Dodaj do ulubionych

PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA

18.08.04, 00:48
czy zna ktos dobrego, doswiadczonego psychoterapeute z poznania? najlpeiej
zeby stosowal tez hipnoterapie...a moze jakis osrodek? mam zaburzenia
lekowe, leczylam sie juz dlugo,ale bez wiekszych rezultatow..licze na pomoc,z
gory thx;)
Obserwuj wątek
    • Gość: XX Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA IP: 195.205.111.* 18.08.04, 13:43
      Mogę polecić panią psycholog - Elżbietę Czapiewską-Zejden lub Annę Perczyńską.W
      psychoterapii wykorzystują elementy hipnozy. Szczegółowe informacje najlepiej
      znajdziesz na stronie internetowej Poznańskiego Instytutu Ericssonowskiego.
      www.p-i-e.poznan.pl
      Powodzenia!!!
      Mnie sie udało...bo bardzo chciałam - czego i Tobie życzę.
      • ayoya Re: omijać" Instytut Eriksonowski" - to szarlatani 18.08.04, 20:42
        Miałam tam terapię , która kompletnie nic nie pomogła a moje problemy jeszcze
        się nasiliły. Straciłam czas i duże pieniądze na słuchaniu bajek.
        Dajcie sobie spokój z tą autoreklamą. To wstrętne być tak nieuczciwym.
        • granix77 Re: omijać" Instytut Eriksonowski" - to szarlatan 19.08.04, 14:54
          Napisz więcej o swoich doświadczeniach z Instytutem. Moja koleżanka, psycholog
          rodzinny, odesłała mnie tam z moją córką do lekarza, który jest psychiatrą i
          psychologiem. Niedługo mam się tam wybrać... Jakie są koszty wizyt?
          Pozdrawiam
      • Gość: E.P. Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA IP: *.p-s-inter.net 17.09.04, 00:03
        Też mam złe doświadczenia. Może nie na wszystkich to działa. Szukałam innych
        metod i znalazłam - być może będę mogła Tobie pomóc. Napisz ela.pach@vp.pl
    • granix77 Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA 19.08.04, 14:59
      Mam dobre doświadczenia z kontaktów z panią Barbarą Gojżewską (os.
      Tysiąclecia), choć moja nastoletnia córka nie złapała z nią kontaktu. Znajomy z
      kolei był zachwycony panią Hanią z Powstańców Warszawy. Jeśli będziesz
      zainteresowana, podam więcej szczegółów - teraz notesik gdzieś wsiąkł :)
      Aha, wizyta = 70 zł.
      • montparnas Re: tzw eriksonowski instytut- śmiechu warte 19.08.04, 17:04
        bajki sobie opowiadają i każą za to płacić 100 zł
        bez sensu
      • majkaa18 Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA 19.08.04, 19:36
        wlasnie dzwonilam tam wczoraj i jestem umowiona z pania gojzewska..corka nie
        zlapala kontaktu? hmm..a jaka jest ta pani i jakie metody stosuje?
        • granix77 Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA 20.08.04, 11:28
          Jestem ciekawa Twoich wrażeń ze spotkania z panią Basią. Metody są różne. Ja
          zgłasałam się z pojedynczymi problemami i stosowała wówczas trans hipnotyczny,
          a potem jedno, ale ekstra mocne ćwiczenie. Pomogło. Moja koleżanka po
          gwałtownym rozstaniu z mężem miała z kolei ustawiony cykl i program terapii. Z
          tego co opowiadała wszystko wyglądało inaczej niż u mnie. Też skutecznie. Wraca
          tam co kilka miesięcy, ale są to pojedyncze spotkania regulujące jakieś
          problemy na bieżąco. A córka?... No cóż, tatuś obśmiał wszelkie wizyty u
          psychologów, więc mam teraz stertę problemów i szukam psychologa faceta, bo na
          to dziś się zgodziła.
          • majkaa18 Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA 20.08.04, 14:56
            dziekuje za odpowiedz;) ale czy pani gojzewska stosuje gleboka hipnoze lub
            regresje hipnotyczna? i na czym polegalo to mocne cwiczenie?jade tam w
            poniedzialek. dlaczego corka nie zlapala kontaktu? moze ja tez powinnma
            poszukac mlodszej osoby..? juz tyle probowalam,ze sama nie wiem..chce wreszcie
            miec spokoj...
            • granix77 Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA 24.08.04, 14:49
              Widzę, że lepiej niż ja orientujesz się w metodach. Mnie wystarczył lekki
              trans, a o tym "ćwiczeniu" do dziś myślę z pewnym dreszczykiem. Ciekawe rzeczy
              wyszły. Jest wtorek, więc jestem ciekawa jak udała się wczorajsza wizyta. Może
              wszystko w moim przypadku poszło gładko, bo nie były to głębokie rany. A córka
              była chyba zbyt zbolała i wolała, żeby wszyscy dali jej święty spokój. To
              stwierdzenie pani Basi. I chyba miała rację. Ale co się odwlecze...
    • tanika Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA 16.09.04, 14:57
      popieram opinie o Instytucie Eriksonowskim
      żenujący poziom psychoterapii,
      "specjaliści" nastawieni tylko na robienie dobrego interesu
      100/h i w zamian stek banałów
      Nie warto tracić czasu i pieniędzy
      • Gość: mycha Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA IP: *.icpnet.pl 16.09.04, 15:05
        Spokojnie kochani...cierpliwosci...jeszcze trochę i ja wam będę pomagać...;)
      • Gość: tuteż Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 13:45
        Zgadzam się z tezą o tym ośrodku. Korzystałem z niego dwukrotnie (dwa
        podejścia). Pierwszy raz miałem 3 wizyty i po trzeciej wypełnionej banałami i
        spoglądaniu na zegarek bo kolejny delikwent już czeka i ucieka faktycznie 100
        miałem dość. Potem drugi raz zacząłem się zastanawiać czy to przypadkiem nie
        moja uparta i trudna natura była powodem rezygnacji i znowu spróbowałem ale
        ponownie było to samo. Moje doświadczenia są zatem takie sobie o ile nie złe.
        Chciałbym powiedzieć, że ja mam pewne wyobrażenie o całym klimacie
        psychoterapii tylko nie wiem czy jest ono odosobnione czy też jest ono
        zbudowane poprzez film amerykański. Miałem po Er. jeszcze kontakt i podejścia
        do dwóch różnych miejsc i było całkiem podobnie i kolidowało właśnie z moimi
        wyobrażeniami. A moje wyobrażenia są takie, że po pierwsze miejsce przyjęć
        powinno mieć bardziej klimat domowy a przynajmniej sprzyjający odprężeniu,
        możliwość rozciągnięcia się na tzw kozetce. Po drugie co oczywiście jest
        najważniejsze to odpowiednia osoba, która będzie Tobie odpowiadała (i to na
        wszystkich normalno ludzkich zasadach oceny nowo poznawanych ludzi- płeć,
        wygląd, głos itd)i chyba niestety, której Ty będziesz odpowiadał i uda się
        nawiązać wspólny język. Ja miałem doświadczenia jeżeli chodzi o otoczenie
        raczej biurowe lub wręcz siermiężno-lekarskie. Zdecydowanie nie pozwalało to na
        chwilę odprężenia i źle wpływało na swobodę opowiadania niejednokrotnie o
        bardzo bolesnych przeżyciach, które uniewmożliwiają Tobie normalne życie.
        • Gość: tanika Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 15:52
          widze, ze to spoglądanie na zegarek nie tylko ja zauważyłam i nie tylko mnie
          lekko zbulwersowało :)
    • Gość: george Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA IP: 211.114.68.* 17.09.04, 13:25
      Po czym się poznaje, że jest się świrem? To jakoś swędzi, piecze czy łaskocze?
      Czy też trzeba poczekać aż ktoś z boku podpowie, że pora iść się leczyć?
      • Gość: ?? Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA IP: *.icpnet.pl 17.09.04, 13:40
        Przepraszam,ale co to za termin "świr"??Co on oznacza...??
        • Gość: george Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA IP: 211.114.68.* 17.09.04, 19:12
          Wystarczy spojrzeć do "Uniwersalnego Słownika Języka Polskiego", t. 3, Warszawa:
          Polskie Wydawnictwo Naukowe, 2003, s. 1609.

Świr
          a) choroba psychiczna lub dziwactwo, mania nosząca jej znamiona
          b) osoba chora psychicznie, wariat, świrus
          c) dziwak, narwaniec, człowiek niezrównoważony, lubiący się wygłupiać; świrus

• Gość: ?? Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA IP: *.icpnet.pl 19.09.04, 11:58
            W takim razie przepraszam i zwracam honor...nie wiedziałam ze ten termin
            znajduje sie w słowniku i normalnie funkcjonuje w naszym jezyku...
    • Gość: mogę pomóc Mojemu synowi bardzo pomógł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 12:50
      najważniejsze, że trwale. Podszedł do problemu zupełnie inaczej niż
      wcześniejsi "specjaliści". Leczy między innymi hipnozą.
      Prof. dr hab. Lechosław Gapik
      Na forum nie bardzo chyba mogę podawać nr telefonu, ale na pweno go jakoś
      znajdziesz.
      Nie jest tani niestety.

Pozdrawiam
    • Gość: gosc Re: PSYCHOTERAPEUTA, HIPNOTERAPEUTA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 11:44
      czy może ktoś jeszcze zna jakiegoś specjaliste godnego polecenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka