david35 20.10.12, 14:30 Każdemu po 2 mieszkania i auto bez dachu na dodatek! A jakże! :) i 2-dniowy tydzień pracy!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sovip Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", w... 20.10.12, 14:40 No to dopiero osiągneliście sukces komuchy z BW 200 osób niesamowite, prawie jak marsz pis-u Obudź sie stolarsko. Tuzy niezależnego dziennikarstwa ogłosiły że lokatorzy uratowani na szczęście ich zapał jest słomiany za pół roku zapomną o "ofiarach" a właściciel zrobi porządek i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
awers99 Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", w... 20.10.12, 14:51 Demonstracja przeciwko podstawowemu prawu jakim jest czyjaś własność. I tym się podniecają i manipulują od miesięcy dziennikarze. Niech ci ludzie kupią sobie wreszcie mieszkanie, albo jak ich nie stać niech wynajmą.Zresztą niektórzy mają gdzie mieszkac. Niech się wreszcie wyniosą z cudzej kamienicy ! Na bruk ? Oczywiście. Czy ktoś się martwi właścicielem, czy ma gdzie mieszkać, skąd ma brać pieniądze na remonty, ubezpieczenie itd Nie. To na bruk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.12, 18:00 Dlaczego kłamiesz? Demonstracja jest przeciwko podkładaczom robaków, przeciwko zalewnaiu cudzych mieszkań, przecikwo dominacji prawa silniejszego co znalażlo ucieleśnienie w działaniach wynajętych zbirów Piotra Ś. Skoro włąścicieli stać na wynajęcie bandyterki z fabrykimiezzkań to i mieszkać maja zapewne gdzie. Zresztą jeśli ich sytuacja jest cieżka to otrzymaja niezbędna pomoc na squacie - zapewne i ciepły poskiłek znajdzie się dla biedaczków - wystarczy przyjść i poprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
ankhar Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", 20.10.12, 19:07 Podaj może swój adres. Dokwaterujemy ci siłą bezdomnego, a jak ci się nie spodoba to zawsze się możesz wyprowadzić i poszukać pomocy na squacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.12, 20:35 Drogi chłopcze, chętnie podałbym mój adres internetowemu najmicie Piotra Ś. obawiam sie jednak, że podrzucicie mi wraz z ziomalami z fabrykimieszkań martwe koty, do skrzynki wrzucicie robactwo, mieszkanie zalejecie no i ukradniecie to i owo - jak to macie w zwyczaju. Poproś może kogoś kto umie czytać, by przeczytał ci czy w kamienicy na Stolarskiej mieszkają jej włąściciele. Czy pojawili się tam choć raz. Czy też wynajęli bandyterkę by wykurzyć lokatorów, a budynek sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
ankhar Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", w... 20.10.12, 14:54 A kiedy demonstracja przeciwko lokatorom, którzy miesiącami nie płacą a właściciel nic nie może im zrobić? Ja wiem, że teraz modne jest przedstawianie właścicieli mieszkań na wynajem jako krwiożerczych kapitalistów, ale równie często zdarza się, że rodzina po przeprowadzce do większego mieszkania (lub domu) zamiast sprzedawać stare mieszkanie, to je wynajmuje. Przyda się kiedyś, gdy syn/córka na studia pójdzie a na razie wynajem ma pokrywać raty kredytu za nowe. I to działa, dopóki nie zdarzy się najemca, który nie płaci a usunąć go nie można - bo prawo go chroni, miasto nie ma mieszkań zastępczych i jeszcze "wrażliwi" demonstranci przyjdą oszusta (tak, ktoś kto podpisał umowę a teraz się z niej nie wywiązuje to oszust) bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
david35 Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", 20.10.12, 15:05 W Poznaniu i nie tylko tu popyt przewyższa podaż i dlatego cena najmu jest stosunkowo wysoka. Gdyby prawo umożliwiało szybkie eksmisje darmozjadów na bruk, to zwolniłoby się całkiem sporo mieszkań. Mogłoby to zrównoważyć rynek i doprowadzić do obniżek czynszów rynkowych. Póki co cwaniacy i nygusy siedzą za 200zł w 100-metrowych mieszkaniach w kamienicach. Wielkość demonstracji (200osób = 50dziennikarzy + 50nygusówzrozbratu + ciekawscy) na Stolarskiej wskazuje, że poznaniacy wyrobili sobie zdanie na ten temat. W Poznaniu zawsze szanowało się uczciwą pracę, a nie kombinowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.12, 09:57 Uczciwą pracą nazywasz - podkładanie szczurów - podrzucanie robactwa - zalewanie mieskań - nielegalne wyburzanie - kradzieże instalacji Bo akurat tym zajmują sie twoi mocodawcy z Fabrykimieszkań i ziemi. Przyznam, że znam uczciwsze zajęcia. Gdybyś wychodził kiedyś z mieszkania rodziców to może zauważyłbyś ile na kamienicach jest ogłoszeń o wynajmie czy sprzedaży - biznesmenele tacy jak właściciele kamienicy na Stolarskiej nie obiżają cen bo czekają na powrót popytu. Tak więc przestań kłamać na zamówienie Piotra Ś. i dowiedz się troche o świecie w jakim żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kepi2 Demonstracja .. a połowa to brudasy z Rozbratu 20.10.12, 15:04 Którzy sami na krzywy ryj wciskają się do nie swojej chaty. Chcą bronić lokatorów, a sami co robią, hipokryci. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceknit a tu prawdziwe fakty.. można się zdziwić :) 20.10.12, 15:27 stolarska2.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: a tu prawdziwe fakty.. można się zdziwić :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 16:17 dokładnie, mieszka tam profesor UP, który zarabia duż e pieniądze, a nie stać go na wynajęcie czy kupno domu?! to skandal, co on tam robi? Przypomina mi sie ciotka kóra zajmuje 100metrowe mieszkanie komunalne i nie zamierza go opuścić bo sie do niego przyzwyczaiła, a że poietro wyżej mieszka pięcioosobowa rodzina na dwóch małych pokoikach to juz ją nie interesuje. Nie zamieni i sie i basta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 16:05 niestety nie jestem po stronie mieszkańców kamienicy. Żal mi ich bo wielu z nich mieszkało tam po kilkadziesiąt lat, ale to tyko mury, niech po prostu wynajmą mieszkanie jak kazzdy inny obywatel. Tez bym się wkurzyła na miejscu właściciela gdybym ze woja własnością nie mogła zrobić co mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kkastr Nie zgadzam się z postulatami maszerujących. 20.10.12, 16:13 Po pierwsze, jak ktoś notorycznie nie płaci rachunków to niech poszuka sobie tańszego lokum, a nie obciąża tym innych ludzi w swoim mieście/gminie. Po drugie, istniejące eksmisje pokazują, że państwo opiekuńcze nie działa i m. in. dlatego uważam, że państwo nie powinno w ogóle próbować się ludźmi opiekować. Ci niezadowoleni zamiast maszerować niech się zrzucą na zaległe rachunki, a nie idą na łatwiznę i żądają by ktoś inny płacił. Wszystkie miejskie nieruchomości mieszkalne należy sprzedać. A Ci, którzy chcą pomagać biednym niech robią to samodzielnie, a nie rękami urzędników i cudzymi pieniędzmi. Niech założą fundację, ogłoszą zbiórki, sam się im dorzucę. Tylko proszę nie używać aparatu państwowego do zmuszania mnie do pomocy biednym. To musi być dobrowolne, inaczej jest po prostu nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceknit Re: Nie zgadzam się z postulatami maszerujących. 20.10.12, 17:10 No i artykuł pobył chwilę jako główna wiadomość GW i spadł szybko, bo ktoś mądrzejszy od redaktorków z Poznania zorientował się, że o marszu darmozjadów i cwaniaków nawet Trybuna Ludu by nie pisała. Odpowiedz Link Zgłoś
awers99 Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", w... 20.10.12, 17:46 To co jak wsiądę do taksówki i każą mi z niej wysiąść to mam robić demonstrację. Bo mi odbierają auto, a przecież przyzwyczaiłem się, że nie zapłaciłem za kurs? No cóż jak miał na jedno auto to kupi drugie, a mnie nie stać więc zabiore jemu. Chyba zamówię jakąś taksówkę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.12, 18:06 Oczywiście jak większość obrońców Śruby i jego ziomali nic nie rozumiesz. Mieszkanie to nie takówka, kamienicznictwo to nie handel warzywami. Nabywcy kamieinicy doskonale wiedzieli, że kupują kamienicę z lokatorami - po to wynajęli bandytów - by wykurzyć ich jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psx Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", IP: *.lexell.com.pl 20.10.12, 18:27 i do tego momentu pełna zgoda, trzeba tępić tego typu bandyckie działania, ale należy też pamiętać o prawie do swobodnego dysponowania własnością. Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", w... 20.10.12, 18:56 Do roku 2020 ceny nieruchomosci w Poznaniu spadna o 50% . Tysiace ludzi zostanie wyeksmitowanych i odkryje , ze wlascicielem "ich" mieszkan sa banki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.12, 19:53 Ciekawe jakie będą kolejne żądania poznańskich anarchistów. Może samochód dla każdego? A może telewizor panoramiczny? Przecież zarówno samochód jak i telewizor są prawem a nie przywilejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.12, 20:19 Ciekawe co zbierać będą śrUBolce w przyszłym roku? Martwe ptaki? Zdechłe psy? Wiesz coś o tym śrUBeku co będziecie podrzucać? ps. Kiedy Piotr Ś. wraz konsorcjum finansowym na czele, którego stoi fabryka mieszkań wykupi poznański MPGM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.12, 09:07 Coś Tobie się z tą UB-ecją pokręciło gdyż jest dokładnie odwrotnie niż piszesz. To właśnie siłowe umieszczanie niechcianych lokatorów w prywatnych budynkach było specjalnością UB-ecji i ustroju który reprezentowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Demonstracja przeciw "czyścicielom kamienic", IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.12, 09:37 Jak każdy młody adept korwinizmu nie masz pojęcia o czym piszesz. Poczytaj czym zajmowało sie UB. Metody stosowane przez resortyy siłowe PRL bliższe są działaniom Śruby, fabrykimieszkań i wynajmowanej przez nich bandyterce. Ot prawo silniejszego. Nie wspominając już o powiązaniach Śruby z byłymi funkcjonariuszami tychże resortów. Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz Śruba górą! 21.10.12, 08:53 Wreszcie znaleziono bat na okupantów.Bo każde zajmowanie pomieszczeń bez zgody ich właścicieli jest chamską okupacją.Brawo czyściciele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Śruba górą! IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.12, 09:42 Okupacja iście hitlerowska!!! Dzielni partyzanci z fabrykimieszkań na czele z nieustraszonym Piotrem Ś. nieustannie walczą z teutońskimi najeźdzcami okupującymi kamienice, narażając swoje życie i zdrowie podrzucają szczury i robactwo, zalewają mieszkania, dokonują nielegalnych rozbiórek a nawet kradną w imię wyższych celów. Godni to spadkobiercy AK. Prędzej czy później historia przyzna im rację i otrzymają Virtuti Militari za obronę ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz A na forum demonstracja poparcia dla "czyścicieli" 21.10.12, 09:21 To, że chłopcy będziecie powtarzać bzdury nt. lokatorów i popierających ich ludzi nie zmieni ich w prawdę. Tak kręcicie, że wyglądacie na "śrubokręty" Śruby;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokokokoSrubaspoko Re: A na forum demonstracja poparcia dla "czyścic IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.12, 09:46 Dziecko, zapomniałeś wkleić linka do śUBolskich fałszywek o lokatorach które tu rozpowszechniacie z resztą bandyterki (preparwanie fałszywych dokumentów było zresztą specjalnością UBecj - b. miejsca pracy waszych koleżków). A teraz idz poszukaj robaków i w ramach treningu podrzuć je komuś do skrzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Byłem na demonstracji 22.10.12, 12:30 Byłem na demonstracji, a kiedy wróciłem do domu i włączyłem komputer okazało się, że w tym czasie na forum GW śrubokręty wkręcają kit. Tak się nakręciłeś, że nie przeczytałeś mojego wpisu;-) Trudno, gdzie drwa rąbią, wióry lecą. Przeprosisz kiedy indziej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gress Re: Byłem na demonstracji IP: *.180.102.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 17:08 demonstracja organizowana przez nierobów z rozbratu, przy wsparciu znanej pijaczki z Teatru 8 ku obronie złodziei i penerów ze stolarskiej. Policje nasłać na tych darmozjadów i wyp...ć na bruk, państwo prawa. A redaktorek tylko sensacyjki szuka. Wziąłbyś się do roboty obrońco nierobów i złodziei Odpowiedz Link Zgłoś