Dodaj do ulubionych

Dzieci błąkały się po lesie. Zgubiła je przedsz...

07.11.12, 19:54
Jestem w ciężkim szoku, że grupę 25 czteroletnich maluchów można puścić z jedną opiekunką. Zawsze sądziłem, że przy wyjściach w plener musi przypadać 1 opiekunka na 6-8 dzieci, gdyż tak to wygląda w sąsiadującym przedszkolu - 20-cioro dzieci i 3 przedszkolanki - jedna z przodu, jedna z tyłu i jedna w środku.
Obserwuj wątek
    • Gość: autor Re: Dzieci błąkały się po lesie. Zgubiła je przed IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.12, 20:58
      Nieodpowiednia opieka?! To byłaby kpina. W takiej sytuacji nie ma szare jest białe lub czarne i jak dla mnie to jest zwykłe przestępstwo i narażenie dzieci na niebezpieczeństwo.
      • taja11 Re: Dzieci błąkały się po lesie. Zgubiła je przed 07.11.12, 21:34
        No dobra, 25 dzieci i jedna opiekunka! To jest przestępstwo! Pozamykać żłobki i przedszkola i Rodzice niech wreszcie sami wychowują swoje dzieci!!!!!!!!!
        • Gość: Ann Re: Dzieci błąkały się po lesie. Zgubiła je przed IP: *.173.26.62.tesatnet.pl 07.11.12, 23:02
          Ewidentnie ktoś olał przepisy bo nie może jedna opiekunka iść z 25dzieciakami na wycieczkę. Musiał być tam jeszcze ktoś do opieki, zapewne stażystka. I babki zamiast jedna iść przodem a druga na końcu grupy pewnie szły razem i plotkowały. Nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie wykształceni, którzy podejmują się tak odpowiedzialnego zadania nie wpadną na prosty pomysł. Wystarczy prosta zabawa. Dzieci idą parami i każda para pilnuje pary przed sobą. Jak tylko zauważy, że kogoś nie ma to alarmuje wychowawcę jakimś hasłem. Dzieci uwielbiają takie zabawy.
    • Gość: tsuranni Re: Dzieci błąkały się po lesie. Zgubiła je przed IP: *.icpnet.pl 07.11.12, 22:17
      w komunie nie mozna było. W kapitalizmie można.
    • lukask73 Brzeziny 08.11.12, 10:31
      Warto zauważyć, że wzmiankowane Brzeziny są właściwie w lesie. To nie jest tak jak w Poznaniu, gdzie do lasu trzeba jechać autokarem.
    • bimota Dzieci błąkały się po lesie. Zgubiła je przedsz... 08.11.12, 12:04
      Machina juz ruszyla, prokuratura musi sie wykazac. Zazuty postawili, oczywiscie, opiekunce...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka