierdzenie tego francuskiego poety jest już nieaktualne - a przynajmniej "nie europejskie" . ;)
                        • renepoznan Re: Na kogo głosować? 15.09.23, 10:16
                          Mundurki a nie fartuszki
                          Bądź powazny kto poważnie traktuje postępków i tolerastow z własnej nominacji?
                          Jak to mawiał Poul Cloudel od tolerancji to są tzw domy publiczne, w francuskim oryginale to brzmi lepiej maison de tolerancji.
                          ;)
                          • renepoznan Re: Na kogo głosować? 15.09.23, 10:16
                            Tolerance sorry za durny slownik
        • snajper55 Re: Na kogo głosować? 15.09.23, 16:16
          smurfmadrala napisał:

> Polskie wybory to wybór pomiędzy Niemcami a Amerykanami. Ciekawe komu kibicuje
          > Putler?

Najbliższe wybory to wybór między dyktaturą a demokracją.

S.
          • kiks4 Re: Na kogo głosować? 19.09.23, 14:21
            Ja już wiem, na kogo głosować. Dzisiaj zobaczyłem plakat wyborczy pani Basi i jestem pod wrażeniem jej czystych intencji. Jest młodą osobą, daleko jej do starych wyg politycznych, co to patrząc prosto w kamerę łżą jak najęci. Ona nie mówi, że dla Polski gotowa zrobić wszystko. Ona po prostu liczy, że gdy dostanie mandat poselski to jej życie zmieni się diametralnie. Takich pieniędzy nigdzie nie zarobi. To będzie dla niej początek lepszej przyszłości.
            Głosujmy na p. Basię, która nie mami, nie kłamie tylko jawnym tekstem mówi, czego chce.
            • smurfmadrala Re: Na kogo głosować? 19.09.23, 19:22
              Ja głosuje na mój nie ulubiony PiS.
            • renepoznan Re: Na kogo głosować? 19.09.23, 20:26
              Przyznaj jednak Kiksie, że gdyby P. Basia dostała się do sejmu to byłoby na kim oko zatrzymać.
              Problem tylko w tym na ile to zdjecie odpowiada rzeczywistości. Nie znam P. Basi ale znam kilka innych kandydatek do Sejmu. I spore zaskoczenie przeżyłem gdy zobaczyłem ich zdjęcia na plakatach wyborczych. Wszystkie wyglądają na 18-tki. ;)
              Tylko ta rzeczywistość skrzeczy. ;)
              • kiks4 Re: Na kogo głosować? 19.09.23, 21:23
                No co ty, na pewno tak wygląda w chwilę obudzeniu się. To osoba szczera, prawdomówna, mówi po co chce do Sejmu więc i w kwestii wyglądu nie oszukuje.
    • l.george.l Re: Na kogo głosować? 12.09.23, 00:14
      Żarty żartami, ale dziwię się, dlaczego nikt nie mówi o potrzebie komunalizacji cmentarzy kościelnych. W dużych miastach pół biedy, znajdzie się cmentarz komunalny, ale na wsi, w małym miasteczku?
      • smurfmadrala Re: Na kogo głosować? 20.09.23, 07:54
        W Sejmie mamy już poetkę i piesniarkę. Czas na pokazanie czegoś więcej czyli zakończenia pleców od dołu. Być może ta uroda zwycięży znienawidzoną partię.
        • kiks4 Re: Na kogo głosować? 20.09.23, 10:13
          Partia tej dziewczyny nie ma wypracowanego stanowiska w sprawie kobiet. Ich guru -JME Janusz Mikke w większym gronie dyskutował nad rolą kobiet i panowie doszli zgodnie do wniosku, że jest to z pewnością składnik majątkowy mężczyzny o statusie nieco wyższym od zwierzyny domowej. Chyba lubi zwierzęta bo trudno doliczyć się liczby jego kobiet i dzieci, które z nimi spłodził
          • renepoznan Re: Na kogo głosować? 20.09.23, 17:31
            Czyżbyś Kiksie kwestionował to słuszne stwierdzenie?
            ;)
            • kiks4 Re: Na kogo głosować? 21.09.23, 22:23
              Nie znałem tej wiktoriańskiej tradycji. Bardzo mi się podoba, chętnie wprowadziłbym ją w naszym stadle tylko boje się o tym żonie powiedzieć.
              • smurfmadrala Re: Na kogo głosować? 23.09.23, 07:26
                W moim ulubionym sklepie spożywczym spotkałem troje dzieci ukraińskich. Bardzo ładne, zadbane, czyściutkie. Rozbawione. Dziewczynka była "szefową", w garstce trzymała kasę na bułki. Po zakupie dzieci wręcz wyfruneły w tempie sportowym. Szybkobiegacze z talentem godnym zauważenia przez nauczyciela WF. Piekna scena, gdzie nasze dzieci? Pieski i kotki zastępują dzieci? Czy słowo demografia ma czarny odcień? Ja się boję bo strachliwy jestem ostatnimi czasy.
                • smurfmadrala Re: Na kogo głosować? 23.09.23, 07:53
                  Kiedyś służbowo miałem do czynienia z Włochem, Rzymianinem. Trwała znajomość kilka miesięcy plus jeszcze rok prywatnie. Pokochał słowo "dziecinki" jako nazwanie dzieci. Był z polską partnerka lecz do dziecinek nie doszło bo facet był klusownikiem seksualnym skali niepokojącej. Chyba już coś w Italii nabroił bo wracać nie chciał. Facet z menago tytułem ponoć zatrudnił jako pracownik fizyczny. Miał talent i bardzo sprawne ręce, robotnik włoski w Polsce, nowość. Może wykaże się sprawny nie tylko w dłoniach, może poprawi dzietność? Polski język już zna, dziwne ale nie gada po angielsku . Mówił mi że to jego największy kompleks. Nie i ch. j, poza jego możliwościami. Facet w Polsce bez angielskiego jakoś poradzi, ponoć angielski w amorach nie jest konieczny.
                  • kiks4 Re: Na kogo głosować? 30.09.23, 08:43
                    Wróćmy do tytułowego problemu w tym wątku- czyli na kogo głosować. Oferta jest duża i kusząca:

lista nr 1: Komitet Wyborczy Bezpartyjni Samorządowcy;
                    lista nr 2: Koalicyjny Komitet Wyborczy Trzecia Droga Polska 2050 Szymona Hołowni - Polskie Stronnictwo Ludowe;
                    lista nr 3: Komitet Wyborczy Nowa Lewica;
                    lista nr 4: Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość;
                    lista nr 5: Komitet Wyborczy Konfederacja Wolność i Niepodległość;
                    lista nr 6: Koalicyjny Komitet Wyborczy Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni;
                    lista nr 7: Komitet Wyborczy Polska Jest Jedna;
                    lista nr 8: Komitet Wyborczy Polska Liberalna Strajk Przedsiębiorców;
                    lista nr 9: Komitet Wyborczy Wyborców Ruchu Dobrobytu i Pokoju;
                    lista nr 10: Komitet Wyborczy Normalny Kraj;
                    lista nr 11: Komitet Wyborczy Antypartia, Komitet Wyborczy Ruch Naprawy Polski, Komitet Wyborczy Wyborców Mniejszość Niemiecka.
                    Jest "Normalny Kraj"- aż serce się rwie, jest " Komitet Wyborczy Wyborców Ruchu Dobrobytu i Pokoju"- nie ma tylko partii oferującej wszystkim wieczne zdrowie, młodośc i bogactwo. Więc po namyśle i wbrew osobistym sympatiom będę głosował na partię Hołowni i Kamysza.
                    Z czystej kalkulacji, Platforma wejdzie do Sejmu i beze mnie a te dwa mydłki- niekoniecznie. Ale gdyby nie zebrali 8% głosów- to te 8 procentów pójdzie w PISdu, zmarnuje się i pomoże PISowi. A tego bym nie chciał.
                    Więc choć z żadnym z tych panów mi nie po drodze- oddam na nich swój głos i do tego samego będę zachęcał każdego, kto zechce mnie posłuchać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka