tsuranni 29.12.12, 15:15 od razu wiedziałem, że katol Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszekes Na mszy objawił mu się Bóg i kazał to zrobić? 29.12.12, 15:30 Zawsze mówiłem, że prawdziwych katolików u nas mniej procentowo niż palców u rąk i nóg jednego człowieka. Wszystko to wielka lipa i ściema na pokaz. Wolę uczciwego agnostyka jak nieuczciwego katolika. Jeżeli Bóg istnieje, to ten pierwszy dostąpi zbawienia a drugiego diabli będą na rożnie obracać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Policja i straz miejska IP: *.5.ftth.classcom.pl 29.12.12, 16:41 Prawda jest taka, ze to jedyny w tym kraju sposob na wychowanie tych co lamia przepisy. Jesli stal nieprawidlowo to policja na dzien dobry powinna wystawic mu za to mandat. W artykule nie ma o tym mowy. Nie dostal czy nierzetelna relacja dziennikarska? Ten co porysowal "powinien" zadzwonic na policje. Dzwoni. Ci odsylaja go w cholere, ew. do strazy miejskiej. Ta jesli dziala 24h to ma dziwnie pilniejsze sprawy na glowie i efekt jest taki, ze takie zachowanie pozostaje bezkarne. To rodzi poczucie bezradnosci i branie spraw w swoje rece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Policja i straz miejska IP: *.icpnet.pl 29.12.12, 16:58 W Poznaniu na ul. Katowickiej notorycznie nie przestrzegaja znaku D-40. Samochody parkują na chodnikach, trawnikach. utrudniając wyjazd z miejsc parkingowych.Gosciowi który to zgłaszał na Policję na drzwiach namalowano znak swastyki!!! Zniszczono również w blokoku klatkę schodową malując duże wulgarne napisy z danymi osobowymi! WIDAĆ JACY LUDZIE MIESZKAJĄ NA POLANCE W BLOKACH ATANERA! Widocznie powinien postępować tak jak ta osoba w tym art.??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józwa Pochwalasz bezprawie? IP: *.centertel.pl 29.12.12, 18:37 Szkoda, że to nie był twój samochód. Teraz byś się oburzał na katolickie zdziczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Pochwalasz bezprawie? IP: *.icpnet.pl 29.12.12, 18:57 nie nie pochwalam. Ciekawe czy wandale (debile) z Polanki zostaną złapani i ukarani? Sąsiada nazwali konfidentem, bo zgłosił wykroczenia na Policję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hurra! Re: Pochwalasz bezprawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 00:27 Świadkowi składającemu zeznanie przysługuje prawo do utajnienia danych osobowych. Ale to tylko teoria - policjanci i tak "sprzedają" takie osoby bandziorom. Po wypisaniu danych osobowych "konfidenta" na tablicy ogłoszeń lub zniszczeniu mienia - osoba taka już nigdy nie zaufa policjantom a im nie będą psuły się statystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abys@wp.pl Re: Pochwalasz bezprawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 18:57 A może, po prostu zaparkowałbym poprawnie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Bezprawie? IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.12, 19:37 Nie pochwalam bezprawia, ale w kraju, w którym instytucje państwowe przestają funkcjonować, obywatele zmuszeni są brać sprawy w swoje ręce. A tak przy okazji - czy właściciele źle zaparkowanego auta został ukarany mandatem? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Bezprawie? 29.12.12, 20:41 Nie ma w polskim prawie czegoś takiego jak branie sprawy w swoje ręce. Jest tylko obrona konieczna. W tym przypadku ta interpretacja nie wchodzi w grę a przewinienie kierowcy błahe. Policja mogła ograniczyć się do pouczenia i pewnie tak zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: Bezprawie? IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.12, 23:38 Tak, to działanie pozaprawne. Innymi słowy - bezprawne. Czasem jednak sięganie po nie jest jedynym rozwiązaniem wobec bierności instytucji powłanych do strzeżenie prawa. Vide postawa mieszkańców tej wsi, w której bandyta domagał się od sąsiadów bezkarności. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Bezprawie? 29.12.12, 22:54 ale w kraju, w którym instytucje państwowe przestają f > unkcjonować MASZ PEWNIE NA MYSLI TE, KTORE NAGMINNIE LIKWIDUJA MIEJSCA PARKINGOWE... :p Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Wracając z pasterki, porysował komuś samochód. ... 29.12.12, 17:27 TU SIE JAKOS WYKAZALI SKUTECZNOSCIA... SZKODA, ZE TAK RZADKO... Odpowiedz Link Zgłoś
rassija Wracając z pasterki, porysował komuś samochód. ... 29.12.12, 20:07 To jedyny sposób na walkę z idiotami, którzy nie potrafią lub nie chcą dobrze zaparkować. Chwyty poniżej pasa z reguły działają. Nie pochwalam, ale i nie potępiam, bo jako wieczny pieszy sam mam często ochotę zarysować samochód jakiemuś typowi, który swoim autem zabiera większość chodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód 29.12.12, 20:43 Twoje zapędy świadczą o tobie. Twojej kulturze. Wewnątrz nie jesteś wcale lepszy od tego kierowcy. Powiedziałbym, że nie ma między wami większej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Chamstwu należy się przyciwstawiać siłą IP: 95.108.81.* 30.12.12, 00:04 i godnością osobista. Koło mnie regularnie banda palantów blokuje chodniki i trawniki. Są to zagrania po bandzie, nie graniczące bynajmniej z finezja. Czasami wpada SM i im się blokady kończą. Od czasu do czasu pojawia się też don Pedro* i wkleja palantom brzydkie rzeczy na szybach. Potem przez jakiś czas jest z palantami spokój. * nie patrz na mnie, ja nie spraszałem! Odpowiedz Link Zgłoś
rassija Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód 30.12.12, 01:01 Zacznij więcej chodzić po ulicach, to zrozumiesz bezsilność pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhrt Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód IP: *.centertel.pl 30.12.12, 01:47 Od trzymania porządku jest straż miejska i policja a nie Twoje klucze od domu. Podzielam zdanie kolegi leszekes Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód 30.12.12, 12:37 JAKOS NIGDY MI SAMOCHODY NIE PRZESZKADZALY... CUD JAKIS... WIDOCZNIE UMIEM FRUWAC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.12, 23:04 Nie dziwię się przechodniowi że jakiemuś parkującemu inaczej zarysował samochód. W końcu ile można spokojnie patrzeć jak część kierowców parkuje w sposób nieprzepisowy a władze mają to w dupie? Zadajmy pytanie i niech to zrobią media: dlaczego straż miejska ma w dupie sposób parkowania na mieście? Przejedźcie się w ciągu dnia 28 Czerwca 1956, Wierzbięcicami, Głogowską i zobaczcie jak swołocz parkuje. Na jezdni blokując ruch, na chodnikach zajmując większą ich część, w poprzek a nie wzdłuż. Jak się ich wzywa do działania to informują że patroli wolnych nie mają i przyjadą za 3 godziny. To są jakieś jaja, za co oni biorą pieniądze? To jest jawne opie...nie się i tolerowanie niszczenia chodników przez samochody, potem MY za to PŁACIMY z NASZYCH PODATKÓW żeby zniszczenia naprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
olesik Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód 30.12.12, 07:19 Władze niewiele robią w tej sprawie, ale weź pod uwagę również to, że same są takiej sytuacji winne. Przez lata nie robiono nic, aby zbudować system parkingów w newralgicznych miejscach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.12, 08:14 parkingi są ale nie dla wszystkich, wszyscy się nie zmieszczą, nie ma takiej opcji nawet. Za to po coś istnieje transport publiczny, tym każdy może dojechać. Parkingi w pierwszej kolejności powinny być dla zameldowanych mieszkańców, dla tutejszych podatników a jak przyjezdny trafi na wolne miejsce to akurat ma szczęście. Nie widzę powodów dla których z poznańskich podatków mamy budować miejsca dla przyjezdnych. Wystarczy że drogi nam rozjeżdżają. Tu mamy do czynienia z sytuacją w której władze doprowadzają do zwiększenia ruchu i nie reagują na konsekwencje tego zwiększania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbyco Ty jakiś chory jesteś IP: *.centertel.pl 30.12.12, 08:37 Załapałeś jakąś nieznaną chorobę, która drąży ci mózg. Nie martw się jednak. Jest na nią lekarstwo. Przestań pisać głupoty, bo już nawet nie chce się ich zdrowym czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER kto jest ten jest IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.12, 10:46 Co jest chorobą? To że jestem w stanie zdiagnozować w jaki sposób miasto marnuje m.in. moje podatki? Albo że pozwala na zawłaszczanie przestrzeni życiowej przez samochody? Doucz się i zaznajom z tym jak sobie poradzono z korkami i parkującymi inaczej w krajach cywilizowanych, a potem zabieraj głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbyco Re: kto jest ten jest IP: *.centertel.pl 30.12.12, 11:18 Chcesz, aby choroba dalej postępowała? Ok, twoja sprawa. Chciałem dobrze. Teraz jak będziesz nawet lazł w błoto nie zareaguję. Nie można być zbyt dobrym dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlx Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód IP: *.centertel.pl 30.12.12, 15:07 Ciekawi mnie w jaki sposób samochód parkujący w poprzek niszczy chodnik bardziej od tego zaparkowanego wzdłuż... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.a.j.a. Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 00:30 A Ty to jakim prawem, zgłaszając źle zaparkowane auta, przeszkadzasz strażnikom miejskim w wypoczynku po pracy na drugim etacie? Odpowiedz Link Zgłoś
cracken001 Wracając z pasterki, porysował komuś samochód. ... 30.12.12, 03:48 I w CZYM problem?? Skarzacy w zamian pownien dostac mandat w wys. np.1000 zetow i 5 pukntow.Na moim osiedlu w Luboniu czesto robilem to samo,z samochodami blokujacymi przejscie chodnikiem,wzdluz ul. Osiedlowej-ostry klucz w reke,i ...rawno po wsiech!!! Pomoglo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olesik Właśnie przyznałeś się do winy 30.12.12, 07:10 Na to jest paragraf Art. 288. § 1. Kto cudzą rzecz niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Jesteś zwykłym przestępcą, ale od kary pewnie uratuje ciebie to, że nie mieszkasz w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnikowata nikt nie moze zostac uznany za winnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 15:57 dopoki wina nie zostanie mu udowodniona i nie zostanie skazany prawomocnym wyrokiem sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
olesik To jest oczywiste, to się wie 30.12.12, 16:48 Nie sądzę, aby sam się przyznał do winy i dobrowolnie poddał karze :-) Wiemy gdzie i na jakiej ulicy, nie wiemy kiedy. Ktoś na pewno to zgłosił na policję. Trzeba by wyciągnąć akta z archiwum i wznowić śledztwo. Komu by się chciało? Nawet gdyby chciało, to sprawca jest poza zasięgiem polskiej jurysdykcji, więc pewnie mu się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
cracken001 Re: Właśnie przyznałeś się do winy 07.01.13, 23:14 taaa-nawet gdybym mieszkal-SA tez paragrafy o zlosliwe i uporczywe utrudnianie zycia bliznim,a nawet jak w TYM przypadku,narazanie ich na niebezpieczenstwo nawet utraty zycia,.gdyz z powodu tegoz utrudniania,MUSZA korzystac z uczeszczanej jezdni....Poza tym MNIE trudno byloby udowodnic CELOWE dzialnie-gdyz przeciskac sie chodnikiem z kluczem w reku KAZDEMU wolno,a ze akurat jezdzidelko stalo ZBYT blisko-no coz-ryzyko wlasciciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód IP: *.sta.asta-net.com.pl 30.12.12, 20:30 Na twój mózg już nie ma pomocy..... Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Wracając z pasterki, porysował komuś samochód. ... 30.12.12, 07:01 Nie powinien narzekac , porysowanym samochodem mozna jezdzic , skuteczniejsza forma ukarania parkingowych piratow jest przeklucie 4 opon - jeszcze nie spotkalem takiego , ktory mial cztery zapasowe kola !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olesik Czy tu nie ma już mądrych ludzi? 30.12.12, 07:12 Art. 288. § 1. Kto cudzą rzecz niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gall.anonim.pn Wracając z pasterki, porysował komuś samochód. ... 30.12.12, 08:22 Jakoś zabrakło mi wzmianki o tym czy ten facet który "tylko nieprawidłowo zaparkował" zapłacił mandat z tego tytułu. Mniemam, że jest to taka oczywista oczywistość że dziennikarz nawet nie musiał o tym wspominać że tak! Porysowanie to za dużo, ale naklejenie karnego k...sa na przednia szybę należało się na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbyco Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód IP: *.centertel.pl 30.12.12, 08:47 Policja ma prawo ukarać, ale może też pouczyć. Nie nasza sprawa co zrobiła. Kierowca jeżeli zaparkował nieprawidłowo popełnił tylko wykroczenie. Być może nawet nieistotne. Możliwe też, że jego samochód zaparkowany był prawidłowo i tylko temu pasterkowemu katolikowi wydawało się w pijanym zwidzie, że samochód stał na jego drodze i jest jego największym wrogiem. Wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby koleś potrzebował chodnika o 4 metrach szerokości i odbijając się od ściany wpadł na samochód i z zemsty go porysował. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód 01.01.13, 14:01 > temu pasterkowemu katolikowi wydawało się w pijanym zwidzie Widać, że nie wyobrażasz sobie dnia wolnego bez wódy i nawet nie jesteś w stanie pojąć, że nie każdy chodzi ciągle nawalony jak stodoła. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurko Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód 02.01.13, 10:19 Na pasterkach zawsze pełno jest nawalonych jak stodoła. Kiedyś nawet widziałem rzygającego w kościele. Do wody święconej. Pewnie mu się wydawało, że to umywalka, albo kibel. Tam się można upić od samych wydechów. O rozlewających gorzałę pod kościołem już nawet nie wspominam, bo to nic takiego. Zwłaszcza jak zimniej na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód 02.01.13, 22:41 Współczuję mieszkania w takiej okolicy. Nie wszędzie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
onefoks Wracając z pasterki, porysował komuś samochód. ... 30.12.12, 11:13 nie popieram tego ale niejednemu za takie chamskie parkowanie by się coś takiego należało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbyco Re: Wracając z pasterki, porysował komuś samochód IP: *.centertel.pl 30.12.12, 11:22 Co by się należało? Mandat i tyle. Na pewno nie gwóźdź od samozwańczego sędziego i kata. Kierowca tego samochodu to mały chuligan, ten z gwoździem przestępca. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicieloszustow Skuteczny sposob na p.a.lantow! 30.12.12, 12:17 Ja tez tak od lat robie! i jeszcze dwa razy nie rysowalem tego samego palanciarskiego samochodu! To dziala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Trzeba mieć tupet, aby chwalić się przestępstwem 30.12.12, 15:16 Nie spodziewałem się, że zdolna jest do tego kobieta... No cóż... są kobiety z klasą i... (wpisz tutaj sobie dowolne słowo, byle było obelżywe na maksa:)) Osobiście tobie życzę, abyś w Nowym 2013 Roku wpadła i poszła siedzieć na kilka lat za uszkodzenie mienia. Myślę, że do tych życzeń przyłączą się wszyscy rozsądnie myślący ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyrazgzikiem Wracając z pasterki, porysował komuś samochód. ... 30.12.12, 16:14 Modli się pod figurą a diabła ma za skórą. Odpowiedz Link Zgłoś