Dodaj do ulubionych

Huby czy dziury Moraskie? Budując uczelnię, zap...

06.02.13, 16:02
Problem w tym, że PseudoPrezydent Grobelny ma w du... mieszkańców. Drogi, a właściwie to co z nich zostało to tylko czubek góry lodowej. Od lat gra z Uniwerkiem i blokują możliwość uzyskania warunków zabudowy na pobliskich terenach. W Studium teren jest przeznaczony pod wyzszą urzyteczność publiczną (czyt. pod UAM). Natomiast w bardziej sczegółowych planach mają tam powstać tereny uniwersyteckie wraz z domami dla Profesorów (oczywiście tych przy korycie). Dlaczego nie jest cały czas uchwalony Plan Zagospodarowania Przestrzennego? Odpowiedź jest prosta - bo musieli by wykupić tereny, a tak rządzą się nie swoją własnością.Tak właśnie Wasz Prezydent (nie mój) urządza sobie prywatę. Mam nadzieję, że wkrótce (zanim doprowadzi Poznań do bankructwa) wyleci z hukiem z tego urzędu i przypuszkują go za te wszystkie afery.
Obserwuj wątek
    • woytolo Zamykanie ul. Dzięgielowej? 06.02.13, 19:32
      Zatem następna będzie zamknięta ul. Wieniawskiego?
    • Gość: Kuba UAM Morasko IP: 192.35.79.* 06.02.13, 20:19
      Pomysl budowania kampusu poza miastem mial na celu m.in. wyprowadzenia studentow poza centrum. A wiec wymierajacy Poznan pozbawiony mlodych ludzi bedzie wygladal jeszcze bardziej opustoszaly. Na miejscu prezydenta m. Poznania nie dal bym ani zlotowki na cel budowania infrastruktury w peryferyjnych dzielnicach, gdyz powoduje to przyspieszenie wynoszenia sie mieszkancow poza srodmiescie.
    • Gość: Administrator Budowę drogi i tramwaju wstrzymał rektor Jurga IP: 204.45.133.* 06.02.13, 21:28
      Remont ulocy Umultowskiej rozpoczął się niecałe 10 lat temu. Ekipa wbiła w ziemię łopaty, wkopano kilka krawężników kiedy ten komunistyczny konfabulator z lat 80 stanowczo zaprotestował, ku uciesze elyty profesorskiej z Różanego Potoku. W ten sam sposób Jurga zablokował kilka lat później szybki tramwaj. Wszystko po to aby elyta mogła w ciszy i spokoju wędrować między domem a pracą. Teraz Dzięgielowa przeszkadza. Zgadnijcie komu?
      • Gość: janek Re: Budowę drogi i tramwaju wstrzymał rektor Jurg IP: *.pl 07.02.13, 08:54
        I dobrze (odnośnie drogi, bo tramwaj byłby potrzebny - tylko powinien przebiegać za kampusem)!
        Dojazd do większości posesji jest bez problemu przez ulicę Dzięgielową i ten fragment można zostawić. Nieraz chodziłem między jednym i drugim wydziałem (biologia - geografia) i cieszyłem się, że przez środek nie ma autostrady. Dzięgielowa obecnie to nie jest średniowiecze, więc do tych wszystkich posesji jest dobry komfortowy dojazd z drugiej strony.
        O co szum? O to, że ktoś musi pędzić koniecznie cały czas samochodem do domu?
        Umultowska na odcinku Huby Moraskie - Dzięgielowa powinna zostać nie tylko, że zamknięta, ale i rozebrana.
        • bimota Re: Budowę drogi i tramwaju wstrzymał rektor Jurg 07.02.13, 12:40
          Ja mam dokladnie odmienne zdanie...

Droga nie sluzy tylko samochodom, chodzenie w blocie tez nie jest komfortowe...
      • Gość: NIka Re: Budowę drogi i tramwaju wstrzymał rektor Jurg IP: *.icpnet.pl 07.02.13, 12:38
        Jaki remont Umultowskiej zaczął sie 10 lat temu ? Człowieku nie pisz bzdur ! Ktos na dziko zaczął robić krawężnik przy Umultowskiej i udało się jemu zrobić niewielki odcinek i nie było to za niczyją zgodą . Po prostu na dziko .
    • Gość: Dana Re: Huby czy dziury Moraskie? Budując uczelnię, z IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.13, 22:55
      haha, jak już wyleci z hukiem z prezydenckiego krzesełka, to miękko wyląduje w europarlamencie. Jeszcze tam nie zachwycał swoim tupetem i beztroską
    • bimota Huby czy dziury Moraskie? Budując uczelnię, zap... 06.02.13, 23:13
      TO BLOKI MIESZKALNE NALEZA DO KAMPUSU ?
    • poznanski-rowerzysta zlikwidować Umultowską!!!!! 06.02.13, 23:50
      na odcinku od Dzięgielowej do Anyżowej, przyroda jest ważniejsza!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka