jplucinski 03.01.13, 16:07 Wystarczy zapytać w kasie ile trwają reklamy przed danym filmem i pójść na kawę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macwies Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończące ... 03.01.13, 16:17 po to się kupuje bilety aby obejrzeć film. Reklamy mogą być przed podaną godziną rozpoczęcia seansu. Może jacyś uczeni (nie tylko od smoleńska) zrobią z tym porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekoder Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.echostar.pl 03.01.13, 16:50 Wniosek, nie idziemy do kina jak zrobią tak wszyscy - potanieją bilety i znikną reklamy ... Płacimy za oglądanie filmu i to nie mało ! Byłem na premierze i pożal się Panie Boże tona reklam: załóż okulary, zdejmij okulary, załóż ... przez ok. 30' Właściciele zarabiają podwójnie na biletach i na reklamach - ciekawi mnie z czego zysk jest większy .... na dodatek kupiłem zimne orzeszki za 14 pln (w biedronce 2.90 i to podwójna ilość) pozdrawiam Dekoder Odpowiedz Link Zgłoś
kocurko Film powinien się zacząć dokładnie o 15,30 03.01.13, 16:54 Reklamy mogą być, ale tylko w czasie wchodzenia ludzi na salę. Jako niechciany bonus. Czas skończyć z wydłużaniem seansów. Jeśli idę na film trwający 2 godziny to chcę za dwie godziny być poza kinem. Odpowiedz Link Zgłoś
mandanara Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończące ... 03.01.13, 16:56 Właśnie dlatego nie chodzę juz do kina tak często jak kiedyś. Bilety drogie, żarcie wręcz śmiesznie drogie, a w czasie trwania reklam to by mi się zdążył film z torrentów zassać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbatnik Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.173.52.146.tesatnet.pl 03.01.13, 23:51 tylko świnie jedzą w kinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej2m Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończące ... 03.01.13, 17:11 Zamierzałem iść z córką na ten film, ale teraz się bardzo mocno zastanowię. Martwi szczególnie treść reklam nie tylko ilość :(. To skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.13, 17:31 Zastanów się, bo to zdecydowanie nie jest film dla dzieci. Np. scena odrąbywania ręki orkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.icpnet.pl 03.01.13, 18:23 zgadza sie, skandal. Ja bylem z dziecmi jakis czas temu na epoce lodowcowej. Zanim sie film zaczal byli juz przerazeni i chcieli natychmiast wyjsc z kina, pierwsza czesc filmu spedzilismy na uspokajaniu ich po (idiotycznych) trailerach. Byc moze trzeba za kazdym razem zaprotestowac i do osob odpowiedzialnych za ilosc/dobor reklam cos trafi ? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Dlatego filmy należy "wypożyczać" z chomika 03.01.13, 17:12 ... i tym podobnych serwisów. Wbrew lansowanej przez niektórych opinii jest to całkowicie legalne. Można oczywiście dyskutować, czy 50" i jakiś tam zestaw audio w domowym salonie są w stanie konkurować z kinem, ale przede wszystkim nie śmierdzi paszą i potem brudasa na sąsiednim fotelu, no i nie ma reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmekelevra Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończące ... 03.01.13, 17:27 Nie zapominajmy, że poza Multikinem istnieją też inne możliwości! W Poznaniu jest przecież kilka kin studyjnych - Apollo, Muza, Rialto czy moje ulubione, kameralne Charlie Monroe na Piekarach. Bilety są tańsze, nie ma reklam, a przede wszystkim ludzi, którzy przychodzą na seans głównie po to, żeby opychać się popcornem. Od kilku lat chodzę oglądać filmy do któregoś z tych czterech kin, ostatnio w drodze wyjątku poszłam na "Miłość" Hanekego do Starego Browaru - celowo pół godziny po "rozpoczęciu" seansu, a i tak załapałam się na jedną czy dwie reklamy. Oglądanie filmu też nie sprawiało mi przyjemności, zagłuszała go siedząca za mną grupa ludzi w średnim wieku, zajmująca się degustacją i wymienianiem uwag na temat paskudztw, które tam sprzedają. Więcej nie popełnię tego błędu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godddddddddddddddd Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: 212.160.172.* 03.01.13, 20:22 tylko tam nie ma nowości :((((((((((((((( a jedynie starocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.icpnet.pl 03.01.13, 21:31 "Rialto" gra "Hobbita" od Świąt. I nie ma reklam, tylko 2 lub 3 trailery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomowka Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.180.206.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.01.13, 21:34 I tu się mylisz. W Rialto byłam dziś właśnie na Hobbicie. Widać, że repertuar tylko multipleksów przeglądasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uć Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.leaseweb.com 03.01.13, 22:52 Niestety, z kinami studyjnymi nie do konca jest tak slodko, tez ida za moda. Nie tak dawno zdziwilem sie bardzo kiedy w Lodzi w studyjnym kinie Charlie, przed premiera Mojego Roweru zaserwowano reklamy papieru toaletowego (i kilka innych). Niestety, projektory cyfrowe ulatwiaja wyswietlanie reklam, a pokusa zarobienia dodatkowych paru groszy na seansie jest dla czesto slabo przedacych kin studyjnych nie do odparcia. Moga sobie na scianach wisiec prace artystow, moga byc nie do konca wygodne oldskulowe fotele, brak popcornu i znajome twarze obslugi, jednak wiewiorka przytulajaca papier toaletowy na duzym ekranie skutecznie burzy romantyczny mit niezaleznego studyjnego kina. Przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arthosis Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończące ... 03.01.13, 17:29 No to ja z kolei wybrałem się na seans do kina we Wrześni, w 3D. Nie dość, że zapłaciłem mniej, niż w Poznaniu, to reklam praktycznie nie było. Czas zapomnieć o multipleksach i dać szansę tym mniejszym kinom :) zwłaszcza, że ani na jakość obrazu, ani dźwięku narzekać nie mogłem. Odpowiedz Link Zgłoś
masterone Za oglądanie reklam powinni nam płacić a nie my im 03.01.13, 18:30 Pół godziny przymusowych reklam = połowie filmu. W związku z tym bilety powinny być o połowę tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.awakom.net 03.01.13, 18:47 czas trwania reklam to jedno, ale natężenie dźwięku w tych reklamach to drugie, dla mnie o wiele gorsze. Można dosłownie ogłuchnąć, dzieci to już wogóle nie powinny w takich decybelach przebywać. Odpowiedz Link Zgłoś
mteulin Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończące ... 03.01.13, 18:49 Kwestia reklam jest dyskusyjna. Mnie też się one nie podobają, ale może dzięki nim płacę za bilet 20 a nie 30 zł? Poza tym można zobaczyć zapowiedzi kolejnych filmów. Z drugiej strony 30 minut to oczywiste przegięcie - myślę że max 10-15 min by wystarczyło. Kwestia bezdyskusyjna to absurdalne oburzenie Pani zawartością zapowiedzi filmowych. Zabiera Pani dzieciaki na film gdzie co pewien czas wyrzynają się hordy orków, krasnoludów czy goblinów, gdzie odcinane są kończyny, nagłe pojawienia się bestii na ekranie wywołują reakcje nawet u dorosłych a denerwuje Panią brutalność w trailerach? Ciekawe podejście do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AleX Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.icpnet.pl 03.01.13, 23:21 Ale według multikina Hobbit jest 10+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.13, 10:54 A według kin w Niemczech - Hobbit jest filmem 12+. I jest to bardziej trafna klasyfikacja. Oglądałem ten film, ale jakoś nie chciałbym żeby moje dziecko coś tak brutalnego oglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szefo Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.13, 02:00 Przepraszam, Multikino co do ograniczeń wiekowych nie ma nic do powiedzenia. Wiek podawany jest tylko i wyłącznie przez dystrybutora filmu i takie też informację udzielają pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsu 20 zł to i tak za dużo IP: *.man.poznan.pl 04.01.13, 09:16 przynajmniej o jakieś 10 zł.... a żeby kupować prażoną kukurydzę w tych cenach to trzeba mieć z głową.... Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończące ... 03.01.13, 19:21 Pani nie byla chyba już dawno w kinie. Półgodzinne reklamy to standard, ostatnio taki seans trafił mnie przed Frankenweenie, w srodku tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachullcia Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.13, 19:56 jakiś miesiąc temu w kinie w Plazy przed "Hotelem Transylwania", w kinie pełnym dzieci, pierwsza z reklam dotyczyła"Wysokich obcasów" extra - sex na pierwszej randce? czemu nie! po prostu fantastycznie i w sam raz do tej grupy odbiorców. Może szanowna Gazeta - jak już publikuje ten list, to sama się zastanowi czy musi wciskać się z taką reklamą przed filmem dla dzieciaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmautor Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.as13285.net 04.01.13, 03:02 Po czym wracając z kawy po reklamach znaleźć dla rodziny 4 miejsca, każde na innym końcu sali pomiędzy spoconymi grubasami. Sam kiedy tylko mogę streamuję filmy legalnie z lovefilm czy neatflixa, ale czasem cholera bierze na to co kina wyprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
good_vibrations Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończące ... 04.01.13, 03:33 Czytelniczka Gazety Wyborczej vs Życie - runda 11. Serio? Była już Krysia, która się obudziła, że nie ma pracy po studiach z dupy wyjętych, był gościu, który nie może kupić biletu na tramwaj a teraz to... Ludzie! Wszyscy się zrobili jak te dupy wołowe? Wszystko trzeba podawać na talerzu? Wszystkie problemy rozwiązywać za nich? Weźcie się w garść, bo życie to nie jest piknik i jeszcze was ktoś mocno w dupę kopnie. A jak się będziecie nadstawiać to zaboli jeszcze bardziej. Społeczeństwo dup wołowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.icpnet.pl 04.01.13, 09:36 Wyjechałem do roboty na 8 a tam korki :( skandal, jak mam żyć się pytam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacławek Re: Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończąc IP: *.centertel.pl 04.01.13, 10:50 Ja w kwestii sklepiku na moim osiedlu. Czy nie mógłby nie obyć obwieszony kartkami jak choinka? Nie dość, że drogi to jeszcze muszę te reklamy czytać. hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
mapo0 Półgodzinna reklama przed filmem to chamstwo 04.01.13, 09:44 Półgodzinna reklama przed filmem, za który płaci się kupę kasy (około 25 zł za bilet) to chamstwo. Dziwię się ludziom, że chodzą do takich kin, gdzie są takie praktyki. W przypadku półgodzinnych reklam sam seans powinien być za darmo - tak funkcjonują komercyjne telewizje - dają repertuar nie najwyższych lotów i najeżony reklamami, ale nadają za darmo. W ogóle dziwię się, że w dobie internetu w średnim 500 tys. mieście jakim jest Poznań jest w stanie utrzymać się tyle multipleksów - chyba ze 100 sal kinowych w samych mutlipleksach jest! Czas na pierwszy upadek multipleksu. Jak mam ochotę na film w kinie, to chodzę do kin studyjnych - Charlie/Marylin, Rialto, Apollo, Muza. Po remontach jest całkiem OK, wygodne fotele, dobra jakość dźwięku i obrazu, mało reklam i trailerów, przystępne ceny, nie śmierdzi paszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacławek Re: Półgodzinna reklama przed filmem to chamstwo IP: *.centertel.pl 04.01.13, 10:46 l.george.l to ty? Użyłeś tego samego zwrotu nie śmierdzi paszą. Skądinąd bardzo trafnego. Nie mam nic przeciwko temu, że używasz dwóch nicków. Chcę tylko sprawdzić, czy sprawdziłbym się jako detektyw Odpowiedz Link Zgłoś
mapo0 Re: Półgodzinna reklama przed filmem to chamstwo 04.01.13, 11:56 Gość portalu: Wacławek napisał(a): > l.george.l to ty? > Użyłeś tego samego zwrotu nie śmierdzi paszą. > Skądinąd bardzo trafnego. Nie mam nic przeciwko temu, że używasz dwóch nicków. > Chcę tylko sprawdzić, czy sprawdziłbym się jako detektyw Nie sprawdziłeś się. George to ktoś zupełnie inny od Mapo0. Porównaj sobie inne posty! Odpowiedz Link Zgłoś
blic bezmyślność 04.01.13, 09:59 Nie chcesz reklam - idź do Rialta. Tłoku też nie ma. Nie chcesz brutalnych scen na ekranie - nie idź na Hobbita! Ten film nie nadaje się dla dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
maly_rowerek Poszliśmy na "Hobbita", dostaliśmy niekończące ... 04.01.13, 10:09 Nikt normalny nie chodzi do kinowych śmieciówek, w których śmierdzi popcornem, colą i chwaszczącymi torebkami, gadającymi gó...arzami. Kinowe śmieciówki to taki współczesny market, w którym masz kupić dużo, drogo i nie marudzić! Odpowiedz Link Zgłoś
cegla000 Zmęczony ilością reklam w 'śmieciówkach' poszedłem 04.01.13, 11:23 do Rialto. Parka obok mnie przez 3h Hobbita żłopała śmierdzące browary. Jeśli tak ma wyglądać ta 'wyższa' kultura to dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rialto Re: Zmęczony ilością reklam w 'śmieciówkach' posz IP: *.icpnet.pl 05.01.13, 13:49 Jeśli tak było, to mógł Pan to zgłosić obsłudze, na pewno byśmy zareagowali. Niestety, nie odpowiadamy za zachowanie widzów na sali, ale zawsze możemy interweniować. Nasz regulamin zabrania wnoszenia m.in alkoholu, jeśli ktoś to robi, łamie zasady na własną odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka000 W Multikinie 30 minut reklam to standard 04.01.13, 10:28 Dlatego omijam szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś