good_vibrations Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W roc... 02.04.13, 20:50 Ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seroo1 Re: Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 02:40 Czy to w ogóle zgodne z przykazaniami bożymi, takie modlenie się do kropli krwi ??? Dla mnie to nawet nie średniowiecze a pogaństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l A ile to kosztuje? 02.04.13, 20:59 Chyba macie Państwo świadomość, że parafia za to musiała zapłacić. Nawet jeśli wierni się zrzucili i nie zaangażowano środków budżetowych czy unijnych do mamy do czynienia z obrotem towarowym poza systemem podatkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: A ile to kosztuje? IP: *.icpnet.pl 02.04.13, 21:23 dochodzi jeszcze kwestia, że handel krwią lub innymi materiałami biologicznymi i ich przewóz przez granicę to raczej nie jest regulowany tymi samymi przepisami co sprzedaż zapałek w kiosku... no chyba że to zwykła woda barwiona, na to nie trzeba mieć zezwoleń. jak by nie było - ktoś kogoś robi w balona Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: A ile to kosztuje? 03.04.13, 11:23 Gość portalu: t napisał(a): > [...] no chyba że to zwykła woda barwiona, [...] Otóż to. Nawet, gdyby komuś pozwolono to sprawdzić, to przykład cudu w Sokółce uczy, że dyspozycyjni uczeni i tak stwierdzą to, co mają stwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Ciekawe, gdzie Dziwisz tą krew przechowuje IP: *.centertel.pl 03.04.13, 12:13 Pewnie w lodówce razem z kiełbasą. Mam nadzieję, że nie chla razem z Głodziem. Ten w pijanym zwidzie może wziąć butelkę za wino mszalne a to już byłoby niewybaczalne. Co prawda można by stan butelki szybko uzupełnić [małe nacięcie i butelczyna znowu pełna], tylko to już byłoby oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Też bym kupił kilka kropelek IP: *.centertel.pl 02.04.13, 21:47 Na litr pewnie mnie nie stać, ale na kilka kropel na pewno. Na litry to może sobie tą krew kupować np. Jan Kulczyk, albo taki Orlen. Gdzie to się kupuje? Bezpośrednio u Dziwisza, czy na Allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka.b Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W roc... 02.04.13, 21:58 i czemu taka niedokładność u autora? pierwszą parafą w Wielkopolsce była nowa parafia na kaliskim osiedlu Dobrzec, która jeszcze w maju 2011 r. bodajże tydzien po beatyfikacji otrzymała relikwię z krwią bł. Jana Pawła II i przyjęła go za swojego patrona; więc może jakieś sprostowanie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pratchawiec Re: Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W r IP: 87.204.191.* 02.04.13, 22:27 Ile tej krwi w końcu utoczono? Może to była przyczyna śmierci papiża - jak mu jej tyle upuścili, to musiał w końcu zejść... A teraz jak nadziały są robione na parafie to chyba pod postacią strupków, takich jak sobie z kolana można zdrapać :) Jaja nie z tej ziemi, naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seroo1 Re: Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. W r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 02:38 Wymieszali z octem, jak krew na czerninę, to i nie zakrzepła... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Ciekawe, czy Dziwisz ma też na sprzedaż paznokcie 03.04.13, 06:55 Jana Pawła II, albo włosy łonowe Maryi, czy szczebal z drabiny, która przyśniła się Jakubowi. A kiedy zacznie sprzedawać drewno z krzyża na którym umarł Jezus? I pomyśleć, że takich drobnych kupczyków Jezus pogonił ze świątyni... Ciekawe, co na ten handel powie Franciszek. Pewnie nie wie, że za jego plecami kwitnie święty biznes. Relikwie dobrze się sprzedają. A swoją drogą kto nam zaręczy, czy ta krew nie jest z jego własnego nosa a paznokcie jeszcze tydzień temu nie nosiły jego stopy? Mamy mu wierzyć na słowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożek Stożek Re: Ciekawe, czy Dziwisz ma też na sprzedaż pazno IP: *.31.106.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.04.13, 08:43 Franek już pewnie jest rozdysponowany. Kilogram tu kilogram tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unfaithful Ciekawe, czy gdy świętą zostanie jakaś względnie.. IP: *.icpnet.pl 03.04.13, 18:28 ...młoda męczennica - to relikwiami będę zużyte podpaski?... Odpowiedz Link Zgłoś
kocurko Czyżby abp. Dziwisz robił za wampira? 03.04.13, 15:57 Jakoś nie przekonuje mnie ta Kościelna Stacja Krwiodawstwa. Pachnie mi to piekłem i siarką a nie niebem. Jak można w XXI wieku padać na kolana przed strupkami krwi innego człowieka? Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Holland Kobiety Brzydactwa ktore koche Palikociarnia IP: 95.108.56.* 03.04.13, 16:04 Paaradowska, Gronkiewicz Waltz, Grycanki, Komorowska, Grodzka, Wojciak,Sroda,Paradowska Hebrajskie gwiazdy lewicy. oporcz ostatnie zombicy to wikszosc nabitych tłuszczem o meskich rysach twarzy... Zazdroszcze Ci george. Krytkujesz studentki za urode a otaczasz sie niedomytmi Leberami. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurko Re: Kobiety Brzydactwa ktore koche Palikociarnia 03.04.13, 16:31 Napisałeś do kocurka a nie georga (jak myślę fajnego faceta). Za dużo łykasz chyba tabletek i już ci się wszystko koci we łbie. Jestem biały, stosunkowo przystojny, heteroseksualny. Otaczam się ludźmi o pięknych umysłach i mających coś do powiedzenia. Nie przeszkadzają mi ani czarni, ani brzydcy, ani nawet osoby o skłonnościach homoseksualnych. Przeszkadzają ci o ciasnych horyzontach myślowych. Dlatego tobie służyć nie mogę dłuższą dyskusją. Masz robaczywy mózg a to już dyskwalifikuje na starcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aurea Dicta Ojoj co trzeba miec w bani zeby byc kocurkiem IP: 95.108.56.* 03.04.13, 23:29 Miuczysz jak ci Kalisz zagra czy podniecasz sie jak cos powie Palikot. Odpowiedz Link Zgłoś
amirez Krew Jana Pawła II teraz także w Tulcach. 03.04.13, 18:19 No, no... zaradny się zrobił kapciowy, aż dziw bierze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
india.wr Pogaństwo 03.04.13, 22:57 Jezus w grobie by się przewrócił na to kupczenia. JPII i tam ma szczęście - jednego ze świetych rozćwiartkowano na 38.000 relikwi (w każdym razie tyle sie doliczono). Alleluja i do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Pogaństwo 03.04.13, 23:09 Nie mów hop, bo jeszcze go porąbią jak lepiej się wysuszy... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Spójrzcie na swoje ręce... 03.04.13, 23:56 Macie na nich krew papieża. To wasi rodzice zalecili morderstwo na Placu Świętego Piotra. To ta sama krew. Niech ta krew pozostanie w waszej świadomości do dnia Sądu Ostatecznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Spójrzcie na swoje ręce... IP: 95.108.67.* 04.04.13, 06:52 Aż tak bardzo odleciałeś katotalibie? Chlałeś z Głodziem, czy jakąś katolicką q...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodka z urbanem tylko z komuchem Kwasniewski i wieprzem Kaliszem IP: 95.108.56.* 04.04.13, 08:41 albo redaktor naczelny szuszwol Szechter lubi wypic wodke z tymcw...em ubranem lub sowieckimi scierwem jak Jaruzelski i Kisczak. Czesc i chwala Ch... om. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panKRACY Re: tylko z komuchem Kwasniewski i wieprzem Kalis IP: *.centertel.pl 04.04.13, 09:47 No nie. Z Kwaśniewskim lubi jeszcze wypić abp. Flaszka-Głódź. Pamiętasz jak uchlał naszego prezydenta w Katyniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Bolek komuch Kwas ma 10 lat? ze go spili?pijana swinia IP: 95.108.56.* 04.04.13, 11:44 pijana komunistyczna swinia schlana z katabasem na grobach w Charkowie Albo np. ten Zyd co sie jaka jak pije z urbanem czy sowieckim gownem jak jaruzelski czy kisczak... a naczelny komunistyczny WIEPRZ Oblesny tluscioch kłamal ze komucha noga boli Ci co glosuja na kalisza powinni dostac wpie... Glosowac na kłamce ktory nie dba o swoje zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panKRACY O większy bełkot na tym forum trudno IP: *.centertel.pl 04.04.13, 07:19 Popatrz na swoje ręce. To ręce potomka ludzi, którzy doprowadzili do eksterminacji / ludobójstwa na niespotykaną w historii świata skalę. Miliony Afrykańczyków, indian z obydwu Ameryk, australijskich aborygenów oraz europejczyków i azjatów oddały życie, bo podobno tak chciał Bóg. Ich krew była czerwona jak twoja. Niech pozostanie w twojej świadomości do dnia Sądu Ostatecznego... Miło tobie teraz? Zastosowałem tą samą technikę co ty. Teraz możesz rzucić kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch uj w d komunie Najwieksze zbrodni komunizm:Michnik,kuron,Stalin IP: 95.108.56.* 04.04.13, 08:40 Nie ma wiekszych zbrodniarzy a z k u rwami wierzacymi w komunizm obchodzimy sie jak z jajkiem. A jaraczka cmikow Szymborksa( lub jak wola tepe penery Wislockla) ,Milosz, Gałczynski, Kuron,Geremek, Mazowiecki, Michnik i jego kure wska rodzina szpiegow i mordercow... Kto przeprosi za ofiary komunizmu? Jaruzelski czlowiek honoru wg. szuszowala Adama czy Kiszczakl wg. jąkaly rowniez czlowiek honoru. Najwazniejsze by wodka polal Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panKRACY Re: Najwieksze zbrodni komunizm:Michnik,kuron,Sta IP: *.centertel.pl 04.04.13, 09:49 Jest taki zakład w Tworkach? Uciekłeś z niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szechteriada . org A ty? dzieci mowi da ciebie panKracy czy pan Smiec IP: 95.108.56.* 04.04.13, 09:55 Pisza tu twoje czlowieki o zbrdoniach kosciola to ja pisze o zbrodniach waszych gierojow. Zydowskich slug komunizmu. Merytorycznie sie odniesiesz czy jak smiec z innego watku bedzie lizal dupe stop podatkom itp. Twoja opinia pankracy nie ma znaczenia i na nic nie masz wplywu:D Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Najwieksze zbrodni komunizm:Michnik,kuron,Sta 04.04.13, 09:52 W mojej szkole wisiały portrety trzech wieszczów obok siebie, Gałczyńskiego, Tuwima i Broniewskiego. Mimo to każdy z nich miał inny styl i różne ich były losy. Trying to catch Your drift I assume it is Tuwim You have on Your mind... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-150 Thai ojej losy zydowskich slugusow komunizmu IP: 95.108.56.* 04.04.13, 09:57 fajnie ze pisali wiersze ale nie wszyscy sprzedali sie jak ta kure wka od nobla stalinizmowi... ladnie wiersze ale ludzie kur wy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Chory na Polskość... 04.04.13, 10:26 Sprzedał się Polskości.. Tu gdzie szarąwiklinę iskrami stroi słońce, zaś wiatr ptakami; tu gdzie Wisła jak synogarlica grucha falą płynąc do księżyca; tu gdzie z dębu jemioła migotliwa silnie złoci się, gdy dnia przybywa, tu mój dom, w nim kos mój gwiżdże, drze się, jakby nadal był w wesołym lesie; tu mój czas jak syren włos schwytany, tu te lampy razem z instrumentami, tu łzy moje i architektura, cień od łez i promień z mrocznej szpary; tutaj wszystkie moje gałęzie i konary, pośród których odpoczywam jak chmura. A ty jesteś dezerter. A ty jesteś zdrajca. Okiem zdrajcy patrzysz na Rawennę, na mozaik kamyczki promienne, potem piórem, ręką dezertera chciałbyś myślom swym kształt nadać trwały -ale oto litery powstały i splunęły ci w pysk. Wierszyk umiera. A tyś myślał, że ci będzie lepiej, atyś myślał, że lutnia to sklepik, z którym możnakoczować przez bruki -byle tylko chleb i piżama -tak, mój panie, nowojorski kramarz rozumuje na temat sztuki. Uch, przebolałem jatę sprawę, jakby mnie batem bili, klnę się na matkę i Warszawę, że to mnie jeszcze boli; aja sądziłem: minie, przejdzie, że jakoś ból wypielę -aty mi ciągle z dna pamięci wypływasz jak topielec - topielcawiatr i strach przegania, topielec spływa w nocy z martwą maszynądo pisania, zdziwiony, że nie tworzy. Nie tak, bratku, zrobił Kochanowski: on też jeździł, ale tutaj trwał -i wyciągnął swoje gałęzie aż po flagę czerwonądni naszych -i pozłocił swe liściaste zgłoski wielkim światłem Południa i Wschodu; nie zamienił Polski nawalizkę -i dlatego świeci tak jak laur, tak jak Morze Śródziemne, wstążka modra w złotych włosach kontynentu. Lasy moje olsztyńskie, jezioramazurskie, sianokosy i śniegi, co je dzik zakrwawią, dziękuję warn za wszystko i pięknie pozdrawiam. Od Węgorzowapo Wiartel, od Ełku do Ostródy witam sikorki w brzasku, nasosnach dzięcioły i w lutym, choć mróz trzaska, kwitnące jemioły. Pokłon wam biję, chmurki, i wam, chyże pagórki, żeście mi ułożyły rękę dopisania i strunę odnalazłem, co srebrnie podzwania. Bo to jest właśnie ona, to jest ta srebrnastruna, podługniej zdaniastroję, by gwarzyły razem, by z robotnikiem zrosły się i z krajobrazem. A ty jesteś dezerter. A ty jesteś zdrajca, mrok -pleśń -strach - Architektur świetliste drżenia jak w myśl i światło rozrosłazłotagałązka, róże z Pestum - które znam tylko ze słyszenia (opowiadała mi o nich Anna Żeromska); i ten gwarny blask oklep na chmurze, i ten laur, co go zefir rusza-i Rawenna, i znowu róże (takie same jak za Owidiusza); Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broda Geremka Wierzyńsk,Herber,Baczynski a nie Wajda,Wojciak IP: 95.108.56.* 04.04.13, 11:46 czy jakis paskudny i trywialny milosz czy inna karlica stalinistka. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Wierzyńsk,Herber,Baczynski a nie Wajda,Wojcia 05.04.13, 03:50 Powyższy wiersz był adresowany do Miłosza przez Gałczyńskiego. Dedykacja podyktowana ucieczką Miłosza z Polski. Nie pierwszy flip flop "zasłużonego" noblisty. Ale dlaczego umieściłeś Gałczyńskiego na swojej liście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuja bohater Gałczynski płakał ja ci pa po Stalinie IP: 95.108.56.* 05.04.13, 11:53 Umarł Stalin. Zakochny w zbrodniarzu jak ta karlica z Kornika. Ciekawe czy taka ciota jak kazek ktory by sie tu oburzyl tez by tak wybaczal poetom i karlicom jakby zakochane w Adolfie byly. Ale kazki,george to pewnie elementy ruscyzmu. Matki sie pusicly to sentyment do konfidnetow, malych ludzi,karlic cmiacych cmiki i szacunek dla Armii Czerwonej wyniesli z domu. Wyniesli z domu pogarde dla honoru, bohaterow. Dla kazka i georgea bohaterem jest karlica z Kornika, Urban,Walesa i Grodzka. Sam widzisz ze ani slina ani argumenty nie pomoga. Ja z diamentami a oni z gownem do mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rene Twoj przyjaciel alfons george obraza AK IP: 95.108.56.* 05.04.13, 12:06 Widzisz ten sympatyczny kurdupel co ma zone szmate i glupie corki, obraza AK od pedalow( a taka tolerancyjna poze zgyrwa). Gratuluje Rene ze sobie takie przyjaciol dobrales. Odpowiedz Link Zgłoś