Dodaj do ulubionych

Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W roc...

02.04.13, 20:49
Średniowiecze!!!!
Obserwuj wątek
    • good_vibrations Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W roc... 02.04.13, 20:50
      Ciemnogród.
      • Gość: seroo1 Re: Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 02:40
        Czy to w ogóle zgodne z przykazaniami bożymi, takie modlenie się do kropli krwi ???
        Dla mnie to nawet nie średniowiecze a pogaństwo.
    • l.george.l A ile to kosztuje? 02.04.13, 20:59
      Chyba macie Państwo świadomość, że parafia za to musiała zapłacić. Nawet jeśli wierni się zrzucili i nie zaangażowano środków budżetowych czy unijnych do mamy do czynienia z obrotem towarowym poza systemem podatkowym.
      • Gość: t Re: A ile to kosztuje? IP: *.icpnet.pl 02.04.13, 21:23
        dochodzi jeszcze kwestia, że handel krwią lub innymi materiałami biologicznymi i ich przewóz przez granicę to raczej nie jest regulowany tymi samymi przepisami co sprzedaż zapałek w kiosku... no chyba że to zwykła woda barwiona, na to nie trzeba mieć zezwoleń. jak by nie było - ktoś kogoś robi w balona
        • l.george.l Re: A ile to kosztuje? 03.04.13, 11:23
          Gość portalu: t napisał(a):

> [...] no chyba że to zwykła woda barwiona, [...]

Otóż to. Nawet, gdyby komuś pozwolono to sprawdzić, to przykład cudu w Sokółce uczy, że dyspozycyjni uczeni i tak stwierdzą to, co mają stwierdzić.
          • Gość: jajacek Ciekawe, gdzie Dziwisz tą krew przechowuje IP: *.centertel.pl 03.04.13, 12:13
            Pewnie w lodówce razem z kiełbasą. Mam nadzieję, że nie chla razem z Głodziem. Ten w pijanym zwidzie może wziąć butelkę za wino mszalne a to już byłoby niewybaczalne.
            Co prawda można by stan butelki szybko uzupełnić [małe nacięcie i butelczyna znowu pełna], tylko to już byłoby oszustwo.
      • Gość: Kamil Też bym kupił kilka kropelek IP: *.centertel.pl 02.04.13, 21:47
        Na litr pewnie mnie nie stać, ale na kilka kropel na pewno. Na litry to może sobie tą krew kupować np. Jan Kulczyk, albo taki Orlen.
        Gdzie to się kupuje? Bezpośrednio u Dziwisza, czy na Allegro?
    • tsuranni co na to sanepid? 02.04.13, 21:37
      jw
    • kajka.b Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W roc... 02.04.13, 21:58
      i czemu taka niedokładność u autora? pierwszą parafą w Wielkopolsce była nowa parafia na kaliskim osiedlu Dobrzec, która jeszcze w maju 2011 r. bodajże tydzien po beatyfikacji otrzymała relikwię z krwią bł. Jana Pawła II i przyjęła go za swojego patrona; więc może jakieś sprostowanie? :)
      • Gość: Pratchawiec Re: Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W r IP: 87.204.191.* 02.04.13, 22:27
        Ile tej krwi w końcu utoczono? Może to była przyczyna śmierci papiża - jak mu jej tyle upuścili, to musiał w końcu zejść...
        A teraz jak nadziały są robione na parafie to chyba pod postacią strupków, takich jak sobie z kolana można zdrapać :)
        Jaja nie z tej ziemi, naprawdę...
        • Gość: seroo1 Re: Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 02:38
          Wymieszali z octem, jak krew na czerninę, to i nie zakrzepła...
    • leszekes Ciekawe, czy Dziwisz ma też na sprzedaż paznokcie 03.04.13, 06:55
      Jana Pawła II, albo włosy łonowe Maryi, czy szczebal z drabiny, która przyśniła się Jakubowi.
      A kiedy zacznie sprzedawać drewno z krzyża na którym umarł Jezus?

I pomyśleć, że takich drobnych kupczyków Jezus pogonił ze świątyni... Ciekawe, co na ten handel powie Franciszek. Pewnie nie wie, że za jego plecami kwitnie święty biznes. Relikwie dobrze się sprzedają.
      A swoją drogą kto nam zaręczy, czy ta krew nie jest z jego własnego nosa a paznokcie jeszcze tydzień temu nie nosiły jego stopy? Mamy mu wierzyć na słowo?
      • Gość: Bożek Stożek Re: Ciekawe, czy Dziwisz ma też na sprzedaż pazno IP: *.31.106.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.04.13, 08:43
        Franek już pewnie jest rozdysponowany. Kilogram tu kilogram tam.
      • Gość: unfaithful Ciekawe, czy gdy świętą zostanie jakaś względnie.. IP: *.icpnet.pl 03.04.13, 18:28
        ...młoda męczennica - to relikwiami będę zużyte podpaski?...
    • kocurko Czyżby abp. Dziwisz robił za wampira? 03.04.13, 15:57
      Jakoś nie przekonuje mnie ta Kościelna Stacja Krwiodawstwa.
      Pachnie mi to piekłem i siarką a nie niebem. Jak można w XXI wieku padać na kolana przed strupkami krwi innego człowieka? Obrzydliwe.
      • Gość: Aga Holland Kobiety Brzydactwa ktore koche Palikociarnia IP: 95.108.56.* 03.04.13, 16:04
        Paaradowska, Gronkiewicz Waltz, Grycanki, Komorowska, Grodzka, Wojciak,Sroda,Paradowska

Hebrajskie gwiazdy lewicy. oporcz ostatnie zombicy to wikszosc nabitych tłuszczem o meskich rysach twarzy...

Zazdroszcze Ci george. Krytkujesz studentki za urode a otaczasz sie niedomytmi Leberami.
        • kocurko Re: Kobiety Brzydactwa ktore koche Palikociarnia 03.04.13, 16:31
          Napisałeś do kocurka a nie georga (jak myślę fajnego faceta). Za dużo łykasz chyba tabletek i już ci się wszystko koci we łbie.

Jestem biały, stosunkowo przystojny, heteroseksualny. Otaczam się ludźmi o pięknych umysłach i mających coś do powiedzenia. Nie przeszkadzają mi ani czarni, ani brzydcy, ani nawet osoby o skłonnościach homoseksualnych.
          Przeszkadzają ci o ciasnych horyzontach myślowych.
          Dlatego tobie służyć nie mogę dłuższą dyskusją. Masz robaczywy mózg a to już dyskwalifikuje na starcie.
          • Gość: Aurea Dicta Ojoj co trzeba miec w bani zeby byc kocurkiem IP: 95.108.56.* 03.04.13, 23:29
            Miuczysz jak ci Kalisz zagra czy podniecasz sie jak cos powie Palikot.
    • amirez Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. 03.04.13, 18:19
      No, no... zaradny się zrobił kapciowy, aż dziw bierze ;)
    • india.wr Pogaństwo 03.04.13, 22:57
      Jezus w grobie by się przewrócił na to kupczenia.
      JPII i tam ma szczęście - jednego ze świetych rozćwiartkowano na 38.000 relikwi (w każdym razie tyle sie doliczono). Alleluja i do przodu
      • leszekes Re: Pogaństwo 03.04.13, 23:09
        Nie mów hop, bo jeszcze go porąbią jak lepiej się wysuszy... :))
    • qwardian Spójrzcie na swoje ręce... 03.04.13, 23:56

Macie na nich krew papieża. To wasi rodzice zalecili morderstwo na Placu Świętego Piotra. To ta sama krew. Niech ta krew pozostanie w waszej świadomości do dnia Sądu Ostatecznego...
      • Gość: poznaniak Re: Spójrzcie na swoje ręce... IP: 95.108.67.* 04.04.13, 06:52
        Aż tak bardzo odleciałeś katotalibie? Chlałeś z Głodziem, czy jakąś katolicką q...?
        • Gość: wodka z urbanem tylko z komuchem Kwasniewski i wieprzem Kaliszem IP: 95.108.56.* 04.04.13, 08:41
          albo redaktor naczelny szuszwol Szechter lubi wypic wodke z tymcw...em ubranem lub sowieckimi scierwem jak Jaruzelski i Kisczak.

Czesc i chwala Ch... om.
          • Gość: panKRACY Re: tylko z komuchem Kwasniewski i wieprzem Kalis IP: *.centertel.pl 04.04.13, 09:47
            No nie. Z Kwaśniewskim lubi jeszcze wypić abp. Flaszka-Głódź. Pamiętasz jak uchlał naszego prezydenta w Katyniu?
            • Gość: TW Bolek komuch Kwas ma 10 lat? ze go spili?pijana swinia IP: 95.108.56.* 04.04.13, 11:44
              pijana komunistyczna swinia schlana z katabasem na grobach w Charkowie

Albo np. ten Zyd co sie jaka jak pije z urbanem czy sowieckim gownem jak jaruzelski czy kisczak...

a naczelny komunistyczny WIEPRZ Oblesny tluscioch kłamal ze komucha noga boli

Ci co glosuja na kalisza powinni dostac wpie... Glosowac na kłamce ktory nie dba o swoje zdrowie.
      • Gość: panKRACY O większy bełkot na tym forum trudno IP: *.centertel.pl 04.04.13, 07:19
        Popatrz na swoje ręce. To ręce potomka ludzi, którzy doprowadzili do eksterminacji / ludobójstwa na niespotykaną w historii świata skalę.
        Miliony Afrykańczyków, indian z obydwu Ameryk, australijskich aborygenów oraz europejczyków i azjatów oddały życie, bo podobno tak chciał Bóg.
        Ich krew była czerwona jak twoja. Niech pozostanie w twojej świadomości do dnia Sądu Ostatecznego...

Miło tobie teraz? Zastosowałem tą samą technikę co ty. Teraz możesz rzucić kamieniem.
        • Gość: ch uj w d komunie Najwieksze zbrodni komunizm:Michnik,kuron,Stalin IP: 95.108.56.* 04.04.13, 08:40
          Nie ma wiekszych zbrodniarzy a z k u rwami wierzacymi w komunizm obchodzimy sie jak z jajkiem.

A jaraczka cmikow Szymborksa( lub jak wola tepe penery Wislockla) ,Milosz, Gałczynski, Kuron,Geremek, Mazowiecki, Michnik i jego kure wska rodzina szpiegow i mordercow...

Kto przeprosi za ofiary komunizmu? Jaruzelski czlowiek honoru wg. szuszowala Adama czy Kiszczakl wg. jąkaly rowniez czlowiek honoru.

Najwazniejsze by wodka polal Urban.
          • Gość: panKRACY Re: Najwieksze zbrodni komunizm:Michnik,kuron,Sta IP: *.centertel.pl 04.04.13, 09:49
            Jest taki zakład w Tworkach? Uciekłeś z niego?
            • Gość: szechteriada . org A ty? dzieci mowi da ciebie panKracy czy pan Smiec IP: 95.108.56.* 04.04.13, 09:55
              Pisza tu twoje czlowieki o zbrdoniach kosciola to ja pisze o zbrodniach waszych gierojow.

Zydowskich slug komunizmu.

Merytorycznie sie odniesiesz czy jak smiec z innego watku bedzie lizal dupe stop podatkom itp.

Twoja opinia pankracy nie ma znaczenia i na nic nie masz wplywu:D
          • qwardian Re: Najwieksze zbrodni komunizm:Michnik,kuron,Sta 04.04.13, 09:52

W mojej szkole wisiały portrety trzech wieszczów obok siebie, Gałczyńskiego, Tuwima i Broniewskiego. Mimo to każdy z nich miał inny styl i różne ich były losy. Trying to catch Your drift I assume it is Tuwim You have on Your mind...
            • Gość: M-150 Thai ojej losy zydowskich slugusow komunizmu IP: 95.108.56.* 04.04.13, 09:57
              fajnie ze pisali wiersze ale nie wszyscy sprzedali sie jak ta kure wka od nobla stalinizmowi...

ladnie wiersze ale ludzie kur wy.
              • qwardian Chory na Polskość... 04.04.13, 10:26

Sprzedał się Polskości..

Tu gdzie szarąwiklinę iskrami stroi słońce, zaś wiatr ptakami; tu gdzie Wisła jak synogarlica grucha falą płynąc do księżyca; tu gdzie z dębu jemioła migotliwa silnie złoci się, gdy dnia przybywa, tu mój dom, w nim kos mój gwiżdże, drze się, jakby nadal był w wesołym lesie; tu mój czas jak syren włos schwytany, tu te lampy razem z instrumentami, tu łzy moje i architektura, cień od łez i promień z mrocznej szpary; tutaj wszystkie moje gałęzie i konary, pośród których odpoczywam jak chmura.

A ty jesteś dezerter. A ty jesteś zdrajca.

Okiem zdrajcy patrzysz na Rawennę, na mozaik kamyczki promienne, potem piórem, ręką dezertera chciałbyś myślom swym kształt nadać trwały -ale oto litery powstały i splunęły ci w pysk. Wierszyk umiera.

A tyś myślał, że ci będzie lepiej, atyś myślał, że lutnia to sklepik, z którym możnakoczować przez bruki -byle tylko chleb i piżama -tak, mój panie, nowojorski kramarz rozumuje na temat sztuki.

Uch, przebolałem jatę sprawę, jakby mnie batem bili, klnę się na matkę i Warszawę, że to mnie jeszcze boli;

aja sądziłem: minie, przejdzie, że jakoś ból wypielę -aty mi ciągle z dna pamięci wypływasz jak topielec -

topielcawiatr i strach przegania, topielec spływa w nocy z martwą maszynądo pisania, zdziwiony, że nie tworzy.

Nie tak, bratku, zrobił Kochanowski: on też jeździł, ale tutaj trwał -i wyciągnął swoje gałęzie aż po flagę czerwonądni naszych -i pozłocił swe liściaste zgłoski wielkim światłem Południa i Wschodu; nie zamienił Polski nawalizkę -i dlatego świeci tak jak laur, tak jak Morze Śródziemne, wstążka modra w złotych włosach kontynentu.

Lasy moje olsztyńskie, jezioramazurskie, sianokosy i śniegi, co je dzik zakrwawią, dziękuję warn za wszystko i pięknie pozdrawiam.

Od Węgorzowapo Wiartel, od Ełku do Ostródy witam sikorki w brzasku, nasosnach dzięcioły i w lutym, choć mróz trzaska, kwitnące jemioły.

Pokłon wam biję, chmurki, i wam, chyże pagórki, żeście mi ułożyły rękę dopisania i strunę odnalazłem, co srebrnie podzwania.

Bo to jest właśnie ona, to jest ta srebrnastruna,

podługniej zdaniastroję, by gwarzyły razem, by z robotnikiem zrosły się i z krajobrazem.

A ty jesteś dezerter. A ty jesteś zdrajca, mrok -pleśń -strach -

Architektur świetliste drżenia jak w myśl i światło rozrosłazłotagałązka, róże z Pestum - które znam tylko ze słyszenia (opowiadała mi o nich Anna Żeromska); i ten gwarny blask oklep na chmurze, i ten laur, co go zefir rusza-i Rawenna, i znowu róże (takie same jak za Owidiusza);
                • Gość: Broda Geremka Wierzyńsk,Herber,Baczynski a nie Wajda,Wojciak IP: 95.108.56.* 04.04.13, 11:46
                  czy jakis paskudny i trywialny milosz czy inna karlica stalinistka.
                  • qwardian Re: Wierzyńsk,Herber,Baczynski a nie Wajda,Wojcia 05.04.13, 03:50

Powyższy wiersz był adresowany do Miłosza przez Gałczyńskiego. Dedykacja podyktowana ucieczką Miłosza z Polski. Nie pierwszy flip flop "zasłużonego" noblisty. Ale dlaczego umieściłeś Gałczyńskiego na swojej liście?
                    • Gość: chuja bohater Gałczynski płakał ja ci pa po Stalinie IP: 95.108.56.* 05.04.13, 11:53
                      Umarł Stalin. Zakochny w zbrodniarzu jak ta karlica z Kornika.

Ciekawe czy taka ciota jak kazek ktory by sie tu oburzyl tez by tak wybaczal poetom i karlicom jakby zakochane w Adolfie byly.

Ale kazki,george to pewnie elementy ruscyzmu. Matki sie pusicly to sentyment do konfidnetow, malych ludzi,karlic cmiacych cmiki i szacunek dla Armii Czerwonej wyniesli z domu.

Wyniesli z domu pogarde dla honoru, bohaterow. Dla kazka i georgea bohaterem jest karlica z Kornika, Urban,Walesa i Grodzka.

Sam widzisz ze ani slina ani argumenty nie pomoga. Ja z diamentami a oni z gownem do mnie...
                      • Gość: do rene Twoj przyjaciel alfons george obraza AK IP: 95.108.56.* 05.04.13, 12:06
                        Widzisz ten sympatyczny kurdupel co ma zone szmate i glupie corki, obraza AK od pedalow( a taka tolerancyjna poze zgyrwa).

Gratuluje Rene ze sobie takie przyjaciol dobrales.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka