Dodaj do ulubionych

CBŚ w Biegrolu

30.09.04, 18:58
ww2.tvp.pl/tvppl/780,20040930122374.strona
"Wyłudzali kredyty
Rolnicza firma - wielką pralnią pieniędzy. Tak nieoficjalnie mówią prowadzący śledztwo. 5 osób ze ścisłego zarządu firmy „Biegrol” z Wielkopolski, zatrzymali policjanci z Centralnego Biura Śledczego.

W ciągu kilku lat szefowie spółki mieli wyłudzić przynajmniej kilkanaście milionów złotych kredytów. Wszystko wskazuje jednak na to, że to zaledwie wierzchołek góry lodowej."
Obserwuj wątek
    • robertmad Re: CBŚ w Biegrolu 01.10.04, 11:39
      Jedno pytanie przychodzi mi na myśl.Dlaczego dopiero teraz? Może udało by się uratować jedno ludzkie życie i zmniejszyć ogrom strat.
      Pragnę zakomunikować że rozmawiałem wczoraj z Przewodniczacym Wojewódzkim Samoobrony Panem Tadeuszem Dębickim który poinformował mnie że jako członek Rady Nadzorczej wystąpił do Agencji o odstąpienie od windykacji należności dla Wrzesińskiej Mleczarni.Wszystko wskazuje na to że panowie prezesi "Biegrolu" zapłacą za swoje haniebne poczynania.
      Robert Madaliński
      • jackowrzesnianin Przepraszam, czy SO zaczęła wierzyc w cuda?? 01.10.04, 11:58
        Przepraszam, czy SO zaczęła wierzyc w cuda??
    • jackowrzesnianin I CO PAŃSTWO NA TO? 22.10.04, 11:29
      I CO PAŃSTWO NA TO?

Zarząd "Biegrolu" za kratami
      www.wrzesnia.info.pl/html/artyk/load.php?nrartyk=3025
      Polecą kolejne głowy??
      www.wrzesnia.info.pl/html/artyk/load.php?nrartyk=3048
      • robertmad Re: I CO PAŃSTWO NA TO? 22.10.04, 11:57
        Teraz czas na Pana Tańskiego i jego kolegów już czytamy że któryś z posłów
        poręczy za jednego z aresztowanych i ten wyjdzie z aresztu.Jestem mocno ciekawy
        którzy z naszych lokalnych notabli i ludzi biznesu maczali paluszki w tym
        procederze.Jak znam życie to żaden się tu nie ujawni, a szkoda.Mam dzisiaj
        Zarząd Rady Wojewódzki i myślę że sprawa ta zostanie poruszona.obiecuję że
        wszystko co w tej sprawie dowiem sie na zarzadzie przedstawię na forum.

Robert Madaliński
        Przewodniczący Powiatowy Samoobrony RP
        • ojciec_dyrektor2 Do Madaliny 25.10.04, 09:53
          No i jak Panie Robercie po zarządzie wojewódzkim? Czego się Pan dowiedział?
          Wiadomo jaki poseł ma poręxczyć za krętaczy z Biegrolu? Czekamy na info!
          • robertmad Re: Do Madaliny (?) 25.10.04, 10:45
            A jak mam rozumieć ten nagłówek?
            Niestety ale posłowie nie dotarli w piatek po posiedzeniu Sejmu do Poznania,ale
            po rozmowie telefonicznej z posłem Budnerem zostalem zapewniny o tym że
            najpóżniej do końca tygodnia dostanę nazwisko posła poręczyciela.
            Taka nie sprawdzona informacja mówi o którymś z PSL-u

• art310 Re: Do Madaliny (?) 03.11.04, 15:21
              Obiecanki cacanki Panie Robercie, a informacji o posle jak nie było tak nie ma,
              widać słaby wywiad macie w tej Samoobronie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka