Dodaj do ulubionych

Ochrona środowiska za kadencji Jacka Jaśkowiaka...

08.07.16, 16:56

poznan.tvp.pl/26059222/brak-tlenu-spowodowal-sniecie-ryb
Publikacja: 6 lipca 2016, 18:06 Autor: Redakcja Teleskopu

Od 2 dni pracownicy zieleni miejskiej usuwają ze stawów w Parku Sołackim śnięte ryby. Mimo, że do tej pory odłowiono już kilkaset śniętych ryb, na powierzchnię ciągle wypływają kolejne. Mieszkańcy zastanawiają się, co mogło się tu zdarzyć. Tym bardziej, że codziennie Park Sołacki odwiedzają tłumy spacerowiczów z dziećmi. Nieprzyjemny zapach i widok śniętych oraz rozkładających się ryb mogą do tego skutecznie zniechęcić.

poznan.naszemiasto.pl/artykul/sniete-ryby-na-solaczu-widok-jest-przerazajacy-winna-susza,3485486,artgal,t,id,tm.html
Śnięte ryby na Sołaczu. Widok jest przerażający. Winna susza?

Autor: Karolina Łojko
2015-08-20, Aktualizacja: 2015-08-20 17:40 źródło: Naszemiasto.pl

Dwa lata z rzędu mamy do czynienia z tym samym zjawiskiem i miasto ignoruje sprawę, a prezydentowi kabały w głowie, podobno umieścił jakiś pedalski spektakl na obchodach Czerwca 1956 roku, w którym osoby tej samej płci się całowały na scenie. Oczywiście nie mogłem tego widzieć, bo na żadne świeckie masowe imprezy nie uczęszczam. Ale sprawa stawu w Parku Sołackiego nie jest mi obojętna...
Obserwuj wątek
    • Gość: Georg von Sommer Przykro na to wszystko patrzec Qwardianie.. IP: *.094.222.pools.vodafone-ip.de 08.07.16, 23:40
      Jak widac na zalaczonych "obrazkach" to nie przyducha lecz ewidentne zatrucie srodkami chemicznymi..W stawach,ktore sa przeplywowe takie rzeczy praktycznie sie nie zdarzaja i bajka o braku tlenu jest proba zatuszowania sprawcy zatrucia..Widac to jak na dloni - dewastowanie parku ma sie dobrze - POwalone drzewa,jakas stara rudera,przegnity mostek itd itp...Znam ten park z przed dekady - takiego syfu wtedy nie bylo...

POzdrawiam..Ahoj..
      • qwardian Re: Przykro na to wszystko patrzec Qwardianie.. 11.07.16, 17:04

Jest oczywiste, że woda została skażona. Zobacz w jaki sposób protestuję Sommerze to ja w masce, OK to nie ja, ale naprawdę mam ochotę zrobić komuś krzywdę...

poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,20379027,ubrany-w-maske-przeciwgazowa-lowil-ryby-w-parku-solackim.html
        Nawiązując do tamtej konwersacji to używałem narzędzi Gedore w latach 80-tych w Południowej Afryce, kiedy dzisiaj spojrzałem na ceny byłem zszokowany. Dobre narzędzia kosztują. Nie wiem, czy Tobie coś mówi firma felo, ergonic, bo śrubokręty tego producenta mam na swoim wyposażeniu..
        • Gość: Georg von Sommer Re: Przykro na to wszystko patrzec Qwardianie.. IP: *.094.222.pools.vodafone-ip.de 11.07.16, 23:50
          Qwardian napisal :

> mam ochote zrobic komus krzywde...

Qwardek..Jak juz go dorwiesz to nie omieszkaj z mojego konta tez mu "wyplacic"...

PS 2 x z POdbicia jest akceptowalne...
          -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Qwardian napisal :

> Dobre narzedzia kosztuja...

Qwardek.. Musza tyle kosztowac skoro sa to Werkzeuge fürs Leben..Ja ze swojej strony dodam - z cala pewnoscia na kilka POkolen...

Qwardian napisal :

> czy Tobie cos mowi firma Felo,Ergonic...

Qwardek..Obracajac sie w tej sferze nie moge nie znac tych firm i oceniam ich narzedzia na dobre 4+..Do Gedore brakuje im jednak przyslowiowej kropki nad >i < i wiekszego asortymentu..Jak mnie pamiec nie myli to w ofercie Gedore jest ca. 15-18 tys. produktow..Tak wiec jest to jeden z najwiekszych producentow narzedzi na swiecie...W roku 2019 obchodza 150-cio letnia rocznice istnienia..Czyli cyfry te same mowia za siebie..

POzdrawiam..Ahoj..

• Gość: Georg von Sommer Troche dolozylem im do pieca... IP: *.094.222.pools.vodafone-ip.de 12.07.16, 06:05
            Nie 150-cio letnia tradycja lecz 100-na..Przepraszam..

PS Czyli mlodsi od kiksa4 a starsi od Sommera.. I to mnie napawa optymizmem.. :):)

POzdrawiam...Ahoj..
    • Gość: gość portalu Re: na Sołaczu śnięte ryby IP: *.icpnet.pl 19.08.16, 01:00

...i kaczki.

www.tvn24.pl/poznan,43/stawy-solackie-znow-zanieczyszczone-metna-woda-martwe-kaczki,669268.html
      • qwardian Re: na Sołaczu śnięte ryby 20.08.16, 20:04
        Ręce opadają przyglądając się temu co się obecnie dzieje w naszym mieście...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka