Dodaj do ulubionych

Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod b...

14.03.13, 07:40
A gdyby tak jakaś ofiara kościoła na rzecz wspólnoty, w której od iluś lat zyje?
Obserwuj wątek
    • kiki122 Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod b... 14.03.13, 08:26
      Po co kosciolowi te hektary? Wystarczy modlitwa i zycie w biedzie jak przykazal Jezus
      • Gość: Ciekawski Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod IP: *.icpnet.pl 14.03.13, 10:27
        Ksiądz Deskur i Pan Deskur z Miejskiej Pracowni Urbanistycznej,świetnie zorientowany w sprawach gruntowych to tylko zbieżność nazwisk.
        Niektórzy "wredni" twierdzą,że jest inaczej ale to po prostu nieporozumienie.
      • Gość: poznaniak Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod IP: 80.51.0.* 14.03.13, 14:43
        to będzie gdzie później jak Kościół zbankrutuje otworzyć agencję towarzyską lub lokal z tancem gogo
      • Gość: gość czwartkowy Re: grunty pod budowę nowych kościołów IP: *.icpnet.pl 14.03.13, 16:06

Super - wkrótce będą nowe sacro-lofty ;)

tinyurl.com/cwg2yeq
    • manhuntmad Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod b... 14.03.13, 08:27
      Ogłupieni ludzie przez 70 lat dojeżdżali do pracy, żeby w niedziele mieć co wrzucić do koszyka sekty...
    • renepoznan Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod 14.03.13, 09:29
      Rozpoczęło się rytualne popluwanie.
      • yan.nick Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod 14.03.13, 12:56
        renepoznan napisał:

> Rozpoczęło się rytualne popluwanie.
        Opluwanie czego? W ogóle co za słowo? Czy tu Nasz Dziennik, czy co? A może ty sekretarz tego zachłannego, co ma pałac przy katedrze?
    • Gość: były praktykujący Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 09:36
      Won Czarni Pazerni! Przyrzekłem sobie iz nie dam ani złotówki... i nie daje! mam nadzieje że będą musieli zadłużać te swoje hipoteki...i budowa betonowych potworków kościelnych na boiskach dla dzieci i w parkach wreszcie padnie. Ciekawe czy kosciół weźmie na siebie koszty rozbiórki tych betonowych koszmarów za kilka lat, bo na magazyny to się nie nadaje....

Pedofilia, pazernosc i niż demograficzny mam nadzieje że doprowadzi kosciół do restrukturyzacji... - personalnej takze

Były praktykujący

• domino.97 Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod 14.03.13, 15:59
        > Won Czarni Pazerni! Przyrzekłem sobie iz nie dam ani złotówki... i nie daje!

bez laski. obedzie sie bez twoich grosiakow.
        • Gość: zenek Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod IP: 95.108.81.* 14.03.13, 16:19
          > bez laski.

Niektórym to się ale pieszczot zachciewa...
    • kasia481 Czarne sk......... 14.03.13, 09:43
      Jeżeli nie spłaca się zajętych nieruchomości osobom prywatnym, I SŁUSZNIE !!!!!
      tym bardziej nie powinno się dogadywać z czarnymi sk... którzy bardzo często nie mają praw do
      zajmowanych terenów. Np. ziemia należąca przed wojną do Kościoła niemieckiego.
      PS
      Dlaczego "SłUSZNIE"?
      Ano dlatego, że sytuacja po wojnie była wyjątkowa- ewenement w polskiej historii.
      Tak jak instytucje ubezpieczeniowe nie regulują odszkodowań w sytuacjach wyjątkowych tak Polska nie powinna wypłacać odszkodowań .
      Poza tym Państwo po prostu na to nie stać!!!!!
      • janunia6 Popieram w 100% 14.03.13, 10:29
        te nienasycone gady w czarnych sukienkach będą żyłowały Polskę do końca.
      • kajman6 Masz rację.W sytuacji "force majeure".. 14.03.13, 10:41
        ..a taką była bez wątpliwości wojna i jej konsekwencje, obowiązujące prawa muszą być zawieszone.
        Jeżeli nie, to niemieccy właściciele "ziem odzyskanych" mają pełne prawo do ich "odzyskania"!!
        Tylko durny Polak- prymityw tego nie pojmuje.
      • domino.97 Re: Czarne sk......... 14.03.13, 16:01
        > zajmowanych terenów. Np. ziemia należąca przed wojną do Kościoła niemieckiego.

a co to jest Kosciol niemiecki? nie ma Kosciolow polskiego ani niemieckiego, jest jeden - katolicki. moze byc ewentualnie Kosciol poznanski, bo Koscioly partykularne skladajace sie na Kosciol katolicki zaleza od diecezji, a nie od granic panstwa geniuszu

> Poza tym Państwo po prostu na to nie stać!!!!!

stac na ubeckie emerytury i na urzedasow Tuska to stac zeby oddac to co ukradlo
        • kajman6 Mylisz się chłepcze. 14.03.13, 16:49
          Jeżeli tak jest jak piszesz to należy traktować tą czarną hołotę jak V kolumnę Państwa Watykańskiego i w sposób specjalny ich traktować. W każdym razie nie jako Polaków!
          • renepoznan Re: Mylisz się chłepcze. 14.03.13, 16:53
            A ciebie zaraz inny oszołom nazwie ruską czy niemiecka agenturą niegodną miana Polaka.
            Podajcie sobie wówczas ręce - jesteście z jednego fyrtla - idiotów.
          • domino.97 Re: Mylisz się chłepcze. 14.03.13, 17:36
            hahaha, a ty co nacjonalistka? przeszkadza ci kosmopolityczna, jednoczaca setki narodow i kultur instytucja?
    • qwardian Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod b... 14.03.13, 10:06

Cywilizowanie śmierdzieli zabiera trochę czasu, ale widzę rezultaty. Bezsilne zlożeczenia, daremny trud, kradzione muszą oddać co do grosza...
      • Gość: Georg Sommer Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod IP: *.pools.arcor-ip.net 14.03.13, 10:20
        Z %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%..!! PS Kradzione nie TUCZY..!!

Habemus Papa.. Grüß Gott..
        • yan.nick Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod 14.03.13, 12:58
          Kradzione nie TUCZY..!!
          - - To do urzędników kościelnych? Całkiem słusznie.
      • Gość: zenek Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod IP: 95.108.81.* 14.03.13, 10:27
        > Cywilizowanie śmierdziel

Jak zwykle zionie od ciebie miłością bliźniego.
      • renepoznan Żydowski zwyczaj plucia na księdza chrzescijańskie 14.03.13, 10:44
        Daj spokój.
        Księża w Ziemi świętej skarżą się na ohydny zwyczaj Żydów ortodoksyjnych spluwania na widok księdza.
        Tu masz tych samych ortodoksów.
        Im to nakazuje ich wiara.
        ;)
        • kajman6 Mimo, że nie jestem żydem to 14.03.13, 10:47
          będę robił to samo.
          Nie ma większego śmiecia od księdza.
          • renepoznan Re: Mimo, że nie jestem żydem to 14.03.13, 10:55
            Nie chodzi o to czy jesteś fizycznie Żydem. Chodzi o specyficzną mentalność ortodoksa.
            Poza tym jest wolność słowa więc możesz wypisywać to co się Tobie podoba. Ale ja mam prawo to ocenić!
            Zabronisz mi "Żydzie"?
            ;);)
            • kajman6 Re: Mimo, że nie jestem żydem to 14.03.13, 11:13
              Czy każdy o "specyficznej"mentalności jest żydem? Nie ma bardziej "ortodoksyjnych" durni od polskich "katoli". Posiadają oni rzeczywiście
              specyficzną mentalność przygłupów. Nikt ich z tego powodu nie nazywa żydami.
              Poza tym ciekawe jak można być "nie fizycznie" żydem?
    • Gość: Olek Mało to kościołów jest? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 10:34
      po co kolejne. Czy to szaleństwo sie kiedyś skończy?
      • renepoznan Re: Mało to kościołów jest? 14.03.13, 10:57
        A po co tobie dwa pokoje w mieszkaniu? Po co ci kolejne? Czy to szaleństwo się nie skończy?
        I co ciebie obchodzi co sobie budują katolicy?
        • maciekkoz Re: Mało to kościołów jest? 14.03.13, 11:22
          > A po co tobie dwa pokoje w mieszkaniu? Po co ci kolejne? Czy to szaleństwo się
          > nie skończy?
          > I co ciebie obchodzi co sobie budują katolicy?

Jeżeli ubywa uczniów w szkołach to raczej się je zamyka a nie buduje nowe, nieprawdaż?
        • Gość: śniegutin Re: Mało to kościołów jest? IP: *.180.11.201.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 11:44
          Może w końcu wybudują coś pożytecznego. Bo kościoły są przereklamowane. Kiedyś byłem szkoda czasu.
          Ruch samochodowy wyrzucić z Starego Miasta ale razem z pieszymi bo zadepczą wszystko, no i śmiecą strasznie.
        • Gość: cehaem Re: Mało to kościołów jest? IP: *.bb.sky.com 14.03.13, 12:03
          Biorac pod uwage, ze do kosciola bedzie dolaczona obowiazkowa wieza z dzwonami plus naglosnienie na zewnatrz, to bardzo mnie to obchodzi. Budujcie sobie tyle kosciolow, ile wlezie, niech wam na zdrowie wyjdzie, ale przestancie epatowac swoja "wiara". Jak homoseksualisci robia sobie CDS to jest to "afiszowanie" sie orientacja, jak wasz proboszcz w niedziele rano o 7 kaze walic w dzwony, jak procesja na boze cialo paralizuja ruch w miescie, to jest to ok. Dobra, robcie sobie, ale przezwyczajcie sie do tego, ze inni maja takie same prawa.
          • renepoznan Re: Mało to kościołów jest? 14.03.13, 15:04
            Mają takie same prawa. I nie mam zamiaru ich im odbierać.
            Na razie jednak wygląda na to, że o ty odbierasz katolikom prawo do manifestowania swoich poglądów.
            Albo występujesz o zakaz wszelkich manifestacji albo tolerujesz procesje. Proste.
            • Gość: Sofik Wprowadzić zakaz pochodów i procesji religijnych IP: *.centertel.pl 14.03.13, 15:56
              Tylko zakłócają spokój i są przez nie zadymy
              • renepoznan Re: Wprowadzić zakaz pochodów i procesji religijn 14.03.13, 15:58
                Zadymy to są przez ulubione marsze naszego gospodarza. Chcesz ich zabronić- homofobie i nazisto?
                ;)
            • Gość: cehaem Re: Mało to kościołów jest? IP: *.bb.sky.com 14.03.13, 18:15
              > Na razie jednak wygląda na to, że o ty odbierasz katolikom prawo do manifestowa
              > nia swoich poglądów.

Ja zawsze myslalem, ze procesja jest czescia przezywania duchowego zwiazanego z religijnoscia...

• zojek2 Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod b... 14.03.13, 10:35
      najpierw chcialem zapytac, po co Poznaniu jeszcze kolejne koscioly, czy ich nie wystarczy. Ale potem na szczescie sie zorientowalem. To sie wkomponuje w ogolny ruch budowy galerii handlowych w miescie, tylko ze tam handlowano innym towarem.
      Gdyby Jezus na to patrzyl, to wiadomo z pisma, co by z tym zrobil.
    • kleha Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod b... 14.03.13, 11:22
      Niestety nie mogę powiedzieć że kościół w Polsce tylko bierze i grabi czy jak to nazwać i nic nie daje od siebie. Ja dostałem linijką po łapach na lekcji tzw religii. A dostałem solidnie. Miałem wtedy 10 lat i była to pierwsza ale nie ostatnia próba zastraszenia mnie. Na moje szczęście mam normalnych rodziców i mieszkałem w mieście a poza tym były to lata 80 więc nikt się mnie nie czepiał że kontakt z kościołem ograniczyłem do zera. Gdy dorosłem, ożeniłem się i wyprowadziłem na wieś 10km od granic miasta. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się tu księżulek trzęsie wszystkim i wszystkimi, oprócz mnie jednego. To też szybko popadłem w niełaskę i to nie tylko u księdza ale i części mieszkańców. Miałem wrażenie że jedni byli ulegli wobec plebana ze strachu a reszta to zwykłe dupowłazy. Były próby zmuszenia moich dzieci do uczęszczania na lekcje tzw religii, na szczęście bezskutecznie. Chłopaki są w miarę rozgarnięci i potrafią samodzielnie analizować fakty więc opowiastki o chodzeniu po wodzie i tego typu pierdy nie robią na nich wrażenia. Tak więc jedyną rzeczą jaką powinien dostać kościół to linijką po łapach.

• domino.97 Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod 14.03.13, 16:04
        Ja dostałem linijką po łapach na lekc
        > ji tzw religii. A dostałem solidnie. Miałem wtedy 10 lat

straszne. horror. normalnie molestowanie. zglos sie po odszkodowanie jak najszybciej.
    • kocurkot Raczej powinna dostać kopa w d... 14.03.13, 11:41
      Mam już dosyć bezczelnego dojenia państwa i miasta przez kościół katolicki. Kiedy to się wreszcie skończy?
      Podobno nowy papież Franciszek propaguje skromność i ubóstwo w kościele a tu co? Znowu bizantyjskie luksusy się kroją za zaoszczędzoną kaskę.
      Za grunt pod kościoły katolicy powinni płacić wg normalnych zasad, czyli tyle, ile są warte w momencie zakupu.
    • Gość: vqw Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 12:07
      i po co im kolejne kościoły? deklarowany katolicyzm w Polsce to fikcja i absurd! jak wymrze pokolenie ludzi urodzonych w latach 50 i 60tych to te kościoły będą świeciły pustkami i będzie jedynie wiatr hulał. nie mam nic do wierzących ale przywódcy kościoła nie widzą jego powolnej śmierci i upadku a dalej brną w trwonienie kasy. po co im te niebotyczne ilości ziemi, lasów i nieruchomości? po co kościół gromadzi bogactwo? powinno część sprzedać i postawić szpitale lub szkoły a nie kolejne kościoły do których nikt nie będzie chodził.. no może poza seniorami.
      • renepoznan Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod 14.03.13, 15:06
        A ty po co zarabiasz i kupujesz?
        Przecież i tak umrzesz.
    • markufo1 YA VOL 14.03.13, 13:01
      jeszcze jeden KOściół jeszcze większy ch... dla biskupa PAETZA...
    • serduczka Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod b... 14.03.13, 20:30
      "Usługi sakralne" na każdej ulicy! Tylko po co? Ludzie mądrzeją,kościoły pustoszeją...,chyba że traktować to jako lokatę kapitału, to nie potrzeba budować obiektów murowanych,tylko marketowe blaszaki-idealne miejsce na "usługi sakralne".
    • drogowypies Archidiecezja ma dostać wszystkie grunty w mieście 14.03.13, 23:45
      Tylko po co nam Grobelny wtedy?
    • Gość: obserwator Re: Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.13, 12:09
      A dlaczego na gazeta.pl cisza o Waszej ulubionej pani Wójciak z teatru Ósemek i jego skandalicznej wypowiedzi, która świadczy o jej całkowitym braku KULTURY?
    • samjack47 Archidiecezja ma dostać w Poznaniu grunty pod b... 15.03.13, 15:46
      zastanawiam się nad jednym czego by się nie dotknąć w obrębie Malty to wszystko grunty koscioła,za jeden hektar ziemi dzialki po budowę kościołów/liczba mnoga/ to jakas paranoja ile jeszcze będzie tych obsurdów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka