Dodaj do ulubionych

Google na mapie pokazuje drogi rowerowe w Poznaniu

16.06.13, 13:35
nie korzystajcie bo nie warto, te zielone kreski nanieśli jacyś internauci zakładając że każdy chodnik przystosowany jest do jazdy rowerem

Jak chcecie to poprawić to na stronie Google Map Maker kilkamy w "Edytuj" "Wybierz linię" i w oknie edystowanie szlaku/ścieżki lub drogi w "Przystosowanie do rowerzystów" wybieramy "TYLKO PIESI"
Obserwuj wątek
    • kosztorysik Pokazuje bzdury a nie ścieżki! 16.06.13, 13:51
      Usługa dostępna już ponad miesiąc. Zbyt mocno to powiedziane. Wygląda, jakby te ścieżki były naniesione w jakiś przypadkowy sposób. Nie tylko zresztą w Poznaniu!
    • stray Google na mapie pokazuje drogi rowerowe w Poznaniu 16.06.13, 14:14
      Chciałem dodać drogę rowerową wzdłuż Hetmańskiej i za każdym razem dostawałem błąd, że nie mogę dodać, bo tam jest jezdnia :)
      • xgumisx Re: Google na mapie pokazuje drogi rowerowe w Poz 16.06.13, 23:23
        Ponieważ tam jest ciąg pieszo-rowerowy, więc nie możesz dodać osobnej ścieżki/szlaku. Należy zrobić edytuj => kliknąć na drogę => szczegóły i tam zrobić zgodnie ze stanem faktycznym. Jak kilka osób to zatwierdzi to pojawi się na mapie. Najpierw jednak powinieneś zapoznać się z samouczkiem.
    • lukask73 Jak to poprawić? 19.06.13, 11:54
      Czy sekcja rowerzystów miejskich będzie to poprawiała jakoś systemowo?
      Pospolite ruszenie i edycja na łapu-capu do niczego dobrego nie doprowadzi.
      • poznanski-rowerzysta Północna część os. Chrobrego cała zielona! WTF! 19.06.13, 13:24
        i to wczorajsza zmiana! Szkoda czasu poprawiać te błędy gdy usługa jest tak otwarta i zmiany publikowane są w ciągu 24h
        • lukask73 Re: Północna część os. Chrobrego cała zielona! WT 19.06.13, 15:40
          Może trzeba to skonsultować z Google'em?
          Nie da się ukryć, że mapka na stronie poznańskich rowerzystów działa słabo i tez jest mocno nieaktualna. Tutaj szybkość jest bez zarzutu. Trzeba tylko usunąć fikcję i uzupełnić ewidentne braki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka