Dodaj do ulubionych

Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z...

18.01.13, 09:23
" o take Polske" walczyliście "etosowcy"....
Obserwuj wątek
    • an.noyed Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 18.01.13, 09:27
      Wolny kraj? Chyba dla swoich.
      • Gość: w ryja Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą IP: *.opera-mini.net 18.01.13, 14:10
        Hieronim Adamczewski powinien wylecieć na zbity ryj.
    • gosiek55 Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 18.01.13, 09:39
      jakie to nasze kościół,bez problemu dostawal to co chciał i ile chcial wiekszość od razu odsprzedawał nikt nie jest w stanie teraz tego wyliczyć a tu dojście do prawdy jednego człowieka to droga pod górę
      • r1234_76 Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą 18.01.13, 09:54
        nie tylko kościół. żydzi też dostali swoją własną ustawę reprywatyzacyjną, podpisaną przez Kwaśniewskiego.

nie zrobiono tylko tego, co należało zrobić, czyli oddać wszystkim, co się należało, na podstawie przepisów jednakowych dla wszystkich: kościołowi, żydom, zwykłym ludziom...
        • folwark_polski Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą 18.01.13, 13:35
          brakło by dla żydów i kleru
    • ontos2 Sąd Najwyższy 18.01.13, 09:41
      Osobiście ( a jestem prawnikiem z wykształcenia ) przegrałem przed SN opierając swoje roszczenie na orzeczeniu...Sądu Najwyższego.
      Właścicielowi życze wytrwałości, cierpliwości i pieniędzy.
      Wstydzę się, że jestem Polakiem.
    • morqadir Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 18.01.13, 09:57
      państwo to jest jakiś czyrak
    • stray Postawa Prokuratury 18.01.13, 10:01
      Mnie bawią słowa pana prokuratora. Wprost twierdzi, że las jest pana Grasia, ale on musi walczyć o dobro kraju, a kraj to nie obywatel, tylko... no właśnie, kto jak nie obywatel?
      • Gość: litwor Re: Postawa Prokuratury IP: *.play-internet.pl 18.01.13, 10:40
        No kolego Państwo to nie obywatel. Ja żyję już 60 lat i ze swego doświadczenia wiem że państwo to państwo - w naszym kraju to władza, przedstawiciele ludu. Obywatel jak go nazywasz to podmiot państwa należy go złupić i zrobić z niego niewolnika. Ma cicho siedzieć i oddawać daniny. Ma prawo żyć do puki jest potrzebny, "państwu". Tak było jest ale może kiedyś nie będzie. Chłopcy z tego państwa - władzy ( a to też sędzia i prokurator) zapomnieli kabaret "TEY" który śpiewał że na lód lub lud , obojętnie jak go pisać nie ma silnych. W nim nadzieja.
        A Panu z artykułu życzę góry forsy na swą walkę, oby nie skończył bez forsy i lasu.
        Trzymam kciuki.
      • Gość: Arcanuss86 Re: Postawa Prokuratury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 11:50
        Czytajmy uważniej. Nie Prokuratura, a Prokuratoria. To zupełnie co innego. Dla Prokuratorii pracują prawnicy mający za wszelką cenę dbać o interesy Skarbu Państwa. Co też pan czyni.
        • Gość: ontos2 Re: Postawa Prokuratury IP: *.strong-pc.com 18.01.13, 12:14
          "za wszelką cenę"...co nie zmienia rzeczy postaci
        • Gość: ciulnick_depolonia Re: Postawa Prokuratury IP: 159.253.7.* 19.01.13, 04:51
          Skarbem państwa są tacy prokuratornicy.
      • Gość: ciulnick_depolonia Re: Postawa Prokuratury IP: 159.253.7.* 19.01.13, 04:48
        >a kraj to nie obywatel, tylko... no właśnie, kto jak nie obywatel?

Ano, taki prokurator, ciulski.
    • xavras Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 18.01.13, 10:10
      "Osobiście nie uważam, że panu Grasiowi las się nie należy. Ale jestem urzędnikiem państwowym i muszę dbać o interes państwa" - czyli - tłumacząc na polski " Wiem, że jesteśmy złodziejami. A żaden złodziej nawet jak ktoś chwyci go za rękę nie przyzna się do winy"
      • Gość: Świnka PEPA Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 10:38
        Jak koleś, to odzyska ziemię nawet pod stadionem (basenem) narodowym,
        A że chłop nie koleś, to efekty bandy urzędasów jak w tym przykładzie.

Jeżdże zgodnie z przepisami na pohybel temu rządowi i jego zakusom. HEJJJJ
      • czarnyhs Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą 18.01.13, 12:43
        xavras napisał:

> "Osobiście nie uważam, że panu Grasiowi las się nie należy. Ale jestem urzędnik
        > iem państwowym i muszę dbać o interes państwa" - czyli - tłumacząc na polski "
        > Wiem, że jesteśmy złodziejami. A żaden złodziej nawet jak ktoś chwyci go za
        > rękę nie przyzna się do winy
        "

1/ ... "... żaden CWANY złodziej...";
        2/ a Poza tym - musimy dbać o własne stołki - to może "Wadza" nas doceni i POzwoli awansować....
        .A POza tym - święte słowa!!!!
    • pyzz Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 18.01.13, 10:37
      Jednym zdaniem, "Jeszcze Pooolskaaa nieee zginęęęłaaaa!"
      • czarnyhs Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą 18.01.13, 12:44
        pyzz napisał:

> Jednym zdaniem, "Jeszcze Pooolskaaa nieee zginęęęłaaaa!"

...póki jest jeszcze kogo "skubać" i "strzyc"!!!!
    • dio62 gdyby pan Graś był księdzem to nie tylko 18.01.13, 10:42
      dawno odzyskałby swoje hektary ale dbający o interes państwa urzędnicy dołożyliby mu jakiś 1000 w dobrym miejscu
    • Gość: kądziel Re: Po mieczu IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 13:12
      A może powinien zwrócić się do rzecznika rządu Tuska?
    • folwark_polski oto bolszewicka polska 18.01.13, 13:34
      taka stworzyli ją solidaruchy
      • alfalfa Re: oto bolszewicka polska 21.01.13, 13:26
        Z tego co wiem Kwaśniewski nie należał nigdy do Solidarności?
        A.
    • Gość: ja xavras Re: Kiedy zydzi zaplaca za zbrodnie komuny ?????? IP: *.icpnet.pl 18.01.13, 13:39
      A wszyscy są w domu? - w sumie biorąc pod uwagę wielkość mniejszości żydowskiej w I i II Rzeczypospolitej i czas jej przebywania na naszych terenach to założę się, że i Pan jest Żydem - tak by wypadało ze statystyki - i jakby poszperać w Pana historii rodzinnej to by się pewnie znalazła jakaś ciotka Kunegunda albo inna Jowita którą uwiódł na czarne oczy pomocnik stolarski czy inny krawiec o charakterystycznym nosie.
    • jerry21 Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 18.01.13, 15:30
      Panstwo Prawa w pelnej krasie......
    • Gość: nauczsieczytać Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą IP: *.gl.digi.pl 18.01.13, 16:15
      a w którym roku ten las zabrali - i kto????
      Niepiśmiennyś - debilu?
    • gosiaczek.k Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 18.01.13, 17:09
      Jeśli to jest las to chyba ta osoba płaci podatek leśny a nie podatek od nieruchomości :). Osoba pisząca ten artykuł walnęla chyba gafę.
      • 13sw Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą 18.01.13, 23:56
        Tak, dziennikarz zapewne nie wiedział, że to podatek leśny, a nie od nieruchomości, ale niechcący napisał prawdę. Z punktu widzenia jego funkcji, podatek leśny jest podatkiem od nieruchomości.

Podatek rolny też jest podatkiem od nieruchomości i należy o tym pamiętać za każdym razem, gdy politycy czy ktokolwiek mówi, że rolnicy nie płacą podatku dochodowego, ale płacą podatek rolny w zamian. Bo to żadna sprawiedliwość. Jeśli rolnicy płacą zamiast podatku dochodowego podatek rolny, to w takim razie jak się nazywa podatek od nieruchomości dla rolników, bo przecież reszta obywateli płaci i podatek dochodowy, i od nieruchomości?
        • Gość: the Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą IP: *.unitymediagroup.de 19.01.13, 00:55
          1500 zlotych rocznie to zaden podatek.... tyle zaplaci ktos na minimalce... a tu masz 40 hektarow....

Rolnicy nie placa uczciwych podatkow
    • pasjonat102 Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 18.01.13, 17:51
      Ciekawe co by było, jakby z głupia frant właściciel zaczął pozyskiwać np drewno. Rozumiem ,ze za komuny by go wysłali do łagru, ale teraz? Przecież nawet leśniczy jest za nim.
      • Gość: Kułak Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 23:53
        Pasjonat 102. tak samo na glebę i do łagru. Potrzebne jest zezwolenie na wycinke i wywóz drewna z prywatnego lasu wydane przez leśniczego do spraw lasów niepaństwowych. a takiego to oni nie wydadzą.
    • money.eu To nie jest normalny kraj 18.01.13, 18:34
      za 40 hektarow 1500 zl podatku.Ja place tyle za mieszkanie w Warszawie.Ma 120 metrow ,czyli 0,012 hektara.
    • vonjakob Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 18.01.13, 19:49
      'Osobiście nie uważam, że panu Grasiowi las się nie należy. Ale jestem urzędnikiem państwowym i muszę dbać o interes państwa - przyznaje szczerze szef nadleśnictwa Hieronim Adamczewski'

aaa czyli obywatel= wrog panstwa
      tu przynajmniej jasno zostalo postawione to co od lat czesc ludzi sie domysla...
      dziki kraj
    • doooob Zabrali mu 40 hektarów lasu. 18.01.13, 21:07
      Jakaś naciągana ta historia się wydaje. Mam wrażenie, że czytelnik nie został o wszystkich aspektach sprawy poinformowany. Człowiek jest wpisany do Księgi Wieczystej i Ewidencji gruntów jako właściciel, płaci podatki, to co robią Lasy Państwowe, że to niby ich? A facet płacze jaka to ojcowizna, a prawie 30 lat czekał, żeby skierować sprawę do sądu.
      Ziemia jest na obrzeżach Puszczy Noteckiej, więc pewnie ma powiększyć jej obszar. Jak by tak to sprzedać Lasom....
      • Gość: umba Ty jesteś doopa wołowa, nie doooop IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 22:20
        Ty faktycznie jesteś doopa, Jak facet mógł w komunie walczyć o zwrot ziemi/lasu? ZApewne jesteś absolwentem Wyższej Szkoły Otwierania Parasoli w Bździej Wólce?
        • Gość: księga wieczysta Re: Ty jesteś doopa wołowa, nie doooop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 23:22
          Hmm? Umba? Jakby tak z twojej ksywki zabrać jakieś litery i dorzucić kilka innych to jak nic, wychodzi DEBIL. Czy ty chociaż wiesz co to jest wpis do KW i ewidencji gruntów? Na podstawie czego się je dokonuje i jakie niosą za sobą konsekwencje?
          • Gość: bb Re: Ty jesteś doopa wołowa, nie doooop IP: *.play-internet.pl 19.01.13, 01:07
            Wpis do ewidencji gruntów nic nie znaczył. Gdy państwo przez pola mojego ojca wytyczyło w latach 60-tych drogę wojewódzką, to zaznaczyło ją na mapach ewidencji, ale włascicelem terenu pod drogą był nadal ojciec i podatek rolny za drogę państwową płacił. Po ojcu brat wiele lat płacił podatki. Dopiero kilka lat temu państwo uporządkowało ewidencję, ale dopiero, gdy mogło skorzystać z zasiedzenia w złej wierze. Czyli przejęcie bez odszkodowania i bez zwrotu zapłaconnych podatków.
          • Gość: ontos2 Re: Ty jesteś doopa wołowa, nie doooop IP: *.strong-pc.com 20.01.13, 11:20
            To teraz juz wiesz, ze rękojmia wiary publicznej ksiąg wieczystych to w tym przypadku pustosłowie.
    • tom.gorecki Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 18.01.13, 23:08
      Pemacieje.
      "Prawo, to my".
      "Elity" państwa z pensją idącą w dziesiątki tysięcy i "niezawisłością" od społeczeństwa - ale na usługach płatników z politycznych stołków...
    • sedaluk Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 19.01.13, 00:25
      Lasy Panstwowe to jest Panstwo w Panstwie..
      Co raz w taki czy owaki sposob przejeli-nigdy dobrowolnie nie oddadzom.
      Jezeli chodzi o wielkie obszary, to nawet przyznaje im racje, ale te w koncu mogli by sie
      pokazac troche socjalni. W koncu chodzi o ulamek procenta.
      To jest taka filozofia-jak mali dostanom, to przyjdom ci wielcy...i zas prowda...
      • Gość: thegreatmongo Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą IP: *.unitymediagroup.de 19.01.13, 00:57
        Chyba jednak nie wszystko wiemy o tej sprawie.... bo jesli on jest w KW to moglby pozwac lasy za bezprawne uzytkowanie....

Mysle, ze cos jest nie do konca jasne...
        • Gość: bb Re: Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą IP: *.play-internet.pl 19.01.13, 01:13
          Naiwny. Za bardzo wierzysz w praworządność władz i organów państwa.
    • Gość: thegreatmongo Re: Kiedy zydzi zaplaca za zbrodnie komuny ?????? IP: *.unitymediagroup.de 19.01.13, 00:48
      Ty nie podskakuj bo jak sprawdza twoja wioske na wschodzie Polski to sie okaze, ze wszystko ukradliscie Zydom....

A serio to skad sie biora tacy kretyni jak ten gosc?
    • pies_na_endecje Forumowicze I reprywatyzacja 19.01.13, 01:45
      Przecieram oczy ze zdumienia...wiekszosc komentarzy wyraza dezaprobate dla dzialan panstwa. Jeszcze niedawno zbieralem same ciegi za popieranie reprywatyzacji. Dobry artykul. Udawadnia, ze komuna okradla roznych ludzi. Wielkich posiadaczy ziemskich I calkiem przecietnych ludzi. Mojej rodzinie odebrano 100 ha. sprzedali niemieckiemu inwestorowi w latach 90ych. Ciekawe jak to wspomoglo panstwo, poza kieszeniami paru lokalnych cwaniakow z samorzadu?
      • Gość: wrr no, jakby należał do gmyny IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.13, 08:26
        albo był wnukiem werhatowca to szanse na odzyskał by na pewno!
      • alfalfa Re: Forumowicze I reprywatyzacja 21.01.13, 13:25
        pies_na_endecje napisał:

> Przecieram oczy ze zdumienia...wiekszosc komentarzy wyraza dezaprobate dla dzia
        > lan panstwa. Jeszcze niedawno zbieralem same ciegi za popieranie reprywatyzacji

Pewnie chodziło o KK. Wtedy reakcją jest odruch bezwarunkowy.
        A.
    • tybek7 Zabrali mu 40 hektarów lasu. Ale podatki każą z... 10.02.13, 19:57
      Komuna nam nie zabrała ani hektara ziemi, a dopiero demokracja w 1994r powołując się na dekret reformy rolnej. mamy teraz państwo bezprawia. Ci co są u władzy oni rządzą i o wszystkim decydują komu oddać i komu teraz zabrać. ja i inni znajomi płacą podatki i jesteśmy na księgach wieczystych jako właściciele po rodzicach, dziadkach od ponad 300 lat. Temu panu jak i nam trudności robią tylko i wyłącznie urzędnicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka